Само при вина Борисов гони Цветанов

Шефът на ДАНС Цветлин Йовчев може да бъде отстранен
Обновена: 16 фев 2011 09:53 | 16 фев 2011 09:36,
220
Само при вина Борисов гони Цветанов
Борисов предчувствал инцидента с кортежа. Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов заяви, че може да освободи от поста председателя на ДАНС Цветлин Йовчев.

"Ако те не могат да защитят сигурността, ако не могат да защитят информацията, която имат в ДАНС, то тогава тази служба генерира проблеми със сигурността, а не спокойствие, защото не може завчера след комисията в парламента, те да кажат, че взривът пред вестник „Галерия” не е работа на ДАНС. А те от къде знаят дали това не е терористичен акт?", смята премиерът.

Относно съдържанието и изтичането на скандалните СРС-та в медийното пространство премиерът беше категоричен пред bTV, че е работа на прокуратурата да изясни дали съдържанието е манипулирано, откъде идва теча на информацията и кой е унищожил оригиналните дискове.

"Лично моето доверие към всички тези служители, които са работили по този случай, аз и лично им го казах, е, че или са изключително слаби професионалисти и то не слаби професионалисти, а безотговорни, и в същото време дори думата професионализъм за тях, включително и за ръководството на ДАНС специално, където са текли мероприятията, да не говорим и за ДОТИ, не би трябвало да се употребява", смята премиерът.

Той беше категоричен, че са необходими пакет от мерки, включително и законодателни по използването на СРС.

Борисов уточни, че такива промени вече се подготвят и на 21 февруари ще има кръгла маса по темата с участието на главния прокурор, председателя на Върховния съд Лазар Груев и правосъдния министър Маргарита Попова.

"Просто ще ги задължа вече да ги спазват, защото това безобразие не може да продължава", твърди Борисов.

На въпрос за кадрови рокади и в ръководството на МВР, Борисов заяви, че би се разделил с Цветан Цветанов, ако бъде установена неговата вина.

Още по темата

"Вина е, ако не се установи необходимата организация, ако не се направи така, че службите да работят в услуга на обществото. Дали има вина – това е работа на прокуратурата", категоричен бе министър-председателят.

Премиерът обяви, че през юни или юли ГЕРБ ще определи кой ще е кандидат-президентът на партията.

Борисов отрече информацията, че бившият шеф на НСБОП и НСО ген. Румен Миланов ще става член на правителството с думите, че той не ставал за министър.

Румен Миланов щял бъде шеф на БОРКОР - Център за борба с корупцията и организираната престъпност в България. Негови заместници щели да бъдат Елеонора Николова и бившият шеф на ДАНС Петко Сертов.

Във връзка с изказването на Алексей Петров, че Борисов има връзка с атентата срещу него през 2002 г., премиерът коментира, че "Петров винаги прави това, което съм правил аз - завчера обвиних не него, а по точно обвиних, че тези хора, които са сложили взрива, са направили това нещо още няколко пъти сигурно".

Според Борисов бившата барета сигурно се е разпознал в някой от тези случаи и действал като "гузен негонен бяга".

"Когато има скандал между двама, винаги някой трети печели. Надявам се след разкриването на взрива, да стане ясно кой е третият, който може да спечели", каза премиерът.

По думите му от 2002 г. Петров е бил в ДАНС и ако е имал данни, че Борисов е замесен, трябвало е да ги е описал.

Във връзка с инцидента с кортежа му на връщане от Годеч към София, Борисов заяви, че се е скарал на директора на НСО.

"Имах предчувствие, помолих ги да карат внимателно. Не са превишавали скоростта, чувствам се неудобно, защото седя на задната седалка и нищо не мога да направя. На отиване, когато влязохме в тоя завой, Цветанов още отдалече започна да им казва, че този завой е опасен, разказа Борисов.

По думите му скоростта не е била превишена и шофьорите на кортежа не са били виновни в случая. По него обаче Борисов ще помоли директора на НСО да излезе и да обясни какво точно се е случило и какви мерки ще бъдат взети.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


220
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
138
3
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
това че искаме оставката на крадливото правителство не означава че искаме да дойдат на власт първанов-гоце и престъпника петров.герб да си ходят защото не могат и не стават.излъгаха народа за да управляват с най-деспотичните и некомпетентни методи .оставка
137
2
 
1
 
! Отговори
To be continued... преди 13 години
Сега чакайте другарите да постнат дежурното "Конгрешънъл куортърли" :))))
136
0
 
6
 
! Отговори
Стоян Дилов преди 13 години
Бойко с лада нива на работа а депутатите с градски транспорт,както правят в много ЕС държави.Колко ли пари ще се спестят? Няма да има и ударени пасати от кортежи и т.н.
135
2
 
