Дянков избрал за министър Московски

Александър Цветков бил доста неразпознаваем в Европа
Обновена: 20 май 2011 15:04 | 20 май 2011 12:25,
43
Дянков избрал за министър Московски
Ивайло Московски. Снимка: Министерство на транспорта

Вицепремиерите Симеон Дянков и Цветан Цветанов са поканили Ивайло Московски за министър на транспорта.

Това стана ясно от първата пресконференция на Московски, който преди дни замени Александър Цветков.

"В екипа ни имаше много потенциал, който не беше използван", призна министърът.

Той посочи, че не е имал конфликти с предшественика си, но като мотив за смяната повтори тезата си, че Александър Цветков е останал неразпознаваем за Европейската комисия.

Московски съобщи, че предстои конфигурацията на ресорните зам.-министри да бъде променена.

"Промяна в политиката на министерството – основна и голяма, няма да има", посочи новоназначеният министър.

"И досега тя е била екипно дело и не е спускана еднолично от министъра. Това, което ще се случи, е ускоряване на действията за максимално гарантиране на средствата", каза Московски. За целта се изграждат звена за управление на проектите – в Агенция "Пътна инфраструктура", в НКЖИ и др.

За първото тримесечие на 2011 г. обемът на товарните превози на железниците се е увеличил с 18%, отчете ресорният зам.-министър Камен Кичев.

Още по темата

Работи се по подобряване състоянието на подвижния състав, предстои внос на нови спални вагони, информира той. От 29 млн. лева през миналата година, през 2011 загубите на БДЖ са намалели до 19 млн. лв.

За концесията на летище София предстои избор на консултант. Според Ивайло Московски летището работи добре, на печалба е и остава да се прецени дали може да реинвестира в развитието си.

"Концесията на летището няма да се случи на всяка цена, а след внимателно консултиране и с европейските институции", потвърди Московски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
10
 
! Отговори
втвърдяващия се преди 12 години
Аааа да Цветков е неразпознавайм в чужбина щото знае два западни езика за разлика от смешника от Банкя дето ни излага постояно дето и да отиде.
19
5
 
9
 
! Отговори
djankov преди 12 години
не мрънкайте , сложих една разпознаваема черна муцунка .Европа обича *** , аз съм преценил.А и е много образован - все пак е завършил в Свищов.Има и житейски опит.
18
25
 
2
 
! Отговори
BG преди 12 години
SAMO GERB!!! : ]
17
0
 
9
 
! Отговори
мда преди 12 години
Ми неразпознавайм е човека в ЕС щото не ходи само командировки из чужбина да се шлянка.Пък Цуцьо,Боко,Дянкича и други знайни и незнайни палячовци на държавна издръжка не слизат от самолетите за сметка на българския народ разбира се.
16
1
 
23
 
! Отговори
ха ха ха преди 12 години
Ся разбрахте ли що сме последни в ЕС.Щото един съмнителен финансист и един физкултурник назначават министрите в БГ през главата на един пожарникар.
15
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
15 - "Прави сте че се зароди живот в България - въшките." - казала въшката!
14
3
 
2
 
! Отговори
ДО 13 и 11 преди 12 години
Прави сте че се зароди живот в България - въшките.
13
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Писмо до Васил Левски, написано от Таня - ученичка 11 клас Спи, Дяконе! Не се събуждай! Остани в незнайния си гроб! Добре си ти. От там не виждаш. . . съдбата на достойния ни род. Не виждаш майките, които днес не раждат. Стариците край кофите за смет. Бащите с джобовете празни, в ръцете с куфари и здравец за късмет. Децата ни са вече на изчезване. Селата мъртви. Пусти градове. Строим хотели, паркинги, гаражи. Край просяка минава Беемве. На пътя към Европа се продават в ръцете с кукли малките моми. Те детството си в сънища сънуват, стаена скръб в очите им гори. . . . Спи, Дяконе! Не се събуждай! Добре си там под тази черна пръст. Завиждам ти за туй, че не дочака мечтите си, разпънати на кръст.
12
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
11 - Прави си! Добре че дойдоха ГЕРБ, че се зароди живот в България:)
11
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ми дянков,че кой друг!?!? Май лъсна истината спрягана тези дни, че примиера е дянков, а не бокича.. (нарочно имената са изписани с малки букви). След още 2 години управление на този келпав кадър на МВФ и България ще стане американска!!! Но преди да се радвате,ще кажа, че не в хубавия смисъл.....
10
2
 
18
 
! Отговори
ДАЛИ СА ПРАВИ преди 12 години
Май Борисов направи коалиция ГНОМ.Министър от ДПС,секретар от НДСВ,БСП,(познавам баща му,заедно сме били на фонтана.(ПЕТКОВ).БОКО,не лъжи хората , уплаши се.Хора не им се връзвайте на тези Престъпници.Да си направим собствени избори?
9
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За този гласува дори Румен Петков, защото били добри приятели с баща му още преди 1989 година:)) ГЕРБ ни предлагат младите лица на старите муцуни на БКП:) Не че е лошо, но вече да си кажем какво искаме:)
8
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
6Боко не мисли да си ходи.Имало още много пара за крадене.Този удари всичкитемутри в земята.Маргини,Маджовци,Илиевци ряпа да ядат.Този рекетира цялата държава.Най-страхливия отиде най-напред с "материала".Справедлив ли е живота?Не и никога не е бил справедлив но е БАЛАНСИРАН.
7
0
 
17
 
! Отговори
бай Курти преди 12 години
до 2-риЕми и тук, като и на улицата само убиваме време. Разликата е че на пътя народната полиция ме снима с камера, явно искат да ме викат на кастинг за актьор..
6
4
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе тази партия недоразумение - ГЕРБ, заедно с още по-голямото недоразумение Бойко *** а няма ли да им щтракне в малките мозъчета, че трябва да си ходят, ОСТАВКА!!!!
5
4
 
23
 
! Отговори
Каспичански преди 12 години
Все друго щеше да бъде, ако е Нюйоркски, Вашингтонски, Берлински ...пък то някакъв си Московски.
4
2
 
24
 
! Отговори
PHANTOM MENACE преди 12 години
А 2-РИ Е МНОГО ПРАВ ........
3
4
 
16
 
! Отговори
legion d'etrang преди 12 години
като гледам този Европа си го позна на момента.....за останалите сме сигурни, че ги знаят.......Боко и компания са известни
2
3
 
43
 
! Отговори
... преди 12 години
Ами ако продължавате да водите форумни войни,вместо да излезете на улицата няма и да си отиде..
1
3
 
45
 
! Отговори
бай Курти преди 12 години
Абе тоя Дянков още ли не си е отишъл?!