Вотът на доверие – уговорен мач и запушване на скандалите

Какво мислят Сергей Станишев и Мартин Димитров за хода на Борисов
Обновена: 19 яну 2011 06:30 | 18 яну 2011 23:15,
228
Вотът на доверие – уговорен мач и запушване на скандалите
Снимка: Булфото

Няколко часа след като стана ясно, че министър-председателят ще поиска вот на доверие от Народното събрание, са факт и първите коментари на лидери на политически партии.

Според председателя на БСП Сергей Станишев решението на премиера показва, че управляващите искат формално да "запушат" скандалите и да дисциплинират мнозинството.

Бойко Борисов може да получи вот на доверие в парламента, но не е ясно какъв е вотът на обществото, коментира червеният лидер пред БТА.

Станишев, който по-рано обяви, че основната цел на левицата е свалянето на правителството, заяви, че не са дадени отговори на въпросите, които вълнуват хората – дали управляващите покровителстват контрабандата, къде се губят 2 млрд. лева от контрабанда и защо хората живеят по-бедно.

Председателят на СДС Мартин Димитров определи хода на Бойко Борисов като "уговорен мач", при който е ясно, че "за" ще гласуват ГЕРБ и Атака.

Още по темата

"С този вот на доверие на практика нищо няма да се промени", коментира синият лидер. Според него, без да са ясни фактите около изнесените в последните дни аудиозаписи на управляващи, искането за вот на доверие е "опит за замазване на положението".

"Фактът, че в момента искат вот на доверие, означава, че са много притеснени и не знаят какво правят, което е лошо за България", допълни Мартин Димитров.

В сряда той ще обсъди с колегите си от СДС и от Синята коалиция общата позиция на парламентарната група.

"Против съм да се водят разговори с ГЕРБ за подкрепа, ние публично трябва да поставим нашите искания, за да не се спекулира", каза лидерът на СДС.

По думите му подкрепата на сините би зависила от това дали управляващите ще приемат поставяните и преди искания за спиране на АЕЦ "Белене", за освобождаване на кадрите на Държавна сигурност от администрацията и за определени персонални промени в правителството.

Той изрази съмнения, че управляващите биха подкрепили тези искания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


228
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
170
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
политически , вотът на доверие е единствено правилния ход в патовата ситуация в която герб сами се поставиха . досега обаче герб не показаха политическа грамотност и този ход ми напомня играча костов . държавнически правилния ход бе уволнението или оставките на цветанов и танов / какво съвпадение се получи / .
169
19
 
8
 
! Отговори
122 преди 13 години
БРАВО БОЙКО, ПОКАЖИ ИМ КАК СЕ УПРАВЛЯВА. НЯМА ВЕЧЕ КРАЖБИ И ВСИЧКИ ПЛАЧАТ. БОЙКО НАМЯ ГЛАДНИ - ИМА САМО НЕДОКРАЛИ.
168
9
 
7
 
! Отговори
Наблюдател преди 13 години
АБЕ ЛОГОТО НА ТОЯ САЙТ Е ЧЕРВЕНО. КАКВО ИМА ДА СЕ ПИШЕ ПОВЕЧЕ????
167
2
 
7
 
! Отговори
един от тълпата преди 13 години
На мене пък ми е ясно, че някои искат в мътна вода рибоци да ловят. И винаги, когато се появи някой, който почне да туря ред се явяват "родолюбци", които да се постараят да размътят. На някого да направи впечатление, че от началото на новата 2011 година в тоя лайн.н парламент освен за клюки за друго не се говори? За това ли ги избрахме тия дришняри? За това ли всеки ден късаме от залъка си, да ги храним и поим? Аз искам тоя път спукани депутатски глави. Без цвят и принадлежност. Искам кръв!
166
7
 
4
 
! Отговори
inatut преди 13 години
do 168 Ти си анархо-комунист, освновната ви роля е да махате правителства и легитимни власти.. а пък след това - след вас и потоп.. протестът ще е законен, а протестиращите - под 100 човека .. отново със съветски знамена и комунистически лозунги..
165
2
 
5
 
! Отговори
inatut преди 13 години
до 165Малоумник си ти..Колегата се жалваше че от глад умирал .. че никога не е бил по-злеПък аз му казвам, че по-зле има.. периода 89=2001 беше най-зле.. пъй за онова време 40те - кажи ми че не знам българия каква втора световна е водила.. особено 38,39,40,41,42.. едни двудневни бомбандировки 41...
164
0
 
