БСП: Младата шефка на САПАРД да си ходи. Веднага!

Червените имат документи за злоупотреби във фонд "Земеделие"
27 авг 2010 17:00,
281
БСП: Младата шефка на САПАРД да си ходи. Веднага!
Антон Кутев и Явор Гечев. Снимка: БГНЕС

Има 15 милиарда довода земеделският министър Мирослав Найденов да уволни директора на фонд „Земеделие” Калина Илиева. Позицията е на ръководството на БСП.

Според Явор Гечев от Изпълнителното бюро на червените точно такова число, но като сума в лева, управлява младата шефка. "Това са около 30% от всички плащания от Европа", каза той.

В същото време, откакто Илиева заема изключително важния за държавата пост, не е разплатен нито един проект по програма САПАРД.

Още по темата

Българските земеделци са ощетени със 150 милиона лева, твърдят социалистите.

От партията на Сергей Станишев отдават загубата на парите на некомпетентността на младата Калина Илиева. Именно по тази причина след като още преди 10 дни призоваха Мирослав Найденов да я освободи, но не последва реакция, днес от БСП решиха да сезират и главния прокурор.

Социалистите предлагат на Илиева да бъде търсена отговорност по член 214 от Наказателния кодекс за нанесена вреда. "Със своите действия тя е причинила щети на бюджета", аргументира се Гечев.

Към днешна дата след жалби на бенефициенти са постановени осъдителни решения към фонд "Земеделие" на обща стойност 80 млн. лв., съобщиха социалистите.

Те очакват заедно с дължимите лихви и съдебни такси тази сума да се увеличи до 200 000 лева.

"Всеки ден престой на Калина Илиева струва пари на българския данъкоплатец", предупреди Явор Гечев.

Червените са преброили над 1000 груби грешки, които тя е допуснала при преводите на директните плащания на площ по сметките на земеделските производители.

"Вярвате ли, че Калина Илиева притежава способността да планира и организира собствената си работа и работата на другите с оглед постигане на поставените цели, гарантиращи успешното усвояване на близо 15 милиарда лева за развитието на земеделския и преработвателен сектор в България?", пита в писмото си до Мирослав Найденов Явор Гечев.

И сам си отговаря на този въпрос, с доза ирония. По думите му властта имала склонност да урежда деца на бивши пожарникари, но имало и други по-компетентни, които да се занимават със земеделие.

Антон Кутев сложи щипка сол в темата, обвързвайки я с проблемите в здравеопазването.

"Болниците нямат пари за храна, скоро няма да имат за заплати и лекарства", посочи депутатът.

Според него със загубените от Калина Илиева 150 милиона лева можеха да се изхранят поне 50 болници до края на годината. Толкова би струвало и изграждането на 150 километра магистрали.

На пресконференцията на БСП присъства представител на пресцентъра на земеделското министерство, който обаче побърза да си тръгне веднага след края на брифинга.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


281
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
267
0
 
3
 
! Отговори
ь преди 13 години
ДA СЕ ПАЗИШ ОТ КОН ОТЗАД,ОТ ВОЛ ОТПРЕД,А ОТ КОМУНИСТ ОТВРЕД.....
266
0
 
0
 
! Отговори
danov преди 13 години
a q pitaite nali e ibana skoro i ako ne e da da doa da sa zaea da sa opraat ne6tata
265
0
 
