Ответен удар. Петков клепа в писмо Уорлик

Изпратил е депешата си до 19 сенатори и конгресмени
Обновена: 9 мар 2011 21:40 | 9 мар 2011 21:40,
338
Ответен удар. Петков клепа в писмо Уорлик
Снимка: Булфото

Бившият вътрешен министър Румен Петков изпрати писмо до 19 американски сенатори и конгресмени. Поводът е отнемането на щатската му виза от администрацията на настоящия американски посланик в България Джеймс Уорлик.

През ноември миналата година след размяна на ноти между българското външно министерство и американската дипломатическа мисия у нас стана ясно, че визата на Петков за САЩ е анулирана”.

В писмото си Петков задава няколко въпроса:

Още по темата

Защо до момента посланикът на Съединените щати в България отказва да каже къде и какво разследване се води срещу него?

Дали Джейм Уорлик е пропагандирал пред български граждани узаконяването и продажбата на мека дрога?

Политика на САЩ ли е да подкрепя политически фигури, отказващи да обявят произхода на големи суми пари? Препратката в случая е към имотната декларация на вътрешния министър Цветан Цветанов. 

"Позволявам си да се обърна към Вас откровено, защото в САЩ имам много приятели и колеги, с които сме работили много добре в полза на двете държави", пише червеният депутат в писмото си до щатските политици.

Към него Румен Петков предоставя документи от българските компетентни органи, че разследване срещу него в България не се води.

На въпроса каква реакция от страна на американските власти по отношение на посланик Уорлик очаква, депутатът беше категоричен: „Очаквам, че той ще е на продължителна командировка в Съединените щати. Ще му възложат да работи много активно с българската диаспора в САЩ, за да се минимизират щетите. Това е велика и могъща държава, те не могат да не си дават сметка какъв е ефектът от ежедневните прояви на господин Уорлик”, завърши Петков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


338
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
280
11
 
6
 
! Отговори
Началото на края преди 13 години
Скоро запалката ще бъде ексратиран в САЩ и съден за контрабанд ана дрога.........това ще е краят на *** , които ще бъдат разобличени, като шайка дилъри...........
279
4
 
5
 
! Отговори
Учиндолец с кирка преди 13 години
Няма такъв Селянин !
278
7
 
5
 
! Отговори
До 282 Разкрития преди 13 години
А Цветанов си купил вила на Хаваите с 2 куфарчета пари, като отишъл дотам за една вечер със самолет и от САЩ знаят но не им пука, а Батето Бойко имал апартамент в Париж, който си купил преди 5 месеца с едно куфарче, отижъл дотам с кола. Разбрали го Германците обаче нямало как да му вземат визата щото сме в ЕС и няма визи. Всичко е истина. В ЕС сме, който не вярва да пита след няколко години ще сме в САЩ.
277
14
 
6
 
! Отговори
OKTNM преди 13 години
Отговори:1.Разследването за него е както за който и да е обикновен гражданин, информацията не трябва да е публична. Петков може да е известен във БГ, но в Америка е просто съмнителна личност замесена в политиката на една изостанала, за съжаление, държава.2.И Уорлик да е пропагандирал мека дрога, какво от това, какъв по-точно е смисъла на въпроса? А дали Петков се е срещал с престъпници, тайно, като представител на държавата.3.На Цветанов му направиха проверка от НАП!...Нахална червена св*ня
276
7
 
13
 
! Отговори
anti-uorlik преди 13 години
Един да се опъне на тоя уорлик, че ББ е със свалени *** пред него. Поне някой да има смелостта, затова браво, така трябва. Уорлик вместо да се прави на ментор тука и да раздава съвети да си ходи в САЩ. Той е срам за американците.
275
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
този червен измамник си мисли, че американците са толкова прости и ще му повярват на лъжитевсяко хлапе у нас знае, как се изнасяха куфарчетата с пари от червените другари, как се ограбиха спестяванията на населението чрез масовите фалити на банки през 1996-та, как Румен пикаещия беше първа дружка с братя Галеви, канеше ги на кафе и ги наричаше "интересни лица"е ние ако сме прости да не се досетим - американците не пасат трева
274
5
 
14
 
! Отговори
Аз преди 13 години
Че Румен Петков е ***, смятам че никой не го оспорва. Тук обаче става въпрос за нещо друго. След като Уорлик твърди, че е разследван за нещо, трябва най-малкото да даде информация за какво. В противен случай всеки български гражданин може да бъде третиран по същия начин. Ако те обвиняват в нещо трябва да те информират в какво, нали? Ако му отказват виза за съмнение при покупка на имот, то и на ЦЦ трябва да му вземат визата. За мен Уорлик се меси във вътрешните работи на страната прекалено.
273
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Румен пияницата или е *** ипи не разбира , че не го искат в САЩ естесвенно имат малко мозък хората.
272
16
 
20
 
! Отговори
Румен Петков преди 13 години
Стига сте се занимавали с този *** -- мястото му е в затвора. Защо всички от БСП са така противни?
271
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Дали Джейм Уорлик е пропагандирал пред български граждани узаконяването и продажбата на мека дрога? Ами ако това е верно - влезе "конят в реката"!
270
9
 
