Атака с безрезервна подкрепа за кабинета при вота на доверие

НС може да гласува още в четвърътк, обяви Искра Фидосова
Обновена: 18 яну 2011 22:19 | 18 яну 2011 22:17,
157
Атака с безрезервна подкрепа за кабинета при вота на доверие
Снимка: Булфото

Лидерът на Атака Волен Сидеров вече е заявил подкрепата на партията към кабинета „Борисов“ за предстоящият вот на доверие в парламента.

Това заяви съпредседателят на парламентарната група на ГЕРБ Искра Фидосова пред агенция Фокус. Тя допълни, че Сидеров е заявил „безрезервна“ подкрепа към управляващите.

По думите й, ако искането на Министерския съвет бъде внесено в парламента в сряда, то вотът на доверие може да бъде гласуван от депутатите още в четвъртък.

ГЕРБ има 117 депутати в Народното събрание, а Атака има 20 места. Простата сметка показва, че дори без подкрепата на другите партии, гласовете им ще бъдат достатъчни, за да мине вотът.

Зам.-председателят на Атака Павел Шопов определи решението на премиера Борисов да поиска вот на доверие като „изключително силен политически ход“, предприет в момент на „тотални, пълни и всевъзможни опити за дестабилизация в страната“.

Още по темата

„С този ход министър-председателят взима нещата в свои ръце и ще устои на опитите за дестабилизация чрез СРС-та“, коментира Шопов пред БНТ.

Той направи аналогия с вота на доверие, поискан от Филип Димитров през 1992 г., но заяви, че тогава, за разлика от сега, правителството не е имало пълна подкрепа.

Депутатът от Синята Коалиция Веселин Методиев изтъкна, че и вотът на доверие, и вотът на недоверие трябва да отговорят на въпроса ще спрат ли скандалите в държавата.

„Тези силни ходове – на опозицията и на премиера Борисов, в момента няма да потушат  скандала“, коментира синият депутат. Методиев е на мнение, че е важно да се гласува за определени политики на правителството.

Според зам.-председателя на ПГ на ДПС Камен Костадинов с вота на доверие ще стане ясно коя е опозицията и кое е мнозинството в Народното събрание.

„ДПС е опозиция и сме се държали като такава от първия ден“, заяви Костадинов, който поздрави премиера за тази „смела и европейска постъпка“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


157
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
140
0
 
2
 
! Отговори
Глупаци! преди 13 години
Така! Гледам, че само комунистически и догановски мафиоти пишат тука! Бе вие статия нямате ли си? Доколкото чух Сергей щял да организира гей парад, така че вървете да си четете за него! А сега по темата: и аз не харесвам нито Бойко, нито глупавото му управление, но в случая той е най-малкото зло за България, защото ако се върне отново крадливата и мафиотска тройна коалиция загиваме, като държава!
139
0
 
0
 
! Отговори
До 145! преди 13 години
Как кой! Тройната угъзиция, за да ни го набута още по здраво от преди!
138
0
 
0
 
! Отговори
бг преди 13 години
Повтарям въпроса си. Кой идва на власт ако утре правителството на Бойко падне? Отговор: Служебно правителство на агента Гоце, което за няколко месеца да съсипе държавата така, че после ГЕРБ пак като спечели изборите да не могат да се оправят и страната да потъне в поредната национална катастрофа. ТОВА ЛИ ИСКАТЕ ПРЕДАТЕЛИ? ВОЛЕН ПРАВИ ЕДИНСТВЕНОТО РАЗУМНО И ДОБРО НЕЩО ЗА БЪЛГАРИЯ!!!
137
4
 
7
 
! Отговори
ГНИЛА ТИКВА преди 13 години
БОЙКО НАСАДИ ВОЛЕН НА ПАЧИ ЯЙЦА.С ВОТА НА ДОВЕРИЕ, ВОЛЕН ПУБЛИЧНО ЩЕ ТРЯБВА ДА ПОДКРЕПИ ВСИЧКИ ПРОВАЛИ НА БОЙКО КАКТО И САМИЯ ПРОВАЛ БОЙКО ОТ КОЕТО ПАРТИЯ АТАКА ЩЕ ИЗГУБИ НАД ПОЛОВИНАТА СИ ГЛАСОПОДАВАТЕЛИ И Е МНОГО ВЕРОЯТНО ДА НЕ ВЛЕЗЕ В ПАРЛАМЕНТА ОТНОВО.ДОСЕГА АТАКА ВЪПРЕКИ ПОДКРЕПАТА ЗА ЗАКОНИТЕ ТЯ БЕШЕ ЗАБУЛЕНА В СЯНКА. СЕГА ЩЕ ИЗЛЕЗЕ НА ЯВЕ :DБРАВО БОЙКО
136
0
 
