Бойко Борисов: По-готови сме от Румъния за Шенген

"Не се радвайте, ако ни отложат с няколко месеца", призова премиерът
Обновена: 10 дек 2010 14:02 | 10 дек 2010 13:10,
169
Бойко Борисов: По-готови сме от Румъния за Шенген
Снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов призова опозицията да не бърза да се радва, ако членството на България в Шенгенското пространство се отложи с няколко месеца.

Той беше провокиран от въпрос на предшественика си Сергей Станишев, който посочи, че страната ни плаща скъпоструващата охрана на външна граница на Европейския съюз, без да се възползва от премахването на граничния контрол с останалите държави членки.

Борисов веднага върна топката към Станишев, като му припомни, че хората, на които червеният премиер бил възложил същата задача, сега са без американска виза.

„През 2011-а България ще има възможност да охранява пълноценно външните граници на ЕС. Ние водим открит и аргументиран политически диалог срещу атаките на членството ни в Шенген”, посочи премиерът.

Според него основният проблем за присъединяването ни към Шенген, който дойде от френския президент Никола Саркози, е заради кризата с нелегалното пребиваване на нашите роми там.

Бойко Борисов обаче не изключи Саркози да се е ядосал заради неизпълнението на „някои договори”, завещани от тройната коалиция, за които нямаме пари.

„Фрегати, корвети и така нататък”, уточни все пак министър-председателят.

„Няма как аз да нося отговорност за договори, сключени от по-предишното правителство или такива, които не са сключени изобщо, визирам корветите”, отвърна Станишев.

А що се отнася до позицията на Франция, Холандия и редица други европейски държави към присъединяването на България, Станишев се похвали, че неговият кабинет е успял да постигне консенсус с 25 други, за да влезем в ЕС.

Бойко Борисов обаче е категоричен, че България е по-напреднала от Румъния в изпълняването на критериите за Шенген.

„Дали ще ни разделят от тях, не знам, но да положим усилия”, посочи министър-председателят.

Той допълни, че на предстоящата среща на върха на Европейската комисия ще постави въпроса дали действията на Франция срещу българското присъединяване са в унисон с европейските практики.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още по темата: Бойко БорисовШенген
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
148
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
*** тва с патуването в румъния е от преди 4години.
147
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
He,Rumyncite sa mnogo po napred ot nas,da ne goworim po zaplati i pensii.Te imat dobra ikonomika,awtomobilostroene .A de ne goworim za drugite stsedki kato Turciq Syrbiq te sy]o ima golqma ikonomika...za nas smqhn w zalata.
146
0
 
4
 
! Отговори
GADOVE преди 13 години
Abe Bokluci,..xorata iznemogvat,edvam plashtat skapanite vi DANACI i taksi,ne Vi li e sram,da tovarite naroda...Shte doide den,kogato vsichki shte si PLATITE,.AZ LICHNO POVECHE NQMA DA GLASUVAM ZA NIKOI>.ZASHTOTO SAMO IZPOLZVATE NARODA DA VI IZBIRA I POSLE,ZABRAVQTE ZA VSICHKI ...IZMETI
145
0
 
3
 
! Отговори
PHANTOM MENACE преди 13 години
...няма по-готов.......или си, или не
144
0
 
2
 
! Отговори
keko преди 13 години
ох, де да напускаха сцената.. само си менят z index-a
143
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Липсва ми Станишката, по-рано всяка вечер му се смеех по телевизията, ама сега нещо изчезна, сигурно се гушка някъде с Вигенин. А Първаноглу се уплаши от импичмънта и той се покри. Останаха само Черния Мавър и Пастора да подържат червения плам, ама и те си биха камшика. Лошото е че на Шадраванчо му взеха визата и сега ше пикае само в БГ фонтаните. Лошо, лошо един по един смешниците напускат сцената. А-а-а ами забравих за лъжливото овчарче, кой знае къде си пасе червеното стадо.
142
0
 
