Вотът на доверие – уговорен мач и запушване на скандалите

Какво мислят Сергей Станишев и Мартин Димитров за хода на Борисов
Обновена: 19 яну 2011 06:30 | 18 яну 2011 23:15,
228
Вотът на доверие – уговорен мач и запушване на скандалите
Снимка: Булфото

Няколко часа след като стана ясно, че министър-председателят ще поиска вот на доверие от Народното събрание, са факт и първите коментари на лидери на политически партии.

Според председателя на БСП Сергей Станишев решението на премиера показва, че управляващите искат формално да "запушат" скандалите и да дисциплинират мнозинството.

Бойко Борисов може да получи вот на доверие в парламента, но не е ясно какъв е вотът на обществото, коментира червеният лидер пред БТА.

Станишев, който по-рано обяви, че основната цел на левицата е свалянето на правителството, заяви, че не са дадени отговори на въпросите, които вълнуват хората – дали управляващите покровителстват контрабандата, къде се губят 2 млрд. лева от контрабанда и защо хората живеят по-бедно.

Председателят на СДС Мартин Димитров определи хода на Бойко Борисов като "уговорен мач", при който е ясно, че "за" ще гласуват ГЕРБ и Атака.

Още по темата

"С този вот на доверие на практика нищо няма да се промени", коментира синият лидер. Според него, без да са ясни фактите около изнесените в последните дни аудиозаписи на управляващи, искането за вот на доверие е "опит за замазване на положението".

"Фактът, че в момента искат вот на доверие, означава, че са много притеснени и не знаят какво правят, което е лошо за България", допълни Мартин Димитров.

В сряда той ще обсъди с колегите си от СДС и от Синята коалиция общата позиция на парламентарната група.

"Против съм да се водят разговори с ГЕРБ за подкрепа, ние публично трябва да поставим нашите искания, за да не се спекулира", каза лидерът на СДС.

По думите му подкрепата на сините би зависила от това дали управляващите ще приемат поставяните и преди искания за спиране на АЕЦ "Белене", за освобождаване на кадрите на Държавна сигурност от администрацията и за определени персонални промени в правителството.

Той изрази съмнения, че управляващите биха подкрепили тези искания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


228
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
190
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Вота ще бъде явен и нека всички да разберат кой носи отговорността за състоянието на страната. Колапса е неизбежен.-
189
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
200От изказването на Христо Бисеров по Btv (тази сутрин) -ако се иска гласуването да не бъде явно , то може вота да се обърне.Може да съм идеалист , но все пак вярвам че има истински българи!
188
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Вече никой не вярва. Трябва да ги изгонят тези които ги избраха. Всеки си купва хляб и олио.........
187
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
198"Смятам , че между депутатите на ГЕРБ има ИСТИНСКИ българи , които няма да подкрепят това НЕКОМПЕТЕНТНО правителство!"Много се радвам,че в тази държава има все още такива оптимисти.Много бих се радвал,ако можеше да е така.Съвсем скоро ще се разочароваш/за което искренно съжалявам/.
186
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Вотът на доверие уговорен мач и запушване на скандалите"-Това не е вярно!Смятам , че между депутатите на ГЕРБ има ИСТИНСКИ българи , които няма да подкрепят това НЕКОМПЕТЕНТНО правителство!България се нуждае от ново СЛУЖЕБНО правителство , от компетентни министри , независимо от цветната си украска.Трябва нов наказателен кодекс с крумови закони.В парламента да влизат хора с тест за интелигентност.И т.н.
185
2
 
16
 
! Отговори
Д-р Лекува Герболест преди 13 години
Светлана не знам има ли изобщо нещо в *** ти? Не разбираш ли че ГЕРБ ни провалят и вота е просто за заблуда на противника и замазване учоте на такинва като теб? Не виждаш ли че ГЕЙБ направиха нещо което никой не бе успял до сега БСП и СДС да се обединят за една кауза. Това никога не е било. За това престани да ръсиш глупости тук, защото въпреки всичко изглеждаш интелигентна.
184
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това е като борба с "вятърните мелници" защото всичко или почти всичко е препрано и узаконено и човек като ББ който е участвал в не един борд го знае...нов морал ли ?
183
1
 
8
 
! Отговори
Ъ преди 13 години
Имам право на свобода и право да избирам затова не искам да ме управляват мутри,агенти,психопати националисти,командири и фесове.Да се замислят претендентите от кой искат доверие като повече от 50% от хората като мен изобщо не искат и да чуват за политици и не гласуват за тях.
182
2
 
6
 
! Отговори
Васил Стефанов преди 13 години
Пак същите ще влязат във Великото Народно Събрание. И дори да променят нещо в Конституцията, пак политическата класа ще ни прави на баламурници. Писна ми! А ББ е много честолюбив и му се иска да остане в историята. Това е шанс за него, шанс и за нас - да се разбутат нещата, но нека подгони И ДО ЗАТВОРА на *** и другите мутри от прехода.
181
17
 
