Само при вина Борисов гони Цветанов

Шефът на ДАНС Цветлин Йовчев може да бъде отстранен
Обновена: 16 фев 2011 09:53 | 16 фев 2011 09:36,
220
Само при вина Борисов гони Цветанов
Борисов предчувствал инцидента с кортежа. Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов заяви, че може да освободи от поста председателя на ДАНС Цветлин Йовчев.

"Ако те не могат да защитят сигурността, ако не могат да защитят информацията, която имат в ДАНС, то тогава тази служба генерира проблеми със сигурността, а не спокойствие, защото не може завчера след комисията в парламента, те да кажат, че взривът пред вестник „Галерия” не е работа на ДАНС. А те от къде знаят дали това не е терористичен акт?", смята премиерът.

Относно съдържанието и изтичането на скандалните СРС-та в медийното пространство премиерът беше категоричен пред bTV, че е работа на прокуратурата да изясни дали съдържанието е манипулирано, откъде идва теча на информацията и кой е унищожил оригиналните дискове.

"Лично моето доверие към всички тези служители, които са работили по този случай, аз и лично им го казах, е, че или са изключително слаби професионалисти и то не слаби професионалисти, а безотговорни, и в същото време дори думата професионализъм за тях, включително и за ръководството на ДАНС специално, където са текли мероприятията, да не говорим и за ДОТИ, не би трябвало да се употребява", смята премиерът.

Той беше категоричен, че са необходими пакет от мерки, включително и законодателни по използването на СРС.

Борисов уточни, че такива промени вече се подготвят и на 21 февруари ще има кръгла маса по темата с участието на главния прокурор, председателя на Върховния съд Лазар Груев и правосъдния министър Маргарита Попова.

"Просто ще ги задължа вече да ги спазват, защото това безобразие не може да продължава", твърди Борисов.

На въпрос за кадрови рокади и в ръководството на МВР, Борисов заяви, че би се разделил с Цветан Цветанов, ако бъде установена неговата вина.

Още по темата

"Вина е, ако не се установи необходимата организация, ако не се направи така, че службите да работят в услуга на обществото. Дали има вина – това е работа на прокуратурата", категоричен бе министър-председателят.

Премиерът обяви, че през юни или юли ГЕРБ ще определи кой ще е кандидат-президентът на партията.

Борисов отрече информацията, че бившият шеф на НСБОП и НСО ген. Румен Миланов ще става член на правителството с думите, че той не ставал за министър.

Румен Миланов щял бъде шеф на БОРКОР - Център за борба с корупцията и организираната престъпност в България. Негови заместници щели да бъдат Елеонора Николова и бившият шеф на ДАНС Петко Сертов.

Във връзка с изказването на Алексей Петров, че Борисов има връзка с атентата срещу него през 2002 г., премиерът коментира, че "Петров винаги прави това, което съм правил аз - завчера обвиних не него, а по точно обвиних, че тези хора, които са сложили взрива, са направили това нещо още няколко пъти сигурно".

Според Борисов бившата барета сигурно се е разпознал в някой от тези случаи и действал като "гузен негонен бяга".

"Когато има скандал между двама, винаги някой трети печели. Надявам се след разкриването на взрива, да стане ясно кой е третият, който може да спечели", каза премиерът.

По думите му от 2002 г. Петров е бил в ДАНС и ако е имал данни, че Борисов е замесен, трябвало е да ги е описал.

Във връзка с инцидента с кортежа му на връщане от Годеч към София, Борисов заяви, че се е скарал на директора на НСО.

"Имах предчувствие, помолих ги да карат внимателно. Не са превишавали скоростта, чувствам се неудобно, защото седя на задната седалка и нищо не мога да направя. На отиване, когато влязохме в тоя завой, Цветанов още отдалече започна да им казва, че този завой е опасен, разказа Борисов.

По думите му скоростта не е била превишена и шофьорите на кортежа не са били виновни в случая. По него обаче Борисов ще помоли директора на НСО да излезе и да обясни какво точно се е случило и какви мерки ще бъдат взети.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


220
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
158
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Какво се вторачили комунунцата в Бойко и Цветанов, що не си видят техните политици какво преставляват: гейове, пияндурници, крадци, демагози, станаха олигарси, заграбиха 99 % от собствеността на държавата - айдуци от сой.
157
5
 
9
 
! Отговори
9999 преди 13 години
За бойко корупцията не престъпление и цуци няма вина че си има 6 апартамента и работи като консултант
156
1
 
5
 
! Отговори
До"Анонимен&quo преди 13 години
Понеже няма да пиша повече, "Анонимен", ако беше прочел правилата на форума, айпи адресите се записват. Ако си с БТК и си мислиш, че айпито ти е "недосегаемо" защото не е постоянно, си далеч от истината. Прави си сметката какво бълваш, да не се наложи после да го ядеш... Сбогом! Чудно, защо си мислите, че оставате "Анонимен" плювала глупави!
155
7
 
