На ДДС фронта - нищо ново

Трябват мерки с дългосрочен ефект, смята министър Трайков
25 мар 2010 12:04,
55
На ДДС фронта - нищо ново
Снимка: БГНЕС

И днес не стана ясно дали ще се осъществи една от основните и най-спорни антикризисни мерки – вдигането на ДДС от 20 на 22 на сто.

Въпреки че се очакваше правителството да обсъди на днешното си заседание част от антикризисните мерки, след продължилото само около час заседание се оказа, че подобни разговори почти не са водени.

"Когато се говори за вдигане на данъци, трябва да се мисли какъв ще е ефектът от това върху пазара", уточни министърът на икономиката Трайчо Трайков.

"Трябва да се прилагат мерки, които да имат дългосрочен ефект, а не да се търсят краткосрочни ефекти с дългосрочни дефекти. Аз не съм против тази мярка сама по себе си, но трябва да се има предвид, че е важно вливането на инвестиции в страната.

Най-добрата антикризисна мярка е вливане на бензин в икономиката. Убиването на браншове и намаляването на потреблението няма да свърши работа. Ако се страда, трябва да има перспектива“, каза още Трайков.

По повод резултатите от посещението на правителствената делегация в Катар министърът на икономиката обяви, че съвместната държавна компания, която ще бъде създадена, ще бъде с капитал от поне 500 млн. долара и може да инвестира в различни проекти.

От българска страна вече са предложени такива, като по думите на Трайков най-голям е интересът към земеделието, тъй като плодородната земя е стратегически ресурс, който в бъдеще ще става все по-скъп.

Една от възможностите е България да участва със земеделска земя, а заинтересованите чужди страни като Катар, Кувейт, Израел и други да инвестират в разработване на съвременно земеделие, включително в поливни системи и други.

По този начин, по думите на Трайков, след време България ще остане с направеното, а междувременно ще печелим.

Още за дебатите около ДДС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
1
 
5
 
! Отговори
ДС-ар преди 14 години
И да я извади,БСП няма да е във власта!Гарантирано!:)))))))))
33
2
 
8
 
! Отговори
Балин преди 14 години
То и Дянков е ваш ама не е местен сам се е преместил!:))))
32
1
 
7
 
! Отговори
Гербер преди 14 години
Трайчо е пич! И е наш, местен, а не от Кореком като Хера...
31
5
 
17
 
! Отговори
Балин преди 14 години
Айдееее, след Цецо ***, Аньо Грозното и Веждито сега и Трайчо Мазното се опъна на Дянков. Това правителство се разпада и хич не съжалявам за това. Дано по скоро Бойко извади от джоба си оставката!
30
2
 
13
 
! Отговори
Soq преди 14 години
това за топ 100 го измислиха журналята, а на "брад пит с очила" му хареса :) всъщност класацията е за 100-те най-цитирани експерти на свтовната банка и се извършва на основата на над 30 показателя :) хер флик влиза в списъка само по някои показатели, но все пак като чета глупостите, които ръси не се учудвам че често го цитират ;)
29
1
 
7
 
! Отговори
гого преди 14 години
:))))))))))))) ама мае е наложително да дое горския
28
2
 
9
 
! Отговори
главен експерт преди 14 години
абе в това прогнило правителство има ли поне един, който да разбира от икономика??? то е очевидно, че няма нито един, на който да му е ясно на какъв хал е народът! а и да му пука за хората! а онова очилатото идиотче - хер флик, не знам точно как и в каква класация топ 100 е попаднал... може би е в топ 100 на завършените гьотферени!
27
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
този показва леки наченки на раззум, ама сигурно е измамно
26
4
 
10
 
! Отговори
лили преди 14 години
Много си умен бе Трайков, едно време нашите деди са учили цяла Европа на земеделие, сега докарайте Израел, Кувейт и др. продайте и страната ни некадърници. Само тя ни остана
25
0
 
15
 
! Отговори
аман преди 14 години
Трайчо:"Трябва да се търсят мерки с дългосрочен ефект, а не краткосрочен."Дянков:"Трябва да се търсят краткосрочни мерки, за тази и следващата година."Момчета, да не дойде горския скоро и да развали играта?!
24
1
 
17
 
! Отговори
ахмед преди 14 години
долу Бербери елементарни икономи4ески познания нямате държава ми управлявате..оправдават се с кризата и с тройната коалиция..аз не мисля че 2 милиона гласуваха за герб за ви слушат охканията *** такива
23
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
хахааааааа, от тия *** и *** за зеле не става! баси простите дънаци...
22
1
 
17
 
! Отговори
Svilen75 преди 14 години
Трайков май по е учил в училище от Дянков. Поне казва верни неща, не бръщолеви само глупости, при това със самочувствие. Борисов трябва да слиша май повече Трайков. Само се чудя какво правят, а не обсъждат антикризисните мерки, чакат кризата да мине от само себе си ли? Изкарват в общественото пространство разни шантави или популистки, или и двете заедно идеи, после ги отхвърлят и в крайна сметка какво? Нищо!
21
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Tрайчо е пич бе, него треба го сложат начело на МЕГА ГИГА МИНИСТЕРСТВОТО НА ФИНАНСИИТЕ, ИКОНОМИКАТА, ЕНЕРГЕТИКАТА, ТУРИЗМА И ПР.
20
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Е тия вече омръзнаха. Нещо вече не са ми интересни. Ще чакам следващите избори.
19
1
 
7
 
! Отговори
Кризолог преди 14 години
Или "кризар" по аналогия с другото название на гинеколог. За Бг има необходимост само от една мярка. Да освободим в околната среда (разбирай Суходол) цялото мозъчно генно модифицирано правителство начело с ГМО тиквата.
18
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Трябва ГЕРБаджиите да си ходят!Неграмотни и некадърни.
17
0
 
16
 
! Отговори
брадясал преди 14 години
АКО ГО ВДИГНАТ ДАЛИ ЩЕ НИ ДАДАТ 1 МЕСЕЦ ПОНЕ ;( ИМАМ ДА ОБЗАВЕЖДАМ АПАРТАМЕНТ,И ТОВА ДДС ЩЕ МИ Е.Е МАИКАТА;(чудя се да купувам ли сега на юруш или..уффф тия *** ще ми докарат инфаркт
16
0
 
12
 
! Отговори
Soq преди 14 години
абе може и така да е :) обаче аз не изключвам и вероятноста "брад пит с очила" въобще да не зае че има намалена ставка от 7% в туристическия бранш ;)
15
0
 
20
 
! Отговори
Колт преди 14 години
Да, ДДС в БГ е най-високо от цяла Европа и за това да го вдигнем още :). Ама като си *** нищо не помага. Данъци до дупка, че да има за милиционери и обръчите на Доган, а и за нас да остава!