Коалицията с ГЕРБ – затворена врата за Костов

Сините: Първанов оглави прокомунистическа партия
Обновена: 1 ное 2010 14:09 | 1 ное 2010 13:46,
176
Коалицията с ГЕРБ – затворена врата за Костов
Снимка: БГНЕС

Лидерите на "Синята коалиция" Мартин Димитров и Иван Костов коментираха политическия проект на президента Георги Първанов.

Според тях е добре, че Първанов е излязъл на светло.

"Предпочитаме да ги прави тези неща явно. Да застане начело на прокомунистическата лява партия, да си води там олигарсите", заяви Димитров, който е убеден, че АБВ не може да бъде алтернатива на сините на изборите догодина.

Иван Костов пък посочи, че Георги Първанов е участвал дори и на последния парламентарен вот чрез подставените формации – "Лидер" и РЗС. Втората, съставена от ДАНС.

Представители на ръководството на партиите в "Синята коалиция" взеха решение, че на изборите догодина ще участват отново заедно.

"Догодина ще бъдем единствената дясна алтернатива на всичко, което става в България", посочи Димитров. Иван Костов пък смята, че целта на правителството на Бойко Борисов е да издържи до президентските избори.

Командира абсолютно отрече и призова журналистите да не правят спекулации, че критиките на десните целят някой ден Бойко Борисов да ги покани за коалиционно управление.

Костов е убеден, че такова нещо няма да бъде предложено, защото Борисов бил "недиалогичен и неспособен на такива решения".

Евентуален ремонт би целял единствено да се премахнат най-провалилите се министри. Сред тях – Тотю Младенов, който по думите на Мартин Димитров е основният генератор на левите идеи.

"Ние предложихме коалиция след парламентарните избори. Тогава това предложение не беше прието от ГЕРБ. Оттогава не сме правили и подчертавам – не смятаме да правим", беше становището на лидера на СДС за бъдещето развитие на отношенията с партията на Борисов.

"Това е затворена врата за нас", категоричен беше и Костов.

Позицията на им по Бюджет 2011 охлажда допълнително уж партньорските отношения с ГЕРБ.

Десните ще гласуват "въздържал се" по републиканския бюджет и "против" по тези на здравната каса и общественото осигуряване.

Още по темата

"Ясно показваме увеличаване на дистанцията от ГЕРБ. Ние тази икономическа и бюджетна политика не я подкрепяме", обясни Димитров.

Той очаква дефицит от над 3% догодина.

Костов пък сметна, че пенсиите ще бъдат намалени със 7%.

"Обезценяването на парите ни през 2010-та година е било с 3.5% още толкова ще бъде и догодина, а парите за най-възрастните са замразени. Това прави реално 7% по-малко средства за пенсионерите за празниците догодина", посочи Иван Костов.

Тук Мартин Димитров се включи, че в най-тежката криза, когато правителството на ОДС управлява след това на Жан Виденов – пенсиите били увеличавани спрямо инфлацията.

"Затова казваме, че дясната политика е най-ефикасната", каза Димитров.

"Синята коалиция" се противопостави и на увеличаването на средствата за социално подпомагане със 152 милиона лева. Според лидерите тези пари ще бъдат похарчени за купуване на гласове догодина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


176
Още по темата: бюджетМартин Димитров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
164
0
 
0
 
! Отговори
panzar преди 13 години
грешка!появиха се
163
0
 
0
 
! Отговори
panzar преди 13 години
какво става?защо сте изтрили всички досегашни коментари?да започнем да ги хвалим,а?
162
0
 
0
 
! Отговори
олеле преди 13 години
Боже,спаси България от пълен крах !!!
161
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Костов, кажи как придоби орънжериите в Първомай.
160
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
VIVA CK! VIVA KOSTOV! VIVA DEMOCRACY! VIVA BLUE BULGARIA! VIVA BLUE SOFIA! VIVA BLUE PLOVDIV!i VIVA BLUE TARNOVO! VIVA BLUE BURGAS! VIVA EVERY BLUE STATE! VIVA KOSTOV & DEMOCRACY!
159
1
 
0
 
! Отговори
минувач преди 13 години
Лисицата казала, че гроздето е зелено...
158
1
 
0
 
! Отговори
panzar до 163 преди 13 години
Аз поне имам доблестта да призная тъпотията си,че гласувах за тезиуроди и участвувам с ника си,а като преглеждам постерите повечет сте анонимници наблюдатели и прочие мухльовци.
157
1
 
0
 
! Отговори
panzar преди 13 години
А бе,Наблюдателе от 163,защо не го ду.аш?Какви хапчета те гонят бе ***?Паметта си ми нормална,ами ти по-добре уточнявай изразите си.
156
2
 
2
 
! Отговори
баа Пена преди 13 години
Много убоо се излезли тея!Като на политически некролог.
155
0
 
1
 
! Отговори
Наблюдател преди 13 години
Господине panzar , изглежда на тази достойна възраст от 63 години паметта Ви изневерява и сте забравили да си изпиете хапчетата. ;-))))
154
4
 
5
 
! Отговори
panzar преди 13 години
Продължавам155-ти,ти ли ще ме наричаш червен ***,бе гей смачкан.Аз съм на 63и съм ял социал-комунистческата попара,затова бях/но истински/син.Гласувах и за тая Черна муцуна,а той се подигра с мен и семейството ми.Напълни си чековите книжки,пре.ба синята идея и по този начин докараот Испания,ония недомаслен,за когото също гласувах,за да ме ОПРАВЯ800дни.Но за мен и 50 стигнаха за да проумея долния му въздухарски нрав.Но пак повтарям-за ДОН КИХОТ е виновен ши.ания МАВЪРДа продължавам ли?
153
1
 
4
 
! Отговори
panzar до155 и157 преди 13 години
И пак ще повторя;Срамувам се,че съм българин и че живея сред тази заспала овча ***,търпяща да я управляват такива наглеци и ***.От доста време не само не съм писал,а и не четях политически статиии коментарите след тях,но защо ли нищо не ме изненада вчера?Овчия,мачкан,презиран от управляващите,мазохистичен и ши.ан българинпродължава да се самозадоволява по форумите,мислейки се за велики единствения знаещ и прав,понякога /или по-често/ без да чете каквомислят и другите.
152
3
 
3
 
! Отговори
MERI6181 преди 13 години
Toя не знае умора!
151
8
 
2
 
! Отговори
а1 преди 13 години
Гаргамел, ти също скоро ще си ходиш. Виждам двама прикрити гейлордчета, ухилени приличат на *** за Курило
150
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тоя в дясно някой му е *** на зъбите май. И като гледам така му харесва го показва пред хората. Явно това много го въбужда.
149
1
 
3
 
! Отговори
6амара преди 13 години
На балъците им казвам Бай, Бай .... ... . . .. ... .. ... .. . . . . ... . . .. . .. :D
148
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Костова - айде прибирай се в кочинката - *** такава...
147
3
 
10
 
! Отговори
хахахахахахахах преди 13 години
Червените плужаци отново се активираха и пяна им излиза от устенцата...хахахах само като видят статия за ВЕЛИКИЯ ПОЛИТИК ИВАН КОСТОВ!
146
1
 
5
 
! Отговори
ДО # 153 преди 13 години
Остави го Костов, я кажи сега нещо за гоцевите приятели, за товарищите ти от ДС, за братя Галеви, спонсорите на БСП кажи квото знаеш, за Румен Петков, нещичко кажи за руския комсомолец серГЕЯ,кажи нещо за връзката на тези герои с мафията в България: все забравяш нещо за тях, много ти е услужлива паметта :-) Май си изпускаш нервите когато спомена за така близките ти приятелчета от комуно-ченгесарски спектър :-) И с това признаваш принадлежността си към тази пасмина!
145
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Сенките на историята!Костов и неговата банда развалиха и малкото останало от индустрията и разпродадоха банките нула пари.Млък, замириса на умряло.