1
 
! Отговори
малко смях преди 13 години
В гората, край една малка и бистра рекичка, Мечо и Зайо ловят риба. От доста време не им вървяло, но накрая, както става във вицовете и приказките, ненадейно уловили Златната рибка. И както си му е редът, тя им предложила да им изпълни по три желания ако обещаят да я пуснат. Нашите горски приятели веднага се съгласили. И Мечо, като по-голям и нетърпелив, веднага изръсил: Искам всички мечки в гората да са женски и да са само мои! Готово, казала Златната рибка, изпълнено е. Аз искам един чувал с моркови обадил се плахо Зайо. Готово е, казала Златната рибка. Ей, аз прибързах преди малко, казал Мечо, искам не само в гората, а в цялата страна мечките да са женски и само за мене! Изпълнено е и това казала Златната рибка. А пък аз искам, отсега нататък в гората да не стъпва ловец - казал Зайо, след кратък размисъл. Така да бъде, казала Златната рибка. Ама това беше толкова неочаквано, че се обърках от самото начало - казал Мечо. Не, бе не! Исках да си пожелая мечките по-целия СВЯТ да бъдат само женски и само мои!!! Готово, казала златната рибка, изпълних ти и трите желания. А ти Зайо, кое е твоето последно желание? Зайо се позамислил малко, почесъл се по главата гледайки как Мечо скача от радост по поляната, и изтърсил: Моето последно желание е: Мечо от сега-нататък да бъде ГЕЙ!!!...... Готово, изпълнено е и твоето последно желание - казала Златната рибка. И Зайо, виждайки две огромни лапи да се протягат към него, бърже я пуснал във водата. ПОСЛЕСЛОВ: Мечо, хванал Зайо, в нежна, но здрава мечешка прегръдка, тихо му шепти-Зайо, толкова си хубав и нежен, така пухкав,.......не се дърпай толкова де.....!!!! ПОУКА: Не винаги става както в лафа - прееби си другарчето, и му гледай сеира.....
135
0
 
0
 
! Отговори
до Бг преди 13 години
БГ как го измисли това ? Болен не знам какво е обещавал но не вярвам да е било - ни ене с;е партия а банда гъзолозци на боко .... защото никога не са били нещо друго
134
1
 
2
 
! Отговори
БГ преди 13 години
Ако Волен имаше не 20, а 120 депутати и не изпшълняваше програмата си тогава можеше да се каже, че е излъгал избирателите си. Сега обаче той дори и с малкото вличние, което има успява да направи доста неща. Самият факт, че крадливите престъпни кръгове около бившата тройна коалиция надават неистов вой е грандиозно доказателство за това, че нещата се движат в правилната посока. Какво повече можеше да направи Волен Сидеров и от какво не сте доволни? Или сте просто платени провокатори?
133
1
 
2
 
! Отговори
БГ преди 13 години
До Селянин: Как Волен излъга избирателите си. Той има само 20 от 240 народни представители и трябва да ги използва оптимално за да въздейства поне до някаква степен върху управляващите. Ако е в опозиция как ще стане това? Лошо ли е, че беше прокаран в изборния кодекс принципът за уседналост и ще се пресече изборният туризъм и злоупотребите на ДПС? Лошо ли е че има дадени на прокурор бивши министри, депутати , включително от ДПС, лошо ли е, че макар и частично се разкриват някои престъпни схеми?
132
3
 
2
 
! Отговори
Селянин преди 13 години
БОЛЕН ИДЕРОВ ЗА пореден път доказа,че е излъгал свойте избиратели.
131
3
 
5
 
! Отговори
БГ преди 13 години
Волен Сидеров за пореден пъп се доказа като най-отговорния български политик. Той единствен е в състояние да пренебрегне дребните вътрешнопартийни сметки и да подкрепи на принципна основа новото правителство. То не е идеално, но е в пъти по-добро от предната алчна, крадлива и престъпна пасмина, която без възможност за лапане ще се самоизяде. Пример - разцепването на ДПС. Нека всички опоненти да ми отговорят на простичкия въпрос: Кой идва на власт ако утре правителството на Бойко падне?
130
3
 
3
 
! Отговори
Плащат им! преди 13 години
ГЕРБ всеки месец плаща на АТАКА по 1 мнл евр за парламентарната подкрепа!
129
2
 
6
 
! Отговори
Д-р Лекува Герболест преди 13 години
Болене съвсем се разболе моето момче връщай се при нас в болницата да те лекуваме.
128
3
 