3
 
! Отговори
Цифри на ангро преди 13 години
15 милиарда довода? Брей, много, бе! А-а-а, това били управляваните пари / в левове/. И те били 30 % от всички плащания от Европа!? Че, Европата ако плащаше на България 45 милиарда, щяхме да цъфнем и вържем....Тази Илиева, как така управлява 15 милиарда, а ощетява земеделците със 150 млн.? Че това е само 1 % и момичето заслужава орден Стара планина или друга някаква там награда! А къде са тези осъдителни решения за 80 млн.лв.? Те съдебни и окончателни ли са или съществуват само в *** тикви на двамата социалисти.? И как така ще нараснат до цели...200 000 лв.? Ми, то си е намаление, хе-хе....Преброените груби грешки били над 1 000 ! Представям си колко са средните грешки- сигурно десетки хиляди, а дребните- стотици хиляди. Как се брои това нещо? Не знам...но някой яко е броил.Със загубените лично от Илиева 150 млн.лева щели да се изхранят поне 50 болници до края на годината! Я, са видим сега- х-м-м....така...Бре, излиза, че всяка болница щеше да получи за изхранване по 30- ина хиляди лева дневно! Тази Илиева, що така прави? С тези 30 000 лв. на ден можеха да се изхранят цели квартали около съответните болници!Ама, остави болниците. А магистралите? 150 километра за 150 млн.лв. Демек, километър милионче. Е, да де, ама ако го строеше Явор Гечев. Щото иначе, по цял свят магистралите излизат доста по- скъпички. Специално в България, досега цена от 3 млн. евро/ км се счита за дъмпингово ниска и нереална. С една дума, сегашните леваци, щяха да направят 25 км магистрали /за 150 млн.лв.=75 млн. евро/, а Гечев- 150 км! Вие кое избирате? Аз избирам да ги строи Гечев. Ако има време, де. Той, милият от пресмятания, пресконференции и организационна дейност в изпълнителното бюро на столетницата май няма време за такива прозаични неща.
264
1
 
1
 
! Отговори
жална й майка преди 13 години
Защо да не поостане, докато старите хиени около нея се напапкат, а тя понеже е млада има много време да лежи в затвора, като не си отваря очите какво подписва. Тая майка и баща няма ли си?
263
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Защо да си ходи..?? За да дойде някое комунистче и да продължава да краде от държавата като по времето на предното правителство ли..???
262
1
 
1
 
! Отговори
MMuro Ku///ro преди 13 години
Obektiven..da go duahasg, ti si ***!!!
261
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Kutew баси ***
260
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ПО-НЕКАДЪРНО ПРАВИТЕЛСТВО НИКОГА НЕ СМЕ ИМАЛИНЕ САМО ПРЕСТЪПНО,АМИ ПРЕСТЪПНО-НЕКАДЪРНО
259
4
 
12
 
! Отговори
... преди 13 години
О удариха ли ги. Червените като управялваха колко хора направих пари само от това че имат поляна някаде и се водеше нива ония раздаваха пари като че света ще свърши айде вървете на майната си червени *** спряха ви кранчето и сега ревете.
258
1
 
1
 
! Отговори
cas преди 13 години
da ama te ne znaqt na kogo e da6terq tq taka 4e nema ))))).
257
1
 
4
 
! Отговори
otneseni преди 13 години
за да не те затруднявам, ще конкретизирам, че клиента се казва САПАРД, а сметката, която си тръгва от банката е със салдо 150 000 000 лв. Ако не можеш да четеш цифри-поредицата от числа по-горе се чете като 150 млн. лева
256
5
 
4
 
! Отговори
otneseni преди 13 години
налага се да те ограмотя, макар да съм безнадеждно закъснял-Благоев , Габровски и т.н. учредяват БСДП на Бузлуджа, за да останат незабележими за властите-ето ти малко за четене bg.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D0%B8%D0%BC%D0%B8%D1%82%D1%8A%D1%80_%D0%91%D0%BB%D0%B0%D0%B3%D0%BE%D0%B5%D0%B2 И защото си отворен, нека да те попитам-ако в СИ Банкя служител изпусне клиент, колко време ще му дадат, за да си опразни бюрото? Следващият път дано гласуваме с джобовете си-със сърце и глава не ни се получи
255
5
 
16
 
! Отговори
Ахил преди 13 години
Всъщност липсата на всякакъв интерес към инвестиции на нашия пазар вече е толкова осезаема, че трима от брокерите, които "Дневник" помоли за коментар в петък, изобщо отказаха да се ангажират с каквито и да било прогнози. Те обясниха, че при ниските обеми и най-малките сделки създават силни колебания в цените на акциите, освен това не се очакват важни новини, които да раздвижат борсата дори и малко.Итиваме на кино всички заради това некадърно правителство . Бог да ни е на помощ.
254
14
 