1
 
! Отговори
Светлана преди 13 години
Бойко Борисов може да получи вот на доверие в парламента, но не е ясно какъв е вотът на обществото, коментира червеният лидер пред БТА.Вместо да се скрие някъде той продължава да лае - какво искат БСП и СДС - задоволяване на интереси - страх за Белене за булгартабак апетит към милиардите които ще дойдат от ЕС.Хубаво е че има вот - народа да е подготвен да види червено синята мъгла как ще се прегърне в парламента обединена от икономическите си интереси.
180
0
 
14
 
! Отговори
Край преди 13 години
Естествено, че има алтернатива. Избори за Велико Народно събрание. Нова конституция - нови правила - нова държава. Иначе ще ни връткат Станишковци, гербовчета, пенсионирани царе и доганчовци. Тези правила ги видяхме че раждат се това корупция- при тия просто е по-брутално щото са по порости.Забележете колко скачат всички срещу подписката на яне / гол охльов/. Това може да разклати столчетата им. Експертиза на подписите щели да искат. За експертиза на 500 хил. подписа трябват 20г.
179
1
 
16
 
! Отговори
ЕЛЕКТОРАТ преди 13 години
ДО 173 ДА,АМА ЗА НОВИ ИЗБОРИ СЕ ИСКАТ МЪЖЕ И МОРАЛ.В ГЕРБ ЗА КОЯТО ГЛАСУВАХ ВИЖДАМ КОРУПЦИЯ ЛЪЖИ И ВСИЧКО В ИМЕТО НА МНОГО БОГАТИТЕ,А НАРОДА-СУПАТА.
178
6
 
5
 
! Отговори
Васил Стефанов преди 13 години
Че ГЕРБ-ерите са посредственици - това всеки средно интелигентен човек вижда, НО - ИМА ЛИ ДРУГА АЛТЕРНАТИВА? Изобщо не ми се иска БСП да се върне на власт. Още повече, че това правителство се опитва да направи нещо. Имам усещането, че проявява и клиентализъм, нека докажат обратното. Но не искам точно сега БСП или някаква "тройна коалиция" да се връща!!
177
3
 
28
 
! Отговори
sis преди 13 години
От мен правителството има вот на недоверие. Според мен не се справят никак добре. Нямат ясна визия за нещата и правят само глупости. Мерките които обещаха да вземат като дойдоха на власт или не са взети или имат спорен резултат. И докога Станишев ще е виновен? Ако е виновен защо не е в затвора? Всъщност кой престъпник е в затвора? Държавата се тресе от скандали, хората бягат в чужбина. София също не прилича на нищо, в провинцията е по-добре, по-чисто и красиво. Няма с какво да се гордеят.
176
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
СерГей, марш в Русия!!!
175
1
 
9
 
! Отговори
>>> преди 13 години
до 181: Напротив. Будалите с времето понамаляха. Номера с кюфтетата, оливието, захарта, солта, ориза, американските помощи... въобще "морковите" за тълпата вече не минава. Освен това народа почна да поназнайва от манипулация. А и с времето се видя, че тоя начин на изразяване на волята на народа не върви - примери: учителската стачка, докторската стачка, стачката на животновъдите и т.н. Така че патоса си го заври знаеш къде и *** да работиш, че който не работи не яде. Така е в демокрацията.
174
7
 
5
 
! Отговори
абв преди 13 години
до 180: Целия този вой не е напразен. БСП не се стреми просто към властта, още по-малко счита ББ и сие за некадърни. Зад всичко това стоят пари. МНОГО пари. И понеже ББ и сие явно застрашават тези МНОГО пари БСП изпълнява план по "демократично" сваляне на кабинета, с надеждата да наследи властта поне за момент - чрез Първанов. Пък после на истинските избори - квот сабя покаже. А дотогава... Не ми се мисли. Може 1997 да ни се стори песен. Защото от тогава се понатрупа бая за крадене...
173
5
 
17
 
! Отговори
Българин преди 13 години
Мисля, че престъпникът Борисов трябва да поиска помощ от нас - Българите, които издържаме него и хрантутниците му с данъците си. Според Конституцията суверен в Република България е Народът.
172
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ВОТА ДА Е ЯВЕН И НЕКА ЦЕЛИЯ БГ НАРОД ДА ГЛЕДА КОЙ ИСКА Д А ВЪРНЕ КОМУИСТИТЕ НА ВЛАСТ
171
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Напълно подкрепям 168. Преди за една дума 'танковете(станко) да дойдат' седмици бяхте по площадите. Сега начело на държвата е бивш мафиот и настоящ контрабандист, *** до уши та чак му тече от крачолите. Вони отвсякъде и ще си иска вот на доверие и този вот е предопределен. Нямам думи. Учудвам се, как има още толкова много заблудени хора. Започвам да се съмнявам в интелектуалния потенциал на нацията. Да ни е честит! ОТВРАТ!!!