Европа ни секна поредните ? 1,5 млрд.

ЕК потвърди за спирането на пари по програма "Транспорт", омръзнало им от фактури и несвършена работа
28 юли 2008 17:18,
104
Европа ни секна поредните ? 1,5 млрд.
Снимка: Булфото

ЕК потвърди днес, че сред спрените за България пари има и суми, предназначени не само за предприсъединителните програми / ФАР, САПАРД, ИСПА - бел. ред/

Говорител на Комисията обясни пред БНТ, че част от всички плащания към фонд "Републиканска пътна инфраструктура", спрени в края на януари, засягат и суми по оперативна програма "Транспорт".

По нея на страната се полагат над 1,5 млрд. евро за изграждане на пътна и железопътна инфраструктура за периода 2007 – 2013-та година.

Засега не е ясна цялата сума на засегнатите пари по структурните фондове, предназначени за пътища.

Ясно е обаче, че когато през януари Комисията спира парите към пътния фонд, заради арестите на двама високопоставени служители, това е засегнало и проекти, за които се полагат пари по структурните фондове.

Според Ева Калужинска, говорител на ЕК: Всякакви плащания, свързани с пътния фонд са спрени. Това се отнася както за предприсъединителни програми, така и за програми след присъединяването. Няма да има никакви плащания към пътния фонд.

По думите й всичко това ще продължи докато България не докаже, че е въвела адекватен контрол над усвояването на европарите.

"Докато ние тук, в ЕК, не се убедим в това, не можем да правим междинни плащания. Нито пък крайни плащания. Защото настъпва момент, в който не можем да приемаме повече фактури, а проектите стоят недовършени. Ето това вече ще бъде проблем!", допълва  Калужинска.

А само преди два дни министър Меглена Плугчиева твърдеше друго: Ще ни дадат 1,5-те милиарда евро, само да се стегнем.

В Банско вицепремиерката твърдеше, че парите по програма "Транспорт" не са спрени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
0
 
! Отговори
Sifoncho_ преди 15 години
Добрия комунист е мъртвия комунист!
42
0
 
0
 
! Отговори
МАХНО преди 15 години
КАКВИ БЮДЖЕТИ КАКВИ 5 ЛЕВА ? ВИЕ ХЕПТЕН СТЕ СБЪРКАНИ КАК ЩЕ ДАВАТ ПАРИ ОТ ИЗЛИШЪК БЕ *** ЛИ СТЕ ? КОЙ ЩЕ ИМ РАЗРЕШИ ? АМА НАИСТИНА МАЙ СТЕ ВСЕ УВРЕДЕНИ ДА ВИ СВЕТНА МАЛКО ПОНЕ НЕМОЖЕ ПРАВИТЕЛСТВОТО ДА ДАВА ПАРИ БЕЗ РАЗРЕШЕНИЕ НА ЕС ТОВА МАЙ НЕГО ЗНАЕТЕ ?? А СЕ ПРАВИТЕ НА РАЗБИРАЧИ АМА НАИСТИНА СТЕ ДОСТА ЗЛЕ НЕСЕ СЪРДЕТЕ НО ..... НАЛИ АКО ДАДАТ ПАРИ ЗА СПРЕНИТЕ ОТ ЕС ПРОГРАМИ ЩЕ ИМА САНКИЦИИ? ИЛИ ВИЕ НАИСТИНА НИЩО НЕСХВАЩАТЕ НАЛИ СЕГА ЗАТОВА СЕ ПРАВЯТ НА ЗАИНТРИГУВАНИ ДАНО ЕС ДА СЕ СМИЛИ И ДА ИМ РАЗРЕШИ НЕРАЗБРАХТЕ МАЙ ЧЕ НИЩО НЕЗАВИСИ ОТ ВАЩЕ ОВЧАРИ КОИТО САМО ВАС МОГАТ ДА ПАСАТ ДА ДОЯТ И ДА ЛЪЖАТ КАКТО СИ ИСКАТ ГЕНЕТИКА МАЙКА ??
41
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
е пределно ясно, че ЕС няма да преведат повече и 1 евро, докато не се смени управляващата коалиция
40
0
 
