Франция ни връща точно 41 роми. На три пъти, с чартъри

До днес от Външно твърдяха, че не знаят за депортирането им
19 авг 2010 12:30,
251
Франция ни връща точно 41 роми. На три пъти, с чартъри
Снимка: Булфото

Общо 41 българи от ромски произход ще бъдат върнати у нас от Франция, съобщиха от Министерството на външните работи.

Първата група от 13 души ще бъде в България на 25 август с полет от Париж до Варна.

По същия маршрут ще бъдат върнати още 12 роми, на 10 септември. 

Последните 16 души ще кацнат, но този път в София, на 17 септември.

Още по темата
След като в сряда от МвнР съобщиха, че наши роми не са депортирани от Франция и "подобна процедура не се очаква в скоро време", днес от ведомството обясниха, че вече има развитие по случая.

Очаква се днес в северната ни съседка Румъния да пристигне първият самолет със 79 роми.

Втори полет ще има в петък, а трети е предвиден за 26 август.

По първоначални данни румънците са се съгласили да бъдат депортирани срещу заплащане - те ще получат по 300 евро на възрастен и по 100 на дете.

За да не се допусне обратното им връщане, Франция ще снеме биометричните им данни.

От френското външно министерство твърдят, че предприетите от тях мерки по отношение на незаконно живеещите в страната роми са в пълно съответствие с нормите на ЕС.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


251
Още по темата: Франция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
236
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
сега и ние да и дадем по някоя друга стотинка и да отидат пак във Франция
235
0
 
6
 
! Отговори
Аспарухов преди 13 години
Смятам да им ги върна обратно. Веднага! Така да си ги връщаме до откат. Па да видим кой кого. Версенжеторикс срещу Аспарух. Аз съм за Аспарух. Версенжеторикс в крайна сметка му видели римляните цаката и го убили. На Аспарух източните римляни му се подчинили.Бойко да ги върне ВЕДНАГА! ЛА ГЕР КОМ А ЛА ГЕР! *** ГЕР.
234
1
 
6
 
! Отговори
Чичо преди 13 години
Ся *** да направят кръгом и айе пак франсе здривей...
233
0
 
3
 
! Отговори
Честито преди 13 години
Честито,нали си нямаме достатъчно, ни довеждайте ни още...
232
0
 
9
 
! Отговори
Ал преди 13 години
Защо така бе,Францио, родино на хуманизма и човешките права. Равенство,братство , свобода... Нали тези роми са граждани на Евросъюза? Нали французина Робер Шуман / един от архитектите на идеята за обединена Европа / мечтаеше за свободното движение на хора , стоки и идеи.Защо мълчи френския посланик Е. дьо Понсе , който иначе се изказваше съвсем недипломатично за вътрешните проблеми на България?
231
0
 
7
 
! Отговори
Young man преди 13 години
Когато им сменяхте имената и ги българихте, не ревахте, а сега ревете.Трябваше да ги оставим без гражданство и сега да ги пратим в Индия.
230
0
 
8
 
! Отговори
Към Индия преди 13 години
Всички *** в ИНДИЯ!!!Щото скоро те ще ни изгонят натам...
229
0
 
9
 
! Отговори
Червената помия преди 13 години
Предлагам, от своя страна България да ги реекспулсира в посока Хелзинки, за да си отворят един хубав катун от кашони и да покрадат и проституират в града на Хелзингския комитет.Може и в Страсбург, при съда по правата на човека.И като и ония изреват, да си дойде всичко по местата у нас, както си беше едно време .Да видим, дали ще се жалват и на кого после...
228
0
 
12
 
! Отговори
Червената помия преди 13 години
Сега разбрахте ли защо под външна диктовка гали държавата *** с кадифени ръкавици?Разбрахте ли целта на разни глупости като "Ромско включване" и разни *** фондации ,щедро спонсорирани отвън?Разбрахте ли защо държавата си "затваря очите"за всички видове *** престъпност и има двоен стандарт за цигание?Защото новите ни братя казват-правите, струвате, дръжте си ги при вас, ние ако трябва пари ще даваме, само и само да не идват!Това е истината за положението-останалото е демогогия .
227
0
 
