Борисов уволнява и зам.-министър на земеделието

Отстранената шефка на НОИ била партийно назначение
Обновена: 19 май 2011 09:19 | 19 май 2011 09:12,
204
Борисов уволнява и зам.-министър на земеделието
Бойко Борисов. Снимка: Архив Булфото

Чистката в правителството на ГЕРБ продължава. Това стана ясно от думите на премиера Бойко Борисов пред Нова телевизия.

"Мисля, че ще сменя един зам.-министър в земеделието. Министърът на този етап се справя добре", заяви той.

И допълни, че "всичко, което трябва да подобри работата на кабинета, ще бъде правено, когато е необходимо и когато преценя, че имам по-добър кандидат за дадения пост".
 
Според Борисов е почтено министър Александър Цветков да си подаде оставката, след като премиерът е счел, че има по-добър кандидат за транспортното министерство.

За него Ивайло Московки, който ще заеме мястото на Цветков, е по-добър за този пост.

За смяната на зам.-министъра на икономиката Марий Косев Борисов каза, че за две години е възложил да се направи реформа в енергийния сектор. Но към днешна дата абсолютно нищо не било променено в сферата на преструктурирането и реформите в енергетиката. „На мен не ми трябват зам.-министри, които като ги търся, по една седмица ги няма”, заяви Борисов.

Още по темата

„Мен ми трябват работещи мотори, които да правят реформи, да контролират проектите”, каза още Борисов.

По думите му важна причина Косев да бъде сменен е и Законът за възобновяемите източници, който е минал през Министерския съвет и е внесен в Народното събрание.

„Следващия управител на НОИ ще излъчи парламентът по предложение на парламентарната група на ГЕРБ”, каза Борисов.

„Не е вярно, че промените се правят заради конкретен човек”, заяви той и добави, че самата Митрева явно е забравила, че е била партийно назначение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


204
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
163
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Виждам, че някакъв *** вие от унижение и срам в сайта и спами непрестанно!Горкото създание!
162
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Другари, натиквам безплатно милиционерски хемороиди. Записвайте се овреме - след изборите ще има опашки.
161
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Интересен е фактът, че правителството на Станишев не можа или не желаше да въведе информационна система за свързване на базата данни на МВР, Следствието, Прокуратурата, Съда и Митниците, която щеше да реши ключови проблеми в борбата с организираната престъпност и корупцията. Това се обясняваше с липса на средства.Но Станишев намери 50 млн. лева за бюджета на новата държавна компания за нанотехнологии.Освен това, Станишев тихомълком достави от IBM без конкурс или други оферти суперкомпютър за близо 6 млн. лева.
160
9
 
43
 
! Отговори
ДЕГРАДАЦИЯ преди 12 години
БОКО СЪСИПА НАРОДА ОТ ГЛАД И МИЗЕРИЯ , ПО ЗЛЕ НЕ Е БИЛО ,А ЩЕ СТАВА И ПО ЗЛЕ - НЕ ЗНАМ ВЕЧЕ КОЙ ТИ ВЯРВА !
159
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
При управлението на тройната коалиция с премиер Станишев, приятелят на баща му Стоян Марков се върна в България. Той вече е сигурен, че следите на старата номенклатура са заметени.В медиите се появиха коментари, че бизнесменската кръв на Стенли е кипнала и старите партийни връзки на бившия член на Политбюро са избуяли наново, включително и в правителството. Коментира се също това, че той бил в основата на непрозрачни, обвити в мистерия правителствени сделки с IBM . Създаването на държавна компания за бизнес в областта на нанотехнологиите също била негова идея.
158
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Другари, натиквам безплатно социалистически хемороиди. Записвайте се овреме - след изборите ще има опашки.
157
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Туристическата инвазия на Георги Велчев се разширява на юг. Там има апетитен имот между Несебър и Равда, собственост на държавната фирма Академика. Вещото юпи веднага прилага играта гъвкавата схема.На офшорния остров Ман се регистрира фирмата Академика Сий палас, която трябва да инвестира 50 млн. лева за страителството на нов суперкомплекс с 2000 легла. Комбинаторът Велчев прави сдружение между Академика и съвсем неизвестната и непозната в туристическия бранш фирма Керко България, която пък се оказва собственост на друга офшорка ЕСМ holding Ltd от Британските Вирджински острови.Какъв подарък мислите получава офшорния партньор? Като апортна вноска за бъдещия палат подаръкът е 75 декара терен край морето. Тази хитра схема заобикаля забраната чуждестранни фирми и лица да купуват земя в България.
156
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сложното преливане на имена и фими е идеална възможност за хитро прикриване и извършване на всевъзможни финансови игри и измами.Краун хотелс ЕООД на Георги Велчев е измамила безпаричния Варненски икономически институт. Велчев получава два хотела на Златни пясъци Мургаш и Ехо срещу ангажимент да построи нова сграда на университета.Фирмата не си изпълнява обещанието и запазва пълно мълчание, въпреки многобройните писма на ректора Кольо Донев. Така действа силният!
155
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Отборът на 3-те юпита е силен и обигран. Те са много вещи в създаването на схеми за многото си фирми и хотели, а и имената им са съзнателно сходни, подвеждащи и объркващи.През 2001 г. е вписана фирмата Краун Хотелс ЕООД с едноличен собственик Георги Велчев и седалище Австрия. Но за управление на хотелската си собственост, той регистрира Краун хотел мениджмент, в която е мажоритаен собственик в съдружие с други българи и руснаци.Тази компания придобива 2% от акциите на Златни пясъци 2000, но те са вписани в друга фирма на Велчев. Това е Хелиос мениджмент, която изгражда два големи хотелски строежа Хелиос 1 и Хелиос 2. Това са двете части на голям комплекс Helios Spa & resort луксозното чудо на Златни пясъци.
154
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Боко няма Ви работя повече за жълти стотинки а Вие да правите милиарди...майна*а Ви махам се
153
4
 
