Борисов за оставките на съдиите: Това е наглост!

Кадрите били на тройната коалиция и съветници на Първанов
8 юни 2011 21:41,
193
Борисов за оставките на съдиите: Това е  наглост!
Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов определи като "наглост" хвърлените днес оставки на двама от членовете на Висшия съдебен съвет заради кадруването в съдебната система.

"Ами ей това се казва наглост. Висшият съдебен съвет две години вече работи без абсолютно никаква политическа намеса от политическа партия ГЕРБ. Тези съдии, прокурори и всички, които са там във ВСС, са изцяло избрани по квотен принцип от Тройната коалиция – БСП, ДПС и НДСВ", напомни премиерът в интервю за bTV.

По-рано днес членовете на Висшия съдебен съвет Капка Костова и Галина Захарова подадоха оставки заради несъгласие с политиката на ВСС при кадруването в съдебната системата.

Недоволството сред съдийските кръгове тръгна след като ВСС назначи за шеф на Софийския градски съд Владимира Янева, която призна, че е близка с Цветан Цветанов.

Премиерът нападна лично шефа на Върховния касационен съд Лазар Груев, който според него пръв е започнал темата за намесата на управляващите в избора на председател на СГС.

"Даже с цялото ми уважение към Лазар Груев, преди няколко дни, защото той започна темата за избора, аз искам да го питам как беше избран той? Нима той не беше съветник на Първанов и единствен кандидат? Що за наглост е това вече?

Ми другият съветник на президента Първанов -  Борис Велчев, стана главен прокурор. И всичките тези мълчаха като неми", избухна Борисов.

Той напомни, че и целият Конституционен съд е изцяло конструиран пак от Тройната коалиция.

Още по темата

"И не мине ден, два, те излизат с решение срещу правителството. И в същото време, за последно, всички доклади на Европейската комисия казват, че най-лошото и слабо звено във всички звена в държавата е съдебната система. Е питам, що за наглост е това?", добави Борисов.

По думите му той нито се е месил, нито има намерение да се меси в работата на съдиите.

"Винаги изказванията и отношението ми към съдиите и към съдебната система е било да си избират най-добрите кадри. Така че те са си избрали това ръководство и ние не случайно не сменихме никой във Висшия съдебен съвет", мотивира се още Бойко Борисов.

Премиерът благодари на Европейския парламент, че с такова голямо болшинство подкрепи България и Румъния за влизането им в Шенген.

Борисов благодари лично на Ангела Меркел и Никола Саркози за това, че депутатите от страните им са застанали зад кандидатурата ни, както и на всички български евродепутати за „точното действие и поведение” в тези два дни.

Той обясни, че ни най-малко не се притеснява от последното социологическо проучване, според което доверието в него спада.

Всеки ден това, което правим, е толкова трудно и видимо, че в следващите години ще се оценява, уверен е Бойко Борисов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


193
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
169
6
 
11
 
! Отговори
КЛАСАЦИЯ преди 12 години
АКО ИМА КЛАСАЦИЯ ЗА НАГЛОСТ ТО БОКО -МУТРАТА И ЦФРЪЦКО -ПАЛАША ЩЕ БЪДАТ ОБЯВЕНИ ЗА НОБЕЛОВА НАГРАДА. ПРОСТО ТЕ ДВАМАТА СА БЕЗСПОРНИ ЛИДЕРИ . ЗА КОЛЕКТИВНА НАГРАДА ЗА НАГЛОСТ БИТКАТА СЪЩОСЕ ПЕЧЕЛИ ОТ БАНДАТА ГРОБ. ПО ОТНОШЕНИЕ НА ШЕНГЕН МУТРАТА ПАК ЛЪЖЕ- ЕВРОПА НИ КАЗВА ШЕНГЕН ПРЕЗ КРИВ МАКАРОН, А ТОЙ СИ ЗНАЕ НЕГОВОТО ЩЕ НИ ПРИЕМАТ. ДА АМА НЕ ДОКАТО МУТРАТА И ЦВЪЦКО СА НА ВЛАСТ. ЕВРОПА НИ ПЛЮЕ-БОКО ВИКА : НЕБОЙТЕ СЕ БЛАГОДАТЕН ДЪЖД ВАЛИ.Е ТЕ ТОВА АКО НЕ Е НАГЛОСТ-МИЛИЦИОНЕРСКА -ГРОБАРСКА
168
2
 
4
 
! Отговори
До Съдия преди 12 години
Кой да реформира??? Тия дето реформират и тия дето трябва да бъдат реформирани, нали са заедно в кюпа! още малкоооо *** гадни.. още малко..
167
1
 
2
 
! Отговори
... преди 12 години
Значи.. "щом те се уреждат, що не мога и аз?!" ахх идва момента, в който ще дойде човек да ви изгони всичките прости *** от там..
166
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В пъти по-добър е от всички комунистически дерибеи...
165
1
 
23
 
! Отговори
съдия преди 12 години
Съдът да се реформира незабавно!Тотален обществен натиск върху съдии с лоша репутация.Медиите на тотална атака по отношение на знаковите дела.И още ,и още много воля.В противен случай-оставаме гето .
164
2
 
8
 
! Отговори
gtf преди 12 години
до 165"от Бойко по-добър няма" - :D ако тва е най-доброто по-добре некой да дръпне шалтера ..
163
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А Гоце благодарение на кого стана президент ? дали само на честните българи? Ей нагляри проклети не си мислете че сме забравили 65 г.как сме гласували за комунистите....
162
9
 
