Комисия ще рови около "нелегалния закон" за наркотиците

Месец ще изясняват как текстът влезе в сила без указ на президента
13 май 2010 10:22,
33
Комисия ще рови около "нелегалния закон" за наркотиците
Снимка: БГНЕС

Временна комисия ще изяснява как текстове от закона за наркотичните вещества са обнародвани в "Държавен вестник" без указ на президента Георги Първанов.

Със 170 гласа "за" и 6 "против" народните представители решиха да бъде създадена временна анкетна комисия, която ще действа за срок от един месец.

Още по темата

За този период депутатите трябва да установят има ли нарушаване на конституцията и Правилника на Народното събрание при гласуването и обнародването напоправките.

Председател на анкетната комисията ще бъде депутатът от ГЕРБ Румен Иванов, а негов заместник – Мая Манолова от "Коалиция за България".

В комисията влизат още Четин Казак от ДПС, Петър Хлебаров от Атака, Ваньо Шарков от "Синята коалиция" и независимият Димитър Чукарски.

В края на март от секретариата на президентството поискаха обяснение от председателя на НС Цецка Цачева за това как текст от Закона за наркотичните вещества е обнародван, без да е подписан от държавния глава.

Въпросната поправка облекчава режима за реклама с изображения, които приличат на наркотици.

Тогава президентът попита и дали промяната в текстовете е "от технически характер, или отразява определени бизнес интереси".

Впоследствие председателят на НС Цецка Цачева обясни, че обнародваните в Държавен вестник текстове са в нарушение на Закона за нормативните актове, а подобна практика е имало и в предишните години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
2
 
! Отговори
Смях преди 14 години
Не че няма да го свалят от екран :) Въпрос на време е !!!!Повечето помнят как на времето Костофф го навря във кабеларка !!!Не ми допада Слави но е единствената реална опзиция на Б.Б, във национален ефир и ще е загуба на точки от демокрацията спрямо АВТОРИТАРНАТА власт !!!!!
29
0
 
4
 
! Отговори
РОБОТ преди 14 години
незнаех че има легален и нелегален закон за наркотици.цигарите към кой ли е.
28
2
 
4
 
! Отговори
Председателят преди 14 години
Пък и какво лошо има в една рекламка на наркотици, нали и наркопласьрите са гласоподаватели и симпатизанти. К'во толкова, ГДБОП трява да има работа, и центровете по наркомания също, знаете ли какви хубави парички падат от тая работа. "Нека му е гадно на Гоце." (това е цитат)
27
1
 
8
 
! Отговори
Председателят преди 14 години
Направихме комисия, ще разследваме как се е случило. Няма значение какво пише в закона, важното е, че закона се прилага в тази му редакция. Ще измънкаме някакво обяснение после и хоп всичко е наред. И ГЕРБЕРИТЕ по форумите, нека ликуват ... Няма значение за какво точно става въпрос. Важното е на останалите да им е гадно, а нашите сметчици да се пълнят. УРА А А
26
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Доколкото помня имаше една статия с проучване на студенти от СУ,в която се казваше,че повечето от законите приети от предишното народно събрание са нелигитимни защото не е имало нужния кворум когато са били гласувани!А ние знаем,че това е вярно,както и това,че се гласуваше с чужди карти!И каква ще е съдбата на тези закони?Единот тях се отнасяше за НЕносенето на отговорност в престъпления по служба!!!!!!!!!!!
25
1
 
1
 
! Отговори
rono2 преди 14 години
a taka, da mu e hak na goce, nikoj ne go brysne toja 4erwen komniaga kradliw
24
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Цецка може всичко!Тя като партийна секретарка владее всички врътки.
23
2
 
11
 
! Отговори
бг преди 14 години
благодарение на КостОФФ ни окрадоха окончателно и заграбеното по 9 IX
22
5
 