18
 
! Отговори
До 152 преди 12 години
Просто така гласувахме
152
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Иинвестициите в туризма на Стоян Марков и зет му Георги Велчев в първия етап, са предимно от източените от България пари. След това влизат тлъстите комисионни от сделката с външния дълг на другият брат, Милен, финансовият министър. И не на последно място прането на руски пари.Убедете се сами:Първата копка е през 1998 г. в Златни пясъци, когато Велчев купува хотел Велико Търново чрез фирмата си Веримарк Маркетинг Лимитид- кипърска офшорка.На мястото на стария хотел бързо се издигат два грамадни корпуса Краун плаза 1 и Краун плаза 2, разположени на 10 декара парк, с огромен басейн, ресторант, бар-вариете, фитнес, сауна и други екстри.Комплексът на Велчев е пристроил незаконно второ крило, но строителният контрол е безсилен пред властимащите Велчеви и не може да бъде разрушен.
151
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Утре помпиер-питекът ще се чучне в президентското кресло, след като ни натресе АЕЦ-Белене. Боже, Боже, ние ли ти се криво молихме, ти ли криво ни разбра?!
150
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Вижте го беее човек от народа....Диван от комо,моряшка фланелка от пазара в Созопол....още малко и няма да познае човек,че жена му комунистическата щерка с куфарчетата не притежава половин България.Боко....кого лъжеш бе човек...себе си?!?!?!
149
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Доц. Пламен Кенаров, бивш царски депутат, който е добре запознат с тънките игри на Стенмарк и братята Георги и Милен Велчеви, твърди: След 1989 г. Стоян Марков напуска България и заедно с Огнян Дойнов се захващат да организират външнотърговските фирми, създадени през 80-те години, на базата на международни проекти. За тези дружества са били открити близо 200 банкови сметки във Виена, Лондон и Щатите, но на имената на частни лица. Не е трудно да се предположи, че двамата висши партийни ръководители са определяли хората със сметките и знаят кои са.Доц. Кенаров твърди, че Стоян Марков е мозъкът на източването на външния ни дълг.Присвоените пари от Марков сега се изпират чрез инвестиции в България от него и зет му дръзкият млад бизнисмен вече олигарх Георги Велчев, чието състояние се изчислява на над 1 млрд. евро.
148
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Другарю Цветанов, а какво ще правим след изборите? След такава диария - хем обезводнени, хем с пролабирали дупета, хем прецакани.
147
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Стоян Марков и семейството на зет му Георги живеят в един от най-престижните квартали на Лондон Саут Кенсингтън. Съседен на бившия велможа е луксозният апартамент на мафиота Иван Тодоров Доктора, ликвидиран по мафиотски начин надупчен от куршуми. В непосредствена близост до апартамента на династията МарковВелчеви е скъпият апартамент на Спас Русев бивш шофьор на Стенмарк, а понастоящем и той олигарх. Има ли българин, който да повярва, че бившият член на Политбюро Стоян Марков е спечелил милионите долари в едно несретно изгнание в чужбина с непосилен труд и живее в Лондан наравно с английските милионери?
146
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Другарю Кутев, а какво ще правим след изборите? След такава диария - хем обезводнени, хем с пролабирали дупета, хем прецакани.
145
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
С невъоръжено око се вижда, че 22 години след отстраняването на Т. Живков от властта май не сме направили гигантски крачки в напредъка си. И днес преданите му чираци са премиери, министри и депутати; внучката му кове закони в Народното събрание; преводачката му е български посланик в САЩ (втори мандат); зетят му бе оплакан като национален герой. Патриархът на Православната църква е назначен преди 46 години от Живковото политбюро, а телохранителят на вожда след четиригодишно рекламно присъствие в МВР, след отказан депутатски мандат и недовършен мандат като кмет на София ръководи държавата. Добрия Юнак от Банкя направи невиждана кариера: от милиционерски майор преди 2001 г. порасна до генерал-лейтенант през 2004-а нерегламентиран в полицейските и във военните закони скок, който не са правили дори Наполеон и Димо Гяуров след най-бляскавите си победи. Днес Златев чрез машата си Боко Т. уволнява Марий Косев, Хр. Митрева и други професионалисти. Утре помпиер-питекът ще се чучне в президент
144
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Все по-добре ставаме, ама дори станахме по-корумпирани от последните изслудвания, а по-конкурентоспособност вече сме последни:) Ама се успокоявам, че хърватите са по-зле от нас:)