Шефът на ВКС: Стига обвинения към съдиите

По-малко приказки, повече работа, призова Лазар Груев
25 фев 2010 10:53,
315
Шефът на ВКС: Стига обвинения към съдиите
Лазар Груев. Снимка: БГНЕС

"Ще стисна зъби за последен път и ще спазя джентълменското споразумение, което постигнахме с премиера Бойко Борисов преди 10 дни, да не коментирам действията и резултатите от тези действия на други институции".

Това заяви председателят на Върховния касационен съд (ВКС) Лазар Груев преди днешното заседание на ВСС.

По думите му българските съдии нямат повече търпение да слушат непрекъснато безпочвени и немотивирани твърдения.

Още по темата

Груев призова институциите по-малко да говорят и повече да работят.

"И ако си послужа със спортни термини, за да ме разберат някои, всеки бяга по своята писта", каза шефът на ВКС.

По думите на Груев всеки честен български гражданин, каквито са мнозинството от съдиите, безрезервно подкрепя политиката на нулева толерантност към престъпността, "която някои наричат война".

Тази политика обаче трябва да се води само и единствено в рамките на закона, посочи Груев.

Той допълни, че няма и не може да има война между институциите, тъй като тя вреди на държавността и на честния и справедлив процес.

В заключение Груев каза, че министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов е политик и говори като такъв.

"Аз говоря, макар и рядко, и сега, и винаги, единствено като професионалист – съдът няма друг език", завърши той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


315
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
180
1
 
4
 
! Отговори
HITKO преди 14 години
NE STISKAI ZABI, A SI STISNETE "HALKITE", 4E TOLKOVA SA SE RAZPUSNALI OT MAFIOTSKITE UIOVE ... STARHLIVTZI I LOBISTI, TOVA E BG SADA! MUHLYOVTZI, KADARNITE GI DARJITE DA VAR6AT 4ERNATA RABOTA, A *** VAV PO-GORNITE E6ALONI. TRJABVA DA NAPALNJAT ZATVORITE S VAS URODI OBLE4ENI VAV TOGI!
179
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
СЪДИИТЕ СА *** И НЕГРАМОТНИЦИ!!! КАК МОЖЕ ЗА ЕДНО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ В РАЗЛИЧНИ ТОЧКИ НА БГ. ДА ДАВАТ ДРАСТИЧНО РАЗЛИЧНИ ПРИСЪДИ..?!?!?!
178
5
 
3
 
! Отговори
Бойко преди 14 години
Е тоя път ще набия Цецо!!!Сто пъти му казах да не се *** със съдиите, нотой си знае неговата- не слуша! Храни куче да те лае! Голяма работа като са пернали жена муЩе взема и аз да й тегля един...!Вдига си рейтинга, а моят пада?!Аз знам кой му бъда фитилите!Накрая ще се разбера с Трактора и ще им се види тясна Европа!
177
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Шефът на ВКС: Стига обвинения към съдиите.Правилно - марш в пандиза.
176
2
 
3
 
! Отговори
baykolu преди 14 години
...не е избиран на този пост чрез преки избориот народа , а е назначен от Гоце...То, санким, депутатите като са избрани от народа....хаир видяхме от тях! :))) Пък и същия този Гоце, нали ние го избрахме?! Пряко и мажоритарно!
175
4
 
11
 
! Отговори
Ь преди 14 години
Българските съдии и прокурори са едни от най- богатите хора в Европа защото 99.8726% от тях са корумпирани и обслужват интересите на икономически и мафиотски групировки. Някои юристи са поставени в зависимост, след като са документирани определени техни слабости и наклонности, други просто са купени на пазарен принцип, но и в двата случая става въпрос за изключително сериозни суми.
174
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
OF 188ЧЕРВЕНИТЕ ПИСАЧИ СЕ ОЛЯХА -ИСКАТ ГЕРБ ДА ПРОМЕНИ НПК ЗА 6 МЕСЕЦА !МОЖЕ И ДА СИ ПОМИСЛЯ ,ЧЕ ГЕРБ ПРЕДИ ГОДИНИ Е ГЛАСУВАЛ ЗАКОНИТЕ !ГАДНИ ПРОМИВАЧИ НА МОЗЪЦИ !
173
1
 
4
 
! Отговори
той преди 14 години
До анонимен. В конкретния случай няма необходимост от промяна на закони, а от тяхното спазване и прилагане.
172
1
 