18
 
! Отговори
Amenhotep преди 14 години
Благодарение на Костов нямаме индустрия, земеделие, национална авиокомпания, почти нямаме АЕЦ, здравеопазване и т.н. и т.н...Но нищо, въпреки че днес, благодарениена Иван Костов няма хляб и работа, благодарение на него има криворазбрана демокрация и разбира се АЛЕКСЕЙ ПЕТРОВ!
21
3
 
11
 
! Отговори
СЪЩНОСТТА НА ББ преди 14 години
"След като направиха всичко възможно да изкарат от нерви Борисов, Трифонов и сценаристите му в крайна сметка постигнаха целта си и премиерът изригна: Снощи (на 5 май - бел. ред.) Шоуто на Слави беше отвратително! Толкова помия по мен в национална телевизия - ако е друг, ще го затвори. Аз можеше отдавна да го приключа, но нали не е демократично."
20
4
 
6
 
! Отговори
33 преди 14 години
zashto tova trqbva da ni interesuva pri polojenie che blagodarenie na Kostov, ne plashtame ve4e 5000 leva za hlqb i ne se biem v magazinite i v tymno za6toto vsi4ko e prazno vytre.
19
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
No 9 koito ve4e e anonimen pisheshe aktivno predi izborite s nickname "kyky". BSP mu pla6ta honorar da ni zaliva ejednevno s prototii otnosno GERB i Boiko Borisov. Za6to se tarkalq ve4e kato anonimen e drug vypros...
18
3
 
8
 
! Отговори
Dan до 9 преди 14 години
Вземи си хапчетата! Ако си чел какво казвам,(сигурно не си) казвам, че сигурно има и търговски интереси, и да нека да пита президента, въпроса е защо не питаше и преди!!!!! Сега разбра ли, не съм за търговски интереси при гласуването на закони, а съм против популистките изяви на агент Гоце!
17
2
 
11
 
! Отговори
Amenhotep преди 14 години
А знаеш ли колко милиони прилапа бай ни Иван Костов от врътката със съплеменника му Валентин Захариев и М.К. Кремиковци?
16
2
 
8
 
! Отговори
Amenhotep преди 14 години
Абе какъв Костов бе? Цецка Цачева плаши повече ... а и тя, също като Костов навремето е била партиен деятел на БКП!
15
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
...яде посттна супа в дюкяна на Славчо Христов ... и после от кръчмар шеф на банка и милионер.
14
6
 
8
 
! Отговори
The Truth преди 14 години
Aми да, Костов е виновен са всичко. За това че след Жан Виденов вдигна България на крака, за това че направи приватизацията на ликвидираната от червените нарочно икономика, за това че насочи България към НАТО и ЕС когато червените барабар с Овчаров правеха митнги за Милошевич и против НАТО. Виновен е и за това че сега посочва далаверите на червените милионери. Що не си погледне Първанов червения корумпиран г*з а клевети един от силните МЪЖЕ на България, който я спаси в тежък момент.
13
0
 
5
 
! Отговори
Баце преди 14 години
Ай не сь пра'и и ти, молъ ти се,знайш, че и Бакърджиев не бе цвете! Имаше там едни заменки с КЗУ и Метални конструкции и други разни...
12
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ИВАН КОСТОВ е най-добрия политик в България! Костов е този, който разчисти пътя към Европа...Костов е следеващият Мин.Председател на БГ,а защо не ПРЕЗИДЕНТ! ЗАСЛУЖАВА ГО!
11
1
 
4
 
! Отговори
STOYAN преди 14 години
NIE SME NAY DOBRITE V EVROPA TOVA BYAHA DUMITE NA VSEMOJESTIYA BOYKO A PO DANNI NA EVROPEYSKIYA SAYUZ OT 14-TO MYASTO VSRAVNENIE S MINALATA GODINA,SEGA SME NA 26-TO PO USVOYAVANE NA EVRO FONDOVE.OCENKATA NA EVROPARLAMENTA ESLAB 2.NESE UPRAVLYAVA SAMO S BIENE PO GARDITE NARODA MU GLASUVA DOVERIE A TOY GO ZAGUBI.