Министър с армаган – 2 бр. кисело мляко, кашкавал и масло

М. Найденов ще ги даде на лаборатория, за да види какво яде
22 юни 2010 14:00,
92
Министър с армаган – 2 бр. кисело мляко, кашкавал и масло
Снимка: БГНЕС

"До края на лятото ще има яснота за съдържанието на всички млечни и месни продукти".

Това заяви пред журналисти министърът на земеделието Мирослав Найденов, който направи внезапна проверка за съдържанието на растителни мазнини в млечните продукти в столичен хипермаркет.

Оттам министърът си взе за проверка по два вида кисело мляко, кашкавал, масло и един вид сирене, както и два вида пилешки продукти.

Още по темата

Зарече се, че ще ги даде за проверка от ДВСК за съдържание на вода над допустимите норми.

"Очаква се резултатите да бъдат готови в края на седмицата", каза той.

В рамките на проверката стана ясно, че работещите в хипермаркета са били предварително известени за нея.

По-рано днес пред Нова тв министър Найденов обяви, че саламът, който яде българинът, често е със 70% съдържание на соя, вместо допустимите 3%.

Той се закани, че инспектори тръгват на масови проверки за колбасите в търговската мрежа.

Така, след като промени правилата, по които от дни се продават млечните изделия и забрани заблуждаващите надписи върху заместителите им, МЗ започва проверка и на качеството на колбасите.

Найденов посочи, че глобите за производителите и търговците, които заблуждават, че храните им са произведени от мляко, а не от растителни мазнини, е от 1000 до 3000 лв., при повторно нарушение е от 3 до 5 хиляди лева, а при трето следва затваряне на производството или обекта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
7
 
7
 
! Отговори
АЗ преди 13 години
Е, след като сте толкова негативни, защо гласувате за ГРОБ?
65
7
 
6
 
! Отговори
ДаГоДу..те преди 13 години
Това, че се храним с *** си личи от коментарите ви - зловонието идва от там и е типично за българина. Така, че си яжте *** и продължавайте да лаете..............
64
2
 
6
 
! Отговори
ям всичко преди 13 години
Г-н Министър,кучето Ви "не лае" салама,който си купихте,а салама лае ли?Така е,като има "много вожд,малко индианец"!
63
7
 
17
 
! Отговори
симо преди 13 години
малка автобиография на найденов-член на бкп от 18 годишен преди това във всички възможни комсомолски формирования във вет.техникум в ловеч голям стачен активист във визвм стара загора - всичко друго е но не и специалист иначе е страшен нагаждач. от малък има фикс идея за началник и ръководител
62
6
 
32
 
! Отговори
баба Лена преди 13 години
Какво ядем ли г-н НАЙДЕНОВ !? Л А Й Н А ! ! ! *** г-н НАЙДЕНОВ от тия същите производители които ви пълнят партийните каси ! От тези *** ви идържат всичките там в ЦИРКА наречен ПАРЛАМЕНТ !
61
8
 
28
 
! Отговори
зззз преди 13 години
лично го познавам министъра - щом той стана министър аз си търся вече територия да стана крал или император
60
14
 
7
 
! Отговори
pege преди 13 години
тоя луд ли е . кой се е днес соя та ще я слагат в салама. Навремето в соца се се еше и се слагаше и в салама и шоколада ама сега не сме соц. *** които слагат са най вече сланина, виме.
59
6
 
5
 
! Отговори
до ъ преди 13 години
точно така този го вкара а сега се прави на спасител на народа от мръсните вносители на млечни *** от ес.
58
4
 
10
 
! Отговори
Silviya преди 13 години
Твърди се, че държавата има нужда от приходи. Добре! А тогава защо предварително информирате Била за тази проверка вместо да съберете зверска глоба от неспазване на предписанията за етикета "млечен"?
57
7
 
20
 
! Отговори
ъ? преди 13 години
Хехехе ... този ли министър се прави на голям пич пред народа ... а кой вкара 20-годишното месо в България - опааа май е същият този господин :)) П.С. - Не всички от гласоподавателите имаме къса памет ... не всички ... не ввсички
56
8
 
13
 
! Отговори
Silviya преди 13 години
Глобите - смешни;Игрите - ясни;Резултатът - ????Напълно съм съгласна с написаното до тук, че това не е нищо повече от PR реклама на министърчето. Целта е простичка - да ни занимават известно време с проблема, а да игнорираме значително по-сериозни неща като липсата на правосъдие или липсата на съдебна система или пускането на престъпници ежедневно (нищо, че се гърми как ги залавят) или безумията с болничните..... Нима има някой, който наистина вярва, че след целия този шум ще има резултат?!?
55
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това мляко "Неда", което държи го продават в Карфур-Варна(предполагам и в другите). Като отвориха го пуснаха по 9ст. кофичката. Редичко, 370g и а да...съдържа растителни мазнини, пише го на етикета. В момента е 30ст.
54
2
 
18
 
! Отговори
Антон преди 13 години
Егати проверката след като магазина и дори работниците са знаели предварително.
53
2
 
3
 
! Отговори
~~ преди 13 години
1. Ще си подбираш доставчиците.2. Ще си търсиш парите по веригата.
52
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Глобата трябва да е вързана за годишния оборот. Примерно 20%.
51
2
 
13
 
! Отговори
студент преди 13 години
Това за *** си е така,но за това сме си виновни самите българи. Аз имам хранителен магазин и като дойдат хората не ги интересува какво ядат стига да е евтино или на промоция. А и защо да идват при мен на проверки като производителите и доставчиците ми носят хранителни стоки,за които служителите ми просто преписват съдържанието на експидиционните бележки.Това,че в тях има невярна информация не е от значение за ДВСК и ще глобят мен...и каква ще е моята вина ? Да ходят по производителите...
50
8
 
17
 
! Отговори
инспектор двск преди 13 години
този шоумен който подражава на бат бойко нищо няма да постигне прави си пиар той добре знае че бизнеса в българия е мръсен и сенчест такива хора го направиха министър
49
4
 
13
 
! Отговори
студент преди 13 години
Само не мога да разбера защо ще ходят и в търговските обекти ? Нима един магазин е виновен,че производителите и доставчиците му носят хранителни продукти с неясен характер ? Трябва да ходят само в мандрите и в производствените цехове и там да следят за качеството на хранителните стоки.И както винаги ще има глоби за магазините,но не и за мандри,за големи доставчици и производители...
48
1
 
10
 
! Отговори
Джаба Хатианина преди 13 години
Проверки трябва да има постояно и ежедневно а не министъра да минава и при това да се знае предварително. И не само в един магазин а на всякъде. Ние се храниме с извинение с ***.
47
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
БРАВО!!