Вотът на доверие – уговорен мач и запушване на скандалите

Какво мислят Сергей Станишев и Мартин Димитров за хода на Борисов
Обновена: 19 яну 2011 06:30 | 18 яну 2011 23:15,
228
Вотът на доверие – уговорен мач и запушване на скандалите
Снимка: Булфото

Няколко часа след като стана ясно, че министър-председателят ще поиска вот на доверие от Народното събрание, са факт и първите коментари на лидери на политически партии.

Според председателя на БСП Сергей Станишев решението на премиера показва, че управляващите искат формално да "запушат" скандалите и да дисциплинират мнозинството.

Бойко Борисов може да получи вот на доверие в парламента, но не е ясно какъв е вотът на обществото, коментира червеният лидер пред БТА.

Станишев, който по-рано обяви, че основната цел на левицата е свалянето на правителството, заяви, че не са дадени отговори на въпросите, които вълнуват хората – дали управляващите покровителстват контрабандата, къде се губят 2 млрд. лева от контрабанда и защо хората живеят по-бедно.

Председателят на СДС Мартин Димитров определи хода на Бойко Борисов като "уговорен мач", при който е ясно, че "за" ще гласуват ГЕРБ и Атака.

Още по темата

"С този вот на доверие на практика нищо няма да се промени", коментира синият лидер. Според него, без да са ясни фактите около изнесените в последните дни аудиозаписи на управляващи, искането за вот на доверие е "опит за замазване на положението".

"Фактът, че в момента искат вот на доверие, означава, че са много притеснени и не знаят какво правят, което е лошо за България", допълни Мартин Димитров.

В сряда той ще обсъди с колегите си от СДС и от Синята коалиция общата позиция на парламентарната група.

"Против съм да се водят разговори с ГЕРБ за подкрепа, ние публично трябва да поставим нашите искания, за да не се спекулира", каза лидерът на СДС.

По думите му подкрепата на сините би зависила от това дали управляващите ще приемат поставяните и преди искания за спиране на АЕЦ "Белене", за освобождаване на кадрите на Държавна сигурност от администрацията и за определени персонални промени в правителството.

Той изрази съмнения, че управляващите биха подкрепили тези искания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


228
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
150
2
 
8
 
! Отговори
Борис преди 13 години
Тези искащи вот на недоверие бяха управляващи, сега са в парламента, защо не работят за НАРОДА си, а всячески искат да се пречи за да не излязат тяхните кирливи ризи. Народа на избори казва кой ще управлява. Никой не ви иска!!!!!!!!!
149
4
 
7
 
! Отговори
inatut преди 13 години
ранобуден - Овчедушник.Прав си - бойко трябва да тръгне на борба срешу световните финансови пазари, как така ще се вдигат цените.. .никога не сме живели толкова зле, дори 40-те г., когато килограм масло е струвало 3-4 заплатки.. но нищо бойко е виновен.. и за тва че не вдигаш "самолета" - пак той..
148
0
 
1
 
! Отговори
до 146 преди 13 години
С език ,нали?:))
147
8
 
17
 
! Отговори
Нов морал преди 13 години
За всички нормално мислещи хора в България вече е ясно, че ГЕРБ умишлено бавят и отлагат изнасането на резултатите от експертизата на записите.Когато бяха записани лекарите в Горна Оряховица за една нощ информацията беше разсекретена, а сега вече две седмици управляващите мълчат !Защо ?Защото записите са истински и автентични !ГЕРБ в момента разчитат на приказката: Всяко чудо за три дни.Бавят и не изваждат резултатите, за да забравим. Да се замият нещата и да им се размине.
146
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
АЛО ,ЧЕРВЕНИТЕ АБЕ ВИЙ НЕ СПАХТЕ ЛИ БЕ ,НЕ ВИСЕТЕ ТУК ,АМИ РАБОТЕТЕ ,ЗНАМ ЧЕ ЕДИНСТВЕНАТА ВИ УТЕХА ОСТАНА ДА СИ ДРАСКАТЕ ТУК
145
1
 
6
 
! Отговори
>>> преди 13 години
Пичовете се подпичкв.т, а раята духа ли духа супата... който има супа, де.
144
1
 
