Борисов ще е премиер, остана без часовник заради бас

Тези дни ще седна със Сините да съставяме правителство – първите думи на Борисов
5 юли 2009 19:25,
466

Очаквах много повече. Този резултат е под очакванията ми“. 

Това бяха първите думи на вероятния бъдещ премиер Бойко Борисов на влизане в НДК.

На въпрос дали той ще стане премиер на страната, той отговори:

Ами ако имате друг вариант...“

Попитан дали ГЕРБ ще управлява със Синята коалиция, той каза:

"В близките дни, но не пред погледа на медиите, ще седна със Синята коалиция, за да решавам състава на бъдещото правителство.

Ще ви кажа кога, но няма да е сега, пред очите на медиите. Тези дни ще ги поканим и ще поговорим, и не само тях.

Ще видим резултатите.

Няма да позволя на никого да ми извива ръцете. Нека изчакаме резултатите, защото не е ясно дали няма да имаме мнозинство“, каза Борисов.

Той обяви, че допуска да преговаря с останалите, но категорично изключва ДПС и БСП.

„Днешният ден ми е много особен, защото доста поредни победи над БСП и ДПС постигнахме напоследък, но днешния ден искам да го посветя на дядо ми, който са го убили на 16 септември /първоначално кметът каза 9 септември и на пресконференцията в НДК се поправи на 16-ти, бел. ред./, и се радвам, че имам възможност да ги детронирам днес“, обяви още неформалният лидер на ГЕРБ.

„Изборният туризъм тежи изцяло на управляващите. Още в началото ще променим Избирателния закон. Тези безобразия, които въведоха тези хора, нямат нищо общо с демокрацията“, заяви още Борисов и в заключение каза:

„И друг път да не ни дразнят, че не е съкрушителна победата. Ако това не е съкрушителна, вече не знам какво ще правим...“.

„Надявам се, че след утрешния ден ще наричам Бойко Борисов г-н премиер“, заяви и лидерът на ГЕРБ Цветан Цветанов.

На пресконференцията в НДК столичният кмет подари часовника си на Цветанов, тъй като имали бас, с каква разлика ГЕРБ ще спечели изборите.

Борисов призова българските мюсюлмани да спрат да вярват на тези, които спекулират със страховете им:

„Който повдигне въпроса за етническата карта, ще го обвиня лично. Всички български мюсюлмани трябва да се чувстват защитени“, изтъкна столичният кмет.

Борисов призова опонентите си да замълчат поне за един ден.

„Ще чуем какво предлагат колегите от център-дясно политическото пространство“ – така Борисов коментира възможностите за бъдещ кабинет и с кого ще се коалира.

Трябва да се преразгледа избирателният закон. Неприемливо е 100 хиляди гласа да идват от някъде и да отиват нанякъде, подчерта Борисов.

Надявам се, че с партиите, които ще говоря през следващите дни, да водя разумен диалог. Оттам нататък компромис аз не правя, защото ако подменя вота, утре ще съм там, където сега е царят – завърши столичният кмет.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


466
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Тежко ни!От престъпно правителство официално отиваме на мафиотско правителство и при това-просташко мафиотско правителство.Срам ме е отсега като си представя кой ще представлява България на официално равнище,болно ми е ,като си представя как ще страда народът.Бившия охранител на Първия,който не пожела да си върне партийната книжка,бившия царист,който лижеше подметките на "царя",бивш шеф на първата охранителна,разбирай рекетьорска ,фирма,и така нат.,това ли ще е алтернативата?
44
0
 
1
 
! Отговори
Kaneva преди 14 години
Bylgari, prestanete da obizhdate bylgarskija narod!1. Polizai, mafii, komissionni - haha, pri globalisazija i kapitalizym e taka! Pyrvona4alno natrupvane na kapitala, tova e polozhenieto - vyv vsjaka dyrzhava e bilo taka !2.Kakvo ste stane, kogato sled godini Turzija vleze v Evropejskija syjuz - togava veche ste e kysno da se dejstva.A tja ste vleze - sastoto na Evropa polozhenieto e mnogo seriozno.3.Da mislim kak da rasprostranim bylgarskija esik v turskite rajoni i da u4astvamev izborite!
43
0
 