0
 
! Отговори
BLACK преди 15 години
така ни се пада! ...
39
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Сега пък щели да плащат от бюджета, защото се уплашиха от стачкуващите фермери!!!!!!!!!!!!!!! САМО СТАЧКА Е ИСТИНАТА ДА ГИ БУТНЕМ ТИЯ КРАДЦИ!!!!!!!!!!!
38
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Значи, знаела ли е Маглена Плугчиева или не знаела? Излиза, че е или дърта лъжкиня, по дърта и от дърта *** или е криминално некадърна и най-добре е да се самообеси заедно с целия кабинет
37
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Ами всичко да ни спрат.Да тръгнем с цървъли тогава ще разберем че като дойдат избори дане ходим за гъби.А тогава да мислим и да несе сърдим на тия които ни управлявата на нас, ида не избираме такива които ги знаем колко чинат.Това са 1.5 милиарда.А сега щели да компенсират от излишака.Ама това са нашите данъци , значи сега ще крадат нашите пари.И някои били ми казал как да не крия данъци.Братя Българи призовавам Ви като дойдат избори пред урните .
36
0
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 15 години
нямам думи за водената политика и не свършена работа!До кога???
35
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
до всички форумци - не си изливайте гнева във форума, защото ще ви мине и ще се успокоите. излейте го пред парламента!!!
34
0
 
0
 
! Отговори
az преди 15 години
beznadejno e tuk ......pfu
33
0
 
0
 
! Отговори
ylav za da ostane преди 15 години
super hahahaha
32
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Докато народа го е страх от властта, така ще е. Геноцид над собсвтения ти народ. Тва само комунист го може. То други няма май.
31
0
 
0
 
! Отговори
SD преди 15 години
Разбирам от управление, познавам тия що за стока са, очаквах да се омажат, НО ТЕ НАДМИНАХА И НАЙМРАЧНИТЕ МИ ОЧАКВАНИЯ
30
0
 
0
 
! Отговори
toni преди 15 години
turcite sa ni upravlqvali 500 godini i vinagi sme bili po dobre ot sega
29
0
 
0
 
! Отговори
Нора преди 15 години
Хубаво е, че тук във форума си изливаме яда, но от това полза няма! Разбрахте, че пак на наш гръб ще са всички тези злоупотреби и плащания!Питам аз, защо не е посочен персонално никой като виновник! Като са откраднати тези пари от САПАРД, няма ли да ги върнат?Няма ли виновни за всичко това, което се случва? И защо те не си понесат отговорността не само на думи, а и материално и съдебно?Докога само ще си чешем езиците тук, а те ще ни крадат?
28
0
 
0
 
! Отговори
han asparuh doganov преди 15 години
dps dps dps dps dps dps dps dps dps dps dps dps dps dps na sledva6tite izbori ne 14 a 54 procenta
27
0
 
0
 
! Отговори
МАХНО преди 15 години
АБЕ ВИЕ ПАК ЛИ СЕ ПРАВИТЕ НА УМНИ И ГОЛЕМИ ПАТРИОТИ?ЗА СМЯХ СТАНАХТЕ НА ЦЯЛ СВЯТ НО ДОБРЕ Е ЧЕ ОЩЕ СЕ МИСЛИТЕ ЗА ХОРА АЗ ПРЕДЛАГАМ ЕС НАПРАВО ДА ВИ СЛОЙИ КЕПЕНЦИТЕ И ДА ВИ ТРИЕ ОТ КАРТАТА И БЕС ТОВА САМО ДОТЯГАТЕ НА СВЕТА С РАЗНИТЕ ВИ *** И ТН ГЕНЕТИКАТА ВИ Е ЗБЪРКАНА НАЛИ ИМА ПАТРИОТИ ПРЕД ПРЕЗИДЕНСТВОТО ? А ВИЕ ПАК ТУК ПАТРИОТАРСТВАТЕ САМИ СЕ ВИЖТЕ КОКО СТЕ ЗЛЕ НЕ ЧИ БОЛЕН СИДЕРОВ ЩА НАПРАВИ НЕЩОДАЖЕ Е ПО-ДОБРЕ ТОЙ ВОБЩЕ ДАНЕ ВЛИЗА В ПАРЛАМЕНТА ЧОВЕКА Е ЗА ДРУГАДЕ АМА НЕЙСЕ ВИЕ ТАКИВА СИ ГИ ОБИЧАТЕ ГЕНЕТИКА НЯМА КАК? ЖАЛКО АМА Е ИСТИНА
26
0
 
0
 
! Отговори
nqkoi преди 15 години
На Плугчиева мога да й вкарам един плуг в мазния .
25
0
 
0
 
! Отговори
Рони преди 15 години
На западняците не им се дават пари които влизат в джобовете на бивши и настоящи партиини величия. Никой вече не иска на власт тройната коалиция
24
0
 
0
 
! Отговори
NOTORIOUS преди 15 години
на думичката Всякакви? "Всякакви плащания, свързани с пътния фонд са спрени. Това се отнася както за предприсъединителни програми, така и за програми след присъединяването. Няма да има никакви плащания към пътния фонд."сега, кое не разбра?