Дебати с елементи на родна простащина

Великов няма да съди Емил Василев заради плиснатата вода
Обновена: 13 авг 2011 07:38 | 20 яну 2011 17:55, Екип на Dnes.bg
318

Кадри: TV+

 

Независимият депутат Тодор Великов не възнамерява да търси отговорност от колегата си Емил Василев, който го заля с вода в пленарна зала. 

Потърпевшият в това време четеше писмо до Яне Янев, в което се споменава за заем от 100 000 лв. за предизборна кампания.

В отговор председателят на парламента Цецка Цачева отстрани Емил Василев за три пленарни заседания и даде пет минути почивка.

Позиция


Изпрати E-mail


Независимият депутат Емил Василев (РЗС) за пореден път намери начин да влезе в полезрението на медиите. Но не с някоя законодателна инициатива или с ораторски умения. Направи го с постъпка, характерна по-скоро за БГ парламентаризма от началото на 90-те – като лисна чаша вода в лицето на колегата си Великов.
Това не е първата изцепка на народния избраник, който обяви гладна стачка заради търговия с гласове за вота.
Преди месец, в опит да защити сексуалността на лидера си Яне Янев, той изпрати писмо до медиите, в което се оплака, че бил "брутално изнасилен от Искра Фидосова"... Сценката се разразила не къде да е, а в тоалетната на НС, а доказателствата били... пукната плочка и клатещ се умивалник.
Ден по-късно Емил Василев заяви, че не е насилван, а писмото му "трябва да се възприема с чувство за хумор".
А ние се чудим как трябва да приемаме поредния му гаф. Дали да го подминем с чувство за хумор, или да го запомним съвсем сериозно? Поне докато застанем в тъмната стаичка на следващите избори.

Великов няма намерение нито да съди „нападателя“, нито да сезира комисията, която се занимава с парламентарната етика. 

„Либерален човек съм, бил съм директор на социален дом за лица с умствена изостаналост и имам търпимост към такова отношение към мен, отдавам го на лабилност на нервната система заради глада“, коментира Великов. 

В сряда Василев обяви гладна стачка като протест срещу търговията с гласове на депутати в подкрепа вота на доверие към правителството.

Той имал информация, че от ГЕРБ предлагали между 150 и 200 хил. лева на депутати, за да подкрепят правителството днес при гласуването на вота на доверие.  

„Никой не ми е предлагал, нито аз съм търсил пари, това твърдение ме обижда, тъй като се споменаха и независимите депутати, а аз съм такъв“, заяви Великов и посочи, че заради това е прочел писмото от парламентарната трибуна.

Писмото, което прочете Великов, било написано от Емил Василев през юни 2009 г. и в него Василев иска оставката на Яне Янев.

Причината е, че Янев му е казал, че може да му предостави 100 000 лева, от които 50 000 Василев да върне като личен заем, обясни Великов. Според него Василев отговорил, че няма толкова пари, затова се оттегля от кампанията и иска оставката на Янев. 

Тодор Великов е готов да се яви на детектор на лъжата, за да покаже, че не е вземал пари от ГЕРБ за гласуването си. 

Лидерът на РЗС Яне Янев пък определи като скалъпен компромат писмото, което  Великов прочете от трибуната. „Тодор Великов – вечният предател, който беше изгонен и изключен и от СДС, и от ДСБ, и от РЗС“, коментира Янев.

„Няма пресконференция на РЗС, в която да не сме предоставяли сериозна фактология, която да не е била предхождана от компромати на ГЕРБ”, допълни той.

Великов твърди, че ДПС е подало на Янев флашката, която уличава областното ръководство на ГЕРБ в Пловдив в нарушения на изборното законодателство по време на местните избори и предизборната кампания през септември 2009 г.

Още по темата

Потърсен за коментар, заместник-председателят на ПГ на ДПС Камен Костадинов каза пред журналисти, че не знае някой от ДПС да е раздавал такива флашки.

