АБВ съзря проблеми в Бюджет 2011

Няма реформи, европарите не се усвояват, пенсиите са ниски...
Обновена: 12 дек 2010 14:02 | 12 дек 2010 14:02,
340
АБВ съзря проблеми в Бюджет 2011
Снимка: БГНЕС

В Бюджет 2011 г. има тежки рискове - в изплащането на пенсии, трудности в системата на здравеопазването и наглото прехвърляне на отговорност от страна на правителството към общините.

Това заяви кметът на Благоевград Костадин Паскалев по време на брифинг, на който експерти от гражданско движение "АБВ" представиха позиции за бюджета през следващата година.

Паскалев се оплака и от тежка полицейщина на правителството - общината му е подготвила 16 европейски проекти и има 16 прокурорски проверки.

Още по темата
10 ное 2010 23:30
155

"Бюджет 2011 е един пореден пример за силна арогантност, бабаитлък и слаб продукт, в него няма политики", отсече евродепутатът Ивайло Калфин.

Според него, бюджетът прилича на "Калинка, която си говори по телефон "VERTU" китайско производство".

"Европейските средства отиват в няколко големи инфраструктурни обекта в България, концентрацията на европейските програми води до изкривяване на тяхното използване", подчерта той.

"В момента всички вадят цифри за усвояване на европейски средства, които нямат нищо общо с истината", подкрепи го Паскалев.

"Следващата година всички основни реформи се отлагат за по-нататък ще има по-високи данъци, без повишаване на доходите, които дори ще паднат, тъй като има натрупана инфлация", коментира Калфин.

"В криза трябва да се постига пълна заетост - в нашия бюджет такава цел няма", направи своята оценка и икономистът Ганчо Ганчев.

Правителството не желае да сключи споразумение с МВФ, макар че оттам вече предлагат и гъвкави финансови инструменти, които са по-благоприятни, е неговото мнение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


340
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
8
 
10
 
! Отговори
хахаха преди 13 години
В кърджали пространството до прочулото се водно огледало, днес стана ясно че ще бъде застроено от фирма ТВБ, тази дето продаде апартаментчетата на Цецко Цветанов. Ако това не означава че ДПС предоставя обект на ГЕРБ на стойност 10 000 000 здраве му кажи, хахахаххахахахахахахахах
21
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
За Чобанов не мога да кажа нищо лошо, макар че по начало съм скептичен към кадрите на УНСС. Но коментара на Иванчев в случая е откровена манипулация:"Боян Иванчев пък изтъкна, че 2011 година ще е много неподходяща за емитиране на облигации на международните пазари. Причината е, че догодина ще падежира външен дълг на Италия и на Испания за повече от 300 млрд. евро и търсенето на нов кредитен ресурс ще повиши цената, на която България ще може да привлече нови средства. "Сигурен съм, че той много добре знае, че емисията не по желание на МФ, а просто има нужда от такава. Причината е, че 2012-15 падежират наши облигации и ако оставим емисията за 2012 ще ни извият ръцете. Това е обществена тайна във финансовите среди, а Иванчев макар и червен не е ***. В случая Дянков направи нещо умно като привлече половината от нужните пари при една агресивно презаписана емисия тази година, но все пак ни трябват около 500 млн. през 2011, което както виждате е...Прочитане на целия коментар нищожна сума на фона на 300 млрд нужни на Италия и Испания.
20
8
 
21
 
! Отговори
АБВ - Гоце преди 13 години
Другари и другарки,Който се смята за агнешка главичка, с много мозък и голям език, да заповяда в нашето движение!
19
6
 
21
 
! Отговори
курбалаев преди 13 години
ми че то на снимката само неуспели политици бе братче - гоце само *** си събрал около тебе немаше ли нещо по читав дивеч.. не се излагай нали си авджия.....
18
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
samo STALINISKI rejim za Balgaria
17
5
 
17
 
! Отговори
мемет преди 13 години
Много си подготвен,другарю!Колко флашки имаш още?
16
4
 
19
 
! Отговори
гр преди 13 години
Тая *** лъжа си я копирал милион пъти. Ай стегни се малко де, дай нещо ново.И на мен ми е лежерно в неделя ама аз поне заплата от писане по форумите не чакам.Та стягай се и пиши, че и вазелина и той поскъпна............
15
7
 
16
 
! Отговори
Киро преди 13 години
Браво на 8:АБВ в ***.
14
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ПОВЪЪЪЪРРРР!
13
9
 
