Младенов: Ветото е заради миналото на Първанов

Външният министър коментира мотивите на президента
Обновена: 28 юли 2011 22:03 | 28 юли 2011 22:03,
202
Младенов: Ветото е заради миналото на Първанов
Снимка: архив Булфото

Министърът на външните работи Николай Младенов изрази разочарование от решението на президента да наложи вето върху промените в Закона за дипломатическата служба.

"Дълбоко съм разочарован от решението на президента да наложи вето върху промените в Закона за дипломатическата служба. С този акт той се опитва да спре модернизацията на българската дипломация, да ограничи развитието на младите хора и да защити зависимостите, създадени от тайните служби на бившия комунистически режим", заявява министърът в изявление, разпространено от МвнР.

Още по темата

Според външния министър мотивите за ветото копират всичко казано дотук от представители на БСП, включително и с буквално преповтаряне на цели формулировки, "с което още веднъж се доказва тясната партийна обвързаност на подхода, който президентът е избрал".

През миналата година стана публично известно, че 45% от посланиците на България през последните 20 години са били свързани със системата на бившата Държавна сигурност.

"По време на мандата на президента Първанов техният брой вместо да намалява, значително се е увеличил", заявява Младенов.

"Всеки може да прочете досиетата им и сам да съди за деянията на един или друг", допълва министърът.

Според него обвинението в противоконституционност на измененията на Закона е всъщност опит на президента и кръгове от БСП да се използват конституцията на България и нейният Конституционен съд за "тясно групови цели".

"Имайки предвид неговото собствено минало, ветото, което Георги Първанов наложи на промените в закона, за съжаление е разбираемо. Неразбираема обаче е неистовата съпротива срещу модернизацията и яростната защита на статуквото", се посочва още в изявлението на министъра на външните работи.

Младенов заявява, че правителството ще продължи да полага усилия за осъвременяване на българската дипломация, така че тя да работи открито и достойно да защитава националните ни интереси, както и интересите на българските граждани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


202
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
189
0
 
1
 
! Отговори
yxaaa преди 12 години
MLADENOV I TVOITO MINALO E CRAMNO>XRANEN CI C PAKI4KITE NA TATKO CI,A TOI E DC>VZEMAI CI DYMITE OBRATNO I CE IZVINI.C MLADOZI<KOITO NQMAT DEZA DIPLOMAZIQ NE CTAVA>
188
0
 
1
 
! Отговори
balgarin преди 12 години
G-din Mladenov nqma da cvali vizite c USA,za6toto taka icka
187
0
 
1
 
! Отговори
До Българин преди 12 години
Извинявай,че от твое име му с.ах в устата,но не можах да се въздържа от неговите свръх просташки коментари!Интересно ми е,че често си служи с вулгарни изрази,но администраторите никога не го баннват!
186
1
 
2
 
! Отговори
ha-ha haaaaaaaaaa преди 12 години
HORA KATO GOCE IMAT SAMO SRAMNO MINALO I NIKAKVO BADE6TE.
185
1
 
1
 
! Отговори
AYYYYYYYYYYYY преди 12 години
И тоя има наглостта да се появява,ами нали чичоти бре малденов министъра при тато викаше от трибуната в 89 танковете против народа...ами ти си най големия комунист...ама овцете те подкрепят
184
0
 
1
 
! Отговори
Българин преди 12 години
До 163Аз наистина съм истински българин ,но ти си "минал и заминал" около "Странджата"Ако знае дядо Вазов какъв "***" се кичи с името на неговия герой "в гроба ще се обърне"Нямам нищо общо със 174.,дори да казва истината за теб.
183
0
 
1
 
! Отговори
до 192 преди 12 години
Еми ако баща ти е агент и си живуркал като бей по посолствата най-малкото е странно да плюеш от там откъдето си ял. Освен това, Никито цели да набута разни тотално некадърни "калинки" на топли места по посолствата като Шкумбата, който стана консул в Чикаго или приятелката на братовчедка му, която без да знае нито един чужд език отиде в посолството в Швеция. Накратко - първо е некомпетентен, второ е наследствено обременен и трето целта е най-нагла шуробаджана.
182
0
 
