Йосич поръчал на "Килърите" атентат срещу Борисов?

Някои от бандата си признали за планираното покушение
5 авг 2010 08:55,
446
Йосич поръчал на "Килърите" атентат срещу Борисов?
Снимка: БГНЕС

Сръбският наркобос Сретен Йосич е поръчал атентат срещу българския премиер Бойко Борисов. Сръбският мафиот спуснал мократа поръчка на "Килърите".

Това разкриват за "Стандарт" източници от МВР и прокуратурата.

Само преди дни бандата на Петър Стоянов – Вожда, който пък е кум на Йосич, бе освободена срещу "подписка".

"Съдът пусна тези, които са готови да изпълнят мокра поръчка срещу премиера. Действително нещата са страшни", каза зам. главният прокурор Бойко Найденов в четвъртък, без обаче да разкрива подробности.

Запознати с разследването уточниха, че МВР разполага със свидетелски показания, според които именно Сретен е спуснал поръчката. Някои от "Килърите" са признали под клетва за планираното покушение.

Още след арестуването на "Килърите" се появи информация из медиите, че премиерът Бойко Борисов бил поръчка на Петър Стоянов – Сумиста. Тогава от НСО отрекоха информацията.

А министър-председателят коментира: "Аз повече за Цецо се тревожа, работи много добре. Аз съм свикнал".

Йосич за втори път готви атентат срещу Борисов.

Още по темата

Първия път бе през 2003 г., когато аверът му Фарид Топчагич бе задържан с 2 гранатомета на ГКПП Калотина.

Йосич, определян като Балканския крал на кокаина и най-големия наркобос на Балканите, бе арестуван в България през 2002 г., след което бе екстрадиран в Холандия по искане на холандското правосъдие.

Тогава Бойко Борисов бе главен секретар на МВР. През 2009 година, по време на съдебния процес срещу него Сретен Йосич заяви, че бил покровителстван от българските служби за сигурност и лично от Бойко Борисов по време на пребиваването му в България.

Борисов сезира прокуратурата, която по-късно обяви, че не са установени контакти на Йосич с държавни структури и длъжностни лица, включително и Бойко Борисов, и отказа да образува досъдебно производство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


446
Още по темата: Бойко Борисов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
338
19
 
13
 
! Отговори
До всички ч-и преди 13 години
Ей ***, засрамете се най-после и стига сте обиждали човекът, които има смелостта да се опълчи срещу черваната мафия от бивши комунистически величия и офицери от ДС, които са завзели цялата икономика на страната, построиха си дворци по морето и планините, от нищото станаха олигарси и всичко това на гърба на изтрадалия и беден народец и вие дребни душици за жълти стотинки не се спирате да пишете против ББ. Той е единствения ни шанс страната да се спаси от червената мафия. Друг такъв шанс
337
3
 
0
 
! Отговори
Gele преди 13 години
A SEGA DE - ABE NASHIJA BOJKO DA NE E BEZZA6TITEN - 4E IM RAZKAZE IGRATA - STIGA SE ZANIMAVA S RAZNI ARESTI I PROKURORI AMI DA VADI JATAGANA..... DA NE SE SNI6AVA TAKAV AMI I TANKOVETE DA VADI AKO TREBE....JA PA TIJA - ATENTATI 4E MI PRAVJAT......
336
4
 
6
 
! Отговори
FDS преди 13 години
Да, бе - и само, защото Бойко постоянно се връткал, та не не го сгодили... А стига хуморески - могат да закажат Бойко само като един от тях - като мутра, а не като политик и държавник, защото такъв той не е и едва ли ще стане!
335
5
 
6
 
! Отговори
1231 преди 13 години
С нетарпение чакам това да се случи.
334
7
 
15
 
! Отговори
Рано или късно!!! преди 13 години
ББ ще бъде убит! За тази цел един български избирател му е приготвил най-изпитаното оръжие - избирателната бюлетина. И тогава на ББ не му остава нищо друго освен да остане храненик на Цветелина, защото от много постове си е загубил квалификацията на пожарникар. Останал му е само дългия маркуч - за тези, които не знаят, маркуча от дисертацията му.
333
0
 
5
 
! Отговори
Iwan преди 13 години
Казваш може и да е намаляло тютюнопушенето :))) ми а дано е намаляло с 36 % , ама надали :))) все пак си мисля, че няма финансов министър на нормална държава в ЕУ, който да допусне публикуването на подобни глупости в бюлетина за бюджета и то на официалния сайт :))) а това, че лихвите са се увеличили по никакъв начин не се отразява на удръжките по осигурителни вноски, ащо се отнася до ДДС отчета показва 43 % от предвидения което ще рече изоставане с 7 % за 6 месеца :))) и с колко се увел.лихвите?
332
4
 
1
 
! Отговори
Иво преди 13 години
Това че миналата година, начело на мин. на финасите застава нов човек, не означава нищо. Това е само политическото ръководство. Служителите са си пак същите. Законите също. Може и да е намаляло и тютюнопушеното, в противен случай не сме никаква държава щом цялата администрация работи само политически. Не забравяй, че голяма част от населението е с кредити, а лихвите се увеличиха, това също засяга "непроменените" доходи. А приходите в бюджета намаляват.
331
3
 
0
 
! Отговори
радо преди 13 години
ами в цяла европа е така и тук ще стане така, няма как ние ще сме като тях не те като нас
330
1
 