8
 
! Отговори
до 111 преди 13 години
Разликата е от тук до космоса! За предишните ежедневно слушахме за СПРЕНИ еврофондове, за глоби от ЕС към БГ! За негативни доклади със смажващи конктатаций, за заменки на пустеещи земи за такива на морето, за побои на студенти,миньори и животновъди и още много до безкрай......За въжени огради срещу журналисти в колуарите на парламента и т.н и т.н....
134
8
 
4
 
! Отговори
до 129 преди 13 години
Не разбирам какво си се разврякал толкова. Първо, Гоце няма право на следващ мандат, т.е. каквото било, боло. Второ, нима Бойковите роднини и близки не се занимават с частен бизнес?! Трето, Бойко да не би да живее под наем милия, защото си няма жилище?! Ако мен ме питаш, предпочитам да подаря на Гоце апартамент, защото ако подаря на Бойко, той ще поиска цялата кооперация. Ей тука е тънката разлика.
133
4
 
3
 
! Отговори
Айде малко по-разумн преди 13 години
Герасиме, айде ти и цялата бригадка Матросовци, дето за по пет лева дневно сте заградили Барабойко като стадо крави - теле, ми кажи с какво Барабойко заслужава това. Заплати ли е вдигнал, данъци ли е свалил, цени ли е свалил, безработица ли е понижил, нещо различно от МОЛ ли е построил... Или всичко се свежда до едно кръгово при Драгалевци
132
3
 
6
 
! Отговори
Дани преди 13 години
Да допълня, ще ги принудят червените олигарси да се включат, защото е барба на живот и смърт. Очаквайте зърнени босове, петролни магнати и тем подобни да се включат в атаката против ББ. ДС ги държи с компромати и когато партията майка нареди, напред. Това още повече сплотява народа, защото разбира, въпреки опитите за дестабилизация и дезинформация. То не бяха и агенции за обществено мнение и пр., смях голям.
131
2
 
8
 
! Отговори
Герасим преди 13 години
Не виждам нищо срамно в това да се пътува с автобус. Винаги съм го правил, както и по голямата част от хората в тази държава всеки ден ползват градския транспорт за да стигнат до местоработата си. Проблема е че както вървят нещата скоро и на червената върхушка ще и се налага да го прави, затова реве с цяло гърло.
130
8
 
5
 
! Отговори
равносметка преди 13 години
Другарите не могат да преживеят че Бойко и ГЕРБ ги бият на всички избори досега... За кметове, за евродепутати, за парламент, сега и за президент ще спечелят. А това вече ще е краят на БСП-ДПС-РЗС-СДС-ДСБ и Гоце. Другарите не са печелили избори от времето на Виденов. Скоро няма и да спечелят. И ги боли... много ги боли....
129
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Собствен частен бизнес въртят синовете на президента Георги Първанов, пише в."168 часа". От няколко месеца 21-годишният Ивайло и батко му Владимир имат по 33% от фирма "Айви-СМ" ООД. С толкова дялове е и секретарката на Първанов Марияна, която е сестра на депутата от БСП Кирил Добрев.Капиталът на дружеството е едва 5 100 лв. , но пък има повече от амбициозен предмет на дейност - проектиране и продажба на софтуерни продукти, консултантски и хотелиерски услуги, дистрибуция на стоки и сделки с интелектуална собственост. Участието в "Айви-СМ" е първото бизнес начинание на президентските синове. До регистрацията на общата им фирма Владимир работи като програмист във фирма "Дейзи технолоджи", а Ивайло е студент втори курс, специалност финанси в УНСС. Ивайло Първанов е управител на фирмата. С договора за управление, сключен между дружеството и президентския син, на Ивайло е възложено да представлява "Айви-СМ" пред данъчните и митническите власти. Негово е и задължението да набира персонал и да изготвя годишните отчети за дейността. В замяна "Айви-СМ" се задължава да му плаща възнаграждение в размер на 3.3 минимални работни заплати. Сметките показват, че към днешна дата 21-годишният Първанов-младши получава 792 лв. на месец. Партньор на президентските синове в "Айви-СМ" е и дясната ръка на баща им на "Дондукoв" 2 Марияна Добрева. От седем години 30-годишната дъщеря на покойния Николай Добрев е главен експерт по програмата на държавния глава. Според запознати Добрева е най-близкият сътрудник на Георги Първанов. Тя е човекът, който филтрира срещите и реди изявите му. За разлика от Ивайло и Владимир участието в "Айви-СМ" не е първият скок в бизнеса на президентската секретарка. От края на 2006 г. сътрудничката на държавния глава е собственик на 20% от капитала на фирма "Търговски център Възраждане". Партньори на Добрева са близки до БСП бизнесмени. Част от тях развиват съвместна дейност и с брат й. Дружеството управлява единствения мол в Благоевград. Освен че отдава магазините под наем Марияна Добрева е и собственик на част от помещенията в управлявания от нея търговски център. Справка в имотния регистър показва, че името на президентската секретарка фигурира в няколко сделки за покупко-продажба на търговска площ в мола. Заедно със съдружниците си или техни роднини 30-годишната Добрева притежава над 1300 кв.м офиси, магазини, банкови салони и гаражи.
128
3
 