3
 
! Отговори
към Зоро преди 12 години
От кой партизански бардак си бе Зоро....Просто разбарете че народът започна да си отваря очите и да разбира че от Бойко по-добър няма.... Нали не мислите че сме забравили благодарение на кого България е на дъното.... благодарение на най-алчното и крадливо племе което се е пръкнало на земята комунистите.
161
2
 
8
 
! Отговори
gtf преди 12 години
"Той обясни, че ни най-малко не се притеснява от последното социологическо проучване, според което доверието в него спада" - ми за кво да се притеснява, ще си купи ***, както преди. Нали за тва си ги отглежда с нашите пари ..
160
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бойко е премиер от световен мащаб, вече бях изгубил надежда, че ще ни управлява честен човек, патриот, мислещ за просперитета на БГ, а не за гушата си и за гушите на роднините си до 9 коляно, но в Борисов виждам идеалния премиер.
159
2
 
24
 
! Отговори
архар преди 12 години
Ако в България има незавсима съдебна система, заради тази доказана лъжа Първанов трябваше да бъде съден, прогонен като президент, а не да се изявява като вожд на нацията. Наказанието му, европейските държави да не го канят и да го избягват като прокажен, е много малко за голямата му лъжа, чрез която стана президент. Ако чрез хитрите си ходове той се измъква от съдебно наказание, трябва да е сигурен, че тепърва му предстои да бъде морално наказан от народа. Народът е търпелив и прощава, но не и такава нагла лъжа!
158
2
 
2
 
! Отговори
emigrant преди 12 години
na balgarskia narod ne mu triabva ve4e lekar ......grobar mu triabva.....naglost e 20godini da pla6ta6 na grobarite i nakraia i za grob da ti iskat ru6vet ....daaa tova e naglost
157
2
 
6
 
! Отговори
Марти преди 12 години
до 147Абсолютно си прав,но както винаги има едно много гадно НО...Нали го избрахме точно за да няма пак приятелски кръгове,да няма назначения на наши "хора",а то какво се оказва?"Пременил се Илия,погледнал се,пак в тия".Нищо не се е променило,промени се само членството на кадрите,преди бяха от тройката,сега са от ГЕРБ и като правило минали през почти всички партии били досега на власт.И в повечето такива назначения,странно защо все стои ЦВЪ ЦВЪ...
156
2
 
23
 
! Отговори
архар преди 12 години
Тройната коалиция начело с БСП създадена по проекта Първанов и ревниво подкрепяна от него, ще остане в историята като правителство на лъжата, демагогията и далаверата, защото и самият му създател Първанов е най-големият лъжец. Ето, убедете се! След дългогодишно мълчание, под натиска на опозицията и на цялата общественост, през 2006 г. Първанов с половин уста признава, че в архива на Държавна сигурност има папка с псевдоним Гоце, но тя била съставена без негово знание. Една година по-късно, на 19 юли 2007 г., Комисията по досиетата установява официално неговата принадлежност към ДС в периода 1989-1993 г., като става ясно, че Първанов изрично е демонстрирал желание за сътрудничество. Това разобличава Първанов в лъжа, защото по време на предизборната си кампания за втори мандат той изрично декларира, че не е знаел, че работи за тайните служби.
155
1
 
3
 
! Отговори
архар преди 12 години
Преди да си отиде, тройната коалиция и по-специално БСП предприе мерки за поставяне на свои хората на възлови административни постове. Също така, взеха се мерки да се заметат следите, които компрометират тяхното управление. Въпреки това, правителството на Сергей Станишев ще остане в историята като най-корумпираното. Срещу много от министрите му има повдигнати съдебни дела, но очевидно, дългата ръка на Първанов в съда все още се чувства осезателно.
154
2
 
3
 
! Отговори
архар преди 12 години
Президентът Първанов най-добре от всички виждаше, че тройната коалиция си отива и полагаше голямо старание да намали негативните последици за БСП. Той осъзнаваше каква е силата на съдебната власт, при което и да е правителство, ето защо се постара да направи необходимите промени. По негово внушение, двата най-важни съдебни органа Върховния административен съд и Висшия съдебен съвет бяха реконструирани по формулата 8:5:3, което му позволи, неговите хора в тях да имат болшинство. И сега е ясно, че в същност той все още ги ръководи.
153
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кой го казва че по-*** от Бойко няма-един провалил се алчен комунист. Ами аз казвам че бай Тошо вашият вожд,когото величаехте е в пъти по-***...ами Р.Петков,ли е по-умен та той крещи от злоба и мутренска физионимия.Да изреждам ли още...
152
8
 
3
 
! Отговори
към гъонсурата преди 12 години
Наистина сте гъонсурати,хем сте некадърни,неграмотни ами и сте злобни.... Бойко е толкова много прав ,че не можете да го преглътнете. Нали народът Ви казва че съдът е корумпиран и правосъдие в България липсва,по какъв начин да ви се каже че сте некадърни и мислите не за правосъдие а за пари и само за пари....
151
3
 
12
 
! Отговори
I преди 12 години
По-*** човек от г-н Борисов няма в България! Да ходи да навива маркучи и да спре да се излага с интервютата, които прави! Какъвто и да е Президента ѝпърванов, Боко може само да мечтае за умствените му способности,а дори не може и да ги сънува,защото акъла му не стига до там!!! *** човек си беше и още по-*** ще си остане!!
150
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Точно така-не се меси ,но Цветанов им събра достатъчно компромати,което не е лошо.Лошото е, че вместо да ги уволнят и осъдят той ги изнудва да гласуват и решават дела както им нареди.Факт е ,че при избора на кумата на Цветанов за шеф на най-големия съд в България(с цели 4 г стаж като съдия и никакъв като ръководител) четирима от гласувалите на първия тур срещу нея изведнъж на втория тур я подкрепиха-изводите за вас