16
 
! Отговори
Разкрития преди 13 години
Румен Петков загазил заради луксозен апартамент в БарселонаРазследването срещу Румен Петков(на снимката), заради което САЩ му отнеха визата, е свързано със съмнения за корупция на бившия шеф на МВР. Според информация на Уикенд преди няколко месеца Румен Петков е купил апартамент за 1,5 милиона евро в Барселона. Сделката е била изповядана от местен нотариус, но е привлякла вниманието на властите в Испания заради начина на плащане в брой. Остава загадка как Румен Петков е успял да осигури толкова огромна сума, че и да я внесе в Испания.От данъчните декларации, които влиятелният БСП функционер е подавал през последните 5 години, е видно, че той и семейството му не разполагат дори с 5 % от сумата от 1,5 млн. евро. Общите спестявания на семейство Петкови не надхърлят 100 хиляди лева.Испанските власти установили, че Румен Петков прекарал 2 дни в Барселона, като пристигнал с кораб в Каталуния. Той използвал адвокати на Асет банк за преговорите с брокерската агенция за цената на апартамента.Асет е банката, в която основен акционер и досега е Маджо. Така жилището било спазарено за 1,5 милиона евро при първоначална цена от почти 2 милиона. Неясният произход на милионите на Румен Петков е предизвикал разследването, а влиятелни политици от България и дипломати са се опитали да осуетят работата на икономическите ченгета в Барселона.Именно заради съмнения в българската съдебна система и прокуратура испанците все още не са предали на нашенците информация за разследването срещу Румен Петков.Междувременно прокуратурата вече е разпитвала скандалния бизнесмен Мирчо Петков-*** във връзка с писмо от него до бившите му руски партньори, които го съдят за 12 милиона долара. В писмото Мирчо *** разкрива, че част от парите, за които претендират руснаците, са отишли като рушвет за Румен Петков.През 2002 г. социалистът настоял пред Мирчо *** да финансира футболния отбор Спартак-Плевен с 85 тона нафта, освен това в качеството си на черен касиер на левицата Петков прибрал 200 хиляди долара за предизборна кампания на БСП. Срещу Румен Петков в миналото бяха водени няколко съдебни дела, които обаче бяха потулени.Източник: razkritia
269
6
 
5
 
! Отговори
Акъл море до 264 преди 13 години
Не са ти ясни нещата.Р.Петков е продавал хероин и е трупал капитал точно защото е бил оторизиран от Америка.Сега е в немилост,явно защото вече не слуша и трафика се поверява на други.Знае се кои.Дрогата няма да спре,дори ако трябва да и се проправя път с уран,както в Югославия.Кой ще помага в БГ няма значение.За разлика от теб аз не виждам никаква разлика между Р.Петков и ЦЦ.Като поумнееш и ти няма да виждаш!
268
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
и такъв резил не бяхме брали още..Абе Румене, всички те знаем какво л...о си, и заради пиянските ти изцепки, заради амфетите, които въртяхте с Галеви, заради безбройните подкупи за касата ви.. Заради тебе и още доста наброй хубостници, БСП ще изчезне и справедливо няма да е лявата партия в България. Заради тебе Руменчо, и заради Гоцетата, Кирил Добрев валутния мошеник, Панаира Нинова, Гергов "най-честният" бизнесмен на света, сме 65 г. на това дередже. Намери си работа, Руменчо
267
4
 
16
 
! Отговори
Дона преди 13 години
Интересно ми е защо комунистите обичат да ходят в Америка?Какъв е тоя зор и все имат бизнеси там??Ами да отиде в Москва там ще го посрешнат с букет най малко.
266
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
amerikaneca ima dostoinstvo i kyltyra i ne klykari za6to sa my vzeli vizata na petkov
265
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ето това е истинското лице на Румен Петков-няма да ми дадете виза,ама аз ще ви омаскаря,та да се харесате и на майка си.Четох някъде,че и семейството му било едно голямо нищо,жена оправяла някаква част от света,а видите ли него нямало кой да го оправи?!Руменчо щял да и опише подробно как мъжът и не излизъл от кръчмите....нямам думи..Руменчо не може да приеме,че някой друг може да му вземе първенството по пикаене във фонтани.Румене не резили Партията-майка,от МОСКВА няма да те върнат нали,а може
264
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
do 274 mnogo si pe4en tozi amerikanec a petkov go e zagazil
263
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
tozi petkov see oklepal do 6ia
262
11
 
16
 
! Отговори
NN преди 13 години
Не знам какъв е Румен Петков, но знам, че посланик Уорлик е срам за САЩ и обида за България
261
4
 
2
 
! Отговори
trol преди 13 години
abe toia e mnogo antipatichen,obache...kak taka puk mejdunarodna stancia za podslushvane zasekla negovi razgovori.amerikancite nali sa mnogo woooow s demokraciata i choveshkite prava,kak taka si pozvoliavavt da podsulshvat BG grajdanin??na tiahna teritoria li e izvurshil prestuplenie ili zagovor??a onzi poslanik li e aktior li e,shut li e neznam ama e mega neadekvaten!!