Николов поиска оставките на ръководството на „Ел Би Булгарикум“

Министърът на икономиката преведе среща със служители на дружеството
29 май 2024 14:08, Инна Ангелова
1
Николов поиска оставките на ръководството на „Ел Би Булгарикум“
Снимка: PR

Министърът на икономиката д-р Петко Николов проведе среща със служители на дружеството „Ел Би Булгарикум“ ЕАД, които предприеха протестни действия от вчера. На нея присъстваха още ръководството на предприятието и представители на синдикалните организации.

По време на срещата бяха изтъкнати натрупани редица проблеми и бяха поставени искания за увеличение на основните заплати, за предоставяне на специализирано работно облекло, за спазване на условията на труд и на графиците при сумирано изчисляване на работното време и други. Подчертан бе нарушеният диалог между работниците и ръководството на предприятието.

От страна на служителите бе сигнализирано още за голямо количество натрупана готова продукция, която има риск да не бъде реализирана на пазара.

На срещата Николов поиска оставките на цялото ръководството на „Ел Би Булгарикум“ и разпореди на Държавната консолидационна компания (ДКК), която е принципал на дружеството, да предприемат необходимите действия за спешна смяна и вписване на нов борд. Икономическият министър указа да се разработят условия, при които в максимално кратки срокове да се работи за увеличаване на заплатите с до 30%.

Министърът на икономиката разпореди да бъдат разгледани всички възможности за модернизация на „Ел Би Булгарикум“ и да бъдат осигурени нормални условия на труд, като бъдат изпълнени предписанията на Инспекцията по труда.

Министърът подчерта стратегическото значение на „Ел би Булгарикум“ за българската млекопреработвателна промишленост и бе категоричен, че е необходимо възстановяване на социалния диалог между работниците и ръководството на дружеството и гарантиране на устойчивото развитие на предприятието.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от Общество
Може ли всеки да е екскурзовод? От бранша искат регулация
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
3
 
! Отговори
Иван преди 3 седмици
Ако съдим по официалните документи на уеб страницата на ел би булгарикум става дума за предприятие основано 2012та година по оперативна програма и с европейски средства. Остава отворен въпроса кой се е облажил доволно.

Спонсорирани публикации