Подреди се проектът на Първанов

Няма да учредяваме партия, нито днес, нито утре, заричат се от АБВ
Обновена: 12 ное 2010 14:24 | 11 ное 2010 12:56,
272
Подреди се проектът на Първанов
Снимка: БГНЕС

„Няма да учредяваме партия, нито днес, нито утре“. С тези думи бе открит дебатът „България на другия ден“, който полага основите на политическия проект на президента Георги Първанов.

На кръгла маса в зала 3 на НДК са се наредили 50 души – по думите на Костадин Паскалев експерти, които са се събрали с цел да проведат дебат извън партийното поле.

Освен публично обявената инициативна група, в дискусията участват евродепутатът от „Коалиция за България“ Ивайло Калфин, председателят на Земеделския народен съюз Стефан Личев, кметът на Ихтиман Маргарита Петкова, певицата Николина Чакардъкова, бившата шефка на ДАМС Весела Лечева, футболистът Христо Бонев, археологът Николай Овчаров, лондонският икономически експерт професор Димитър Иванов, бившите зам.-министър на отбраната и образованието Спас Панчев и Кирчо Атанасов, бившият синдикалист Кръстьо Петков  и други експерти в различни области.

Основната цел на гражданското сдружение АБВ е търсенето на алтернатива и чуваемост в обществото.

„Когато в обществото се засилват проблемите, усещането за силната ръка, едноличното ръководене, ние искаме точно обратното“, обясни идеята Костадин Паскалев.

Още по темата
10 ное 2010 23:30
155

По думите му целта на форума е хора експерти да формулират политиките и идеите за тяхното реализиране.

Той разкритикува остро сегашното управление по отношение на бюджетната политика, здравеопазването, отношението към лекарите и учените.

„Ние не идваме с готови отговори. Искаме ново място за диалог“, заяви Паскалев, като подчерта, че целта е да бъде изработена единна национална стратегия за развитие.

От своя страна евродепутатът от „Коалиция за България“ Ивайло Калфин заяви, че сегашното правителство не чува мнението на експертите и бави реформите в различни сектори.

„След 10 години ще сме по-далеч, отколкото сме днес от всички страни в Европейския съюз, докато гледаме на него като на донорска организация“, обяви Калфин.

Депутатът от „Коалиция за България“ Стефан Данаилов обяви, че участва не като инициатор, а като поканен на форума.

Той беше категоричен , че не се страхува от санкция от лидера на БСП Сергей Станишев.

„Не съм се докарал дотам да се страхувам от този и онзи. Винаги съм бил член на БСП и такъв ще остана", категоричен бе Данаилов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


272
Още по темата: Георги Първанов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
223
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
230Какъв Хасан бре! Пак ли мечтаеш за нещо преживяно в някое екзотично място:) Ало, мокрите сънища! Събуждай се вече! Хасан е свършил работата:) Това е форума:) Много си блажен:)
222
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
227 Ти явно по ги знаеш тези неща... социализъм, комунизъм... Нали си следвал червено дело при Маркс и Енгелс, що ме питаш.... Отговори си сам като си толкова осведомен......
221
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
228Няма как охраната да е като на вечните мишени ББ и ЦЦ:)
220
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
227 Хасане ай стига се прави, ща кажа на Доган, че пак се цепиш....А нали знаеш приказката за който се цепи....
219
2
 
23
 
! Отговори
шунби преди 13 години
Голяма комедия, голям майтап. Гоце уж учредява движение, но никой не иска да се асоциира с него. Всички набедени се държат като ощипани моми и гледат да са колкото може по- далече от патрона. Кръстю Петков, Ивайло Калфин, Стефан Данаилов и всички остали дежурни мушмуроци на подобни движения се крият най- благоразумно. Да не би да се опръскат вероятно с калта на архарският ловец. Едни мощни слухове се носят. Типично по комунистически се водят едни задкулисни игри....
218
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
уж 50 обикновенни граждани, а охраната им е поне 200 душимного ги пазят от народната любов
217
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
218Защо демонстрираш необразованост:) Ти кажи за комунизма! Ти твърдиш, че си бил там! В БГ не е имало! А пък за ада влизаш в противоречие с предходни постове:) За да сравниш нещо, поне база трябва:) Пък и ти само за соц и комунизъм пишеш:) Верно си закърмен с идейте им:) Трудно ли,а!
216
1
 
