Шефът на ВКС: Стига обвинения към съдиите

По-малко приказки, повече работа, призова Лазар Груев
25 фев 2010 10:53,
315
Шефът на ВКС: Стига обвинения към съдиите
Лазар Груев. Снимка: БГНЕС

"Ще стисна зъби за последен път и ще спазя джентълменското споразумение, което постигнахме с премиера Бойко Борисов преди 10 дни, да не коментирам действията и резултатите от тези действия на други институции".

Това заяви председателят на Върховния касационен съд (ВКС) Лазар Груев преди днешното заседание на ВСС.

По думите му българските съдии нямат повече търпение да слушат непрекъснато безпочвени и немотивирани твърдения.

Още по темата

Груев призова институциите по-малко да говорят и повече да работят.

"И ако си послужа със спортни термини, за да ме разберат някои, всеки бяга по своята писта", каза шефът на ВКС.

По думите на Груев всеки честен български гражданин, каквито са мнозинството от съдиите, безрезервно подкрепя политиката на нулева толерантност към престъпността, "която някои наричат война".

Тази политика обаче трябва да се води само и единствено в рамките на закона, посочи Груев.

Той допълни, че няма и не може да има война между институциите, тъй като тя вреди на държавността и на честния и справедлив процес.

В заключение Груев каза, че министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов е политик и говори като такъв.

"Аз говоря, макар и рядко, и сега, и винаги, единствено като професионалист – съдът няма друг език", завърши той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


315
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
200
11
 
8
 
! Отговори
Темид преди 14 години
219 -съдия"Браво г-н Груев.Вие сте достоен председател на ВКС.А на всички които плюят съда и съдебната власт ще им кажа само едно.Уважаеми дами и господа плюещи!Отворете си очите, огледайте се около вас и вижте в какво се превръща България-в милиционерска държава в която се потъпкват човешките права с пожарникарски ботуш.В тази ненормална обстановка единствено съда може да ви защити правата. "Що така ми се стлува, че се напълно прав....... Няма кой да ге спре, тея си напъват за ЧЛ.1
199
0
 
1
 
! Отговори
222 преди 14 години
В края на 19 в. италианският икономист и социолог Вилфредо Парето, формулира едно правило, което остава в социологията под името Правилото 80-20 или Закон за елита, или още, Закон на Парето. То гласи следното:Във всяко общество, 20% от хората произвеждат 80% от ползите и печалбите. На другия край на кривата, 20% от хората създават 80% от проблемите и загубите.
198
0
 
0
 
! Отговори
222 преди 14 години
Според концепцията на Парето елитът е доминиращата група, която държи инструментите на властта. Тази група включва не само тези, които са били, са или ще дойдат на власт, но и всички онези, сред които е бил избран управляващият тоест семейства, финансови връзки и т.н
197
2
 
1
 
! Отговори
баба ти преди 14 години
ЩО БЕ Г-Н ГРУХОБСКИ , ДА НЕ БИ ДА ДА СЕ ПРИТЕСНЯВАШ ЗА ЛАПА4КАТА СИ
196
7
 
7
 
! Отговори
съдия преди 14 години
Браво г-н Груев.Вие сте достоен председател на ВКС.А на всички които плюят съда и съдебната власт ще им кажа само едно.Уважаеми дами и господа плюещи!Отворете си очите, огледайте се около вас и вижте в какво се превръща България-в милиционерска държава в която се потъпкват човешките права с пожарникарски ботуш.В тази ненормална обстановка единствено съда може да ви защити правата.
195
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Който не е с вас е червен, така ли? Абе много пролетарски се държите уважаеми герберчета......
194
4
 
7
 
! Отговори
За Лазар Груев преди 14 години
Един от малкото достойни хора останали в съдебната система. Ще ви бъде трудно да се преборите с тъпотията на милиционерите г-н Груев. Няма защо да се мълчи мълчанието е опасно за малкото останали и работещи магистрати.
193
0
 
4
 
! Отговори
Билбо Бегинс преди 14 години
Във всяко стадо има ***, но в стадото на съдиите има твърде много ***, комай повечето е такава. Въобще цялата съдебна система е перфектно организирана, щото да взема(скубе) от всякъде!
192
2
 
8
 
! Отговори
Цирк преди 14 години
Съдебната система в България е пълен цирк,фарс,КОРУПЦИЯ. Съдите мишки и кокошари.Един голям мафиот,престъпник не може да заковете. Корумпирана *** сте всички до един.
191
6
 
7
 
! Отговори
бОРКО преди 14 години
Едно от най разумните и смели изказвания срещу милиционерските методи на управление на американския супергерой с инициали ББ. Успех в неравната борба с глупостта и тъпотията превзела цялото българско общество.
190
1
 
4
 
! Отговори
Чао преди 14 години
Според мнението на 90 % от избирателите.....така наречената "съдебна система" - е престъпна структура, издържаща се с нашите пари..........пасмина потънала от корупция, и хора за разтрел.....на първо място, трябва да си докажат имотите, на второ място....от къде имат по 100000 евро ,да платят за повишение....и тн !!!!!
189
0
 