6
 
! Отговори
ИДИОТ преди 13 години
НАПИШЕТЕ МИ ЕДНО НЕЩО ОТ ПРЕДИЗБОРНИТЕ СИ ЛЪЖИ КОЕТО АТАКА ДА Е ИЗПЪЛНИЛА,ОСВЕН,ЧЕ ВКАРА ДОВЕДЕНИЯТ СИН НА ВОЖДА В ЕВРОПАРЛАМЕНТА ДА СРАМОТИ БЪЛГАРИЯ ПРЕД СВЕТА.КАКВО ДРУГО МОЖЕ ДА НАПРАВИ СИДЕРОВ,ОСВЕН ДА ЛИЖЕ , МАЖЕ И КОЗИРУВА.
127
0
 
1
 
! Отговори
x преди 13 години
Ти май си *** травестит
126
4
 
1
 
! Отговори
Чалмата преди 13 години
Лицето Сидеров някога бил ли е задържан зад граница, какво е преживял там и защо така патологично мрази турците?
125
1
 
9
 
! Отговори
Контра - Атака преди 13 години
Няма по-хитър и по-коварен от *** Аамет Смаил (Доган) в тая държавичкаПравителството на ГРОБ и Атака е власт на ДоганТрите ключови вицепремиера са от ДПС :- социалния Доан Зия- силовия Цветан Цветанов- земеделския Мирослав НайденовЗатова НИКОЯ ВЛАСТ досега не е направила толкова много, СРЕЩУ раждаемоста на белите, и толкова много ЗА раждаемоста на манговцитеЦиганина Доган командва Бойко и БоленАтака без да има постове във власта, само осигурява парл. мнозинство за ГРОБ, вместо ДПС
124
3
 
11
 
! Отговори
ИДИОТ преди 13 години
ЩЕ ЛИЖАТ,ЗАЩОТО НЯМА КОЙ ДА ГИ ВКАРА В СЛЕДВАЩИЯТ ПАРПАМЕНТ.БОЙКО ДА ПОИСКА ВОТ НА ДОВЕРИЕ ОТ НАРОДА,НЕ ОТ ТИЯ АНТИНАРОДНИ ПОСЛУШКОВЦИ.
123
1
 
4
 
! Отговори
bncypT преди 13 години
Аз не мога да разбера къ' е възможно всички да са такива ду*е-лизци. Цялата ни държава е такава... Утре като дойде Хикс-партия на власт нея ще я подлизваме и ще обясняваме колко е "европейска"... Аман!
122
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
НС може да гласува още в четвърътк, обяви Искра ФидосоваДА ЗА ДА НЯМА ВЪЗМОЖНОСТ ДА СЕ ОРГАНИЗИРАТ ХОРАТА ДА ДОЙДАТ ДА ВИ СЕ ПОРАДВАТ ПРЕД ПАРЛАМЕНТА - НЕ СТЕ ПОЗНАЛИ
121
0
 
21
 
! Отговори
помоооощ преди 13 години
УМОЛЯВАМ ВСИЧКИ ОПОЗИЦИОННИ ПАРТИИ ИЛИ ДОРИ ТАКИВА КОИТО НЕ ОДОБРЯВАТ ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО И ТОЗИ ПАРЛАМЕНТ , БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ ДАЛИ СА ПАРЛАМЕНТАРНО ПРЕДСТАВЕНИ ИЛИ НЕ.ТОВА ДСБ, СДС, ВМРО , БСП, РЗС, НДСВ, БЗНС, ССД, РАДИКАЛИ , НАЦИОНАЛИСТИ ПА АКО ЩЕТЕ И КОМУНИСТИ.НАПРАВЕТ ЕДИН МИТИНГ В ДЕНЯ НА ГЛАСУВАНЕ НА ВОТА СЪБЕРЕТЕ СЕ ВСИЧКИ ЗАЕДНО С ВАШИ СИПМАТИЗАНТИ И ПРИЗОВЕТЕ ГРАЖДАНИТЕ ДА ДОЙДАТ. НИКОЙ НЕ ВИ КАРА ДА СЕ ОБИЧАТЕ И ДА ПРАВИТЕ КОАЛИЦИИ , НАПРАВЕТЕ НЕЩО ДОБРО ЗА ХОРАТА.МАКАР ЧЕ Е ВЪЗМОЖНО ТАКЪВ МИТИНГ ДА БЪДЕ ПРЕДВАРИТЕЛНО ОБЯВЕН ЗА ПРОТИВОЗАКОНЕН НАПРАВЕТЕ ГО !!!