7
 
! Отговори
Iwan преди 13 години
е добре ди, според теб нормално ли е да напишеш в официален доклад подобна глупост ????? според теб що за финансист е човек, който твърди, че тютюнопушенето през изминалата година в Бг е намаляло с 36 % ??? а иначе в бюетина се виждат и други неща, например приходите от данък върху доходите на физически лица е почти непроменен спрямо миналата година, обаче приходите от ДДС са намаляли драстично, а от друга страна и НОИ е в свръх дефицит :))) това според теб за какво говори ?????
329
7
 
10
 
! Отговори
Дражко преди 13 години
Абе,едната страна на въпроса е,че не може да се отрече,че ГЕРБ работят като никое друго правителство до сега!Криво-ляво се справят много по-добре от досегашните червеносиньожълти крадльовци,плюс ментарджиите от ДПС!Но недоумявам за какво се дига този шум около някакви си наети за "мокри"поръчки?Явно световната мафия е в криза щом наемат такива.Това не са хора професионалисти!От снимките личи!Пък и акциите срещу такива задължително приключват безшумно!А тук-обратното!Думба-лумба,тъпана!Защо ли?
328
1
 
3
 
! Отговори
Иво преди 13 години
Да чел съм го. Като видиш намаление на дадено стока, за бюджета това е акциза или ДДС-то на стоката, какъв извод трябва да направиш? Или наистина потреблението се е намалило или става дума за неплащане на акцизи и ДДС. Да напишеш в официален доклад нещо, трябва да имаш доказателства. Като нямат доказателства за нелегален внос, остава само свито потребление.
327
5
 
5
 
! Отговори
лоло преди 13 години
за този който готви покушение срещу настоящия министър председател ББпо какви причини,защо,кой и как има полза от това.защо не готвеха покушение срещу станишев,първанов,велчев,симеон или съдийте?всеки от знае защо.симеон ще загуби всичко заграбено.съдийте ще трябва да се простят с тлъстото имане,велчев ще трябва да се подложи на съдебни процедури,костов ще остане политически труп,първанов няма да играе повече театър.има опастност бя.да се превърне в нормална т.н."полицейска дървжава"
326
1
 
13
 
! Отговори
От Холандия преди 13 години
Ако Йосич наистина е взел ББ на мушката и господ нямаше да го спаси,Йосич е супер килър,присъдата му в Холандия бе точно за убийството на единия от големите наркобосове там.Докато Йосич се разхождал в двора на затвора изведнъж идва хеликоптер и хоп -отлита барабар с него.Тогава Хол. го обяви за издирване в Интерпол и след 2г го откриха в София,екстрадираха го с Хол. но после по някакви м/ународни юрид. споразумения,го предоставиха на Сърбия,да излежава там присъдата. Която след 3 мес.го освободи
325
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
охооооо само едно ще ви кажа. щом вече и тези, които са гласували за ГЕРБ желаят оставката им, то сами си правете извода....П.П. браво калояне, че поне си признаваш грешката
324
0
 
6
 
! Отговори
Iwan преди 13 години
е добре де прочете ли б'летина за изпълнение на б'джета към 30.06.2010 г.? как ще коментрираш заключението ча намалените приходи в размер на 226 млн . или 36 % от акцизи на тютюневи изделия се дължи на намаленото потрбление на същите ?
323
1
 
8
 
! Отговори
tur4inat преди 13 години
i kvo stava Boyko hvashtame prestapnicite za pred horata dase pokajish 4e varshish nekoya deynost i sled nekolko dena gi puskash ***...po dobre nedey si pravi truda dagi hvashtash.Tva negovori dobre za teb pak ta i ti beshe navremeto mutra vse pak sa ti kolegi ......i ti kolko li horasi trapal znae li se ......nesi gledash rabotata kakto treva dobre 4e e Cvetanov edin 4ovek koyto si gleda rabotata dobre voda treva damu nosish .....
322
0
 
5
 
! Отговори
Iwan преди 13 години
Иво, фискалния резерв към 30.06.2010 неможе да бъде 4 млр. и знеш ли защо? аз не случайно ти казах да погледнеш, кога бяха направни промените в закона за държавния бюджет, а също така да погледнеш и какъв фискален резерв беше предвиден в закона преди промените, ако го беше направил щеше да разбереш че няма как към 30.06.2010 да бъде 4 млрд., защото заложения беше 6,3 млрд. :))) интересното обаче, е че резерва към 30.06 е бил 6,03 млрд, което значи че Дянков сам си е нарушил закона :)))))
321
0
 
7
 
! Отговори
до 367 преди 13 години
до 367 Както и предполагах, нямаш абсолютно никаква представа от много неща, не само от финанси. Освен това, нивото на изказа ти е твърде далеч от какъвто и да е професионализъм, а с такива *** няма как да се говори сериозно за сериозни неща. А това, че твърдиш, че сега сме много по-добре, по-добре го запази за себе си и не го казвай на други, защото рискуваш да ти се изсмеят. Ако все пак те интересува, вземи последния доклад на IIF - ще ти е от полза.
320
7
 
3
 
! Отговори
Иво преди 13 години
А ти обясни за 2 млрд. договори, сключени от Станишев, но финансово необезпечени. А и в предните коментари лъжете, че фиска е 4 млрд. към 30.06. И какво да гледам, че тъкмо сме навлизли в световната криза 2009, а Станишев е опоскал всичко ли? А бюджета дето е оставен на дефицит и дори и Орешарски си го призна?
319
0
 
5
 
! Отговори
circus преди 13 години
Що се карате за глупости? Колко бил фиска, кой е по-най-най финансист, кой е червен, гербер или кравар...:-)Вземете пийте по-една бира някаде навън, изяще една паста или каквото там ви кефи.