Девети септември раздели парламента

НС не е извлякъл поуки от историята, отсече Станишев
Обновена: 9 сеп 2011 10:03 | 9 сеп 2011 10:03,
180
Девети септември раздели парламента
Снимка: архив "Булфото"

Девети септември скара депутатите в НС.

Народният представител от Коалиция за България Янаки Стоилов предложи парламентът да почете паметта на загиналите със ставане на крака и едноминутно мълчание.

Това предизвика гнева на атакиста Павел Шопов.

"Депутатите благоприлично стават на крака, а вътрешно им е крайно неприятно. Не искам днес да ставам на крака заради тези, извършили грозни деяния след 9 септември 1944 г.", заяви зам.-председателят на ПГ на "Атака".

Синята коалиция също възрази срещу искането на левицата депутатите да отбележат годишнината от 9 септември.

"Нямате основания да дразните цялата зала с такива искания", обърна се Веселин Методиев към народните представители от левицата.

"Вие не постигате консенсус, вие поставяте колегите от ГЕРБ, които са първи мандат, в ситуация да се чудят как да отговорят на това политическо нахалство", добави той.

Той беше категоричен, че на тази дата страната ни се е отказала от европейското си развитие. Методиев припомни, че 39-то НС са осъдили комунистическия режим с декларация.

Павел Шопов призова председателя на парламента Цецка Цачева да не гласува предложението на левицата и да не се става на крака в парламента.

"Трябва да търсим общи, а не разделителни факти за нашата история. Датата 9 септември обаче не е безспорна дата в нашата история, затова няма да уважа искането на Янаки Стоилов", отговори шефът на НС.

След това думата взе лидерът на БСП Сергей Станишев, който обясни, че предложението на Янаки Стоилов  е свързано с отдаването на почит на всички хора, дали своя живот в името на своите идеали през XX век.

"Крайно време е в XXI век да се научим да гледаме по-хладнокръвно и мъдро на нашата история. Трябва да се научим да извличаме поуки от българската история. България не се нуждае от такова противопоставяне, но изглежда духът на Народното събрание не е извлякъл поука от това", заключи Сергей Станишев. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още по темата: парламент9-
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
168
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тъпо!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11
167
0
 
5
 
! Отговори
Ристо Мотористо преди 12 години
Да живе нащо БКП да живее Съветското БКП, да живея всички БеКаПета по всички земни кълбета.Да почерпим пример от РусияРуските болни са най-здравите болниРуските часовници са най-бързиРуските джуджета са най-високи
166
1
 
0
 
! Отговори
Зиези преди 12 години
Чаках отговор, но не дочаках. Съжалявам! Въпросът ви говори за интелект, какъвто за съжаление липсва в нашите политици!
165
1
 
0
 
! Отговори
Зиези до 166 преди 12 години
Въпросът ви ще е уместен, ако говоря за Германия, но аз говоря за България! Припомнете си 1925 година. Ако сте съгласен с всичко извършено тогава, то и аз, може би ще се съглася с вас!
164
6
 
3
 
! Отговори
Зиези преди 12 години
Доста тъпо! Това го кажи на деца родени след 1985 година. Прав си, че имаше недостиг на стоки, но чак пък да ти определят" грамаж" ? Не забравяй, че по това време не си живял само ти! Да, кафе се намираше трудно! Да нямаше стоки както ги има днес! Да, нямаше коли , както сега! Да, нямаше апартаменти, както сега! И много неща още нямаше! Сега има апартаменти, които не се купуват, кафе също, хора, които гладуват - също. Не визирам ***, защото те са скарани с трудолюбието откакто свят светува.
163
2
 
3
 
! Отговори
до 165 преди 12 години
Виж какво, как ти се струва, ако някой в Германския Бундестаг стане и поиска да се почете със ставане на крака паметта на загиналите за идването на НСДАП на власт през 1933г.?!?Защото е имало загинали нвационалсоциялисти и при Бирения пуч и след това!Дали този който отправи такова искане ще го дадът на прокурора или директно ще го пратят влудницата?!?!
162
4
 
