Борисов да даде доклада за корупция в АЕЦ "Белене", зове СДС

Сините предлагат вътрешните избори да са на 29 май
Обновена: 3 май 2011 18:26 | 3 май 2011 16:49,
55
Борисов да даде доклада за корупция в АЕЦ "Белене", зове СДС
Снимка: БТА

Лидерът на СДС Мартин Димитров поиска премиерът Бойко Борисов да предостави на народните представители доклад, който Тенчо Попов като заместник-председател на Българския енергиен холдинг му е предал през 2009 г.

В този документ, по думите на Попов, са описани злоупотреби свързани с проекта "Белене" за стотици милиони левове.

Премиерът е предал доклада на прокуратурата. "И до ден-днешен ни вопъл, ни стон", коментира Димитров.

Той настоя, когато бъде насрочено обсъждането по проекта "Белене" в парламента всеки един народен представител да бъде запознат с всички факт.

"Ако това се случи, много трудно този проект ще получи подкрепата на Народното събрание, като се видят числата и като се види каква е целта на "Белене". Като се видят корупционните практики много трудно, дори тези народни представители, които дълги години стоят зад проекта, ще си позволят да гласуват в зала за него", обясни лидерът на СДС.

Партията е на мнение, че общите вътрешни избори на Синята коалиция трябва да се състоят до края на май.

Според председателя на Националния изборен щаб на СДС Борис Марков изборът на дата е отворен въпрос, който подлежи на уточняване.

Още по темата

От СДС посочиха, че могат да отстъпят от вече гласуваната дата 15 май и те да се проведат и на 29 май. ДСБ вече предложи датите от 12 или 19 юни.

Борис Марков обаче заяви, че колкото повече се удължава времето за вътрешни избори, толкова повече се скъсява кампанията за реалните.

В началото на следващата седмица ще бъде взето решение дали да има гласуване по Интернет по време на предварителните избори.

Желанието го има, но все още липсва техническото решение, поясни Марков.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Премиерът ще продължи да потъва,:)) 1.Защото не може да избяга от миналото си .. 2.Защото има ограничен Ентелект и неподходящо образование - меко казано .. 3.Защото е грандоман и самовлюбен *** , които не иска да слуша по-0 умни от него .. 4.Защото не направи коалиция със сините , а е с психопата Волен.. 5,Защото е руски агент или са му слаби ангелите - пред руснаците . 6.Защото им кляка - с АЕЦ-а, -началото на края му ..) 7.Защото е по- посредствен популист , дори от Тошо..)..Мачлета и простащина ...)))Държане -интервюта и прочие ..) 8.Защото НЯМА идеи и не идейно убеден... в това , което иска и прави - днес едно , утре- друго..) 9.Защото все повече ще "цъфти' посредствеността му - театърът е до време ..) 10.Защото НЕ изпълни обещания - за Доган и мафията , за олигарсите и 'съдебната' власт , за корупция и връзкарство..) 11Защото в края на краищата е поредния дубликат , комуно продукт , червен,които излуга много граждани ..)) 12. Вижте му дС-другарите , олигарсите , приятелчетата, езика , номерата , ...))))))
26
5
 
1
 
! Отговори
ЗАПОЗНАТ преди 13 години
СДС? Кои беха тея? СДС са тезй които тотално съсипаха държавата България Иван Костов е най големият унищожител .Анатема да бъде
25
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Борисов тикво проста ОСТАВКА!
24
1
 
1
 
! Отговори
Бойко преди 13 години
Ако това се случи, много трудно този проект ще получи подкрепата на Народното събрание, като се видят числата и като се види каква е целта на "Белене". Като се видят корупционните практики много трудно, дори тези народни представители, които дълги години стоят зад проекта, ще си позволят да гласуват в зала за него",
23
0
 
5
 
! Отговори
ТОНИ преди 13 години
Браво, добро искане на СДС, а горните, що пак ривете, като недозаклани. Не е ли във ваш интерес да научите повече за корупционните практики с които са ви ограбвали и да си направите сметка, колко още ви предстои.
22
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Кучетата си лаят кервана си върви !Баба ми знаеше по хубави приказки да разправя за караконджулиПисна ми да чета врели некипели искам нещо реалити като биг брадърПееш ли пенке кои ли ми те слуша всеки дрънка глупости
21
0
 
6
 
! Отговори
Бойко преди 13 години
Посадихте ли си ....КАРТОФИТЕ.....имаите на предвид 'че семената струват 2 лева за 1 килограм ........!!!!!!!!
20
2
 
7
 
! Отговори
ДС преди 13 години
Че коалицията вече е налице : : )))))) 1.АЕЦ-а..Р.Овч. , гоце и рапона-заедно.. ))) 2.Съдебна система-НЕ пипане на ВСС- гоце избранниците ... 3.Над 60% в ДАНС- мутрите от ДС-БКП- и децата им .. 4.Златев-сватба-в Бояна - Гоце и Боко, заедно с руските олигарси..... 5. СИК - и историята на пожарникаря .: ))). 6.ЦветИто- спец щерката- с многото милиони-БОКО си трае..Няма ДАНС или СРС-та или следователи в България .. )) 7.Нито дума за ***-аджиите- те извънземни ли са ?? 8.Пенсионирани , но БОГАТИ ФУРАЖКИ - в редиците на Рапона .. 9.ДС- ченгета- областни , в парламента и шефове в ГЕРБ-а .. 10.Симеоновци и вифаджии-на уважение в ГЕРБ-а - с власт ..<IMG...
19
2
 