4
 
! Отговори
Ясен преди 14 години
Ти ебам съдиите полицията нарочно не хфащала известна банда която обирала банкомати оставили ги да излязат в чужбина ,и там да ги вханат барим ще получат присъда!!
188
1
 
5
 
! Отговори
Антикилар преди 14 години
Съдиите са *** миризливи и требе някой да разчисти тоя *** и да сложат ред,иначе ще безчинстват над сиромаха и ще пускат мутрата на свобода.Искаме към всички да се прилага закона еднакво,както към мутрата така и към кокошкара,иначе ще ви сменим и ще сложим чесни и морални магистрати.
187
8
 
4
 
! Отговори
Темид преди 14 години
До 181"Съдийте са подложени на огромен милиционерски натиск и е необходимо да издържат и да не се поддават, все пак милицията / към 25,02,2010 в БГ / и съдът в условията на демокрация са различни власти /за някои писти /. ""Да, дааа, ...... Колкото и да е лош съда, е един от малкото институти, който може да спира милиционерщината на ББ и Цв Цв......
186
5
 
10
 
! Отговори
ЗЛОБЕН преди 14 години
ГРУЕВ, ВИЕ СТЕ ШЕФ НЕ НА СЪДИИ А НА *** КОЯТО МИСЛИ САМО КАК ДА СИ НАПЪЛНИ ДЖОБА.АКО БЯХ НА ВАС ПРИ ВИДА НА ТЕЗИ КОМЕНТАРИ ЩЕШЕ ДА СЕ СКРИЯ В МИША ДУПКА. АКО СТЕ ПИЧ ПОДАЙТЕ СИ ОСТАВКАТА.ВАШЕТО ВРЕМЕ И ТО ИДВА .СЕКИРИТЕ СЕ ТОЧАТ.ВЯРВАМ ,ЧЕ ЩЕ ИМА ВЪЗМЕЗДИЕ ЗА ВАС
185
2
 
1
 
! Отговори
Феникс преди 14 години
Депутатите са друга история и там си ги знаем какви са,но съдиите си издействаха правото да са недосегаеми. Искат да не им се месят - всеки ден гледат дела - ако имат грам съвест и чувство за справедливост би тярбавло много добре да знаят коя врата в кой закон трябва да се затвори и как. Да го предложат на депутатите и да направят живота на нормалните хора по добър...
184
1
 
3
 
! Отговори
Dimiter USA преди 14 години
hey priatelche,vmesto da se pravish na oshtipana moma che si tolkova obiden, shani si izdiri i nakaji podkupnite kolegi sadii, stiga ste revali be da vi *** maikata podkupna!!!!Koito reve taka znachi e podkupen! ti ot koi si???Vseki v BG e poturpevsh ot korumpirani sadii( i az sushto).Taka che se zalaviai za rabota, taka kakto B.B. i C.C. sa pochnali ok?Da ne izlezem pak na ulicite i da vi izgonim ot vashite luskavi kabineti , ok ?
183
2
 
4
 
! Отговори
БОЙКО-монолог преди 14 години
Е тоя път вече ще набия Цецо!!Сто пъти му казах да не се *** със съда, ама кой ме слуша вече!? Вдига си рейтинга, а моят пада!! Както си е повярвал-утре Президент ще иска да стане, с вице Велин Хаджолов ОСА-та! Освободената Деси ще играе първа и втора дама едновременно:))!Абе много се впрегна тоя Цецо, че са пернали жена му!Кво толкова-орева цяла Европа!!Накрая и аз ще й тегля един ..., (докато не се е вредил Берлускони)! Бутат му фитилите едни тарикатчета, но аз ги знам кои са!
182
10
 
13
 
! Отговори
boby преди 14 години
Една от най-корумпираните (ако не и най-корумпираната) системи в българия е съдийската, така че да приемат всичко казано по техен адрес, да си траят и да си вършат работата. Аз съм личен свидетел как корумпиран съдия отсъжда в полза на този дето му плаща, тотално срещу закона, така че нищо не може да ме убеди че съдиите са света вода ненапита. И за съжаление още дъъъълго време ще е така, докато не започнат да ги хващат и да ги бесят по улиците за назидание. Няма шанс, няма шанс...
181
0
 
1
 
! Отговори
bo преди 14 години
"Mnozinstvoto", ami to toz le6per sam si go kaza, 4e polovinata ot tjah sa korumpirani! I estestveno ob6testvoto priema tova kato normalno! Predi 10 godini edin biv6 Raionen sadija, mi spomena za stavkite v Okrajnija I Raionen Sad (tova sa RU6VETITE). Raionen - 3000lv. Okrajen - ot 5000 nagore. Estestveno sega sumite biha izglejdali o6te po-visoki, a za spetzijalni Dela s po edna , dve nuli otzad. Ami to trjabva tjah da po4nat da sledjat , taka nai-lesno 6te stignat i do Mafiotite, nali?