2
 
! Отговори
Зиези преди 12 години
Хора са умирали и преди и след 09. 09. 1944 година, поради естествената тъпота на властите! Длъжен ли съм аз да търпя омразата на някой, когото дори не познавам? Колко по - *** трябва да е демокрацията, ако се базира на омразата?
161
9
 
7
 
! Отговори
Васко преди 12 години
Девети септември напарави ,селяните и работниците хора.Днес отрочетата им плюят по БКП и с радост продават на Запада телата и душите си за една паница леща.Плюя на всички антикомунистически ***.
160
5
 
4
 
! Отговори
До 146 преди 12 години
"Ако комунистите не бяха направили военен преврат, което за мен си е вид тероризъм. Сега можеше стандарта ни на живот да е доста по-добър :)" Вижте сега,скъпи сънароднико,ако разсъждаваме в тази плоскост,какво се оказва?-9.9.1944год.премахна монархията и бе създадена НРБ.-за да не засегна някои болни чувства,нарочно не назовавам нещата с истинските им имена,т.е.монархо-фашистката власт.-и видяхте,Сакскобурготски за мандата си какви поразии сътвори,ами ако не бе изгонен 1944та,какъв ли ужас щ
159
6
 
14
 
! Отговори
Доктор преди 12 години
Майка България е в будна кома от 09. 09. 1944, насам
158
13
 
9
 
! Отговори
Аз вярвам... преди 12 години
Да пребъде във вековете датата 9.9.1944год.Това е светла дата,начало на възхода на НРБ.А че всичко това, което бе постигнато през следващите 45год.бе разрушено,вина имат много от децата на тогавашните ръководители на страната,тези,които виждате в парламента сега,съюзени с безскрупулни престъпници. Но, хора, знайте,колелото на историята се вътри,и ще се завърти до победата на истинските морални ценности, независимо дали ще ги наричаме социалистически,комунистически,християнски или някак другояче!
157
5
 
14
 
! Отговори
Владо преди 12 години
Прославили са се българските партизани. Великите им подвизи като нападения над санаториуми ,болници ,невинни граждани ,изземане на частна собственост ,мародерстване ,кражби ,.......... Защо комунистическата партия единствена е била забранена в България ?
156
1
 
11
 
! Отговори
галактика преди 12 години
В парламента се постига единство само при гласуването на заплати.
155
7
 
22
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 12 години
Проклет да бъде този "празник", донесъл толкова беди.
154
13
 
3
 
! Отговори
Москва слезам не... преди 12 години
С праздником победы над болгарскими !
153
7
 
16
 
! Отговори
turbosmile преди 12 години
Червените k*р*ве сплескани ще ме накарат да чествам 9 септември- деня, в който България е загубила войната и е била окупирана от чужда армия точно когато си видят ос*аните за*ници без огледало! Червената помия-вън от България, вън от Европа, вън от Земята!
152
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Освен парите, имунитета и другите придобивки има ли нещо за което са обединени чукундурите в парла-мента макар и за тях да се карат театрално.
151
8
 
23
 
! Отговори
К. преди 12 години
Какъв фашизъм е имало в България, бе *** 151? Ако наистина го е имало, нямаше да остане нито един предатал на Родината и агент на СССР!
150
27
 
13
 
! Отговори
Празнуващ преди 12 години
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!Поклон пред всички дали живота си за премахването на Фашизма от България!
149
11
 
19
 
! Отговори
inatut преди 12 години
"Да живее народната милиция, основен стълб на народната власт..."За може - "всички комунисти под земята", а "лудите на борба за мир".Защото "45 години народна власт = 45 години Български цирк", цирк срещу "Рейгън, враг номер 1 на тутраканска селишщна система"..А борба срещу империализма с "всяко яйце бомба, всяка кокошка - летяща крепост"Вечни мъки за партизанските изчадия и техните наследници.. Шумкари и вас ви чака деня на страпния съд, вие погубихте повече хора от турците през 1876.