4
 
! Отговори
аноним преди 13 години
a защо ни е европа не виждат ли накъде е тръгнала и нас ли да повлече
141
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Много яка снимка :))))Иначе - имаме нова граматика - Бойкоматика. Според нея, човек е готов, по-готов и най-готов. Утре очаквайте дефиниция за всяка една от степените.
140
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бойко е велик, останалите са като лилипути в сравнение с него.
139
4
 
3
 
! Отговори
До 148 преди 13 години
Сталинчо, моето момче пак си изцапало ръчичките с червена боя. Не задавай глупави въпроси, ами си измии добре главата, че и мислите са ти червени. Червеното ти пречи да мислиш правилно, за това задаваш такива безмислени въпроси.
138
0
 
1
 
! Отговори
Др.Кимбъл преди 13 години
благодаря ти друже
137
2
 
13
 
! Отговори
МИРО НАЙДЕНОВ преди 13 години
Напоследък сред селскостопанските животни в България и най-вече сред едрия рогат *** се наблюдава заболеваемост от запек.Докладвах на Премиера - Той каза , че за това е виновна Тройната коалиция - нека да се знае
136
3
 
20
 
! Отговори
ма кви преди 13 години
Щуращини приказва този чиляк на снимкатаНИЕ СМЕ НАЙ-НАЗАДНАЛАТА СТРАНА ОТ ВСИЧКИ ОКОЛО НАС - РУМЪНИЯ, СЪРБИЯ , МАКЕДОНИЯ, ГЪРЦИЯ , ТУРЦИЯ АКО ЩЕТЕ И АЛБАНИЯНАВСЯКЪДЕ ПЕНСИИТЕ СА ПО ВИСОКИ , КАКТО И ДОХОДИТЕ, ПОНЕ 2000 ЧОВЕКА ОТ РУСЕ ВСЯКА СУТРИН ПЪТУВАТ ДА РАБОТЯТ В РУМЪНИЯ.КОЛКО РУМЪНЦИ РАБОТЯТ ТУК ОСВЕН ПОСЛАНИКА ИМ.ЯДЕМ ГРЪЦКИ СРЪБСКИ МАКЕДОНСКИ И ТУРСКИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ - ИМАТ ПРОИЗВОДСТВО ЗА КАКВО ГОВОРИМ , КАКВО НИЕ ИЗНАСЯМЕ ЗА ТЕЗИ СТРАНИ
135
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
фрегатите са от белгия а не от франция
134
12
 
4
 
! Отговори
бр преди 13 години
герб си е герб с всеки изминал ден стават все по - добри има за какво да завиждат от тройната коалиция това е истината
133
5
 
7
 
! Отговори
1111 преди 13 години
"Бойко Борисов: Ей чшш, барманче, сИпи тука едно те толкова големо, че Цветелинка е взела сухата пара оня ден и май скоро ше си заминаваме... Споко, и Дянков ше си зема..."
132
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
'въоръжени' се пише
131
8
 
21
 
! Отговори
тъп и прост преди 13 години
Не се радвайте, ако ни отложат с няколко месеца", призова премиерътБОЙКОООООО А СТИГА БЕ БРАТЧЕ,А СТИГА ВСЕКИ ДЕН ПРОСТОТИИ МАХАЙ СЕ , СТИГА ТОЛКОВА НАПЪНИ , НЕ СТАВАШ, МАХНИ СЕ МОЛЯ ТЕ
130
5
 
15
 
! Отговори
Сталин преди 13 години
Ти ми отговори на въпроса,или не можеш,защото не знаеш.То вие герберите,какво ли знаете,а само едно: "Другите са виновни"
129
0
 
3
 
! Отговори
Др.Кимбъл преди 13 години
"Той беше провокиран от въпрос на предшественика си Сергей Станишев, който посочи, че страната ни плаща скъпоструващата охрана на външна граница на Европейския съюз" Аланкоулу,отиди в Странджата да видиш тази скъпо струваща охрана,тук там на 10-20 км по 2-*** полицая с по една Нива,турската граница я пазят турците с армия тежко вооражени,защото кюрдите бягат и после искат полити4еско убежище в Европа и Америка,и на Турция и опъват ушите за 4овешките права ! Тази външна граница се пази от30 душi