В кадър: Над 150 000 души на прайда в Берлин

Мотото на тазгодишния парад е "Обединени в любовта"
23 юли 2022 20:28, Александър Попов
212

Снимка: БГНЕС

Над 150 хиляди души се включиха днес в ежегодния парад в подкрепа на правата на ЛГБТ общността в Берлин, предаде Асошиейтед прес, като се позова на данни на берлинската полиция от този следобед.

Мотото на тазгодишния парад е "Обединени в любовта".

Полицията съобщи, че не е изключено вечерта броят на участниците да нарасне.

Клаус Ледерер, заместник-кмет на Берлин, откри събитието с реч, в която изтъкна, че Берлин следва да е град, в който представители на ЛГБТ общността от цял свят могат да живеят спокойно, без да се опасяват, че ще бъдат преследвани, както се случва с тези хора в някои страни.

Германските институции изразиха подкрепата си за ЛГБТ общността. За първи път на сградите на Бундестага и на канцлерството бяха поставени знамена в цветовете на дъгата в чест на парада.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


212
Още по темата: гей парадБерлин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия грозни твари са обратното на свободата,равенството и братството.Доведоха до извращение и крайност либералната идея.Превърнаха я в пълно свое отрицание.
63
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво беше Европа, в какво се превърна...?
62
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Моят внук е на 4 годинки, но отсега го учим да е толерантен към хората с различна сексуална ориентация.
61
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лъжец си ти, 58, не пиши името на нечестивия с главна буква. Бог и антихристът не са равни и не могат да бъдат сравнявани. Бог е Творецът на този видим и невидим свят. Той е Създателят на цялата вселена и на всички нас и само Той има власт над всичко и всички, а лукавият ще гори в огненото езеро завинаги.
60
3
 
2
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Може да се плаща на днес за да дразни нормалните. -----///------ "Нормален" означава неподатлив на дразнене. Да изпадаш в истерии и да убеждаваш безадресно с ояна на уста колко не ти харесва и колко ти си по-различен, не е нормално. По-скоро е налудно. Нормален човек не се бута там, където не му е интересно и където не му харесва. Тая истерия или е изкуствена (платена), или е страх от вътрешната ви същност, където от време на време проблясват сладострастни хомосексуални картинки. М?
59
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бре, толкоз много джендepacт и при ДйБ няма, еггасси!
58
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това ги чака макетата.. Редовни прайдове..
57
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трябвало е всички да ги карантинират, да не разнасят маймунските болести.
56
7
 
1
 
! Отговори
бг прайд преди 1 година
ние пък да сложим знаме с цветовете на дъгата на НС , с защо не и на президентството . нали сме Европа , трябва да уважим гейските ценности .
55
1
 
11
 
! Отговори
Димитров преди 1 година
Д_ебилизацията произвежда от слабите и лабилните биомаса. Утре друг бонбон, ще им подметнат. Страстното ще го засмучат, за да търсят във фокуса му идентичността си, защото ги мързи. Мързи ги да четат книги, мързи ги да се обърнат към себе си. Лесньо дири леснината.
54
2
 
12
 
! Отговори
Няма да забравя, преди 1 година
когато жената на наш свещеник в деня на националния празник на България - 3-ти март, хванала в кревата западноевропейския митрополит Симеон (вече покойник) и американският му приятел. Жената на свещенника попитала Симеон не го ли е срам да прави такива работи на националния празник на България, той отвърнал - Кво от това!
53
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Преди 20 години имаше един *** с артистично име Урсула ходеше потелевизиите да се показва и да го порятт в гей клубът Спартакус.
52
11
 
2
 
! Отговори
ОтНидерландияСлюбофф преди 1 година
Мисля че тия новини в България доста преувеличават. Случайно попаднах един ден в Ротердам в Нидерландия заради културно събитие и в същия ден имаше и прайд. Нищо кой знае колко ужасно не видях, просто група млади явно не наясно със себе си хора се веселяха искрено и кротко а възрастните ги гледаха с усмивка и снизхождение като че ли си спомняха техните луди младини. Иначе в фирмата имаме колега от другия бряг който е мениджър продажби и е много приятен човек и изключителен професионалист.
51
2
 
15
 
! Отговори
абе преди 1 година
само да попитам : нас нормалните това какво ни интересува ?
50
12
 
2
 
! Отговори
Бог е преди 1 година
изпратил Свети Себаистиан да пази хомосексуалните хора! Нека Св. Себастиан мъченик да ви пази! Издигнат в блажение от Великия Ангел Спасител Гавраил.
49
1
 
13
 
! Отговори
До Путин преди 1 година
Путин пусни им газ на тия. Затваряш ги в камера и пускаш
48
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Заради тези Бог ще унищожи света. В Библията пише. Извратеноста ще завладее света Тогава Бог ще прати природни бедствия болести за да накаже света и да се осъзнаят че са тръгнали по пътя на Сатаната. Но това няма да е краят. Това само щее началото на края. Виждате сами какво се случва Божието наказание ни достигна. Всички са тръгнали по пътя на Сатаната и Бог няма да търпи а ще ни унищожи както унищожи извратеноста по времето на НОЙ Содом и Гомор бяха градовете които бяха унищожени.
47
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БРАВО! Нека нашите задръстени българЕ да се пукнат от яд, че вече са малцинство хетеросексуалните.
46
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хитлер не е прав.Я помислете пак.Дали не е прав?И тия ще спрат Путин,Китай,исляма....Да бе да....
45
0
 
4
 
! Отговори
Нес кафе преди 1 година
Бунаци