БСП иска етичната комисия да смъмри Цецка Цачева

В НС няма място за фатмашки порядки, обявиха червените
14 юли 2010 11:20,
142
БСП иска етичната комисия да смъмри Цецка Цачева
Снимка: БГНЕС

Точно преди една година 227 депутати от току-що избраното 41-во народно събрание натиснаха копчето „за”, когато им беше предложен за председател плевенският юрист Цецка Цачева. Сред тях – и тези от „Коалиция за България”. Година по-късно депутатите от опозицията вече горчиво съжаляват.

Благодарение на Цецка Цачева от над 400 въпроса, които групата на Сергей Станишев е искала да зададе на парламентарен контрол, са отклонени 58.

Още по-любопитна е статистиката, когато става въпрос за премиера Бойко Борисов. От 25 въпроса към него 14 са отклонени, тоест повече от половината. Обяснението обикновено е собствена преценка на председателя, липса на аргументираност на въпроса или некомпетентност при задаването му.

Според депутатите от „Коалиция за България” по този начин Цачева нарушава Конституцията на България.

Именно затова поведението й трябва да получи санкцията на комисията по етика в Народното събрание, заяви Петър Курумбашев от БСП от парламентарната трибуна.

Председател на етичната комисия е Димо Гяуров от „Синята коалиция”. Веднага след като той встъпи в длъжност, избухна скандал, че депутатски отрочета са получили работа в администрацията на парламента.

Комисията трябва да разгледа многобройните, според левицата, случаи на нарушаване на парламентарния правилник.

Това се случвало всеки път, когато от трибуната се заговори за „кифтаци и вибратори”, а Цецка Цачева не санкционира тона на съответния депутат.

В същото време била много назидателна и менторски настроена към народните представители отляво.

Курумбашев дори цитира обръщение на Цачева към колегата му Михаил Миков: „Седнете си на мястото, г-н Миков, помнете си мисълта, когато излизате на трибуната”.

На някои заседание на парламента е имало 45 възражения по начина на водене. „Да приемем, че половината са основателни”, предложи Курумбашев.

Според него подобно нещо не е можело да се случи на предшествениците на Цачева на поста като Йордан Соколов, Огнян Герджиков и Георги Пирински.

Очевидно, за да провокира Цецка Цачева, Курумбашев завърши изявлението си в залата: „Тук е свято място, тук е българският парламент и няма място за фатмашки порядки”.

Цачева обаче отговори кратко: „Друго изявление на народен представител? Не виждам желаещи, преминаваме нататък по нашата програма”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още по темата: НС
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
0
 
1
 
! Отговори
A преди 13 години
на снимката: на Шрек принцеската..хахахаха
118
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ТАЯ КВО СЕ Е НАДУЛА КАТО ЧЕ ЛИ Е НА ПОЛИГОНА! ЕГАТИ НАЯЛАТА СЕ ВЪШКА И ГРОЗНА И С ЛОШО ИЗЛЪЧВАНЕ! КЪДЕ ГИ НАМИРА ТОЯ БОИКО БЕ АЗ И ДА ИСКАМ НЕ СРЕЩАМ ТАКИВА МЪРДИ!
117
1
 
3
 
! Отговори
sidi преди 13 години
Всеки с манталитета си.Селото се отърсило от директора,но директора от селото-не би.
116
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
и аз имам един плевенски *** за съсед, но имащ се за бог, едно време бил уж директор ама българския още не го знае....какво самочуствие имат ***
115
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
alo 132,na snimkata ne nito stalin, nito lenin,na snimkata e Lelia Cecin
114
0
 
3
 
! Отговори
Ceca e zvezdna zena преди 13 години
poglednete ia kyde se e snimala. do poredicata ot snimki na poslednite parlamentni sefove.mnogo e hubava, i izpravena e kato sled burna zadna prashka ot magere ***.
113
1
 
12
 
! Отговори
sidi преди 13 години
Прощавайте,на снимката Сталин ли е?
112
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Та у тях и мъжа и не може да се обажда, какво остава за БСП в парламента.
111
0
 
1
 
! Отговори
90 преди 13 години
еее братле кажи де, пусна вече мухата
110
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бързо направете всички малтретирани бсп-ета активни борци за свобода на словото и им дайте доживотни пенсии и привилегии. Какъв тотален тормоз прилага тази жена и какъв терор над тези светли умове които се борят неуморно за свобода и равенство. Това е фашизъм и трябва агент гоце и антифашистките организации да се обядят в хага.
109
1
 
5
 
! Отговори
didi преди 13 години
Е как ще я смъмри? Я вижте снимката - какъв поглед, каква осанка...Смеят ли.
108
1
 
0
 
! Отговори
НИЯ преди 13 години
ТОЯ ПА1 НЕ СИ В ЧАС! ВСИЧКО Е ИЗМАМА ЗА ТАКИВА БАЛЪЦИ КАТО ТЕБЕ! ПОСЛЕ СИ ПИЯТ КАФЕТАТАТ И КОМЕНТИРАТ ТЕАТРОТО!
107
2
 
6
 
! Отговори
КАЛИН преди 13 години
ДА НО ИСТИНАТА Е ЧЕ ГЕРБАДЖИИТЕ КАТО ВИДЯТ ВЛАСТ И СТАВАТ КОМАНДЕРИ!! ТАКА СА И В ПАРТИЯТА , ВИЖДАМ ИМ ДЪРЖАНЕТО НА СЪБРАНИЯ! СПОРЕД МЕН СА СЕ ВЗЕЛИ МНОГО НАСЕРИОЗНО, ПРЕКАЛЕНО МНОГО! А АКО НЕ СПОДЕЛЯШ МНЕНИЕТО ИМ НАПРАВО СИ ИМ ВРАГ! И ТЯХНОТО ВРЕМЕ ЩЕ ОТМИНЕ СПОКО!
106
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Вижте сега - така е при демокрацията. Ако си от нашите имаш думата, ако не си от нашите - нямаш думата. Демокрация демек.
105
5
 
3
 
! Отговори
селянин преди 13 години
Ей тая другарка от Плевен много строга бе.Добре са обучили в БКП докато е била редови член.Сега им го връща тъпкано.Хак им е на простите комунисти.
104
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Браво Цачева! Строявай ги червените флянтифлюшки да се научат на ред, дисциплина и етика! И не им обръщай внимание на бръщолевенето, народът добре ги помни какво правеха...Да спазват Правилника! Че следващият мандат и тия няма да ги има там!
103
3
 
1
 
! Отговори
EMIGRANT преди 13 години
Tiq 4erveni D1RTI komunqgi nese sprqha,nerazbrahteli 4e zagubihte KOKALA bezv1zvratno toi GOSPOD GLEDA za vsi4ki 6te doide VIDOVDEN!!!!Da jivei BULGARIA
102
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Плевенчаните Трифовнов и Курумбашев са толкова изтъркани герои приличащи на хамелеони в желанието си да се сливат с партийната окраска която им отърва
101
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Етично ли е децата ни да учат поезията на Гео Милев, Вапцаров и Смирненски в която се пропагандира класовата омраза и се дава прошка за убийствата?
100
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това е страхотен ужас да не се дава думата на червените ***,от друга страна е толкова красиво и етично червените ескадрони на смирненски да рушат и да мачкат буржоазията:"...Нека в ужас, в изненада рухне всяка черна сградана световната неправда, на сподавения стон..."