1
 
! Отговори
Бай Мангал преди 13 години
ав други доклади пише ли за другарите от САЩ и ИТАЛИЯ строящи ветропаркове и тецове централи за биомаси щоту ите имат гоолямо желание-мерак да изтупат и без туй празните джобове на бедняците в ЕС-бьлгарите а пише ли КОНЦЕСИИТЕ за ДОБИВ на МИЛИАРДИ КУБИКА ГАЗ подарени за без ПАРИ на МОРМОНИТЕ отСАЩ аза КОНЦЕСИИТЕ за ЗЛАТО В КРУМОВГРАД И ЧЕЛОПЕЧ за без пари канадците -ЩО ТАКА мьлчим кат сьбрание на женски полови органчета на хомопарад
18
0
 
5
 
! Отговори
КАРТОФЧЕТО преди 13 години
Доктрината "Картоф" е единствената икономическа програма на Бойко Борисов...В нормална държава подобно изказване от страна на премиера със сигурност би съборило правителството само за няколко дни. Разбира се, в нормална държава подобно изказване изобщо нямаше да бъде направено, защото там никой не би избрал за министър-председател откровено неграмотен човек. Доктрината Картоф на премиера Борисов не е просто изпусната фраза, а начин на мислене. Това е автентичен израз на икономическата политика на настоящото правителство, което не само не пребори кризата, но и я задълбочи до такава степен, че едва ли има икономически експерт, който да посочи конкретен изход от нея. Истината е, че днес България се управлява от човек, който може да прави две неща да рита топка и да сади картофи. Той не знае, че от няколко хилядолетия съществува разделение на труда и не е задължително да си засадил картофи, за да можеш да ги ядеш.
17
1
 
3
 
! Отговори
ЗАПОЗНАТ преди 13 години
И в този доклад пише ли за интересите на Риск инженеринг,Енергоремонт,Атоменергоремонт,Корпоративна търговска банка и частни лица с интереси там да се строи?Те май са приятели на Бойчето?
16
3
 
4
 
! Отговори
чичо преди 13 години
ВЛЕЗЕМ ЛИ В ШЕНГЕН---БСП ИЗЧЕЗВА...ТРАКТОРА ЩЕ БЪДЕ БРАКУВАН .....И ТЕ МНОГО ДОБРЕ ГО ЗНАЯТ.И ЗА ТОВА ПАНИКАТА ИЗ ТЕЗИ МАФИОТСКИ СРЕДИ Е ПЪЛНА.АКО НЯКОЙ ИЛИ НЯКОИ ПРЕЧЕТ НА БЪЛГАРИЯ ДА ВЛЕЗЕ В ШЕНГЕН И ДА СЕ РАЗВИВА В ПРАВИЛНАТА ПОСОКА----ТОВА СА ДРУГАРЧЕТАТА ОТ ЧЕРВЕНАТА МАФИЯБСП
15
1
 
6
 
! Отговори
истината преди 13 години
Президентът Георги Първанов е похарчил близо 64 хил. лв. само за два полета зад граница с правителствения Авиоотряд 28 от началото на тази година до април. Това показва справка за командировките на държавния глава, предоставена на Монитор. Дестинациите, до които е отскачал президентът, пък стават ясни от официалния му сайт. Според информацията тампарите са отишли за пътувания до Хърватия и Австрия.За официалното посещение в Загреб Първанов заминал през март, като взел със себе си и съпругата си Зорка. В Австрия пък се разходил за два дни и отново бил придружаван от първата дамаПо закон транспортните разходи се осигуряват от бюджета на президента, който общо за тази година е близо 4,2 млн. лв. От Дондуков 2 обясняват, че не са искали допълнителни средства за осъществяването на задграничните екскурзии на Първанов. От предоставената справка става ясно обаче, че има фрапираща разлика в парите, платени за командировки в чужбина без транспортните разходи между първия и втория мандат. През първите пет години на поста Първанов изхарчил ударно почти 43 хил. лв.за хотелски стаи и храна.За втория мандат разходите спаднали повече от четири пъти и възлизат на малко над 9 хил. лв. Не става ясно обаче на какво се дължи този рязък спад в харчовете, тъй като отново според сайта задграничните пътувания на Първанов не са намалели значително. Приблизително по сто екскурзии в чужбина е имал той и за двата мандата
14
8
 
13
 
! Отговори
Nobody преди 13 години
СДС? Кои беха тея?
13
3
 
15
 
! Отговори
Гарабедчо преди 13 години
Поме интересува доклада за Бойковите милиони Цецковите имоти Костовата приватизация, симеончовите гори и т.н. и т.н.
12
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
АЕЦ Белене котило на корупцията
11
5
 
18
 
! Отговори
жоро преди 13 години
Нито боко може да напише доклад нито Мартинчо мже да го прочете . Всичките са лъжци и крадци само ни баламосват чрез журналята.
10
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Боко и Цвъко са омазани до уши в кал и ***. Ако тръгнат да ги разследват,ще замирише много.Точно затова няма да го допуснат.Направи ли ви впечатление,че цените на строителните материали намалят,а цената на проекта расте ? Странна работа,може би Цвъко е дал консултация ?
9
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
За Президент-Демократ (+)За Президент-*** (-)
8
2
 
14
 
! Отговори
hagen преди 13 години
Ето сега е момента Янето да извади от ръкава си комлроматните материали но не би.Нали с тях ще компрометира сегашните си господари.