Ако ДПС има какво да каже и смята, че обществото трябва да научи нещо, има достатъчно самочувствие, за да действа директно, а не през подставени лица – ДПС няма нужда от маши, категоричен беше той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


318
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
267
1
 
4
 
! Отговори
Varg преди 13 години
не с вода с катран да ги заливат трябва.
266
1
 
4
 
! Отговори
da преди 13 години
циркаджийска история :)
265
1
 
6
 
! Отговори
NE4O преди 13 години
ne selqnite sme nie 4e gi traem tiq otrepki o6te da na ma4kat
264
1
 
3
 
! Отговори
666 преди 13 години
Каквити управляващите такива и депутатите! Той и Тодор Великов е една фурнажийска лопата,то не бе въртигъзивщина не бе чудо,не си намери партия в която да остане.Пфууу,егати селениятя
263
2
 
8
 
! Отговори
Браво преди 13 години
Досега мислех че няма по откачен от Волен в парламента ама имало. Емил Василев налетя и срещу краси от Герб с юмруци а сега оля с вода говорещия. Волен води все още с две на едно заради откриване на огън на Магистрала Тракия и замеряне на стюардеси с кюфтета. Тия двамата да си очредят обща партия-единия президент другия премиер-и ще посрещат Ердуган с бухалката на летището
262
1
 
3
 
! Отговори
... преди 13 години
xax toq dali nqma trening a? :D i drugite m*kaim da e*a u6 sa u parlamenta pak te po golemi selqni ot selqnite be ......... i nii 4akame ot takiva hora da napravqt ne6to za taq darjava ...
261
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Баси, тоя като Нео.
260
1
 
4
 
! Отговори
от народа преди 13 години
Нека се карат и заливат с каквото искат,но поне малко да дадат възможност за достоен труд на обикновените хора.По всичко личи че те имат значение за тях само преди избори.
259
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
мизерници
258
5
 
10
 
! Отговори
йеее преди 13 години
Емил Василев президент,президент.............
257
1
 
5
 
! Отговори
chonsey преди 13 години
DUCK !!
256
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
тоя е като нинджа :)
255
2
 
4
 
! Отговори
чичо преди 13 години
До267-Атила.КАК МОЖА ДА ТИ РОДИ ГЛАВАТА ТАКИВА КЛЕТВИ И ТОВА СЕ ОТНАСЯ И ЗА МАЛКИ ДЕЦА .ЕЙ БОЖЕ НЕ МОГА ДА ГИ РАЗБЕРА ТАКИВА *** ДАНО ТИЯКЛЕТВИ ТИ СЕ СТОВАРЯТ 100-ПЪТИ НА ГЛАВАТАПРОСТАК ЗАГУБЕН
254
2
 
7
 
! Отговори
вт преди 13 години
"Гладът води до ниско ниво на кръвната захар, това прави хората зли, а ако се повтаря води до затъпяване", обясни м-ра на здравепогазването Константинов-това важи не за депутатите,а за народа
253
2
 
8
 
! Отговори
Килъра преди 13 години
Вместо да гледат да направят нещо за народа,който гладува те си правят театър!:( Докога ще ги търпим без значение от коя партия са или ако стане малко по-зле,а то ако не се вземат мерки ще стане, да вземем да се изнасяме ли?Май точно това искат :(((((((((
252
3
 
3
 
! Отговори
LS преди 13 години
Tova e golata i tajna istina za Bulgaria. Pone e napisana kulturno i gramotno, blagodaria Monsieur Raikov, ne vi poznavam, no beshe priatno da procheta mnenieto vi. A tova, che niakoi vav Francia ne znae, che Bratiaslava e stolica na Slovakia, a ne na BG, ne e strashno. Za poslednite 20 godini na demokratichni promeni u nas, kachestvoto na obrazovanieto u nas tolkova zapadna, che ne bih se uchudila ako niakoi mladeji u nas biha se zatrudnili da otgovoriat koia e stolicata na Francia.
251
1
 
5
 
! Отговори
Стамат преди 13 години
Пак добре, че не го *** на изповедалнята :-D
250
3
 
2
 
! Отговори
asd преди 13 години
iskam da mi bannete IP-to za da ne moga da vlizam v tozi site powe4e!!! pls! za da ne cheta tiq bokluci s kvi neshta zanimavat horata..
249
1
 
8
 
! Отговори
къш преди 13 години
"Гладът води до ниско ниво на кръвната захар, това прави хората зли, а ако се повтаря води до затъпяване", обясни м-ра на здравепогазването Константинов. Е, явно много гладуват българските "политици" начело с депутатите. Но пък, явно и много плюскат, защото неистовото им плюскане (мръвки, банки, вили, чуждестранни имоти, фалшиви дипломи и т.н.) е показател за зверска корупция, престъпна защита и законово прокарване на лични и групови интереси.
248
1
 
3
 
! Отговори
Psycho Realm преди 13 години
много си мек бе Атила........всички , не само комунистите....всички наред !!!!!!!!!!!!!!