1
 
! Отговори
??? преди 14 години
.. а другият вариант е съдия номер 1 да си подаде оставката и да освободи заемания от него пост ! Той не е избиран на този пост чрез преки избориот народа , а е назначен от Гоце и тук не трябва да има две мнения дали може да се говори за каквато и да е било независимост на съдебната система !Освен това нека да припомним на всички съдии, които имат къса памет, че 13 човека от висшия им съдебен съвет се избират от парламента, което автоматично означава партийна зависимост !Но очевидно ние простосмъртните сме *** и не разбираме, че съдебната ни система не била корумпирана, а била ефективно - действаща и обективна в правораздаването !?Дай, Боже, наистина да е така, но се съмнявам !
171
3
 
1
 
! Отговори
Изтритият преди 14 години
Коментатор 190,не лъжи преднамерено хората...! Прочети Конституцията....! След като навършат 5 години стаж съдиите стават несменяеми до пенсия...!?
170
1
 
2
 
! Отговори
352 преди 14 години
ПРИМЕР: ЗАКОНА ЗА ПОТЕРЕБИТЕЛСКИЯ КРЕДИТ - ИМАШЕ ПРЕДЛОЖЕНИЕ ЗА РЕГУЛАЦИЯ НА ЛИХВИТЕ ПО КРЕДИТИТЕ ОТ БНБ, КОЕТО НЕ СЕ ПРИЕ В НАРОДНОТО СЪБРАНИЯ - И СЕГА БАНКИТЕ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ПОЛЗВАТ БЛП (БАЗИСЕН ЛИХВЕН ПРОЦЕНТ) НА БАНКАТА - КОЙТО МОГАТ ДА ПРОМЕНЯТ СПОРЕД БАЛАНСА НА БАНКАТА! КОЙ Е ВИНОВЕН ДОРИ И НЯКОЙ ДА СЪДИ БАНКА ЗАКОНА ЩОМ И ПОЗВОЛЯВА ДА СИ ДИГА ЛИХВИТЕ КАКТО СИ ИСКА?!
169
0
 
1
 
! Отговори
aAaAa преди 14 години
айде айде ...98% от съдиите са корумпирани ...
168
0
 
0
 
! Отговори
SAPATA преди 14 години
За 170 Чети, чети. Няма да загубиш.Пък и тезата ти е несъстоятелна.Но е твърде дълго за обяснение.
167
0
 
7
 
! Отговори
352 преди 14 години
1. съдиите са без имунитет! Всеки може да заведе граждански иск срещу тях! Могат да бъдат разследвани и осъждани!2. Съдиите прилагат стриктно ЗАКОНОДАТЕЛСТВОТО такова каквото е гласувано в Народното събрание!3. Системата е затлачена от несвойствени за съдебната система дела! Пример : защо съдът развежда а общината сключва граждански брак? Ако няма спор да си ги развежда общината!4. Всеки написал нещо на хартия и взел вх.Н от съда се образулва дело което трябва да се насрочи и разгледа от Съда
166
1
 
1
 
! Отговори
НФБ преди 14 години
те политиците са го измислили..когато има сделка и министъра получава пари на ръка това се нарича комисионна!когато ти се договаряш някой да ти плати за свършена работа това е подкуп!макар че министъра и гражданина са на държавна работа!Дори гражданина често не е държавен служител а например общински....Ето го как се заобикаля закона от големите..министри..кметове...областни управители...Взимат си "комисионните" и хич не им пука..това е законен вече подкуп!А мижитурките и уфсите да духат супата
165
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
И стигаме до законите, а кой може да ги промени - депутатите респективно ГЕРБ, така че проблема е в законите, а не в магистратите. Ето това се опитвам да убедя повечето пишещи тук. Защото с демагогия и полицещина нищо няма да се постигне
164
0
 
0
 
! Отговори
183 преди 14 години
Подкрепете групата : "За истинска съдебна реформа" във фейсбук....!
163
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Премахнат поради нарушение на правилата на сайта????ostavete orata da cuvat, ako ste akano na ekrana da se poiavi pone ste e ot gyz i niam da smyrdi kato gas izpusnat ot politi4eski zadnik.Vtorata stepen na cenzurata sled trieneto na posteri ste bude "publikuvaneto na remontirani postery" kato sledvastiata:Dopisan поради spazvane на правилата на сайта
162
0
 
3
 
! Отговори
183 преди 14 години
Защо ме триете постояно,аз не нарушавам правилата....!!! къде къде има по вулгарни постове от моя....! В правила та никъде не пише,че не мога да давам линк....!
161
0
 
3
 
! Отговори
ZEN преди 14 години
А, нещо за тарифите да кажеш Груев?