Станишев: ГЕРБ не въвежда ред, стана бардак!

Показват безпомощна реакция на всичко, твърди той
12 фев 2011 14:45,
540
Станишев: ГЕРБ не въвежда ред, стана бардак!
Снимка: БТА

"Това, което ГЕРБ говори, е доста безпомощна реакция на всичко, което се случва. Факт са скандалите със злоупотреба на СРС-та, в това число и взривът пред вестник „Галерия”. Факт е увеличаването на престъпността за една година с 10%", коментира пред Дарик лидерът на БСП Сергей Станишев.

„Има официални данни, че използването на СРС-та се е увеличило 300%. В България имаме 49% оправдателни присъди по дела, където се използват СРС-та. Това е стряскащо и ужасяващо”, категоричен бе червеният лидер.

„И ГЕРБ, и Цветанов са наивни и смешни. Винаги във всички периоди срещу всяко правителство е имало интереси, кръгове, които са искали да постигнат нещо, но това правителство дойде с тезата: ние можем да въведем ред, какъв ред - то стана бардак”, подчерта Станишев.

"Шенген - видим провал, СРС-тата - само скандали. Това отеква тежко в ЕС. Тотално нарушаване на права на гражданите – арести по къщи на хората, задържане на бивш министър в болница", заяви Станишев.

"Защо трябва да я има тази показност – само за PR, разбира се. Време е Борисов да влезе в ролята на министър-председател, а не на опозиционер. Той трябва вече да задава отговори, не въпроси", подчерта Станишев.

Във връзка с вота на недоверие, лидерът на БСП коментира, че водят политически консултации с различни партии по тази ситуация с крайна цел внасяне на вот на недоверие и успоредно искат от Конституционния съд отмяна на текст от правилника в НС, който противоречи на Конституцията.

„Ситуацията в областта на сигурността и провалът в работата на МВР - полицейщина, подслушване, покровителство на контрабандата, неуспехът за Шенген, това е предостатъчно за вот на недоверие”, категоричен бе Станишев.

На въпрос иска ли отново да стане премиер, Станишев отговори, че в личен план - не.

„В политически план - това ще зависи от резултатите на изборите. Ако БСП поучи достатъчно доверие, силата на БСП е в това, че има силни професионални екипи. Това го доказахме за четири години, когато бяхме в коалиция. БСП знае какво трябва да се направи”, каза още лидерът на БСП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


540
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
473
4
 
4
 
! Отговори
човек преди 13 години
полицейщината е насочена срещу несъгласните с политиките на герб , конкурентите на Нашите / герберски / мутри и опозиционните партии . но не и срещу " ромите бастисали чех за сирене в казанлък " не срещу търговците на контрабани цигари , не и срещу " дребните "кражби по домовете .
472
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
*** ***,драли народа си както турчин не го е драл!След управлението на *** си мисля,че наистина турците само са присъствали по тия земи!
471
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Сергей,нещо се разминавате и противоречите,полицейщина ли е,или не е полицейщина,щото ако е е бардак няма как да е полицейщина?!Или вас вие набарала логореята и като дърта лелка с климактеричен синдром виете на умрело щото времето вие свършило?!
470
3
 
10
 
! Отговори
ееее преди 13 години
Сер гейчо ако сега е бардак при теб беше МАНГАЛИЯ.
469
4
 
12
 
! Отговори
A преди 13 години
Този Станишев само плямпа глупости постоянно!!! Няма ли кой да му запуши устата? Много дразнещ екземпляр с глупавите ис доводи и изводи
468
1
 
3
 
! Отговори
pomislete преди 13 години
Kazvaha che BSP ne mojela da se opre na Rusiq. Da, ama ne.Po nai- vijniq gazov proekt (Iujen potok) GERB ne iska da se opre na ES, za da ne sme "troqnskiq kon" v evro syuza. A tova daje ne e vqrno zashtoto v Iujen potok uchastvat i evro dyrjavi Za Nabuko oshte nqma nito predlojeniq, nito dogovori, koito da sa gotovi.S Belene vsichko zamrq pochti 3 meseca.Ako trqbva da platqt po-visok inflacionen indeks, a nai-dobre e da pritisnat rusiq, zashtoto tq nqma da se otkaje i da platqt po-malyk takyv
467
1
 
2
 
! Отговори
Pomislete, ne pishet преди 13 години
Vijdam che tuk se namirat mnogobroini mneniq kak Stanishev e *** i t.n.Zashto e boklu? - Zashtotovi kazaha che kral.Za kradeneto, sigurno go e kral, ama tova li e nai-loshoto.Kak gerb shte sa po-levi ot BSP sled kato politikata na BSP centralno-lqva a na GERB centralno-dqsna.I neka vi kaja neshto : vajnite neshta, koito sa na svetovno i evropeisko nivo svyrzani s Bylgariq se reshavat otvyn. Tezi koito gledame vseki den po novinite reshavat mestnite raboti.
466
7
 
