От "пепел" ли е Тракия? Спешни проверки на ДНСК

Канят строители, медии и политици да взимат проби
Обновена: 22 мар 2011 14:49 | 22 мар 2011 12:24,
184
От "пепел" ли е Тракия? Спешни проверки на ДНСК
"Пепел" на Тракия. Снимка: БСП

Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) е сезирана и е възложила на лаборатория да проведе спешно изпитване на материалите, които вече са вложени в строежа на магистрала "Тракия".

Това обяви на пресконференция зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Георги Прегьов.

Коментарът му е по повод твърдения на червената опозиция за "градим магистралите си върху пепел”, което според зам.-министъра звучи нереалистично.

Още по темата

Той цитира и писмените становища от кореспонденцията между МРРБ и Агенция "Пътна инфраструктура": "Доставените материали са с естествен генезис, но с антропогенни включвания – материали като парчета от тухли", "Пробите може да са взети от силно замърсени участъци", "Няма основание да се твърди, че материалите ще предизвикат деформация, ако бъдат вградени".

"Политиците нямат място в експертните оценки. Ако се установят отклонения от техническата спецификация, тогава съответните лица, които носят отговорност за влагането на материали в строежите, биха понесли своята отговорност. АПИ играе ролята на възложител и не носи отговорност за качеството на вложените материали, още по-малко такава отговорност трябва да се търси от министъра на регионалното развитие", смята Прегьов.

"За да гарантираме пълната прозрачност и обективност, когато се вземат пробите на място и когато се изпитват в лабораторни условия, ще помолим да присъстват представите на строителя, възложителя, на строителния контрол, на опозицията, на медиите, така че да демонстрираме, че компромиси с качеството няма да правим", увери зам.-министърът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


184
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
9
 
11
 
! Отговори
Гуньо преди 13 години
Толкова много се повтаря думата "МАГИСТРАЛИ", че накрая вече всички взеха да вярват че се строят магистрали. Вземете прочетете статията в афера бг :-)
27
5
 
7
 
! Отговори
jasemi преди 13 години
"Канят строители, медии и политици да взимат проби" Никой от тези хора не знае как става това,за да го направят са нужни специалисти,а не пенкилери!
26
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
до ГуньоНикът ти е подходящ!Ти кой искаш да плати магистралите ако не всички ние?!?!? Братска Русия ли???Беше тя, другарю!
25
4
 
8
 
! Отговори
плесен преди 13 години
..и после кой???? Станишев ли пак?
24
5
 
2
 
! Отговори
babavi преди 13 години
E to ekspertite ve4e se izkazaha. Spomnete si doklada ot ekspertnata proverka s ogromniq spisak naru6eniq po lotove.Pak vqtar i magla...
23
15
 
18
 
! Отговори
за БЪЛГАРИЯ преди 13 години
НА 26 МАРТ ОТ 11 НА ПЛОЩАД "БАТЕМБЕРГ" В СОФИЯ ЩЕ ИМА ПРОТЕСТ СРЕЩУ ПРАВИТЕЛСТВОТО. ВСИЧКИ ЗАСЕГНАТИ ОТ ТОВА УПРАВЛЕНИЕ СА ДЛЪЖНИ ДА ДОЙДАТ АКО ИСКАТ ДА ИМА НЯКАКВА ПРОМЯНА !!! СЕГА БЪЛГАРИЯ СЕ НУЖДАЕ ОТ НАС НЕКА ДА И ПОМОГНЕМ!!! 26 МАРТ - БАТЕМБЕРГ !!!
22
2
 
7
 
! Отговори
Истината. преди 13 години
Най-тъжното обаче си остава факта, че народът вярва на всичко...или по скоро вярва на това, което се котира по новинарниците. Ей се едно сте на село и търсите кой е изял петела на човека, кметът обикаля и сочи кучетата, попът вика гони котки, а никой не забелязва, че и кметът и попът си бършат ръцете.
21
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Медии и опозиция ще присъстват на взимане на пробите и на тестването им, така че оакването на червената *** отново ще е торално...както обикновено
20
15
 
