"Написах ти писмо": Ще се пребори ли разтърсващата кампания за повече пътна безопасност?

“Чакай ме” е най-срещаният израз в писмата
17 апр 2024 16:46, Инна Ангелова
55

Стартира национална кампания за пътна безопасност “Написах ти писмо”. Така нарушителите на пътя ще получават лични писма от семейства на загинали. Пред Bulgaria ON AIR гл. инсп. Мария Ботева и инициаторът на кампанията Йордан Жечев разказаха повече.

"За съжаление всички сме свидетели на това какво се случва. Тази тема е навсякъде около нас. Много голяма част от това е плод на това, че не се сещаме да внимаваме", заяви Йордан Жечев в студиото на "България сутрин".

Писмата от семействата на загиналите на пътя ще се прилагат към електронните фишове на хората, които са нарушили закона на улицата.

"Това е една наистина нелека задача, изключително трудна за нас. Тя ще предизвика емоции дори у служителите на МВР, които ще трябва от другата седмица да започнат заедно с електронния фиш, в пощенски плик да поставят и едно такова писмо. Това е много трудно за всички. Не е тайна за никого колко много човешки животи биват отнемани, не само в нашата страна, а в цял свят", каза гл. инспектор в отдел "Пътна полиция" Мария Ботева.

Ботева посочи, че в тези писма най-често срещаният израз е "чакай ме" и напомни, че във всяка една статистика, свързана със загинали хора, зад всяка цифра стои човек.

Жечев казва, че кампанията няма да е панацея, но определено е стъпка към един по-спокоен живот на пътя.

"Умът е странно нещо и споменът е странно нещо. С част от родителите си говорихме как всеки от тях знае къде точно е бил, когато е разбрал за произшествието. Представяме си, че ако човек, заедно с наложената му законово глоба, прочете посланието и стане свидетел на това, ще му остане не само в ума, а и във въображението", сподели Жечев.

Към момента в кампанията са планирани 36 000 писма, които да достигнат до нарушителите на пътя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от Темида
Съдът отмени наказанието на полицай във връзка с издирването на Митко от Цалапица
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
1
 
! Отговори
ароматния преди 4 седмици
Ще се вдигне или ще падне избирателната активност от това начинание ще стане ясно след два месеца.
9
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
А дали ще го прочетат изобщто това писмо пишман алколизираните наркоманчета госпожа никой, май не :))) На цигарите като сложиха некакви с тумори, дали се спря да се пуши цигари :)))
8
0
 
10
 
! Отговори
Сифилиско преди 4 седмици
Вселената ще обиколят, но няма да се сетят че освен тъпия ни манталитет, огромна вина за не малко случаи има и изключително лошия път на много места.
7
1
 
13
 
! Отговори
Ivan преди 4 седмици
Не ви ли е срам допълнително да травмирате тези нещастни хора?!Вземете ВИЕ да си вършите работата,излезте от храстите на катаджийските си хранилки и отидете НА ПЪТЯ,КЪДЕТО ВИ Е МЯСТОТО.Престанете да ни рекетирате за несъществени нарушения!Вие сте също толкова виновни за ситуацията със загиналите,защото отговорността за безопасността е ваша и затова ви плащаме заплатите и ранните пенсии до гроб.Голяма идея родили с к.ухите си к.ратуни отново,БРАВО НА КАТ.
6
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
При плащане на глобата трябва ли да се рецитира писмото пред служителката зад гишето?
5
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
писатели,вземете и оправете и дупките по асфалта че пак станаха за джакузи.Инфроструктората със 5 агенций не можете да подържате и не знам си колко данъци и глоби сега и писма ще пращате да се побъркат тия от пощите! Избори идват ,няма ли да ни пращате писма за кой да гласуваме???? Или направо колети както беше до скоро.
4
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Вместо да натискат КАТаджиите да си върши работата, а не да мишкареят по цел ден зад некой зид или храст, те тръгнали писма да пращат. Сълза&Смях.
3
1
 
6
 
! Отговори
притеснен преди 4 седмици
много не могат да четат измислете как да им качвате писмото в тик так някак си да го слушат
2
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
на тая бъчва как и не омръзна цял ден да обикаля медиите и да ръси "мозък"
1
0
 
17
 
! Отговори
Пратих ти снимка преди 4 седмици
Към глобите за пътни нарушения,може да прикрепят и снимка на ушев как събира лептата от дилърите за да си бачкат спокойно,или на симонка със стълбичката и припотени цаки. Ще има ефект.