3
 
! Отговори
kortez преди 13 години
ЕЙЙЙЙЙЙЙЙ, ГЕРАСИМЕТО ВЯРНО ЧЕ В БГ ИМА СВОБОДА НА СЛОВОТО НО ТИ НАПРАВО УТРЕПА РИБАТА.СЛУШАЛ БИЛ ПО АВТОБУСИТЕ ХА-ХА..
127
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
до другаряДГД Гоце и неговият мандат си отива. Барабойко е следващият
126
0
 
15
 
! Отговори
Данс преди 13 години
Замислете се колко лесно излиза информация от родното ни ФБР. А представете си колко е лесно чужди разузнавания да получат разговори на премиера или министрите. Все повече си мисля, че не мафията дърпа конците на тази държава, а някой отвън с една голяма шепа пари.
125
4
 
10
 
! Отговори
Гуньо преди 13 години
Е то няма такива наивници братко... как може още да има хора, които да повтарят като латерни - 'Боко се опълчил на ДС, затова имало такава съпротива'...Честно не е за вярване колко наивни хора има. Затова процъфтява обирджийството над населението; под формата на пирамиди, скрити условия в реклами, крадящи политици, и какво ли още не... ЗАЩОТО СМЕ ТЪПО ПЛЕМЕ, затова!!!!
124
3
 
7
 
! Отговори
другари? преди 13 години
Комунистите се правят, че не са прочели информацията за апартамените на Гоцевите синчета.... Защо така жумите другари? Бъркат ви в очите цецковите наследствени или ипотечни апартаменти, а мезонетите на ГОЦЕ ги подминаваме с мълчание? Що не крещите оставка? Крадец? Предател? Комунист? Що не питате за фирма Айви-СМ?
123
4
 
4
 
! Отговори
Герасиме, Герасиме преди 13 години
Герасиме, с Барабойко начело още дълго ще се ръгаш по автобусите. От началото на годината само лееекинко вдигнаха цените - с има няма 20 процента. В началото на другата скокът ще е 100%, а заплатките нема да мръднат никак
122
4
 
3
 
! Отговори
Дани преди 13 години
Да бай КолюТакъв коментар може да напише само дописник от Позитано 20. Няма и грам база за сравнение. Има желание, старание има авторитет, който е заложен. Само,че незнам дали вие от отдела знаете какво значи това!!! Пак ти казвам, хората разбират и оценяват усилията на ББ. Но съпротивата е голяма, видно е. То не бе Гоце, Серж, Яне или Октопода, Мавъра и секретарката му, а сега извадиха и Усмивката. Предстажи си какви интереси се настъпват. Очаквам и червените олигарси да се намесят в борбата.
121
1
 
6
 
! Отговори
до 97 преди 13 години
Мен ме вълнува, защото определено живея по - зле от вчера. Вчера не ме вълнуваше кой е на власт. Днес, обаче ме вълнува, защото съм свидетел на неща, които "приятелите ти от службите" няма да ти кажат, ако искат да останат от службите. Само да ти кажа, че разни нереализирали се вчера "червени", днес се позиционират много добре във властта, само защото са консултирали близки на бащицата по въпроси свързани с финансирането от ЕС за сметка на редовия българин. То го пише и в твоята сметка, но ...
120
5
 
10
 
! Отговори
kortez преди 13 години
НАИСТАНЕ Е СМЕШНО И ЖАЛКО ЧЕ ГЕРБЕРАСТЧЕТАТА НЕ СПИРАТ С НАПЪНИТЕ СИ ЧЕ БОКО СЕ БОРИ С ***.В ГЕРП ИМА ПОВЕЧЕ ПОТОМСТВЕНИ КОМУНИСТИ ОТ КОЛКОТО ДОРИ И В БСП.ХОРАТА ТОВА ГО ВИЖДАТ И ПО МЕСТА, ЗАТОВА СТЕ СМЕШНИ ЦИРКАДЖИИ
119
7
 
7
 
! Отговори
сценарист преди 13 години
Ако съда беше осъдил алексей Петров на 25 години затвор или на какъвто и да е затвор, другарите щяха да реват до Страсбург, че няма независима съдебна система, че Бойко е диктатор и Алексей е жертва. Сега след като съда пусна Трактора на свобода и оправда Доган за 2 млн. хонорар другарите са във възторг от съдебната система! Трактора и Доган пак са жертви, а самия бойко им залага пиратки, чупи им прозорците, за да ги сплаши. Е те това е "червената" истина.