3
 
! Отговори
xxx преди 13 години
neshtata se vigdat i s prosto oko tova si e giva podigravka ot strana na Boko parlamenta da reshaval ama po negova zapoved......a si noseshe ostavkata v Djoba si sega zabravil v koe sako e ostanala ....usladilo mu se e i se dyrpa kato magare na mos
163
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
РАБОТАТА Е ЯСНАСИТИЯ НА ГЛАДНИЯ НЕ ВЯРВАСЕГА било КРИЗА и се оправдава всичко с товаПреди беше СОЦИАЛИЗЪМ ама ревяха някои ,че искат да не е въпреки ,че 80 % бяха СИТИ! СЕГА 80 % ГЛАДНИ не може да се оплакват защото ако го правиш значи си *** и мързелив !
162
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
УМОЛЯВАМ ВСИЧКИ ОПОЗИЦИОННИ ПАРТИИ ИЛИ ДОРИ ТАКИВА КОИТО НЕ ОДОБРЯВАТ ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО И ТОЗИ ПАРЛАМЕНТ , БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ ДАЛИ СА ПАРЛАМЕНТАРНО ПРЕДСТАВЕНИ ИЛИ НЕ.ТОВА ВМРО , БСП, РЗС, НДСВ, БЗНС, ССД, РАДИКАЛИ , НАЦИОНАЛИСТИ ПА АКО ЩЕТЕ И КОМУНИСТИ.НАПРАВЕТ ЕДИН МИТИНГ В ДЕНЯ НА ГЛАСУВАНЕ НА ВОТА СЪБЕРЕТЕ СЕ ВСИЧКИ ЗАЕДНО С ВАШИ СИПМАТИЗАНТИ И ПРИЗОВЕТЕ ГРАЖДАНИТЕ ДА ДОЙДАТ. НИКОЙ НЕ ВИ КАРА ДА СЕ ОБИЧАТЕ И ДА ПРАВИТЕ КОАЛИЦИИ , НАПРАВЕТЕ НЕЩО ДОБРО ЗА ХОРАТА.МАКАР ЧЕ Е ВЪЗМОЖНО ТАКЪВ МИТИНГ ДА БЪДЕ ПРЕДВАРИТЕЛНО ОБЯВЕН ЗА ПРОТИВОЗАКОНЕН НАПРАВЕТЕ ГО !!!
161
4
 
15
 
! Отговори
до 160 преди 13 години
Бате ви Бойко го надена четвъртит само и единствено на обикновения човек в България !Олигархията процъфтява ! Политическите мафиоти си живеят също спокойно.Бойко е човек на олигархията, а се представя за човек от народа.Точно при Борисов БЕДНИТЕ СТАНАХА ОЩЕ ПО-БЕДНИ, А БОГАТИТЕ ОЩЕ ПО-БОГАТИ !!!!
160
5
 
13
 
! Отговори
kapo преди 13 години
Резултатът е ясен - вотът не се дава от българският народ, за от депутатите."За" правителството, естествено ще са Искра, Менда, Лъчо Мозъка, оная с щерката и изпита, Цецка, Кичка, Цонка, Шмульо и т.н. - зер при следващите избори кой ще ги повика да са пак депутати?
159
3
 
12
 
! Отговори
Ха-ха-ха ... !!! преди 13 години
до inatutМалоумни милиционери сте !Самият факт, че сравняваш 2011 година с 40-те години на миналия век го доказва ! Ако все пак си учил история, би трябвало да знаеш, че периода, за който говориш е период на Втората световна война ...:)Ти сегашното време с време на война ли ще го сравняваш, бе ?!? Ха-ха-ха-ха ... !Направо е удоволствие да се спори с *** милиционери и техните фенове !
158
3
 
7
 
! Отговори
ББ преди 13 години
Кво ревете, че сте бедни бе. Я вървете четете статията за банките и санирането на панелките. Цитирам последния абзац: "Интересът на банките да участват в този процес се основава на това, че те ще дават кредити с нулев риск. В момента банките имат достатъчно много пари и търсят безрискови проекти, обясни Плевнелиев."Некой нещо да има да ми каже?
157
4
 
11
 
! Отговори
нионо преди 13 години
ех боко ех тикво,най после се разбра че не си мъж а един страхливец,както беше и в мутренските си години.но разбери попадаш в едно езеро с *** от което нямаш излизане
156
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ти кого ще наричаш *** бе хаймана милиционер *** !
155
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Хахахаааааааа....бат'Бойко им го надена четвъртит:)))))))Ха сега да видим кой иска да върне *** на власт
154
5
 
2
 
! Отговори
>>> преди 13 години
до 151: И Станишката, заедно с Орешарски и министъра на образованието така бавиха даскалите по времето на стачката им преди няколко години. Нищо ново под слънцето.
153
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Вотът на доверие уговорен мач и запушване на скандалите=КВО ЗАПУШВАНЕ - СМЕШКИ.БРАТЯ И СЕСТРИ ДАЛАВЕРАДЖИИ - ПОДКРЕПЕТЕ МЕ , ЗАЩОТО ТОВА НИ Е ЗА ПОСЛЕДНО. И 100 ВОТА ДА ГИ ПОДКРЕПЯТ ТЕЗИ ДЕПУТАТИ - ТОВА КОЕТО РАЗБРАХМЕ ЗА ТЕЗИ УПРАВЛЯВАЩИ НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ИЗТРИТО С ГУМИЧКА.ЕЙ ЕВРОДЕПУТАТИ ОТ ОПОЗИЦИЯТА - МИ ПРЕВЕДЕТЕ И ПРОЧЕТЕ ТЕ НА ТЕЗИ ХОРА ОТ ЕВРОПА РАЗГОВОРИТЕ КОИТО ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ ЧУ.
152
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ако не е тайна ти в МВР ли работиш или в ДАНС !?Много си запознат с октопода
151
1
 
3
 
! Отговори
inatut преди 13 години
до 150повечето от тях са държавни служители на половин работен ден.. то затова се бави и реформата в администрацията, следят кой колко бачка и кой колко пише и накрая като теглят чертата - писачите остават без работа.. нищо нали има 1020301 дни отпуск...