Ответен удар. Петков клепа в писмо Уорлик

Изпратил е депешата си до 19 сенатори и конгресмени
Обновена: 9 мар 2011 21:40 | 9 мар 2011 21:40,
338
Ответен удар. Петков клепа в писмо Уорлик
Снимка: Булфото

Бившият вътрешен министър Румен Петков изпрати писмо до 19 американски сенатори и конгресмени. Поводът е отнемането на щатската му виза от администрацията на настоящия американски посланик в България Джеймс Уорлик.

През ноември миналата година след размяна на ноти между българското външно министерство и американската дипломатическа мисия у нас стана ясно, че визата на Петков за САЩ е анулирана”.

В писмото си Петков задава няколко въпроса:

Още по темата

Защо до момента посланикът на Съединените щати в България отказва да каже къде и какво разследване се води срещу него?

Дали Джейм Уорлик е пропагандирал пред български граждани узаконяването и продажбата на мека дрога?

Политика на САЩ ли е да подкрепя политически фигури, отказващи да обявят произхода на големи суми пари? Препратката в случая е към имотната декларация на вътрешния министър Цветан Цветанов. 

"Позволявам си да се обърна към Вас откровено, защото в САЩ имам много приятели и колеги, с които сме работили много добре в полза на двете държави", пише червеният депутат в писмото си до щатските политици.

Към него Румен Петков предоставя документи от българските компетентни органи, че разследване срещу него в България не се води.

На въпроса каква реакция от страна на американските власти по отношение на посланик Уорлик очаква, депутатът беше категоричен: „Очаквам, че той ще е на продължителна командировка в Съединените щати. Ще му възложат да работи много активно с българската диаспора в САЩ, за да се минимизират щетите. Това е велика и могъща държава, те не могат да не си дават сметка какъв е ефектът от ежедневните прояви на господин Уорлик”, завърши Петков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


338
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
300
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Пикльото тръгнал да се прави на мъж:)
299
11
 
17
 
! Отговори
Разкрития преди 13 години
Румен Петков загазил заради луксозен апартамент в БарселонаРазследването срещу Румен Петков(на снимката), заради което САЩ му отнеха визата, е свързано със съмнения за корупция на бившия шеф на МВР. Според информация на Уикенд преди няколко месеца Румен Петков е купил апартамент за 1,5 милиона евро в Барселона. Сделката е била изповядана от местен нотариус, но е привлякла вниманието на властите в Испания заради начина на плащане в брой. Остава загадка как Румен Петков е успял да осигури толкова огромна сума, че и да я внесе в Испания.От данъчните декларации, които влиятелният БСП функционер е подавал през последните 5 години, е видно, че той и семейството му не разполагат дори с 5 % от сумата от 1,5 млн. евро. Общите спестявания на семейство Петкови не надхърлят 100 хиляди лева.Испанските власти установили, че Румен Петков прекарал 2 дни в Барселона, като пристигнал с кораб в Каталуния. Той използвал адвокати на Асет банк за преговорите с брокерската агенция за цената на апартамента.Асет е банката, в която основен акционер и досега е Маджо. Така жилището било спазарено за 1,5 милиона евро при първоначална цена от почти 2 милиона. Неясният произход на милионите на Румен Петков е предизвикал разследването, а влиятелни политици от България и дипломати са се опитали да осуетят работата на икономическите ченгета в Барселона.Именно заради съмнения в българската съдебна система и прокуратура испанците все още не са предали на нашенците информация за разследването срещу Румен Петков.Междувременно прокуратурата вече е разпитвала скандалния бизнесмен Мирчо Петков-*** във връзка с писмо от него до бившите му руски партньори, които го съдят за 12 милиона долара. В писмото Мирчо *** разкрива, че част от парите, за които претендират руснаците, са отишли като рушвет за Румен Петков.През 2002 г. социалистът настоял пред Мирчо *** да финансира футболния отбор Спартак-Плевен с 85 тона нафта, освен това в качеството си на черен касиер на левицата Петков прибрал 200 хиляди долара за предизборна кампания на БСП. Срещу Румен Петков в миналото бяха водени няколко съдебни дела, които обаче бяха потулени.
298
7
 
17
 
! Отговори
Дрога преди 13 години
Фермера Уорлик, понастоящем Губернатор на Щат България, се разсърдил на селянина Петков, че продавал дрога, без негово разрешение в Новата Американска Губерния. Даже му отказал да си смръкне. Е може ли такова нещо бе Румене, дай малко на фермера да си дръпне
297
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Его тоя дето пикае по шадраваните като се нацока
296
9
 
0
 
! Отговори
i pak 282 преди 13 години
zasto ne komentiras pismoto na Rume i nestat koito pise srestu poslannika. Poslannikyt e visoko obrazovan i kadyren vis diplomat ot US. zasto nepises kak na takyv spec ilaist mu se raboti s *** kato Cwetanov i Borisow i tehnite tetki, vuini i bablykini, kure? ako tova e na4inyt, s tui pismo, da se razbie GERB, az podkrepiam Rumen. Kogato Gerb padne, Rumen si zaminava na selo da si prepodava negovata matematika i basta. do togava go podkrepiam, kakto i poslannika podkrepiam v negovata tejka ra
295
2
 
9
 
! Отговори
Дърт Педър преди 13 години
Империята отвръща на удара!
294
10
 
13
 
! Отговори
Мислех си преди 13 години
Аз пък си мислех, че Уорлик е вицепремиер. Дали ГЕРБ няма да го предложат за президент на изборите? Сигурни ли сте, че посланник?
293
6
 
