Станишев: ГЕРБ не въвежда ред, стана бардак!

Показват безпомощна реакция на всичко, твърди той
12 фев 2011 14:45,
540
Станишев: ГЕРБ не въвежда ред, стана бардак!
Снимка: БТА

"Това, което ГЕРБ говори, е доста безпомощна реакция на всичко, което се случва. Факт са скандалите със злоупотреба на СРС-та, в това число и взривът пред вестник „Галерия”. Факт е увеличаването на престъпността за една година с 10%", коментира пред Дарик лидерът на БСП Сергей Станишев.

„Има официални данни, че използването на СРС-та се е увеличило 300%. В България имаме 49% оправдателни присъди по дела, където се използват СРС-та. Това е стряскащо и ужасяващо”, категоричен бе червеният лидер.

„И ГЕРБ, и Цветанов са наивни и смешни. Винаги във всички периоди срещу всяко правителство е имало интереси, кръгове, които са искали да постигнат нещо, но това правителство дойде с тезата: ние можем да въведем ред, какъв ред - то стана бардак”, подчерта Станишев.

"Шенген - видим провал, СРС-тата - само скандали. Това отеква тежко в ЕС. Тотално нарушаване на права на гражданите – арести по къщи на хората, задържане на бивш министър в болница", заяви Станишев.

"Защо трябва да я има тази показност – само за PR, разбира се. Време е Борисов да влезе в ролята на министър-председател, а не на опозиционер. Той трябва вече да задава отговори, не въпроси", подчерта Станишев.

Във връзка с вота на недоверие, лидерът на БСП коментира, че водят политически консултации с различни партии по тази ситуация с крайна цел внасяне на вот на недоверие и успоредно искат от Конституционния съд отмяна на текст от правилника в НС, който противоречи на Конституцията.

„Ситуацията в областта на сигурността и провалът в работата на МВР - полицейщина, подслушване, покровителство на контрабандата, неуспехът за Шенген, това е предостатъчно за вот на недоверие”, категоричен бе Станишев.

На въпрос иска ли отново да стане премиер, Станишев отговори, че в личен план - не.

„В политически план - това ще зависи от резултатите на изборите. Ако БСП поучи достатъчно доверие, силата на БСП е в това, че има силни професионални екипи. Това го доказахме за четири години, когато бяхме в коалиция. БСП знае какво трябва да се направи”, каза още лидерът на БСП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


540
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
433
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Серго ти го създаде този бардак.сега само се смениха ***.
432
2
 
13
 
! Отговори
hgff преди 13 години
Гадна, *** еврейска *** ! 600 години не им е малко.
431
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
така като го гледам се чудя кой кой е?!? той за себе си ли говори??? а бе този е голям ***.
430
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Много обича бардаците Станишката -- а бе ощастливи го Яне, този човек се топи от липса на любов.Никой не го обича.
429
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"силата на БСП е в това, че има силни професионални екипи. Това го доказахме за четири години,"па така си е, много професионални заменки правеха и екипно крадоха, няма кво да доказват повече, нали затова ги изритахме
428
9
 
0
 
! Отговори
mrete преди 13 години
boli me ..... za was pogelawam na wsi4ki bugari da umrat w *** si ako bqhte narod shtqhte li da tyrpite da ba4kate za 300 na mesec a 1 kurwa da wzima 300 na 4as aaa?
427
3
 
17
 
! Отговори
иван вазов преди 13 години
Всички партии, които са създадени от *** и ДС са били с с лява резба за да бъдат държани в зависимост - БСП със Серго, РЗС с Янка.
426
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Некой запитал ли се е защо Серго няма потекло?Ми много просто защото той е *** между комунист и социалист,абе нещо като.......... КАТЪР.Ни кон ни магаре.
425
3
 
7
 
! Отговори
никола преди 13 години
дъра бъра,това онова,както всеки в опозиция ги приказва тез работи,НО накрая на статията като каза за тез екипи дето ги имат ИЗТРЪПНАХ,айде де ,не може да вярно това,моля ви,много ви моля,само не и това,много понесох за тея 20 години ама всичко си има граници.
424
1
 
6
 
! Отговори
Човек преди 13 години
Боже,пази България !!!! Защото ние коментиращите (като представителна извадка на живеещите в БГ) не можем,защото сме много <<<УМНИ>>> не търпим чуждо мнение и сме разделени на 100-тина партии. Което е и идеята на тези, които дърпат конците. А те нямат цвят. Те са безскрупулни....... И силни докато сме разединени. БОЖЕ, ПАЗИ БЪЛГАРИЯ!!!!!!!!!
423
5
 
7
 
! Отговори
Гоце преди 13 години
Хора като СерГЕЙ със сигурност работят за ГЕРБ и АТАКА.И требе ГЕРБ и АТАКА да са му благодарни,че електората на БеСеПе отиде при тях.Хвала на таквиз люде,хвала!
422
1
 
15
 
! Отговори
до 465 преди 13 години
вярно, че серго тотално погреба столетницата.трябва да му издигнем паметник,
421
2
 
16
 
! Отговори
Иван преди 13 години
Хахаха - по БТВ даваха за бардака който са създали предишните две правителства - Милен Велчев подписал златни ордени и медали от доброто старо време да бъдат претопени в полза на държавата - но той не си спомнял.Следващите с руско потекло довършили работата - в големи антикварни магазини в Москва се продават българските ордени и медали.Един медал се търгувал за около 5000 рубли.Абе големи бардаци - няма що.
420
0
 
0
 
! Отговори
66666666666666666666 преди 13 години
24 СУПЕР СИ,ЕВАЛА
419
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
toi zarovi bsp
418
2
 
8
 
! Отговори
до 456 преди 13 години
така е по еврейските закони и в ссср. в останалия свят има тестове за установяване на бащинство. на бойко дъщерята прилича на него. серГей е кръстоска от руска еврейка и съсел.
417
11
 
3
 
! Отговори
Джони преди 13 години
Вреуме е за СДС
416
6
 
17
 
! Отговори
Оптимизъм с кебапчет преди 13 години
Щом ГЕРБ са на власт ще се оправим........ не ми се мисли ,ако тоз мазник се докопа пак до властта
415
5
 
16
 
! Отговори
ПОЗОООООООР!!! преди 13 години
Хамстера е син на комунист- убиец и срам,че беше премиер на страна от ЕС !!!!
414
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Десет души в Казанлък са задържани за кражба на метали от бившето млекопреработвателно предприятие "Маркели" в града, съобщиха от полицията в Стара Загора.Вчера следобед след подаден сигнал на телефон "112" на мястото в индустриалната зона на града е изпратен полицейски екип, който задържал двама души в момент на кражба на метали.Обектът се стопанисва от сливенска фирма, която от началото на февруари е свалила охраната.