26
 
! Отговори
Гуньо преди 13 години
"МАГИСТРАЛИТЕ МЕГА ЛЪЖАТА НА ГЕРБ"За 35 години Тодор Живков е направил 250 км магистрали. Ние сме си поставили целта да направим 250 км за 4 години. Балонът се надува и надува, превръщайки България в държава на магистралите.Хиляди километри републиканска пътна мрежа са изоставени, а все още има населени места, до които дори няма път! Парите за магистралите идват от бюджета (досега), както и от увеличаването на дефицита и трупането на дълг, който предстои да платим всички ние.
19
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Четете бе олигофренчета:"За да гарантираме пълната прозрачност и обективност, когато се вземат пробите на място и когато се изпитват в лабораторни условия, ще помолим да присъстват представите на строителя, възложителя, на строителния контрол, на опозицията, на медиите, така че да демонстрираме, че компромиси с качеството няма да правим", увери зам.-министърът.
18
13
 
16
 
! Отговори
до 8 преди 13 години
Под "тиквата " имаш предвид Луканов,Виденов,Костов ,Царя или Станишев? Те трябваше да я свършат тази работа ,ама си пипаха мъдете и си уреждаха далаверите ,за това няма нито една магистрала.
17
3
 
8
 
! Отговори
aha, преди 13 години
Vsiaka darjava v ADA si imala svoi kazan v koiato vriali greshnite dushi. Do vseki kazan imalo diavol pazach.Do Balgarskia kazan niamalo pazach.Ako niakoi podade glavata, drugia do nego go butal nadolo.
16
10
 
10
 
! Отговори
Loverman преди 13 години
Тиа БСП не пропускат да наклепат пред обществеността предизборно обещание, което очевидно се изпълнява... не че е кой знае кво. Нека първо си анализират техния принос за развитието на нашата инфраструктура и тогаа да говорат!
15
3
 
10
 
! Отговори
до 9ти преди 13 години
Тоя час на Калина много дълъг бе.Пък и за един час що поразии направи - като за два мандата.
14
3
 
15
 
! Отговори
секретно преди 13 години
!!!!много разпространено е да се ползва асфалт втора употреба. А едно навсякъде е ФАКТ. Всички машини са с шунтирани датчици. Това е за да постила повече асфалт на едно минаване и да се спертяват разходи. После колко качествено става вие най добре си знаете. Дори асфалт първа употреба да сложат то асфалтирането е некачествено но това вече трудно ще го установят. Освен ако не направят изненадваща проверкана машините :D :D :D но и да ги фанат ще кажат "моментна неизправност на машината" :D :D :D
13
7
 
2
 
! Отговори
Азъ преди 13 години
А от 4-ти километър кой поканиха?
12
11
 
21
 
! Отговори
Голям Праз преди 13 години
Тиква повя на бял кон, из един плодороден район. След като го превърна в пустиня, яхна си коня и си замина!
11
3
 
7
 
! Отговори
Dobre de преди 13 години
Dobre de, kachestvenite materiali shte se vlojat pak v BG, ya na nyakoi nov paten uchastak do chastna vila, ya upotrebeni v Bankya, "kakvo tolkova".
10
8
 
17
 
! Отговори
мухала преди 13 години
*** , каквито и да ги дробите е до време , а то свършва, всички разбраха, тъпака боко колко му е акъла, всеки българин с поне заченки на мисловен процес вижда на къде върви държавата, за останалите и без това съществуването е безмислено, боко бавно ни закопава и ако не го спрем ще ни трамбова отгоре, смърт за гроб и тъпите мутри, на бунището на политиката и после в затвора
9
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ако аз поръчам анализа и аз дам пробата,какъв ще е резултата?-питам аз и отговор не искам."Пробите може да са взети от силно замърсени участъци", "Няма основание да се твърди, че материалите ще предизвикат деформация, ако бъдат вградени".Сега проби ще се вземат от където трябва.Пък след година две оди ги търси тея дето ся дават баницата.