Плащат парното на СУ с парите за бензин на депутатите

Народното събрание дава 2 милиона лева на Алма матер
Обновена: 12 ное 2010 20:51 | 12 ное 2010 20:50,
100
Плащат парното на СУ с парите за бензин на депутатите
Снимка: Булфото

Премиерът Бойко Борисов, който вчера не присъства на обсъждането на Бюджет 2011, днес дойде лично в парламента, за да благослови дарение от 2 милиона лева за Софийския университет.

Борисов, шефката на Народното събрание Цецка Цачева и ректорът на университета Иван Илчев изкараха около 15 минути в председателския кабинет и после съобщиха новината.

По думите на Цачева депутатите са отделили от „икономии на гориво, от командировки на народните представители в страната и чужбина, както и от спестени капитални разходи”.

Затова парламентът можел да отдели 2 милиона лева за Софийския университет.

Такава молба отправил преди седмица ректорът Иван Илчев, който бил силно обезпокоен от безпаричието на университета.

Цачева настоя пред министър-председателя Борисов парите за ВУЗ-а да не отиват в общия бюджет, а да му бъдат предоставени директно.

Професор Иван Илчев посочи, че решението на парламента показва отношението на управляващите към качественото образование.

„Похвално е това, че парламентът реализира тази икономия, разбира се, ние ще се съобразим с тяхната воля парите да отидат за Софийския университет”, заяви от своя страна премиерът Бойко Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още по темата: Бойко Борисов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
1
 
2
 
! Отговори
peter преди 13 години
То пък добре че другите правителства се счупиха да си изпълняват обещанията.
79
2
 
2
 
! Отговори
Горчо от СУ преди 13 години
Наливане в бездънна каца. Хубаво е, че Парламентът предоставя спестени пари на СУ, но ако знаят за какво ще ги изхарчат въобще няма да ги дадат. Безстопанствеността в СУ е завлядала всички. Парите се харчат като за последно.
78
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
250 *** спестяват 2 милиона от гориво за една година , това е само бензина , с който на драго сърце се разделят , значи можете да си представите мащабите на ограбването , България не е бедна страна , разяжда се от *** 250 на брой.
77
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не, времената на криза са много подходящи за промени - такива промени, които ти дават хляб в ръцете, а не само незначително количество пари, което да те поддържа полужив. Парите не трябва да се дават, защото така се стимулира още повече мизерията. Парите трябва да се инвестират, така че да гарантират възвращаемост. Проблемът при нас е, че малко хора проумяват, че качествената инвестиция се възвръща след години, и всеки търси бързата печалба само. Това е бг бизнесът - гледа само седмица напред.
76
5
 
8
 
! Отговори
Аха преди 13 години
Деси, да, разпределят се по приоритет. НО се разпределят и по регламенти от ЕС. Тъй като образованието беше приоритет на ГЕРБ в предизборните общеания и ЕС обявява дълготрайна стратегия за подобряване на образованието, то считам, че съм в правото си да мисля, че ... образованието е приоритет. Жалко, че Бойко и всички останали пожарникари около него не си спазват и едно обещание. Ама, нито едно. Това е най-слабото правителство от началото на прехода.
75
7
 
4
 
! Отговори
Деси преди 13 години
Прощавайте за невежеството, но във времена на криза, когато хората мизерстват, парите от икономии не се ли разпределят по приоритет (да кажем първо една-две детски градини, 3-4 болници и т.н.)?!
74
7
 
12
 
! Отговори
kapo преди 13 години
Благодарим ти, Бащице Боко! Повръща ми се като чета подобни новини.Мизерия и хаос е това управление. Да се измитат.Да ги питаш НАП - презипълнили са си плана. Митниците -и те. На тази база в бюджета - рекордни разходи. А не стигат до никой. Няма за майките, няма за наука, няма за здраве, няма за пенсии...няма за заплати....
73
2
 
7
 
! Отговори
MERI6181 преди 13 години
Патриархът ни не ли още Максим???Защо тоя ходи и раздава благословии????
72
1
 
10
 
! Отговори
до 87 преди 13 години
И кой ще работи в тези модерни предприятия? Кой ще управлява модерните технологии без образовани хора? Кой въобще ще построи надеждно мечтаните от теб модерни неща? Та нали за да може да ги имаме, са нужни образовани хора! Да ги построят, да работят с тях и да ги поддържат. Добре развита икономика с неграмотни и необразовани хора не се прави. Но само с юристи и икономисти също не става. Инженери трябват, но е трудно да се изучиш за инженер, а и после заплатата ниска. Всичко е обратно у нас.
71
1
 
13
 
! Отговори
Искащ образование преди 13 години
*** ли си или се правиш на ***? Кой ще ти развива икономика, модерни фабрики, животновъдство, ако нямаш образовани хора? Или ще си внесеш отвън? Я вземи прочети малко икономическа история на България и ще видиш кои са развили индустрията в тази страна - образованите хора. Как може в един пост да сложиш заедно отказ от образование и да искаш модерна икономика?
70
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
СУ нямаше да има проблем с парите ако политиците ни крадяха малко по-малко. А сега се правят на благодетели
69
14
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
За какво с поддържат висшите учебни заведения - тук няма икономика,няма нужда от образовани млади хора - а и образованието от тези ВУЗове е некачествено - по добре развиите икономиката, замеделието,животновъдствотом модерни фабрики и заводи и тогава ще ви са необходими образовани хора а сега дайте парите на народа за да живее а не да мре в мизерия както е записано ГЕНОЦИД над народа още преди 20 год.
68
2
 
13
 
! Отговори
матриал преди 13 години
депутати дарение грозен популизъм
67
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Браво, Бойко!
66
2
 
12
 
! Отговори
Владо преди 13 години
И сега може би се очаква Алма Матер да благодари от сърце на дебелогъзите депутати за проявената милост? *аси и държавата, в която живеем!
65
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
не разбрах точно като какво цитираш Динабад - като някакви богатши ли - уточни ако искаш
64
1
 
10
 
! Отговори
Хъхъ преди 13 години
Факт. Това обаче изключва идеята "В СУ не са текезесари, а в (...) са текезесари". Опитвам се да обясня, че не е правилно хората да си избиват комплексите и когато човек има пари да го заклеймяват, като "***". Ако някой е ***, то не е такъв заради парите, а заради възпитанието, което получава и средата, в която израства. А по това отношение не знам как да сравня *** от Студентски град с *** от Дианабад. Някой може ли да каже дали по-бедните *** са по-малко *** ? ;)
63
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
В България по принцип си цари селяния. Не може студентите да са изключение от общата селяния.
62
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Продължавай да сънуваш че работиш в Западна Европа. Но да ти кажа, като се събудиш на сутринта не е особено приятно. "Хахаха ... шах с пешката на бялата царица?!?!?! Човече, доста си изстрадал! Успех в живота!
61
5
 
9
 
! Отговори
Майка преди 13 години
Болшинството са на КРАДЦИ!!!!Да ги изброявам ли?Н.Михайлова,Ц.Ризова,Р.Петков,Ж.Желев,Ц.Бориславова.....няма да ми стигнат-500 символа!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Другите още "учат" във "продажния"колеж-София със смешното име "Италиански"!!!Там закърмяте бъдещите престъпници и РОДООТСТЪПНИЦИ!!!!!