МВР шефът: Никой не помни съдийките, отговорността е моя

Според Цветанов прокуратурата се държала строго към МВР
25 авг 2010 09:39,
234
МВР шефът: Никой не помни съдийките, отговорността е моя
Снимка: БГНЕС

"Няма напрежение между мен и окръжния прокурор на Силистра Димитър Чолаков относно проведената операция "Каналджиите", заяви вътрешният министър Цветан Цветанов пред БНТ.

Във вторник прокурор Чолаков протестира срещу прибързаното оповестяване от министър Цветанов на информация за спецакцията, при която бяха арестувани петима души и беше разбит канал за крадени автомобили.

"Нормално е да има такива неща между прокуратурата и МВР. С разговорите, които водихме от сутринта с главния прокурор, може би окръжният прокурор се е почувствал обиден, но всичко е наред. Лицата са задържани. Няма нещо, което да възпрепятства съвместната ни работа. Лично прокурор Чолаков ми се обади вчера и ми каза, че е реагирал малко емоционално", добави още вътрешният министър.

По думите му прокуратурата се  държи доста строго към МВР и винаги се стреми към изискване на повече доказателства.

Той добави обаче, че през последната година има много добро институционално взаимодействие между МВР, прокуратура, ДАНС и НАП.

Цветанов беше категоричен, че МВР не прибързва с акциите.

"Винаги, когато се тръгне към реализация на дадена операция, има достатъчно доказателства", отсече той.

Според него цялата отговорност за всичко, което се случва в държавата, лежи на изпълнителната власт, като единствената цел била защита на националните и обществени интереси.

"Спомняте ли си трите съдийки, които освободиха "Килърите", на тях не им тежи въобще нищо. Ние не се интересуваме от хонорарите, които получават адвокатите, но се надявам, че съдебните решения не се формират на база на парите, които са съсредоточени у престъпния свят", добави Цветанов.

Още по темата

"Няма държава, която да е изкоренила до основни организираната престъпност и престъпността като цяло", заяви още вътрешният министър.

Цветанов съобщи, че всички по операция "Наглите" са в ареста и обвинителният акт ще бъде внесен през септември, както и по "Октопод" срещу Алексей Петров и Марио Джотолов.

Предстои и внасянето на обвинителните актове срещу някои от бившите министри, допълни министърът.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


234
Още по темата: МВРЦветан Цветанов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
188
3
 
13
 
! Отговори
попинс преди 13 години
Герб са пълен фуш !!!
187
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ахха верли ли си мислиш че далаверата е свършила ужас ужас блженни са верващите
186
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ми ти ще тънеш на долу щото си мързелви злобар бе брат. Няма как ще скимтиш щото далаверата свърши трябва да се работи вече, не като при БСП далавери и кражби за наши хора
185
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
тоя пък потръгвали били нещата верло ли толкова промит леле матрицата е пълна
184
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Така ще е пиятелю, ще ревете и ще скимтите. Мина вашто време и ваште комисионни. Сега е ГЕРБ на власт за невероятно съжаление на червените хахаха
183
5
 
5
 
! Отговори
Asi преди 13 години
Anonimen ti si slunchasal, brat. Pregledai se!!!!!Potrugvame..nadolu!!Tva e!!!Ste pitam prez zimata.
182
1
 
6
 
! Отговори
mIRO b. преди 13 години
CECKO, CECKOOOOOO, KAT SI ZAMINESH OT VLAS4ICATA PROKURATURATA U SUDA OSTAVAT. e, KVO 6TE E TVOITO 4UDO TOGAZ.dE 6E SE KRE6?nEMA KUDE!!!!mALKO E KULBETO I ZAEDNO S B.B. VELIKIO TREBE DA SE ZASELITE NA NEKOI OSTROF, NA TAMBUKTU E NAI-DOBRE. CHEKAME TOZI MIK.
181
8
 