14
 
! Отговори
turbosmile преди 13 години
Стани*ишко! Колкото и да ревеш, столетницата умря и няма как да я възкресиш! Амин!
465
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Станишев, Станишев, срам нямаш! То бива човек да е гьон-сурат, ама твоето надхвърля всичките ни представи. За какъв бардак говориш, след като само погледна към добре гледаните ви физиономии- твоята, на Масларова, на Мутафчиев, на Първанов и сие, веднага се сещам за "батко и братко", за кащите-обсерватории, за демагогията ви, с която ни убеждавахте колко добре и подредено живеем при управлението ви. Хайде, стига! Бойко може и да прави грешки, човешко е, но поне наистина е честен българин.
464
7
 
14
 
! Отговори
Никола преди 13 години
Свърши се вашата. От тук насетне сте вечната опозиция, докато изчезнете напълно.
463
5
 
11
 
! Отговори
мокри сънища преди 13 години
С кръв сме взели власта,с кръв ще я дадем!Това е комунистическото верою!Тероризма е начин на живот на комунистите-подпалиха Райхстага,взривиха храм,,Света Неделя",подпалиха си партийният дом,и сега искат да подпалят България,ще позволим ли?Кой клати държавата-ГОЦЕ,АДОЛФ-АСАН УМЕРОВ,ЦВЯТКО ЦВЕТКОВ-ГЬОБЕЛС,СЕРГЕЙ ДМИТРИЕВИЧ-БГ БЕРИЯ И ВСЯ АСТАЛЬНАЯ КОМУНИСТИЧЕСКА ***,ПР АВ ЛИ СЪМ?ВСИЧКИ ТЕЗИ СА ПРОДУКТ НА КГБ.БАРДАК Е ТВОЯТА ПАРТИЯ СЕРГО!ПАРТИЯ НА УБИЙЦИ/делото Белнейски/ ,
462
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
tva e verno ama drygoto e lajaa
461
0
 
11
 
! Отговори
George преди 13 години
До #504, Минувач: Това ,което казвате, е вярно, но питайте Аслана (тур. лъва). Според него за 3 месеца БСП си е увеличила поддръжката с 9% - от 11% на 20%! То бива лъжа, но Аслан бей стана бетер ***: 81,8% повишение на доверието в Станишко! Освен да е броил и петлите, кокошките и овцете на село, турчинът му с турчин. Пък и името му е доста интересно :фамилията - турска, Асланов, първото име -Юрий - руско- т.е. руски турчин, нещо като дървено желязо!
460
3
 
9
 
! Отговори
sofeto преди 13 години
БСП си остана консервирана партия от болшевишки тип която по никакъв начин не защитi социално слабите а само с червена боя се опита да замаже имиджа си. Дори Бойко и ГЕРБ са по наляво с неизвършените необходими социални реформи във времето на световна икономическа криза!!!
459
10
 
10
 
! Отговори
Веселяк преди 13 години
Не може ГЕРБ да гради, а Сергей+БСП+ДПС+РЗС+президент+АБВ+НДСВ+Асан Умеров да развалят! И накрая СерГЕЙ да казва ,че в страната цари хаос. Серго, винаги сте били терористи и интриганти, мама му стара, та и Трактора и Клоуна от Сандански вкарахте в играта!Сега си перат нааканите *** и вече втори ден мълчат. Мисля,че 2-и февруари за тях отдавна мина!
458
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Какво да каже ЧЕРВЕНОТО ***. Не им отърва така на ***, като не могат да грабят им е гадно:-)))))))Станишев, дръж си ръцете на топло в гащите на Вигенин и толкова.Скоро няма да сте вие! :-)))))))))))
457
1
 
11
 
! Отговори
Минувач преди 13 години
+Никой на Позитано не иска да отговори, защо след като е очевидно, че Станишев не е ставал за партийния пост, е допуснат даже за премиер. Това е въпросът, но няма отговор.За една дясна партия да има богати хора с влияние е по-разбираемо, но БСП да бъде развъдник на тези хора и да провежда интересите им по безочлив начин, във вреда не просто на държавата, а на избирателите си, е направо абсурдно.
456
1
 
11
 
! Отговори
Минувач преди 13 години
За Станишев много силно се изказа Ал.Маринов - бивш лидер на БСП - София:Станишев е голямото недоразумение на БСП. Толкова слаб лидер организацията не е имала никога и това личи от отношението на обществото. Партията е не просто мразена и отхвърлена, а стана за смях. БСП и преди е била остро критикувана и мразена, но много рядко е стигала до такава тотална обществена подигравка.Никой на Позитано не иска да отговори, защо след като е очевидно, че Станишев не е ставал за партийния пост, е+
455
6
 
14
 
! Отговори
sofeto преди 13 години
Тази ливада от снимката на фона на БСП е най голямата реклама да се гласува за ГЕРБ !!!
454
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тази снимка вече трябва да е съпроводена с реклама на лекарства против повръщане...