1
 
! Отговори
краси преди 12 години
Фурнаджийска лопата е тоя Младенов. Едно време кака му Таня Младенова се правеше на първа дама, сега и той със семейната им грандоманщина. Ама от евреин какво да се очаква? )))) Смука от превилегиите на тате и на чичко, сега голям десняк се извъди !Всичко е борба за власт и влияние на тези забравили от къде са министри.
181
0
 
1
 
! Отговори
До 192 преди 12 години
Това те прави обременен, просто не си получил правилното възпитание, а детските години са най-важни. Така, че не може да не се е отразило негативно на твоето развитие във всяко отношение.
180
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Добре де,майка ми е убедена комунистка(или социалистка,не схващам разлика),това прави ли ме и мен такава?Да,имам комсомолска книжка,защото ни водеха под строй и беше задължително.
179
3
 
5
 
! Отговори
kk преди 12 години
Не,Гейчо Николайчо!Ветото е за твоето НАСТОЯЩЕ!Не само,че и ТИ си с "минало и цялата ти РОДА",ами си и с изключително корумпирана мисловна дейност!СОРОСЧЕ,ГАДНО!!!
178
0
 
5
 
! Отговори
Дона преди 12 години
От 21 години живея в чужбина и до сега не съм срешнала,този интелегентен,образован и възпитан посланик иконсул за които споменава 176.Да не говориме за езиковата им неграмотност.Моля ви не правете коментарии без покритие,всичките са само партийни дейци и веднагасъбират верните на партията и на тържестватасе канят само "достойните".Да не говориме че всички без изключение сас определено селски произход.(От народа)За какви маниери се говори изобщо????Освен да харчат пари друго не правят.
177
4
 
4
 
! Отговори
Този Гоце - вън преди 12 години
Седефе, Седефе, кога ще ни освободиш от присъствието си, ченге мръсно.(забележете когато кажеш, ченге винаги върви с прилагателното МРЪСНО)Та те това е нашия президент - МРЪСНО ЧЕНГЕ и ще бъде запомнен като такъв.
176
3
 
4
 
! Отговори
шляки преди 12 години
Ей тва Николайчо много нагло момченце..То по голямо самочуствие има от Лидера бе какво е това нещо?? Кой му навива шишовете така да се дуе?? Надето да не му е казала, че е много добър ъ???
175
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
185 Само така наречените Граждани за Европейско Развитие на България се интересуват, кой е гей и кой не въпреки, че в цяла Европа са толеранти и не се интересуват от сексуалната ориентация на политиците. При Младенов и Гергана Грънчарова-Паси обаче става въпрос, че с подвизи в леглото градят политическа кариера. И двамата имат качества но не и морал, а някои политици обявиха, че са за нов морал в политиката. "Да да ама не". Бойко заяви - "В Герб мъжета спят с жени, а жените с мъже(без Дим Дуков)
174
3
 
3
 
! Отговори
ИМА И ТАКЪВ ЛАВ преди 12 години
"Който гроб копае ....."
173
1
 
0
 
! Отговори
До 182 преди 12 години
Не знам дали си бил в леглото с него и Надето,твърдейки че не е гей!Дали пък ЯНЕТО е гей,или Станишката?Но туй момче със тези сладострастни устни създаващи сладострастен вакуум...
172
4
 
6
 
! Отговори
Една_от_БГ преди 12 години
Дали пък да не отворим дума за миналото на Николай Младенов, а. За миналото на татко му. За миналото на Ц.Цачева.За миналото най-накрая и на ген.лейт.инж.д-р БАТМАН, който си държи и партийната книжка за спомен от хубавото му минало, дето било убило дядо му.Или беше прадядо му?Или прапрадядо му?Все едно, той една география не научи, че рода си ли.
171
8
 
12
 
! Отговори
Санди преди 12 години
На мама синчето,а на тате посеркото.Децата на комунистите,като този на снимката са са в пъти по-вредни за страната ни.Те са потенциални предатели.Готови са да си подадат *** на всеки,който им предложи власт и пари.
170
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"От плямпало гейско с комунистическо минало друго не се и очаква!След комсомола,СДС,ГЕРБ към коя следваща партия хранилка се насочваш?"Съгласен съм с твоите констатации, но Младенов не е гей, да не забравяме, че той започна демократичната си политическа кариера след като преспа с хубавото Наде. Ако е гей Бойко сериозно трябва да се замисли, че този както си пада по шефовете не е ясно какво ше стане.