3
 
! Отговори
Gacko преди 13 години
Е как, защо ги връщат ! Защото са с български лични карти и паспорти ! Като нямат адресна регистрация там, си ги пращат у тях си. Румънските *** в Румъния, българските в България. Не може да си изхвърляш *** в чужд двор и после, като ти го върнат в твоя, да казваш "Ама аз не го искам" ! За целта си има контейнери !!!
226
0
 
4
 
! Отговори
ало Евро хуманистите преди 13 години
E защо ни ги връщате нали бяхте големи хуманисти а покажете ни как се отглеждат тези същества които могат само да живеят на чужд гръб .. а образовайте ги малко пък им намерете работа и ги настанете в общински жилища... с безплатни ток и вода. Обаче вие нещете по лесно ви е да пращате малко пари на съмнителни *** организации и да ги държите далеч от вас хуманистите и лицемерите!
225
0
 
3
 
! Отговори
лелка преди 13 години
Да им ги върнем заедно с уличните ***-нали са големи хуманисти...
224
0
 
7
 
! Отговори
Илиян преди 13 години
Аз предлагам да им ги върнем да си ги пазят :)
223
0
 
13
 
! Отговори
bai_jordan преди 13 години
Ама ние не ги искаме!!! Да си стоят там, нали толкова ги защитават всякакви правозащитни организации начело с хелзинският комитет! Сега защо не вземат пак да вдигнат врява че се нарушават правата на ромите! Ама май тея номера минават само в БГ!!!
222
0
 
16
 
! Отговори
с. преди 13 години
Горките французи!После трябва да си бракуват самолетите!
221
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ne moze li nqkak si i nie da gi varnem ot kadeto sa do6li? Francuzite kak mogat?NE MOGA DA GI PONASQM VE4E
220
9
 
1
 
! Отговори
рума ле преди 13 години
Ой,тъпооооооооо,ко ***,ний смао на тази държава хората,ааааааааааааааа,мооооооооооооооооооо,крвоооооооооооооо,ама виййййййййййй,багарите ,кво ста моооооооооооооо,аааа
219
1
 
19
 
! Отговори
МАРИЯ преди 13 години
НИЕ СМЕ РЕКОРДЬОРИ ПО ТЪРПИМОСТ НА СЪЩЕСТВА: ПО-МИРИЗЛИВИ ОТ ХИЕНИ, ПО-ДОСАДНИ ОТ КОНСКИ МУХИ, ПО-МРЪСНИ ОТ ***, ПО-КРАДЛИВИ ОТ МАЙМУНИ, ПО-ШУМНИ ОТ ГАРГИ, ПО-ИЗДЪРЖЛИВИ ОТ ***, ПО-ПЛОДОВИТИ ОТ ПЛЪХОВЕ, ПО-ОТВРАТИТЕЛНИ ОТ ГЪСЕНИЦИИВАН КОСТОВ БЕШЕ КАЗАЛ, ЧЕ СМЕ МЪРЗЕЛИВИ И ***-РАЗБИРАЙ *** МЪРЗЕЛИВИ А БЪЛГАРИТЕ ***.СЛЕДВАЩИЯ МЕСЕЦ ЩЕ ИЗПРАТИМ ДЕЦАТА СИ ОТ 5 ГОДИШНИ А НИЕ ТЪПИТЕ ЩЕ ХУКНЕМ ДА РАБОТИМ ЗА МЪРЗЕЛИВИТЕ.
218
0
 
2
 
! Отговори
Spas преди 13 години
Zashto samo romite ?
217
0
 
6
 
! Отговори
Акция Резерв преди 13 години
От 11.2008 до 04.2009 от резерва на сtраната са изтеглени 4 000 000 000 лева. Това е стойността на един атомен реактор. Никой не знае къде са тези пари, освен малка група приближени на тройката крадци. Вероятно парите са вече в офшорките им. Защо МВР не проведе акция ''Резерв''?? Това е една от грандиозните кражби на прехода пред очите на всiчки- данните са на сайта на МиФин/Резерв, всеки може да се убеди сам.