Само при вина Борисов гони Цветанов

Шефът на ДАНС Цветлин Йовчев може да бъде отстранен
Обновена: 16 фев 2011 09:53 | 16 фев 2011 09:36,
220
Само при вина Борисов гони Цветанов
Борисов предчувствал инцидента с кортежа. Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов заяви, че може да освободи от поста председателя на ДАНС Цветлин Йовчев.

"Ако те не могат да защитят сигурността, ако не могат да защитят информацията, която имат в ДАНС, то тогава тази служба генерира проблеми със сигурността, а не спокойствие, защото не може завчера след комисията в парламента, те да кажат, че взривът пред вестник „Галерия” не е работа на ДАНС. А те от къде знаят дали това не е терористичен акт?", смята премиерът.

Относно съдържанието и изтичането на скандалните СРС-та в медийното пространство премиерът беше категоричен пред bTV, че е работа на прокуратурата да изясни дали съдържанието е манипулирано, откъде идва теча на информацията и кой е унищожил оригиналните дискове.

"Лично моето доверие към всички тези служители, които са работили по този случай, аз и лично им го казах, е, че или са изключително слаби професионалисти и то не слаби професионалисти, а безотговорни, и в същото време дори думата професионализъм за тях, включително и за ръководството на ДАНС специално, където са текли мероприятията, да не говорим и за ДОТИ, не би трябвало да се употребява", смята премиерът.

Той беше категоричен, че са необходими пакет от мерки, включително и законодателни по използването на СРС.

Борисов уточни, че такива промени вече се подготвят и на 21 февруари ще има кръгла маса по темата с участието на главния прокурор, председателя на Върховния съд Лазар Груев и правосъдния министър Маргарита Попова.

"Просто ще ги задължа вече да ги спазват, защото това безобразие не може да продължава", твърди Борисов.

На въпрос за кадрови рокади и в ръководството на МВР, Борисов заяви, че би се разделил с Цветан Цветанов, ако бъде установена неговата вина.

Още по темата

"Вина е, ако не се установи необходимата организация, ако не се направи така, че службите да работят в услуга на обществото. Дали има вина – това е работа на прокуратурата", категоричен бе министър-председателят.

Премиерът обяви, че през юни или юли ГЕРБ ще определи кой ще е кандидат-президентът на партията.

Борисов отрече информацията, че бившият шеф на НСБОП и НСО ген. Румен Миланов ще става член на правителството с думите, че той не ставал за министър.

Румен Миланов щял бъде шеф на БОРКОР - Център за борба с корупцията и организираната престъпност в България. Негови заместници щели да бъдат Елеонора Николова и бившият шеф на ДАНС Петко Сертов.

Във връзка с изказването на Алексей Петров, че Борисов има връзка с атентата срещу него през 2002 г., премиерът коментира, че "Петров винаги прави това, което съм правил аз - завчера обвиних не него, а по точно обвиних, че тези хора, които са сложили взрива, са направили това нещо още няколко пъти сигурно".

Според Борисов бившата барета сигурно се е разпознал в някой от тези случаи и действал като "гузен негонен бяга".

"Когато има скандал между двама, винаги някой трети печели. Надявам се след разкриването на взрива, да стане ясно кой е третият, който може да спечели", каза премиерът.

По думите му от 2002 г. Петров е бил в ДАНС и ако е имал данни, че Борисов е замесен, трябвало е да ги е описал.

Във връзка с инцидента с кортежа му на връщане от Годеч към София, Борисов заяви, че се е скарал на директора на НСО.

"Имах предчувствие, помолих ги да карат внимателно. Не са превишавали скоростта, чувствам се неудобно, защото седя на задната седалка и нищо не мога да направя. На отиване, когато влязохме в тоя завой, Цветанов още отдалече започна да им казва, че този завой е опасен, разказа Борисов.

По думите му скоростта не е била превишена и шофьорите на кортежа не са били виновни в случая. По него обаче Борисов ще помоли директора на НСО да излезе и да обясни какво точно се е случило и какви мерки ще бъдат взети.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


220
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
218
0
 
2
 
! Отговори
kutev преди 13 години
Tezi koito poznavat tozi chovek,koito niakoi narichat "lider" a toi dori niama kachestva i za drujien predsedatel,znae mnogo dobre,che osven lichnoto AZ,egoto i iztukvaneto za "neveroiatni" kachestva,tozi chovek e kraino drebnav,stisnat,zloben i otmustitelen.Mnogo alchen i kraino srebrolubiv.A za negovia maniakalen strah e izvesten s vse poveche uvelichachashtata mu se ohrana.Neka spomenem,che niama i semeistvo kudeto da moje da ima pone niakakuv korektiv.E, kak da vurvim napred s takuv chovek?
217
0
 
1
 
! Отговори
изненадааа преди 13 години
на тази снимка брадата му прилича на дупе- така се е оял.
216
0
 
2
 
! Отговори
атака преди 13 години
този ли ще доказва вина, когато вината за цецо е персонално и изцяло негова. този ли е моралния съдник! или шикалкави, защото цвъ цвъ знае мръсните му тайни и го държи здраво и ще го завлече на дъното със себе си. хайде да видим боко колко си мъжкар. че си страхливец вече е ясно на всички. както герб плащат боковите воаяжи за мачове и всякакви богоугодства, да плати на цецко още един апартамент и по живо, по здраво. така де за компенсация
215
0
 