0
 
! Отговори
kure 282 nomer преди 13 години
ti s tia Разкрития nai nmogo da si razkries zadnika, kato otmo4a u fomtana da dode da te izlaska u gyzo , ***, toa tvoi liubimec Rumen. I poneje Petkov e estet ste ti dade zapalkata da dyrjis dode te klati i to zapalena ta da ti e po-romanti4no.ot 15 dena prepisvas edin i systi tekst. I dokato za Ceco 6estaka ima dokumenti za izmama, to ti dosega razkazvas prikazi. tai registyra, dai imeto na ulicata pon kydeto Rumen ima app. trae i se nadiavas da te ebyt-lainar smradliv
292
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не съм привърженик на Р.Петков, но му свалям шапка, че се опълчва срещу Уоруик, който вече забрави, че е все пак - само посланик на държавата си в България. Няма защо да се държи като феодал! И все да ни дава наставления какво да правим и колко ниско да му се покланяме! Още малко и ще ни направят следващ щат без проблем!
291
8
 
4
 
! Отговори
Васил Коларов преди 13 години
Да се оплаче и на папата. Но да си избере някое по- известно име, за да хване дикиш.
290
13
 
14
 
! Отговори
До 301 преди 13 години
Гъзолизец е най-доброто сравнение за българина от турско насам. Тогава сме *** гъзовете на турците, после на руснаците, сега ГЕРБ лижат американцки ***. Пада едно *** *** мамата, такива сме, някой като викне тоя е лош и ние след него.
289
6
 
10
 
! Отговори
УСИН преди 13 години
До 278-и.Издуха ли на хамериканеца достоинството.А сега му го забърши,вашата мила мама продажническа и предателска.Като се почне от главния *** Винету и шестака и се стигне до 278-и,всичките сте дупедавци продажници и предатели.Слагайте обаче и презервативи щот после ще ви лекуват пак с наши пари.*** и БЪЛгарите лижат американски *** без да спирът.
288
4
 
12
 
! Отговори
Безпартиен преди 13 години
До 297Сигурно повече съм чакал от теб за кола, сигурно и повече съм мачкан от бившата номенклатура.Сърбал съм им попарата,сърбам я и сега .Погледни кой ни управлява в момента.Погледни кой забогатя ,след като до 89 г.уж бяхме всички равни ?Дали Ж. Виденов фалира банките или такива като сегашните "силни на деня "?Има много неща ,които ние "простолюдието "никога няма да разберем ,а ще "лаем" като куче след керван.Въпреки това аз не искам омразата да ме (ни)води.Не знам дали ще ме разбереш.
287
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ОТ ПИСАНИЯТА СИ ЛИЧИ, ЧЕ НАРОДА Е ПРЕДАТЕЛСКИ И СИ ЗАСЛУЖАВА СЪДБАТА!В ЗЛОБАТА СИ Е СПОСОБЕН ДА ЗАЩИТАВА ЧУЖДОЗЕМЦИТЕ, НАСТАНИЛИ СЕ ТУКА И ПОСТОЯННО НИ ДАВАТ АКЪЛ КАКВО ДА ПРАВИМ! ХОРА ОПОМНЕТЕ СЕ, МОЖЕ И НАЙ-ЛОШИЯ ДА Е, НО АКО Е БЪЛГАРИН ЗАСЛУЖАВА НАШАТА ПОДКРЕПА.
286
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Браво на УОРЛИК МНОГО ДОБРЕ КОЙ Е ТОЙ Р ПЕТКОВ СЕЛЕНДУРНИКА СЛАГАЧА НА ГОЦЕ ЩЕ ДЪРЖИ СМЕТКА НА ПОСЛАННИКА НА САЩ
285
10
 
15
 
! Отговори
Пострадал преди 13 години
до 294 Безпартийния"На мен хората от БСП са симпатични.Въпрос на нагласа..."симпатични са ти хората от БСП щото не си им сърбал попарата.не си живял в мизерията преди 1989-та, не си чакал 10 години за автомобилне си загубил спестяванията си през 1996-та, когато Жан Виденов фалира банкитезатова са ти симпатичниа на мен никак не са ми симпатични, винаги ще ги мразя
284
5
 
14
 
! Отговори
До 294 преди 13 години
Нали ще ставаме поредния Щат, натам сме тръгнали. Като изцокаме парите за магистрали от ЕС, требва да излижем някой друг ***.
283
4
 
8
 
! Отговори
До 292 преди 13 години
Комунизма си е отишъл преди 22 години. Да се оправдаваме, заради собствената ни тъпотия с историята, показва само, колко изпростял е народа ни. И то кво, в бг са останали само Пта. Пубертети, Пенсионери, Престъпници, *** (опа от тях има и износ за чужбина) абе Порнографията е Пълна. Кво да се очаква от такъв народ
282
8
 
14
 
! Отговори
Безпартиен преди 13 години
до 284На мен хората от БСП са симпатични.Въпрос на нагласа...Що се отнася до затворът, всеки който е нарушил законите трябва да отговаря.Петков сигурно не е "цвете за мирисане",но м-р Уорлик се държи като Генерал губернатор и това обижда българите имащи достоинство..
281
6
 
13
 
! Отговори
До 291 преди 13 години
Браво! Няма такъв селянин кат фермера Уорлик. То къв да ни пратят тука на селска държава селянин я!