Цирк "РЗС" с ново представление

Янев провокира скандал със системата за гласуване, Цачева го изгони
1 юли 2010 14:01,
73
Цирк "РЗС" с ново представление
Снимка: БГНЕС

За втори път депутатът Яне Янев си изпросва изгонване от пленарно заседание. В началото на годината, малко преди да се разпадне групата на РЗС, Цецка Цачева го отстрани от залата, защото в свое изявление обидил президента Георги Първанов.

Този път го изгони, защото Янев реши да усили ефекта от разкритието, което направи пред медиите, че непробиваемата система срещу гласуването с чужди карти е пробита.

В почивката председателят на РЗС се похвали пред репортери, че със съпартиеца му Емил Василев са надхитрили скъпоструващата система, която работи с пръстови отпечатъци – ако пръстът се задържи по-дълго, гласуването се отчита за редовно, дори да е с чужда карта.

За доказателство четири пъти поред Емил Василев гласувал с картата на Янев при приемането на текстове от Закона за движение по пътищата.

След почивката Янев поиска думата в пленарната зала, за да се оплаче от начина на водене на заседанието преди почивката. По думите му е било допуснато депутатски вот да бъде анулиран от техническо лице – оператора, който следи за гласуването в залата.

Цецка Цачева внимателно го изслуша и му каза, че вече е постигнал целта си – да влезе в новинарските емисии, но му отнема думата.

„Времето ви свърши”, рязко го прекъсна Цачева. „Моето време не е свършило, но...”, не довърши мисълта си Янев.

След това председателката на парламента обясни и в залата, че системата не е пробита, а депутатите само опитали да гласуват с чужди карти. Емил Василев и Яне Янев я репликираха от място.

Заради шума в залата Мартин Димитров 10 минути не можа да започне доклада си по закона за енергетиката.

Емил Василев поиска да се гласува прегласуване на всички текстове от тази сутрин, защото по думите му вече е доказано, че системата е компрометирана. Депутатите натиснаха копчетата и отхвърлиха предложението на Василев.

Още по темата

Скандирането от място обаче продължи, което предизвика гнева на Цецка Цачева. Тя накара квесторите да изгонят Яне Янев от залата, защото с поведението си пречи на провеждането на нормално заседание.

В крайна сметка Цачева показа готовност да реши проблема, но не пред телевизионните камери. Затова покани Яне Янев и Емил Василев да разкажат за случилото се, но в кабинета й.

Междувременно независимите депутати от РЗС опитаха да повторят гласуването с „независим” пръст, но се оказа, че системата е коригирана.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
не го харесвам тоя Яне, но щом е показал ,че системата е негодна, то трябва да се обърне внимание на този факт и да поискат връщането на парите от "изобретателя" й
65
0
 
2
 
! Отговори
Поздравления преди 13 години
Поздравления за *** 55. Най-точният коментар във форума. Вчера от БТВ са накарали Корумбашев да повтори експеримента на РЗС и той е успял да гласува с картата на Плугчиева!
64
0
 
0
 
! Отговори
do 65 преди 13 години
A be kakva delikatnost iska6 ot Cecka. Q q ostavete na mira. I ti ako raboti6 kato osmiritel v toq zverilnik nare4en "Parlament" i na teb 6ti iz4eznat i jenstvenosta i delikatnosta. Molq gospoda ... i dami neka zapazvame dobriq ton v "zalata" ;O)
63
0
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
все удони въпроси трябва да им се задават,много били заети наште депутати,били сред народа,среща ли се с избирателите си,е слушали сме ги тия до втръсване,затова сме на тоя хал,щото много работа вършат,как ги избираме тия *** не ми е ясно,или сме много ***,или сме ненормални,сега ще отидат на моренце,а ние ще бачкаме цяло лято.
62
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
a zasho she opitvat-e taka za udovolstvie li ili otnovo laji za horata.Zasho mislite,che sme ot pomoshno uchilishe.
61
0
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
тая Цецка и тя била много люта бе,блещи се тая заран,блещи,все едно цяла България работи за нея,малко по- деликатна да бъде,по-женствена.
60
8
 
10
 
! Отговори
Волов преди 13 години
Браво Яне, ето още едно доказателство за мошеническите схеми на ГЕРБЕРИТЕ - как гласуват ежедневно, как мамят и лъжат българския народ ежедневно!
59
4
 
10
 
! Отговори
киро преди 13 години
когато едно магаре не го забелязват,то почва да реве ,да направи впечатление,че е там,КАКВО ДРУГО ДА ОЧАКВАШ ОТ ТАКИВА животинчета,само смешки
58
16
 
17
 
! Отговори
асан преди 13 години
герб е мафията на бойко този престъпник ще ни свърши като нация
57
3
 
2
 
! Отговори
Мунчо ! преди 13 години
До *** 55 - Абе *** маймунчо ,вземи си друг псевдоним бе ,***
56
3
 
20
 
! Отговори
Мунчо преди 13 години
Абе изгонете го този загубеняк из праламента направо. Мръсен шут маша на престъпници!
55
2
 
4
 
! Отговори
ritci преди 13 години
Най после едно хубаво заглавие да измислят в днес.бг. ... и на място.
54
15
 
19
 
! Отговори
13 преди 13 години
САМО ГЕРБ---ЕДИНСТВЕННОТО НОРМАЛНО НЕЩО В БГ.ПОЛИТИКА
53
2
 
2
 
! Отговори
bg. преди 13 години
такива глупости само някой *** може да напише---много ти е на място името
52
3
 
9
 
! Отговори
t-rex преди 13 години
Е сега ако отричаш, че РЗС са цирк... все едно да кажеш, че Яне не се прави на ***.
51
5
 
8
 
! Отговори
Мунчо преди 13 години
Чакайте, народни представители и от други групи са потвърдили, че знаят за този "дефект" на системата и отдавна се възползват от него. Циркът го направи кака Цецка. Защото ако всичко беше О,К просто щеше да поиска проверка на системата веднага след изявлението на Янев, но не го направи. Защо ли?
50
14
 
14
 
! Отговори
13 преди 13 години
kak да напишат че герб са цирк като не са .в момента най-големия циркаджия е станишев а янев и за цирк не става---просто е един клоун и то неуспешен
49
11
 
14
 
! Отговори
Бачо преди 13 години
Ама и медиите(в частност днес.бг) кви платени заглавия пускат.Я напишете че ГЕРБ са цирк и да видите от утре как мои да ви няма :))) продажници сте и вие
48
2
 
12
 
! Отговори
Бачо преди 13 години
Еи Яне страшен си....все ще напраиш някои магария.
47
1
 
2
 
! Отговори
YANETO преди 13 години
tova sashtesvo shte se izdani, okonchatelno! no, ideologa e semovcheto!