14
 
! Отговори
Обективен преди 13 години
мазни бесепарчета хайде откажете се вече бе, нали вие ги окрадохте тия пари народа да не е толкова *** и с кратка памет, че да не помни вече кво правихте преди година.хайде сега смрадлива червена гад такава, взимайте си гнусния педераски лидер и да ви нямаааааа.в дън земя като гаджето ви чичо жан, гадни крадливи ***
253
12
 
14
 
! Отговори
Гражданин за ЕРБ преди 13 години
ДО 261абе колега стига с този партизанлък, мандри и прочие в БСП.И те се борят за кокала като Костов, Доган и Бойко.Важното е да има наистина промяна - щот аз досега не видях нищо, освен пиар акции и пренасочване на постъпленията - но в черните каси на ГЕРБ.Искам да видя истинса промяна а не празни пожарникарсо-мутренски обещания и след края на излъчването по медиите да подписват договори в полза на близки фирми.За справка - ВИНЕТКИТЕ нали знаеш кой ги продава - СИ БАНКЯ
252
9
 
18
 
! Отговори
KOKO преди 13 години
ДругарЕ, гнидите и мръсните *** ЗАМЪРСЯВАЩИ нормална БЪЛГАРИЯ вече над 65 гдини са фамилийте :тодор живкови,бокови, станишеви, филипови, пирински, гагауз-червени, начо .пеко-такови, и тано, велчеви , дойнови и луканови, маркови и сие ))и ТЕХНИТЕ СЛУГИ А всичките заедно - изметът-СЪВЕТСКИТЕ агенти..заради всички тях , България загуби -65 години от РАЗВИТИЕТО си А ако сте по- прогресивните- комунисти -КАКВО ТЪРСИТЕ в ГНИЛИЯ капитализъм ??:: )) Няма по- голяма *** в Българската история -от червената проказа, блато,мръсотия, ***,гнилочФАКТ.. )) НЕГОДНИ сте - за НИЩО..Историята го показа .. )
251
7
 
11
 
! Отговори
Гражданин за ЕРБ преди 13 години
...а ако няма промяна,за чий...ги махнахме.Ако и при Бойко,и при Сергей,Царя,Костов,Доган положението е едно и също-значи и Бойко не ни трябваОще повече,че икономическата му политика е ПЪЛНА НУЛА.Всичко е в тотална криза, не само застой - ама и назад.Единствено гледам един спектакъл и сеири по телевизията-ловене на някакви престъпници.Но като се замислиш това са престъпниците опасни за само за Бойко,Цветелинка,Кюлев и Гриша Ганчев.А на нас ни продължават обирите по апартаментите и побоите по ул
250
6
 
17
 
! Отговори
ANTIKOM.SOC. преди 13 години
в БСП открай време ги тегли към гората и партизанлъка. Самата партия е основана на полянка сред буки и дъбове под Бузлуджа. Не че някой щеше да попречи на Дядо Благоев и съратниците му да се учредят и в някое столично заведение. Тогава социалистите са били на мода, както днес еколозите, и премиерът Стамболов само дето не им е пратил поздравително писмо.Днес партията не че е чак в нелегалност, но е в кьошето на парламента, а електоратът й се топи като тазгодишния коледен сняг И не само по биологически причини. Затова пак на мода излиза конспирацията и стрелбата от засада. Ако може и с чужди ръцеНе е случайно, че и Яне, и ДПС, се канят да организират всенародни протести. Зад които обаче пак ще наднича БСП.Сигурно все по тези причини на "Позитано" си траят и по въпроса за неправилно върнатите гори на царя. Не може да им се отрече, че мислят в перспектива - току-виж пак потрябвали. Само дето вече мандри не останаха.
249
0
 
15
 
! Отговори
....N 257 преди 13 години
Kнигата на Григор Лилов ,,Проекта Б. Борисов"...
248
8
 
18
 
! Отговори
DO #257 преди 13 години
Само Боко не е подменил вота. Нито е работил за бай Тошо, нито е бил в съдружие с Царо, нито му е бил бодигард, нито Царо го направи главен секретар и генерал, нито пък Боко беше водач на две листи на НДСВ 2005-та. Айде сега почвайте с минусчетата, мамини златни, докато кокошите ви мозъчета с памет по 2 минути като на маймуните не са забравили първото изречение.