23
 
! Отговори
Цирк преди 13 години
Бил "поканен", представете си на откриването... Голям PR, голям Майтап...
215
1
 
19
 
! Отговори
deedee преди 13 години
Смисълът на това изказване се крие в собствените ти страхове.Платеният си ти..
214
1
 
21
 
! Отговори
Гражданин преди 13 години
сПЕЦИАЛЕН МУЗИКАЛЕН ПОЗДРАВ за феновете на т.нар. АБВ..... с химна "Агент Гоце - ТРИПЕР"...
213
1
 
18
 
! Отговори
deedee преди 13 години
Кой народ е с него???Пишеш и сам/а не си вярваш....
212
1
 
21
 
! Отговори
Bobson преди 13 години
Като четеш статията и се абстрахираш кой е изрекъл тези мудри думи, можеш да се разплачеш от умиление. Като видиш кой говори и ти изникват следните въпроси: 1. Защо чак сега; 2. Какво чакахме от 2001г досега. 3. Защо тези послания не бяха отправени до предишните управления (те бяха безгрешни ли); 4. Докога толкова ченгета и ДС кадри ще се опитват да ми дават наклон на ...
211
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И да върнеш 50% от заплататъа за драскачеството.. в АОНСУ на нищо не са ви научили.....
210
0
 
21
 
! Отговори
Христос преди 13 години
АБЕ НЯМА ЛИ КОЙ ДА ПВДИГНЕ ВЪПРОСА ЗА БОГАТСТВОТО И ПОДАРЪЦИТЕ НА ГОЦЕ-ИМОТИ ПАРИ ПУШКИ РАЗХОДКИ СИНОВЕ СВАДБИ ИМОТИ В ПАРИЖ?
209
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да! След година може наистина може да не си спомняме за Гоце, защото ще го засенчат показните арести на Боко Тиквата и Цецо Бузката:) Сериалите ще са други!
208
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
214 Хаххаах, Напреднал социализъм беше.. аха да влезем в комунизма и трябваше да мием през перестройката .... нали? То социализма явно ще е кофти вариант на комунизма, значи сме минали през 9-те кръга на АДА...
207
1
 
19
 
! Отговори
ДС преди 13 години
Само като ги гледам изпитвам тежка, всеобхващата погнуса. Каква лукавост, какво дебелоочие, каква поквара! Тези хора уж са се замислили за алтернатива. Алтернатива на разграбването, на задкулисните далавери, на алчността и властолюбието! Уф!
206
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Че на кого да се вържеш:) Ти интелектуално отдавна си вързан:) Последната лоботомия съвсем те е довършила:)
205
1
 
24
 
! Отговори
Отвратен преди 13 години
Стига демагогия! Каква алтернатива могат да бъдат хора като тези, събрани в АБВ-проекта? Та 20 години те не са излизали от властта! Оставете хората, онези които наричате електорат да преценят морала, държавническото ви мислене и т.н. Ако ги имахте, нямаше след 20 години преход в нищото България да е най бедната страна в ЕС, мнозинството от гражданите й да тънат в мизерия, да не могат да изхранят и изучат децата си! И това в 21 в. в центъра на ЕВРОПА!
204
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Че ти плюенето и като физиологичен навик не знаеш какво е:) Боже каква образователна систуме:) Съвсем се е скапала:) И комунизъм в БГ е нямало, стигнахме само до соц:) Ама отде да знаеш:) Той Винету се бори с бледоликите:)