Приех оставката на Божидар Димитров

Принципите на ГЕРБ са на първо място, заяви Бойко Борисов
Обновена: 19 дек 2010 20:02 | 19 дек 2010 18:33,
445
Приех оставката на Божидар Димитров
Снимка: БГНЕС

Преди час приех оставката на Божидар Димитров. Това каза министър-председателят Бойко Борисов в предаването "Нека говорят" на bTV.

"Благодаря му за свършената работа. За да покажа, че принципите на ГЕРБ са винаги на първо място, приех неговата оставка. Съжалявам много", каза Борисов.

"С много мъка, защото ми е много добър приятел, много добър човек, уважаван историк. Човек, който отиде на избори в Бургас, беше избран мажоритарно за депутат и след това за министър".

Още по темата
Зам.-министърът на вътрешните работи Павлин Димитров е заявил пред Цветан Цветанов, че също ще подаде оставка в понеделник, добави Борисов. За Павлин Димитров също по-рано беше установена принадлежност към структурите на бившата ДС. Областните управители с принадлежност към ДС остават на местата си.

На следващото заседание на Министерския съвет правителството ще предложи на президента Георги Първанов да бъдат изтеглени дипломатите, за които е установена принадлежност към структури на бившата ДС.

"Лъжа е, че съм казал за българите, че са лош човешки материал. Тази лъжа беше инсценирана и пусната от враговете", заяви още премиерът. Записът на думите му показал, че няма такава фраза.

Една лъжа като се повтори 100 пъти, няма да стане истина, каза Борисов. Той отрече думите на Кънчо Стойчев, че за подслушване са похарчени сто милиона лева.

"Сто пъти обясних, че са под 25 милиона", каза министър-председателят. По думите му, като се има предвид, че около 30 процента от събрания материал става доказателствен материал, че записите от ДАНС и подобни служби, се ползват само за информация, не ходят в съда, това е огромен процент.

"Като станах министър-председател, разбрах, че думата любов не съществува, всичко е само пари", заяви Борисов. Народите ни са научени да харчат повече, отколкото произвеждат. Затова Европа се тресе в тази криза, каза премиерът.

„Като изляза от политиката - това ще е краят”, каза още премиерът. Толкова неща е направил срещу Килърите и другите престъпници, кой ще го остави жив. Преди бил сам, но сега е същото и с Цветан Цветанов, „и за него се притеснявам”, посочи Борисов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


445
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
344
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
В момента имаме най малоумния премиер и той се нарича Бойко тиквата.Не може да схване че магистралите не хранят народа.Само това го интересува Благодарение на некомпетентно управление на Герб ставаме много по зле от преди.Единствените които не го виждат са техните заслепени и заблудени привърженици.И заради тях ние нормалните хора още ще страдаме.Горчиви думи но това е положението в нашата мила родина България.
343
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бойко Борисов е великолепен пиар. Той е популист, който знае как да въодушевява масите. Още като главен секретар (на МВР-бел.ред.) той имаше няколко добри представления в битката с престъпността. Показваше се по телевизията, но това не промени с нищо нещата. Нито едно от двеста поръчкови убийства не беше разкрито, докато беше главен секретар. Малко наркотици, малко задържани на митницата стоки, но така и не видяхме разкриване на нито едно от извършените тежки престъпления в България. И в този смисъл Бойко Борисов е един популист, гениален манипулатор, какъвто впрочем бе и царят. Зад това стои склонността на българите да си търсят месия. И това е много опасно", казва в заключение бившият зам.-посланик на Германия в София д-р Клаус Шрамайер пред радио Дойче веле.mediapool.bg/show/?storyid=173789&srcpos=11
342
2
 