7
 
! Отговори
анести колев преди 13 години
май ни чака пак гладна година,малиииииииии още не е дошла пък ни е ясно кво ще е пак ,кво,кво ,КАТО МИНАЛАТА ГОДИНА
12
10
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Еееееееееееееееей комунисти спретесе бе намразих азбуката зарад вас,СМЪРТ НА КОМУНИЗМА
11
11
 
2
 
! Отговори
100 pyti povtori преди 13 години
abe iskukurigal *** na koito mu lipsvat ogyniat pushekyt i izgorenite vietnamci.kakyv GERB-DPS be? ili ste nari4as nestata kakwito sa ili zapo4vai s hap4etata dorde e vreme, posle belata koshulia, i elektroshokove mejdu usite te 4akat.koito s kogoto iska da prai biznes, politika i da se klatinie samo ste gledame s batii sha kaime asi kak sa klati, ebati
10
4
 
24
 
! Отговори
Гражданин преди 13 години
Охххх! Нов бардак със стари муцуни не ставаааааа!!
9
5
 
29
 
! Отговори
Единствената полза преди 13 години
Единствената полза от въпросното движение би било ако отцепи част от гласовете на БСП.
8
20
 
8
 
! Отговори
Уй на мама...! преди 13 години
Боко Тиквата ще бяга в странство, да харчат с Цецка Бориславова откраднатите пари от българския народ! Честито!
7
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Bokova i toia deto si kupila mezoneti v Parij i nai vece Bokova za 7 milona evro s narodni pari estestveno
6
6
 
33
 
! Отговори
електорат преди 13 години
АБВ ИСКА ДА ВКАРА БЪЛГАРИЯ В ПАРТИЯТА- ВЪВГЪЗЪ
5
20
 
9
 
! Отговори
ГЕРБ=ДПС преди 13 години
Открай време политиците се карат пред народната трибуна, а всъщност действат задкулисно като партньори. За пример веднага може да посочим Цветелина Бориславова, която ще строи общ хотел с Ахмед Доган.И за да сме съвсем точни не директно с него, а с дясната му ръка Арбен Хавальов, който е законният собственик на сараите Доганови.Изглежда, че политическите съперници са може би само за пред публиката такива, щом като половинката на премиера Борисов си има работа с човека на Сокола.Докато министър-председателят ни сипе обиди по адрес на Ахмед Доган пред обществеността, неговата любима Цветелина Бориславова е стартирала инвестиционен проект в съдружие с един от най-близките на лидера на ДПС.П.С. Искам да благодаря на този сайт и преди всичко на юридическия му екип за подробната информация за 1 лице представящо се под различни имена и най вече "анонимен" и неговото семейство!. Благодаря и за съвета да си търся правата по съдебен път,но държа да ви уверя че с това лице взаимоотношенията ни ще бъдат от съвсем друго естество. Общественото ми положение ми позволява да го ликвидирам като ненужно животно без последствия за мен. Но първо нещастната му майка ще го изпита. И ще бъде за урок на всички нещастни герберски ***,пример какво предстои идната пролет. Майка му ще проклина че го е родила
4
2
 
5
 
! Отговори
super преди 13 години
6te se vuzpolzvam da napi6a purviq komentar mogebi :) i razbira se sre6tu tozi nedostone tipag kmounist i za6titnik na ruskata mafia v bulgaria. ne iskak da 4uvam i da go vigdam nikude i statiqta ne pro4etoh.
3
12
 
6
 
! Отговори
ГЕРБ=ДПС преди 13 години
Открай време политиците се карат пред народната трибуна, а всъщност действат задкулисно като партньори. За пример веднага може да посочим Цветелина Бориславова, която ще строи общ хотел с Ахмед Доган.И за да сме съвсем точни не директно с него, а с дясната му ръка Арбен Хавальов, който е законният собственик на сараите Доганови.Изглежда, че политическите съперници са може би само за пред публиката такива, щом като половинката на премиера Борисов си има работа с човека на Сокола.Докато министър-председателят ни сипе обиди по адрес на Ахмед Доган пред обществеността, неговата любима Цветелина Бориславова е стартирала инвестиционен проект в съдружие с един от най-близките на лидера на ДПС.П.С. Искам да благодаря на този сайт и преди всичко на юридическия му екип за подробната информация за 1 лице представящо се под различни имена и най вече "анонимен" и неговото семейство!. Благодаря и за съвета да си търся правата по съдебен път,но държа да ви уверя че с това лице взаимоотношенията ни ще бъдат от съвсем друго естество. Общественото ми положение ми позволява да го ликвидирам като ненужно животно без последствия за мен. Но първо нещастната му майка ще го изпита. И ще бъде за урок на всички нещастни герберски ***,пример какво предстои идната пролет. Майка му ще проклина че го е родила .