ДПС готови да съдят Цачева

Ще подкрепят искането на Сините за одит на субсидиите на независимите
28 юни 2011 19:12,
45
ДПС готови да съдят Цачева
Лютви Местан. Снимка: Булфото

Депутатите от ДПС може да заведат дело срещу председателя на Народното събрание Цецка Цачева. Причината е, че тя им отказва информация към кои партии са заявили принадлежност независимите народни представители.

Това обяви зам.-председателят на ДПС Лютви Местан.

„Искаме да знаем кои са новите ГЕРБери, които са заявили подкрепа за ГЕРБ, и на това основание ГЕРБ получава субсидиите на другите партии“, заяви той.

От движението са на мнение, че е „недопустимо и скандално ГЕРБ да присвоява държавна субсидия“, дадена за вот за други партии.

Лютви Местан припомни, че ДПС е поискало в писмо до Цачева да отговори коя партия подкрепят независимите. Тя обаче е била категорична, че няма да даде такъв отговор, като се е мотивирала, че няма правно основание.

„Правно основание има и това е Законът за достъп до обществена информация, но дори и да нямаше, е въпрос на принцип тя, а и финансовият министър Симеон Дянков да предоставят исканите данни“, контрира днес Местан.

От ДПС са готови да подкрепят предложението на Синята коалиция за временна анкетна комисия, която да проучи получаването и разходването на субсидията за всеки от независимите депутати в парламента.

Още по темата

Готови са и да участват и подкрепят внасянето на вот на недоверие срещу политиката на министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов.

В коментар на думите на премиера Бойко Борисов, който направи сравнение между българите и кучета, които имат нужда да бъдат държани здраво, Лютви Местан заяви, че явно Созопол предразполага към политически жаргон.

Там се роди култовият израз „шибан народ“ (изказване на бившия министър без портфейл Божидар Димитров – б.р.), а сега пак оттам излиза и метафората за кучетата, заяви зам.-председателят на ДПС.

Местан заяви, че това е нескопосана, грубовата и откровено обидна метафора, независимо дали казаното се изважда от контекста, или не.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
1
 
1
 
! Отговори
kamyk преди 12 години
Ех как им лъскат задниците на политиците,оказа се че има по голям от хляба парите ама не тези,нашите заплати а другите които са изсмукани като данъци от нас!И като каже някои нямат ли срам-ами нямат те парите не миришат дори и от *** на скункс да са извадени!
42
3
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
каквото трябва да знаят им го казват ,много не трябва да любопитстват не е тяхна работа.........
41
3
 
0
 
! Отговори
69 преди 12 години
Само осъждания, циркове и закани.А за българския народ и за мюсюлманите в Южна България ДПС нещо да каже?Със съдене на ГЕРБ ли ще помогнат на държавата?
40
3
 
0
 
! Отговори
Цвети преди 12 години
Вижда се, че освен ГЕРБ, всички партии се интересуват само от парите си! Тези хора не ги ли е грижа за народа? Явно не и докато това е така ГЕРБ ще бъде на власт!
39
1
 
0
 
! Отговори
Аз преди 12 години
А за какво друго са готови? Много е тъжно, че всички опозиционни партии се обединиха около субсидиите..., ще ми се това да е така и в други случаи.
38
1
 
0
 
! Отговори
Златко преди 12 години
Показателно е как се консолидираха всичките другари от опозиционните партии около темата с парите. Логичният извод е, че за тях най-висшата ценност са парите, след като единствено това ги събира така бързо и безусловно. Дано Бойко Борисов не допусне никой от тези мошенници да дойде под каквато и да е форма отново на власт, защото никоя национална кауза не можа да ги обедини така категорично до сега.
37
3
 
2
 
! Отговори
Бай хуй преди 12 години
Тодорееее ( Живков) стани и ги виж тези къде за 24 часа от хасан стана иван и се научиха да ядът сланина как вдигнаха глави. Турците са в Турция,тия тука са незнам каква порода ама искат плитко заравяне и то по скоро. Кръвен данък да ви плащаме фесове мръсни не искате ли???
36
2
 
2
 
! Отговори
Рецидивист преди 12 години
Свитата *** на *** начело с *** Люти ,не могат да си разделят комисионните с Тиквата,Искра Пигиосова,Лайнянков и Цвичката!Сега ще занимават с глупости и съда!Всички политици в БГ са корумпирани комплексари - от това страда целия народ!
35
2
 
6
 
! Отговори
до 18 добавен от: an преди 12 години
Кифло проста, Конституцията не може да се промени току-така! Ако има някаква приета законова разпоредба, която й противоречи, то винаги ще се намерят депутати да сезират Конституционния съд и съответно тя ще бъде отменена...така че не интригантствай, ***!
34
2
 
10
 
! Отговори
Яко преди 12 години
Млъкни, Искре! Трай, Фидоске! ГЕРБова гугутка...Дай на Цецка да начеше дъртата си ... процедура...
33
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тези, които гласуват за ДПС не са никакви турци, а комунисти.Който гласува за комунисти е комунист.Трябва да се наговорим няколко турчина и да ги изчистим тези от лицето на земята.Стига са се гаврили с турците.Рано или късно ще дават сметка и то пред турци.
32
6
 
6
 
! Отговори
AHMET преди 12 години
POLOVINATA DEPESARI NYAMA DA VLYAZAT V PARLAMENTA I SEGA GLEDAT DA SE NAGU6KAT.AMA BATE BOIKO NE DAVA.BIE BEZ UPOIKA
31
3
 
2
 
! Отговори
КЪРДЖАЛИ преди 12 години
Я БЕГОМ ПРИ ВОДЕЩИЯ ОФИЦЕР
30
6
 
4
 
! Отговори
Кърджали преди 12 години
кой, кой, кой кой ,кои агент беше това ,как му беше името лазар
29
9
 
1
 
! Отговори
Ye преди 12 години
interesno okosmyavane(OKOLO USTATA) KATO JENSKI POLOV ORGAN, ABE AMJIK SURATI I TVA E,,
28
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нагли, нагли до безкрайност! Най-крадливата пасмина, и съответно най-безочливата. Пусни кучето в собата а то ще се качи на миндеря! Това са тези от ДПС.
27
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ей Лютви,Бойко е казал фразата за кучетата и българите,а ти за какво се дръляш нали си турчин/читак.
26
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На Дуганчо му подариха 2 000 000 лв,и никой нищо,а сега питат къде са парите от субсидиите на другите партии, ???,е това е наглост
25
4
 
1
 
! Отговори
Ye преди 12 години
Wiktor e prav(no si gubim vremeto), TOYA SITE ZASHTITAVA , BKP,DPC, YOSKO I T.N.+ tova, SLUHTYAT,,,*** TAKA E.
24
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
време е за забрана на етническата и антиконституционна партия-дпс и съд за създателите и.