6
 
! Отговори
&&& преди 13 години
някои хора дори се повтарят и потретят в издънките). Да не забравяме и хората назначени в агенции и министерства без дипломи и опит, но поставени с цел да доносничат и злепоставят страната ни. Не знам как имат очи да ни гледат и хората, които не могат да си докажат начина на придобиване на доходите и имотите. Явно е, че не са нищо по-различно от останалите властимащи. Даже в много отношения са много по- зле.Така, че и да поема и да не поема някаква виртуална вина, ББ се е обградил с тези хора съзнателно и отговорността трябва да си я понесе на изборите, като получи един силен шут в *** и никога да не се допуска до властта в държавата.))
341
4
 
2
 
! Отговори
palachinko преди 13 години
Vsichki samo govorite, no to e mnogo lesno, a ako vie ste na negovo mqsto kakvo shte napravite??? Samo znaete da kritikuvate, kato BSP i drugite, a te kakvo napraviha- edno golqmo NISCHTO!!! I predi ima6e problemi sys zdraveopazvaneto, s bezraboticata i s red drugi ne6ta i kakvo se prave6e ni6to samo se govoreha za nekvi politiki nekvi razbiraniq i tem podobni. A sega dori i malko napraveno e ne6to: ima realno stroitelstvo, ima respekt ot policiqta, ima dori i malko, no realno zadyrjani.
340
3
 
3
 
! Отговори
Жена преди 13 години
Сексист жалък!
339
3
 
11
 
! Отговори
granik преди 13 години
Божидар когато беше в БСП подкрепи Бойко за кмет и се обяви против Татяна Дончева. Божидар пое голям риск заради Бойко, така че Бойко му е голям длъжник. Дори и противен Божидар му подаде ръка във важен момент с риск за себе си, и тази постъпка трябва да се уважава между мъже. Жените не могат да го разберат.
338
1
 
11
 
! Отговори
Буквар преди 13 години
Патриот е - душа даваза наука, за свобода;но не свойта душа, братя,а душата на народа! Честито Божо!!!!!
337
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
абе човека каза и много по-сериозно нещо - правете си сметката, кви са тея деца дето сте ги народили, кви са тея напъни да учите, не става тая работа така без сметка
336
7
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 13 години
Да живей Царя!!!
335
1
 
4
 
! Отговори
бг преди 13 години
до 385Държавата не е била ***, но с такивакато става
334
4
 
4
 
! Отговори
за 380 преди 13 години
***.де.раст кирлив, държавата не поже сама по себе си да е *** ......по вероятно е катили, като тебе да избират други катили да ги управляват..........
333
2
 
9
 
! Отговори
Е и какво??? преди 13 години
"СТРУКТУРАТА,която ръководеше Димитров,ще продължи да работи","ще му съдействаме за всички проекти"....това са думите на ББ-ДНЕС при Росен Петров!Какъв е "ефектът"от тази оставка?Само замазване на очите на такива шарани,дето се дърлят по форумите....Като имате негативна енергия за бълване-давайте,а тези двамцата-вятър ги вей и им дреме на......за "обективните"мнения!
332
2
 
6
 
! Отговори
бг преди 13 години
Старанджатеб доган ефенди ли те отвори, или си много преди него отворен отзад
331
3
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 13 години
Аз отговарям за СРС-тата... - и на теб съм прикачил едно...
330
3
 
7
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 13 години
На теб доган ефенди ли ти хареса...?...
329
8
 
8
 
! Отговори
бг преди 13 години
България е като една ***. За 20 години кой ли не се изреди, но тия са най-наглите.
328
1
 
7
 
! Отговори
Брей преди 13 години
На странджата явно му стига пенсията. Стар номенклатурчик е той.
327
3
 
10
 
! Отговори
Принцеса преди 13 години
Това правителство - нещо много оставки.
326
3
 
18
 
! Отговори
888 преди 13 години
Бойко трябва също да си подаде оставката защото е бивш член БКП а ние комунистите не ги искаме,както и цецо с апартаментите
325
3
 
4
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 13 години
Как си със здравето?...