5
 
! Отговори
??????????????2 преди 13 години
Какво точно е станало в БТВ и защо Янето е напуснал студиото?????????И как се е отзовала Фидосова там.
143
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ДО140 : СРАВНЕНИЕТО ТИ Е АБСОЛЮТНО ГЛУПАВО ,НАГЛИТЕ ИМАТ ЖЕРТВИ ,КОИТО СА ЖИВИ СВИДДЕТЕЛИ
142
6
 
15
 
! Отговори
О С Т А В К А !!!! преди 13 години
Когато един премиер допусне политически гаф - иска вот на недоверие.Когато един премиер наруши закона - подава оставка !В дадения случай Борисов върши нарушение на закона и затова трябва да подаде оставка, а не да иска демагогски вот на недоверие.
141
2
 
4
 
! Отговори
до 143 преди 13 години
раноГЪЗЕН, първа смяна ли си?
140
8
 
19
 
! Отговори
раноБУДЕН преди 13 години
*** милиционери съсипват народа ни окончателно, а платеният слугинаж наречен медии, промива мозъци, че това се правело за наше добро !Един народ, за да живее добре и да е доволен трябва или да е богат, или да е свободен. Най-добре да е и богат, и свободен, но такъв случай няма в света поне засега ...От идването на ГЕРБ на власт нито сме богати, нито свободни !По време на предишните управления пак не бяхме богати, но поне се чувствахме свободни.Сега живеем от ден на ден по-зле !
139
3
 
3
 
! Отговори
Бойко преди 13 години
до 131Добро утро,българино !Ползотворен и на добро да е деня.И този зор ще го преглътнем,хайде на хаирлия да е..
138
9
 
7
 
! Отговори
пете преди 13 години
паноБуден - много си зле, разсъждавайте реално бе хора!!!1. криза е в цял свят2. Теглихте кредите харчихте пари които нямате, и Станишев това правеше!!!СОРИ, НО ДОЙДЕ ВРЕМЕ ДА СЕ ВРЪЩАТ И ДА СИ ПЛАЩАМЕ СМЕТКИТЕ. И АЗ СЪМ ЗЛЕ НО ТОВА Е ИСТИНАТА !!!И НЕ БОЙКО Е ВИНОВЕН - А НИЕЕЕЕЕЕ!!!
137
1
 
4
 
! Отговори
redordead преди 13 години
предлагам НАГЛИТЕ също да искат вот на доверие от съда!!! ми че ние откъде да знаем, че всички доказатеслтва срещу тях не са изфабрикувани? Както стана модерно напоследък - истини, примесени с лъжи?Смърт на фашизма, свобода за наглите!
136
6
 
18
 
! Отговори
раноБУДЕН преди 13 години
Българският народ никога не е живял толкова зле, колкото живее днес !Цените на всичко растат, а заплатите и пенсиите не помръдват. Работата намалява. Бизнесът загива - особено по-дребният и средният.Добре са единствено едрите олигарси.Бойко Борисов смаза народа ни !Той го доунищожава.Бедността обаче не е единствения проблем. Тя е съчетана с масови и постоянни репресии под всякаква форма.Проверки, актове, глоби, такси, акцизи, данъци ....Не остана човек, който да не е бил санкциониран !
135
1
 
4
 
! Отговори
пете преди 13 години
БРАВОООО - МНОГО ТОЧНО И ЯСНО КАЗАНО !!
134
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ОСТАВКА ЗА ТЕБ МРЪСЕН МАЙМУНОПОДОБЕН НЕКАДЪРНИК - Бойко тиквенцето!
133
13
 
5
 
! Отговори
аватар преди 13 години
Отдавна се подозираше,а сега вече се и знае че СДС и ДСБ не са сини,а боядисани от червени в сини /фалшиви демократи/.Но каквотои да става комунизъма си отива.ВОТА НА БОЙКО Е СИЛЕН И ОЩЕ 2 МАНДАТА ЩЕ ГО ИМА.МРЪСНИЦИТЕ ДА ГО ДУХАТ
132
3
 
8
 
! Отговори
сашо преди 13 години
МНОГО СЕ ЧУДЯ ЗАЩО ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ 20 ГОДИНИ НИТО ЕДИН ТАКЪВ ЗАПИС НЕ СЕ ПОЯВИ ?? ЗАЩООООО СЕГАААА ????
131
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ЯНЕ ФАЛШИФИЦИРАЛ ПОДПИСКАТА ,ЦАЧЕВА КАЗА ЧЕ Е ПОЛУЧИЛА ВИДЕОЗАПИС И ГО Е ПРЕДАЛА В ДАНС ДНЕС