3
 
! Отговори
of преди 13 години
Значи,остават само петилетки да се въведат и сме си в комунизма-като го гледам Вожда,ама с много голяма безработица....О извинявам се,няма безработица,защото има "работица"-когато процента работещи е по - млък от този на безработните.А ЦЕЦО НИКОГА НЕ Е ВИНОВЕН...НИТО БОРИСОВ-ВИНОВНИ СА СТАМБОЛОВ,ХАН КРУМ И ХАН АСПАРУХ...МАРСИАНЦИТЕ ИЛИ ПЪК МРАВКИТЕ
154
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Борисов е Премиера от който България има нужда: обаятелен, умен, компетентен по всички сфери от обществения живот на страната ни. Изказва се ясно, точно, конкретно, с цифри и факти, не е празнодумец като ***. Всичко това съчетано с честност, патриотизъм, отговорност го правят наистина един много добър ръководител на страната ни. Ползва се с уважението и подкрепата на всички водещи политици в свата, навсякъде е приеман и изпращан с овации. Така че мнението на някакви си никавци няма ника
153
2
 
6
 
! Отговори
Василев преди 13 години
Бойко нещо е много плах, сигурно цървените имат компрометиращи материали за него, докато Цецо е бетон отвсякъде и им вади кирливите ризи!Ако Бойко се поддаде на натиск и махне Цветанов сигурно са го хванали за ташаците!Дано Бойко е чист от цялата престъпна ситуация през последните 20г. в България и най-вече с производството, закрилата и търговията на синтетична дрога.Говори се за десетки млрд. долари мръсни пари, които са облажили политици,спец. служби и дипломати!Гарантирано от ГЕРБ!!!
152
3
 
5
 
! Отговори
Цветелин Иванов преди 13 години
"Имах предчувствие, помолих ги да карат внимателно ..." разкажи сега както ти предсказа баба Недялка врачката в Годеч ... :)Бойко,имаш ли други предчувствия? Сподели с нас,искаме и ние да знаем.
151
1
 
1
 
! Отговори
до 142 преди 13 години
Смятам за ненужно да споря с теб, та ти не можеш да следиш дори контекста на разговора. А иначе апартаменти подарявай на който си искаш, дали чрез сметката за тока, винетката или нещо друго. Аз нямам собствено жилище, но когато работата опред до твоето, тогава ще пееш друга песен, но това ще е вероятно наесен, тъй че ... Приемам, че си прав и те оставям да дерзаеш ...
150
6
 
5
 
! Отговори
kortez преди 13 години
ДРУГАРЮ БОРИСОФ,ЗАЩО В НОВИЯ СПЕЦИАЛИЗИРАН ОРГАН БОР-***/ЖЕСТОКО ИМЕ/ ЗА МАЧКАНЕ НА ПОЛИТИЧЕСКАТА И ИКОНОМИЧЕСКА СЪПРОТИВА СРЕЩУ АВТОРИТАРНИЯ ВИ РЕЖИМ ВЛИЗА И ПЕТКО СЕРТОВ???УПЛАШИХТЕ СЕ ОТ ТРАКТОРА КАТО ВИ КАЗА, ЧЕ ДО ДВЕ СЕДМИЦИ ЩЕ РАЗКРИЕ ФАКТИ ОТ МИНАЛОТО ВИ, ИЛИ ВИ Е СТРАХ ОТ ОЩЕ ФЛАШКИ???????НЯМА ЛИ ПО ТОЗИ НАЧИН "БОР-***" ДА СТАНЕ "ЛАП-К*Р"
149
2
 
7
 
! Отговори
Услужлив преди 13 години
Господин Премиер, позволявам си да предоставя скромната си идея за насока на доказване на вината на министър Цвъци - (предизборния агитатор и координатор на усилията на ГЕРБ да го метне на най-висшето държавно кресло), пред суверена на РБ, законно конгломериран като мултипартиен.Конституция на РБ"Чл. 116. (1) Държавните служители са изпълнители на волята и интересите на нацията. При изпълнение на своята служба те са длъжни да се ръководят единствено от закона и да бъдат политически неутрални
148
6
 
6
 
! Отговори
до Бай Колю преди 13 години
Бай Колю веднага ти отговарям - не можем да изплуваме от блатото заради теб и тези като теб! Заради това, че Гоце не е свален и изправен пред съда, затова че назначените от Гоце и Станишев съдии оправдават световноизвестни престъпници като Маргините, Трактора, Масларова, Цонев, Гуцанов.... Затова, че българския съд стана за посмешище в цял свят. Ей затопва не ни искат в Шенген и ни държат визи за САЩ. а на Р. Петков защо му взеха визата? След изборите започват истинските реформи! ГОЦЕ ВЪН!
147
6
 