1
 
! Отговори
DS преди 14 години
TAPO STADO BALGARI IZBRAHTE SI MUTRA DA VA E-BE OSHTE 4 GODINI.IMA LI PO GOLIAMA MUTRA OT BOIKO SEGA SHTE RAKOVODI NARKOTIKA I SHTE TROVI DETSATA LEGALNO BEZ DA GO E STRAH NO SHTE GO OCHISTIAT SARBITE
42
0
 
1
 
! Отговори
666 преди 14 години
Аут са от управленската коалиция. Иначе са в парламента!Интересно ми е дали ББ ще вкара бивши управници в затвора?
41
0
 
1
 
! Отговори
moni преди 14 години
do todor 25:) to4no taka ,mnogo si prav! da jivee CK (Calvin Klein) :PPPP
40
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Как са аут бе, улаво ? Ти добре ли си или не си добре ?
39
0
 
1
 
! Отговори
666 преди 14 години
Важното е, че ДПС са аут!Бойко, внимавай да не станеш "втория цар" и да излъжеш надеждите на хората!
38
0
 
1
 
! Отговори
xxxx преди 14 години
4estitoo :):))))
37
0
 
1
 
! Отговори
до 30 преди 14 години
Какво значи ПЕРФЕКТЕН, бе неандреталец. Ти въобще наясно ли си със значението на думите в българския език. Вместо да си купуваш марихуана, вземи дай малко пари за един ТЪЛКОВЕН РЕЧНИК, та да не се излагаш по форумите. Аман от недоучили.
36
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
toq pa e golem mozak nema 6to
35
0
 
1
 
! Отговори
Марин - до Динко преди 14 години
Съгласен съм с теб, но може би трябваше да поясниш за неграмотните деца, фенове на ББ, че ДС означава ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ. Те може би не са чували за такова нещо и си мислят, че си искал да напишеш ДПС.
34
0
 
1
 
! Отговори
Динко преди 14 години
Рожбата на медийния онанизъм (на червените медии, защото те формират общественото мнение) ББ най-после сбъдна детската си мечта да стане най-големия човек в Мутрагения. Жалко за ***, които така и не прозряха, че той е резервният вариант на комунистите да ви доят, стрижат и обичамт още 4 години. Бъдещето ще покаже че съм прав. Но вече е късно, ***. Ще трябва да чакате още 48 месеца да се юрнете към ПОСОЧЕНИЯ (естествено, че от ДС и БСП) нов спасител.
33
0
 
1
 
! Отговори
Б.Б. ПОЖАРНИКАР преди 14 години
Добре дошли в концлагера наречен "българия ".....
32
0
 
1
 
! Отговори
А Б С У Р Д И С Т А преди 14 години
ХА-ХА-ХА !!! ....НЯМА ТАКЪВ *** НАРОД КАТО НАШИЯ !!! ....СЕГА ЩЕ СИ ИМАТЕ И ПРЕМИЕР, КОЙТО ЩЕ ВИ ОТИВА ! БОЙКО БОРИСОВ - МУТРА, МИЛИЦИОНЕР, ПОЛИЦАЙ ИЛИ ПОЖАРНИКАР ??? ...НЕ - ПРЕМИЕР !!! ... СМЕЕЕЕХ ! ... НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА !
31
0
 
1
 
! Отговори
Мишо преди 14 години
А бе, тъпчовчи-гольовци, наистина ли си мислите, че на който и да е политик му дреме за вас. Ако е така, то сте големи балъци. Ще се убедите в това, но ще е късно - и така ще си кретате до следващите избори, когато пак ще се юрнете към следващия "спасител". *** народ - слаба държава!
30
0
 
1
 
! Отговори
до azz преди 14 години
виж кво мой човек прав си са ама за момента бб е перфектния ни избор иначе алтернативата беше бсп или дпс , чаткаш нали
29
0
 
1
 
! Отговори
хихи преди 14 години
лелче оди се напии в близката кръчма от мъка пък белким някой загубен бесепар или депесер дойде да ти опраи... натроението :Р
28
0
 
1
 
! Отговори
Eнчо преди 14 години
Българите все чакат някой да дойде да ги спасява. В това е и голямата им трагедия. Вече 20 години. Вместо да проумеят че от самите тях зависи да живеят добре, те все чакат - я Царо, я Пъдаро на Царо, я някой друг ... не става така просто
27
0
 
1
 
! Отговори
Azzz преди 14 години
Сега ще видите,че всички политици са еднакви.След 4 години ще си търсите нов спасител.Добре че, съм далече от България
26
0
 
1
 
! Отговори
rqzani преди 14 години
FESOVETE VAN