4
 
! Отговори
до 183 преди 13 години
Мишки слонове, върши работа човека. Не е като румбата да ходи пиян да препикава шадраваните. Успех на ГЕРБ
180
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ужас ужас , не се живее вече............на морето да видиш къФ зор - хотелите пълни догоре, тока чак не стига, тоз народ се пече на плажа с едничката мисъл как ще изкара зимата и от мъка кат земи да оди по чалготеките вечер не се спира до сутринта.................
179
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
кои неща потръгват, комисионните към бойковица ли :)потръгват, потръгват, затова доволно потривате ръце...циркаджии....
178
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
хаха и кое по тргъва ве ти полудя безработицата се увеличава заплати замразени цените скачак всеки ден здравеопазването загива и да не продължавам лови някви мишки Цецко да ви забавлява
177
16
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Браво на ГЕРБ. Бравно на Цветанов. Нещата потръгват. Злбарите по-бързо да умират от злоба, че цапат форумите.
176
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И с акциите в праймтайма. Имам чуството, че акциите на МВР са съобразени с някакъв график за по-голяма медийна популярност, а не възоснова на събраните доказателства.
175
6
 
10
 
! Отговори
Читанка инфо преди 13 години
Чета само заглавието и си мисля, с какво ли ще се запомни Цурко ? Несъмнено с дружбата му с Веско - Потното и изумителния балет с български милиционери.С друго ... ми не се сещам
174
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А ти правиш ли разлика между прокуратура и съд, май не правиш!!!!
173
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ХАХА НАГЪЛ РОБ ЗАБЛУДЕН
172
2
 
3
 
! Отговори
до 161 и 157 преди 13 години
ТУК отдолу има някои некомпетенти лица, относно въпросите за Русия - първо няма Екатерин ин бург има Екатеринбург - това е бившия Свердловск, а относно Санкт Петербург - той е един много беден град в днешна Русия - която има само 3 развити града в момента -Москва, Екатеринбург и Нижни Новгород - другите като Иркутск , Воронеж ,Самара и Красноярск са далеч от истината. 115 000 000 руснаци живеят в адска бедност ,а 25-28 000 000 са различно много заможни
171
0
 
5
 
! Отговори
АВРААМ преди 13 години
до 167Това е престъпление от частен характер, и 100 човек да има свидетели, престъплението се преследва по частна тъжба.Така, че прокуратурата правилно е отказала да образува досъдебно производство.
170
3
 
11
 
! Отговори
Svilen75 преди 13 години
Пич, не съм казал, че всички съдии са света вода ненапита. Но дори да приемем, че те са абсолютното черно, то това въобще не означава, че Боко, Цеци и компания са много бели. Казвам само, че сме правова държава и по презумция всички сме невинни до доказване на противното. Иначе ставаме полицейска държава. При това безправова. И още по-лошо - полицейско-престъпна държава. Защото в такава държава са добре само престъпниците и полицията. И тези две групировки не си пречат, защото и двете цоцат от обикновения човек и го репресират. Това, че съда не си върши работата не означава, че Цецко може да вкара в затвора когото си иска без да е положил необходимите усилия да събере нужните доказателства. Даваш ми примери. Само, че въобще не съм сигурен в тези примери кой не си е свършил работата съда или полицията. Защото в последно време се нагледахме на обвинения и смешен плач от страна на Боко и Цецко. Правят показни акции, после съда пуска задържаните, после пък Боко и Цецко вкупом реват по телевизиите колко са лоши съдиите, а после пък сами си признават, че тепърва събирали доказателства, нямали време да ги обработят и т.н. Смешно. Всъщност щеше да бъде смешно, ако не беше тъжно. Дали управниците са корумпирани или некадърни все тая, все сме си на един и същи хал. На всичкото отгоре Боко и Цеци хич не са и те света вода ненапита. Нагли, алчни и некадърни кошмар.
169
3
 
9
 
! Отговори
селянин преди 13 години
отговорността е моя.Е като е твоя какво чакаш.Леко навеждане .Засилване от страна на Боко и силен шут във физкултурното дупе.