6
 
! Отговори
До дядо "Аноним преди 13 години
"Това правителство е най-вредното от началото на прехода досега! Вместо да изтеглят заеми от МВФ и да не мъчат хората си, както направиха почти всички страни и се стабилизираха, ни гърчат и мъчат и кой знае кога ще излезнем от тази криза! ВЪН ГЕРБ! "Анонимен, много често пишеш срещу ГЕРБ, но ти ли ще връщаш "заемите от МВФ"? И кои са "почти всички" страни които се "стабилизираха" със заеми?! Стига вече! Нито ще ви чета, нито ще ви отговарям повече. Отначало се смеех, сега просто ми писна.
146
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Значи ,чакаме Цветанов да извърши тежко престъпление? Корупцията и некадърността му не са достатъчен мотив за оставка! Лобира пред митницата за 2-3 фирми. Ама какво толкова той и министър председателя го прави. С некадърно събраните доказателства оневиниха Ал. Петров. Е да ама нали същия Ал.Петров е финансирал ГЕРБ.А и е дружка от стари времена на Борисов.
145
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
до 129Много интересна информациятова ме навежда на мисълта за ЦЕЦОВИТЕ АПАРТАМЕНТИдето яростно се обсъждат-6 бр.2бр. дарение от родителите на съпругата1бр.от родителите на ЦЦ1брв който живеят /все пак има над 15години брак щом писаха ,че голямото дете е на 15г.2 бр новозакупени с ипотека и на обща квадратура 130 кв.м/при новото стр.значи около100 полезна площ/ЕЕЕЕЕЕЕЕ НЕКА ДА ВИДИМ ТОГАВА КОЙ КАК Е ЗАКУПИЛ ИМОТИТЕ СИ !Мисля че добревата щерка не спи в гараж!
144
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не мога да повярвам какви пълни *** са гербаджиите. Ти му доказваш, че Барабойко е некадърник, той ти отвръща с червена върхушка и т.н. глупости. *** комплекса, при това Барабойко е доказан *** от тъмночервените
143
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
139 Сега е наред октопода. Натиснаха го, много компромати и секс скандали за него.
142
5
 
6
 
! Отговори
do 134 преди 13 години
другаря иска да подари на Гоце апартамент, било нормално гоцевите отрочета с жълто около устата да си купуват мезонети по цял свят, но не било нормално, някой работил десетки години да наследи апартамент или да си купи... Това се казва позитанска логика! Искат оставката на Цветанов, но в същото време искат да подаряват апартаменти на Гоце.... защото той заслужавал :)))) Да не му търсим отговорност на гоце, щото неговото било свършило :)))) Нищо, че #б@ мамата на България за 8 години...нищо...
141
2
 
7
 
! Отговори
Бай Колю преди 13 години
Дани,Хайде моля, да не се обвиняваме взаимно в комунизъм, че твоите думи и елементарни опити за подмяна на темата, са далеч по близки до болшевишката идеология! Въпросът ми беше пределно конкретен! И въобще не става дума само, нито за Позитано, нито за Раковска! Питам, кой в България, било партия или професионално съсловие е доволен от гербавата политика?! КОЙ?! Учени, доктори, кинаджии, земеделци, пенсионери?! Според мен никой! Всеки ден някой протестира на улицата! И другия въпрос е, кой в Европа подкрепя правителството ни, при положение, че най големите държави, тези които дърпат конците реално, се обявяват срещу членството ни в Шенген?! Т.е. срещу от ГЛАВНИЯ ПРИОРИТЕТ НА ГЕРБАВОТО УПРАВЛЕНИЕ!? Може да разширя въпроса си! След като САЩ уж толкова харесват Боко и компания, защо си седят визите?! Или може би Меркел и Саркози също са от Позитано?! Така че, всеки може да говори от името на народа и да тръби, че бил много обичан! Въпросът е, кой реално го подкрепя?! И къде я видяхте тази подкрепа, при положение, че всяка една, всякакъв вид, организирана по какъвто и да е начин група българи, заявява точно обратното?! Колкото до вълшебните приказки за титаничната борба с Дс...ами то това си и чиста проба виц! Кой нормален човек ще повярва, че милиционер от байтошовите щял да се бори с другите червени агенти?! Т.е. срещу себе си и срещу ортаците си?! Смешно е!!!
140
4
 
2
 
! Отговори
Дани преди 13 години
До ГуньоНе разбрах каква е връзката м/у борбата на ББ с структурите на ДС и всичко това, което си написал. Нали сега почнаха да излизат инфо за куфарчетата, вече официално по тв-то, Иво Недялков например, съпричасността на посланиците към Дс и техните фирми и пр. Какви реклами те гонят, какви пет лева? И в банките ли да огрее ББ? Смешковци, или задачата е да затрупвате форума с глупости, така и така сте на пълен раб.ден. Хахаха
139
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ABE IANE NE SE POKAZVA NESTO