3
 
! Отговори
МУТРА преди 13 години
МУТРА!
214
0
 
4
 
! Отговори
Чети внимателно преди 13 години
Българският премиер Бойко Борисов е свързан с местната мафия и е отговорен за около 30 знакови убийства в България. Това твърди секретен доклад, поръчан от известна частна банка. Учудващото е, че фактите са публикувани преди 5 години във вестник Атака, който се позовава на информации от Конгрешънъл Куотърли.Медията твърди, че Борисов е един от най-компроментираните международни лидери, с които са си сътрудничили американския президент Джордж Буш-младши и специалните служби на САЩ. Той е обрисуван като бодигард на последния комунистически лидер Тодор Живков и на един от неговите наследници Симеон Втори.Американската медия, цитирана от Атака, пише още за запазената марка на Бойко черното яке, за заслугите му за откриването на офис на ФБР в София, за уменията му на каратист, както и за споразумението между двете страни за американските военни бази.Волен Сидеров е като ветропоказателВ информациите се акцентира и за извършените 28 неразкрити убийства на знакови фигури от подземния свят по времето, когато Борисов бе главен секретар на МВР. Нещо повече той е посочен като помагач на определени кръгове да ликвидират конкуренцията си в престъпната общност.Докладите на американското разузнаване сочат за връзките на охранителната фирма на Бойко със силовите застрахователи от СИК и за бизнес отношенията му с криминалните лидери в България. В този период били разкрити няколко несъществени престъпления и нито едно знаково убийство.
213
0
 
6
 
! Отговори
raki преди 13 години
Освен при вина, дали и при ракия ще бъде освободен Цецо?Взеха ни за канарчета - вината, особено политическата, не е непременно престъпление, което трябва да се доказва от прокоратурата. Добре че идват избори - на тях народът ще покаже дали се е ориентирал вече за същността на манипулационната шайка управляваща ГЕРБ, а ако не е - да не се жалва после.
212
13
 
2
 
! Отговори
стамат преди 13 години
Цветанов е пекан, щом народа го харесва и гласува за него.
211
2
 
9
 
! Отговори
Колт преди 13 години
Абе Тикво за съдържанието не е ли по-лесно да си кажеш истината, вместо да лъжеш като дърта *** и да разчиташ прокуратурата да те брани?
210
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
a zasto ne e gotova ekologo4nata expertiza za trybata burgas-aleksandropolis? towa ne e li predatelstvo i teroristi4en akt srestu nashata strana.vcerasnoto drunkane 4e swetodiodite bili polovin atomna belene e pove4e ot debilnost. tuk ne se govori za kompetentnost ili obrazovanost.borisov zahrani drtacite v BAN sys smeski dokato vzimat pensiite si
209
0
 
1
 
! Отговори
tova kaza CECA преди 13 години
Онези, които ме познават, знаят, че дядо ми по бащина линия е с изпълнена смъртна присъда от 1952 г. като неколапетковист. Аз не съм скъсала пъпната връв със семейството ми, така че в мое лице да се говори за някаква носталгия по комунистическо минало би било просто несериозно...
208
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Сега когато ЦвЦв е избран за ръководител на предизборен щаб, няма ли да излезе в непатен отпуск и да го замества някой от замминистрите му, така, както е по закон? Или законите в държавата са за другите, но не и за ГЕРБ?!!! По- важното е, че милиционерчето- физултурник няма да се кандидатира за президент! Е, и това е нещо! За сега! Още мераци има да отпадат! Търпениееее
207
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бавно и постоянно Ц.Ц. подкопава стола на Б.Б.и падането от високо ще е много болезнено на нашия министърпредседател,който е задминал Нарцис по самовлююбеност.
206
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Само при вина? А при ракии няма ли да го изгони?
205
0
 
10
 
! Отговори
Споко преди 13 години
Споко, той Цветанов тебе без вина ще те изгони ...
204
0
 
3
 
! Отговори
на снимката преди 13 години
Зиг Хаил - фашистко-комунистически поздрав
203
0
 
13
 
! Отговори
до 184 преди 13 години
Държвата не определя цените на продуктите, но определя акцизите на горивата, които се калкулират в абсолютно всички цени. Освен това държавата поддържа високо ДДС, което свива още повече и без това свитото потребление. Друг проблем са картелите - някой някога да е наложил санкции за картелно споразумение? А както ние, потребителите казваме, всички търговци са си плюли в устите. Това на бизнес език се нарича картелно споразумение.
202
0
 
9
 
! Отговори
живко сталев преди 13 години
Само при ВИНА,след това Умисъл,след това НЕБРЕЖНОСТ,след това,,,,,един Бог знае!
201
0
 
10
 
! Отговори
Партизанин преди 13 години
Верни на призива Чрез магистрализация и власт на ГЕРБ към светлото бъдеще. Ние гордите партизани от село шума сме готови да емигрираме дружно и да се борим срещу империалистическия враг зад океана, те там с тия селски пъти и кравеферми ... Верни на Партията майка,Цецо, Анка и Цветелина ...
200
0
 
7
 
! Отговори
ХХL преди 13 години
Защо ли си мисля, че не Йовчев, а Иван Драшков е най подходящия заподозрян за организирането на "теча". Стари връзки, а Драшков ? Подписчета на кмета при имотна сделка ?! Фалшиви ? Приятел на върховния главнокомандващ, както и Посерков между другото. Дали са от една масонска ложа всичките ? Не е задължително, но и Драшков и Сертов са пак на държавна работа. Всъшност, те са част от средния ешалон на скритата паралелна власт. За явната две мутри спорят, кой кого е взривил първи.
199
10
 
1
 
! Отговори
Открийте приликите преди 13 години
Другарите бивши управляващи и платените им драскачи от Позитано все повече заприличват на джебчийка в тролея, хваната да бърка в нечия чанта. Първо се прави на ни лук яла - ни лук мирисала, после почва да реве, пищи и да се оплаква, а накрая започва да кълне, обижда и да налита на бой. Квото и да правите другари, цял свят разбра, че не струвате!