Тръгва нов сайт за дипломатическите ни мисии в чужбина

На интернет-страницата има информация за над 100 дипломатически мисии на България зад граница
22 юни 2005 10:41,
Тръгва нов сайт за дипломатическите ни мисии в чужбина
Снимка: Булфото
Нов интернет-портал предлага информация за дипломатическите мисии на България зад граница. Електронният адрес на портала е www.bulgaria.bg, съобщиха от информационната дирекция на Министерството на външните работи (МВнР).

Порталът е създаден от Bulgarian Software House по проект от Комуникационната стратегия на МВнР. С проекта се осигурява информация за дейността на българските мисии в чужбина и за извършваните от тях услуги. Представени са повече от 100 дипломатически мисии на България зад граница.

Засега само в страниците на 24 от мисиите в страните с най-големи български общности е публикувано пълно съдържание, като продължава работата по разширеното представяне и на останалите. Информацията се публикува на български, английски език, както и на официалните езици на съответните държави.

МВнР съобщи, че според неофициална статистика между 1 и 2 милиона български граждани живеят и работят в чужбина, а новият интернет-портал има за цел да бъде техен безценен помощник.

На адрес www.bulgaria.bg българите зад граница могат да открият най-близкото до тях българско дипломатическо представителство, да получат подробна информация за историята на мисиите ни, да се запознаят с ръководителите им, да се осведомят за всички предлагани консулски услуги, за двустранните отношения на България с други държави и международни организации и да научат последните новини от родината.

Изчерпателната информация, добрият илюстративен материал и богатото съдържание за България в портала са насочени и към всеки чужденец, пожелал да узнае нещо повече за страната ни, твърдят от МВнР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание