Управляващите кръцнаха и от парите на младите майки

"Кое налага това решение?", изрепчи се Емилия Масларова
Обновена: 11 ное 2010 13:50 | 10 ное 2010 11:23,
289
Управляващите кръцнаха и от парите на младите майки
Снимка: Булфото

И догодина правителството продължава практиката майките да вземат обезщетение за бременност и раждане в продължение на 410 календарни дни. Но – с една подробност, която може да се окаже решаваща за част от младите хора.

Жените ще получават 90% от заплатата си, но базата за изчисляването й няма да е за последната 1 година, в която са работили, а за последните 18 месеца.

Забележката направи бившият социален министър Емилия Масларова.

"Кое налага това решение? Че някой злоупотребява? Дайте да ги хванем тях, а не тези, които честно работят", обърна се към управляващите Масларова.

Според нея е нормално през първите месеци от трудовия си стаж, когато има и изпитателен срок, заплатата да е по-ниска. Сега тя ще бъде включена при изчисляването на обезщетението.

Масларова се похвали, че по време на нейния мандат парите за бременност и раждане са увеличени 10 пъти.

"От 64 000 бебетата станаха 82 000", отчете като своя заслуга червената депутатка.

"Не може една жена, която не работи и не се осигурява, след това да получава обезщетение 410 дни", репликира я обаче шефката на НОИ Христина Митрева.

Още по темата
Увеличаването на срока било правило във всички европейски държави.

"Що се отнася до парите за бременност – догодина те ще бъдат увеличени, като се предвиждат 410 милиона лева", допълни тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


289
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
279
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе каква е разликата межди "кръцвам" и "клъцвам" ? Сериозно питам.
278
0
 
2
 
! Отговори
даката преди 13 години
:) Не става въпрос за пожизнени помощи в БГ, то това е равно на утопия. Също така не съм съгласен и огромния прираст на *** ни " братя " с тези темпове е въпрос на години да ни задминат по численст. Исках да кажа само, че сегашните помощи са равни на подигравка, на никой не му пука как и на каква цена се гледа едно дете, а иначе ми говорят за прираст. При тези упровници, с тези закони прираст от българчета скоро няма да има. Жалко, нали :(
277
2
 
0
 
! Отговори
qwerty преди 13 години
и колко Българи имат 3 деца??? ... и колко от ДРУГИТЕ БЪЛГАРИ имат над 3 деца?? те *** и без това не ги търси за работа, ама чак доживотно да ги храним? Да не те чуе Масларова, че те са и слабост.... иначе си прав че не обичаме държавата си , а възхваляваме другите. Писна ми да чета, как Сърби и Румънци живеели далеч по-добре от нас.Тези неща ги пишат хора, които не са били там.
276
0
 
2
 
! Отговори
даката преди 13 години
Тъй като обикновенно сами себе си се оприличаваме с лоши, присти смотани и още къуп негативни образи и обичаме да се сравняваме с дръгите държави които незнайно защо поставяме на пиедестали, ще ти дам пример как са си решили демигравския срив в франция преди няколко десетки години. при раждането на 3 деца пожизнени пари на майката и никаква работа за може да си ги гледа.
275
0
 
3
 
! Отговори
qwerty преди 13 години
35 лева на месец....При 1 или 2 деца почти не си струва да отиваш да ги вземаш. Но я сметнете при 8-9. Маичински само до трето дете! С парите които дават на четвърто и нагоре могат да увеличат тези 35 кинта. Явно трябва един огромен митинг в София за да го проумеят овчите тикви в парламента....
274
0
 
2
 
! Отговори
qwerty преди 13 години
Масларова на съд ! Тя е една от виновните *** популация да бъде като на плъховете и ***! И има наглостта да се хвали с това. Малко хора са навредили на родината ни толкова ,колкото нея с милионите, които фирмата на мъжът и присвои и милионите раздадени на ромите да стимулират множенето си.
273
0
 
2
 
! Отговори
даката преди 13 години
Като гледам какво е име си си сложил ще си спестя да те нагрубя. Като гледам как расъждаваш стигам до извода че нямаш деца. Нямаш никаква идея колко излиза едно бебе на месец. Хората масово имат по едно дете и казват, че през този ад няма да минават 2 път. Ти понеже си "умен" я кажи с тези 35лв на месец които държавата дава за да не изчезнем скоро време кое по-точно да се купи....... да не изреждам. Има един много *** закон - за да вземеш трябва да дадеш, държавата взима, значи трябва да дава
272
1
 
1
 
! Отговори
Цървулан преди 13 години
Вместо да искате да остава вратичката в закона, която позволява на хората да получават ненормално високи майчинства на база на вкарани малко пари за кратък срок, протестирайте срещу даването на помощи безразборно за роящите се като *** ***. Искайте премахването на помощи над 2 деца. Премахването на помощи за непълнолетни и такива без средно образование. Искайте полезни за държавата, т.е. за всички нас неща. Ама...*** народ, слаба държава.
271
1
 
0
 
! Отговори
Цървулан преди 13 години
Значи закона не е добър и затова се променя. Колкото до миселенто "дайте да изхарчим сега едни пари дето ги нямаме, за да се отгледа здрав данъкоплатец" това е абсолютна дебилност. Дайте да харчим пари, дето ги няма, да задлъжняваме, че тоя данъкоплатец и неговите деца и внуци и пра...да плащат лихвите по заемите дето ще се наложи да ги вземаме. *** народ, слаба държава. Престанете да обръзвате раждането на деца с получаване на големи помощи в пари от държавата, освен ако не сте ***.
270
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Искайте да ви осигуряват на реалната заплата като започнете работа и няма да РЕВЕТЕ ПОСЛЕ
269
0
 
3
 
! Отговори
Диамант Каменаров преди 13 години
Тази, масларовата, да вземе да си намаже една филия с масло и мед и да я глътне без да дъвче, белким спре да бълва мазнотии ...
268
3
 
1
 
! Отговори
Romka преди 13 години
На 11 години съм и станах майка. Вземам по 1000лева от наш'та държава и сиганското фонд. Другите 1000лева си ги докарвам с просия и сексуални услуги на чичковци. Редовен клиент имам от депутатите на бесепето. Той много обича децата, същински Джако! Айде много здраве на тъпите българки, дето раждат наш'те роби на по 35 години и благодАрим за мангизите!
267
0
 
3
 
! Отговори
Пичай преди 13 години
Ненормалните сме ние, че ги търпим.
266
1
 
5
 
! Отговори
Пичай преди 13 години
Пари за младите майки няма, за да може да има за невръстните майки, които раждат на 11 г. защото това им било "културна особеност" .
265
1
 
4
 
! Отговори
marais преди 13 години
Защо не ограничат помощите за ***? Те така или иначе нищо не допринасят за държавата ни и затова не заслужават никакви пари.
264
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Само се питам колко милиона господа управляващи ще спестите с тази стъпка 2-3-4-5 милиона лева .Безобразие е това което правите ,аз съм млада жена бъдеща майка ... дай боже .... СГРЕШИХТЕ ГОСПОДА УПРАВЛЯВАЩИ това беше вашия край за мен ... Бъдещата майка
263
0
 
9
 
! Отговори
една преди 13 години
Значи пак се взима от обикновените хора- данък лукс отпада, дай да пълним хазната от майките - СРАМОТА,Г-ДА УПРАВЛЯВАЩИ! Ама така е;"Сит на гладен не вярва!"
262
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Срам ме е че гласувах за това правителство,да посегнеш на децата,ненормалници....а данък лукс няма да има !!!!!!! е никога няма да гласувам пак за тях..смятам че много хора ще бъдат на моето мнение.
261
0
 
6
 
! Отговори
николин преди 13 години
тая митрева да не е травестит,че се дърпа за 410 дена майчинство
260
1
 
24
 
! Отговори
Дедка преди 13 години
На мен ми дойде до гуша от глупости и съм сигурен, че не съм единственият! Възлагах големи надежди, но нещата изобщо не се подобряват! БИете се по гърдите как Цецо спрял престъпността - вие луди ли сте?!? Обикновените хора ни обират по улицата посред бял ден и нощем, докато си спим вкъщи и *** полицаи не могат да помогнат с нищо, а вие сте ми заобяснявали как МВРто работело добре!! Сега отгоре на всичкото дай да кастрим и хората, които едва са се осмелили да имат деца!! ПРЕКАЛЯВАТЕЕЕЕ!!!