Две тройки общинари поискали рушвет от Плевнелиев

Антон Кутев задава въпроси на ГЕРБ по случая
Обновена: 13 сеп 2011 21:22 | 13 сеп 2011 21:22,
218
Две тройки общинари поискали рушвет от Плевнелиев
Кутев се радва на подаръка от Станишев. Снимка: БСП

Червеният депутат Антон Кутев призова управляващите да отговорят на няколко конкретни въпроса по повод скандала около Росен Плевнелиев за поискания подкуп от общински съветници, за което той не е сигнализирал компетентните органи.

За случая съобщи министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов в края на миналата седмица, когато разкри, че трима столични общинари поискали половин милион рушвет от Плевнелиев, за да подпомогнат финализирането на Бизнес парка в столицата.

Антон Кутев днес уточни, че става въпрос за две сделки, едната била през 2007 година, на която той е бил свидетел като общински съветник от БСП.

Тогава имало искане от фирмата на Росен Плевнелив за отчуждаване на имоти чрез замяна, но сделката така и не минала през Столичния общински съвет, защото се засягали терени на "Софийски имоти".

Червените общински съветници обаче тогава подкрепили сделката, макар че в крайна сметка тя не е реализирана.

Кутев обаче си спомни, че общинските съветници на БСП  в  предишния СОС са имали разговор с Росен Плевнелиев, в който настоящият кандидат за президент лично им е благодарил, че единствени са го подкрепили, без да искат нещо в замяна.  

Още по темата
 "Очевидно други хора бяха поискали и очевидно не бяха получили, тъй като сделката не мина", заяви червеният депутат.

Той добави, че сделката влиза отново в СОС през март 2008, но тогава той вече не е бил общински съветник.

"Става въпрос не за трима брокери, а за два пъти по трима, които са искали подкуп, но не са го получили. Вторият път - през 2008 е имало други трима", разкри Кутев.

В тази връзка той попита каква част от първата тройка общински съветници съвпада с втората. 

Кутев попита още управляващите колко от тримата съветници от 2007г., които са искали подкуп, са станали общински съветници от ГЕРБ.  

Той поиска да знае още и защо Плевнелиев не е информирал МВР и дали е информирал тогавашния кмет Бойко Борисов и председателя на Общинския съвет.

В началото на пресконференцията секретарят на НС на БСП Антон Кутев прие поздравленията за рождения си ден и се похвали с подаръка от Сергей Станишев – комичната книга със заглавие „Аз, Бойко”, написана от сценаристите на Слави. 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


218
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
206
1
 
1
 
! Отговори
гоооллл преди 12 години
КАК РОСЕН БЕЗ ДА СЕ УСЕТИ ВЕЧЕ ГУБИ С 0:11Така е когато не спазва собствените си принципи и той самия няма устойчиво развитие.Много промени за кратко време, а той не обичаше промените.Много автоголове във вратата на Плевнелиев и то от защитниците в отбора на ГЕРБ :-)1.Плевнелиев излъга целия български народ,че няма да става президент, а прие да стане. 0:1youtube/watch?v=lxDFKYlAqqA2.Слаб соц клип и така кампанията започна с фал старт. 0:23.Бойко върна клипа и нареди
205
2
 
2
 
! Отговори
Спартак преди 12 години
Как сте Червени ШУМКАРИ дрищите ли още малко ви остана и после разкол и потоп в БКП=БСП дано стане по скоро ;) 23.10.2011 г. деня на славната гибел на Шумкаро-Партизанската БКП=БСП в България деня за първата свястна глътка въздух за народа ни...
204
2
 
2
 
! Отговори
! преди 12 години
Тоя да внимава да не забременее от съпартийците си, или от партньор от тройната коалиция :-)
203
0
 
2
 
! Отговори
t5eyes преди 12 години
причината е че не е отнесен като теб, и НЕ е самоубиец
202
1
 
6
 
! Отговори
Антон преди 12 години
Аз пък да попитам адаша Кутев, след като той е знаел, защо той не е подал сигнал в прокуратурата? Май се е надявал да дойде и неговия ред да поиска подкуп, но вече е бил изключен от общинския съвет.
201
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
БСП е партията , която може да спаси България!
200
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
2-мата гербаджии ,които пишат тук под различни имена или анонимно да не изместват въпроса.А той е *** като тях-защо хората ,които са рекетирали Плевнелиев и той им е казал имената на тогавашния зам кмет по сигурността на София Цветанов са сложени от него в листата на ГЕРБ и са сега съветници в общината от ГЕРБ.Дали пък рушветчето не е дадено и разпределено както трябва.Май да
199
8
 
4
 
! Отговори
питам преди 12 години
Да потърсим и в друга насока - не ли е Плевнелиев лицето, което строи с парите на мутрите, скривайки се зад някаква компания, регистрирана в Германия? Колко е поискал ББ за да уреди спорния въпрос, възникнал с тримата общинари. В един вестник пишеше как Плевнята е герой, защото е отказал на Георги Илиев да му скрие парите срещу 2 млн евро, ако е така - браво, но чии тогава милиони си е взел, та сега е толкова богат - нека излезе и заяви истината, както и защо биснес центъра веднага бе продаден?
198
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
KOMUNISTITE IZUCHIHA DEZATA SI NAVAN I SEGA ISKAT DA LAPAT OT BEDNIA NAROD BKP=BSP= DOGAN = GOVNA
197
2
 
7
 
! Отговори
ha-ha haaaaaaaaaa преди 12 години
ABE TIQ KOMUNISTITE EDIN DA GI E PRAVIL TOLKOVA MAZNI I GADNI MUTRI NE MOJE DA IZDOKARA
196
2
 
3
 
! Отговори
ha-ha haaaaaaaaaa преди 12 години
TEZI NE6TA SE SLU4VAHA 4ESTO V PREDI6NITE UPRAVLENIQ.OT KAKTO DOIDE GERB NA VLAST VE4E IMA 4ESTNA POLITIKA DRUGARU KUTEV.TEZI VAPROSI DA GFI BQHTE ZADAVALI PO VREME NA VA6ETO UPRAVLENIE.
195
8
 
3
 
! Отговори
Илияна преди 12 години
Има само една истинска, достойна и отговорна кандидатура на тези президентски избори и това е Волен Сидеров. Аз ще гласувам за Волен Сидеров и знам, че няма да сбъркам.
194
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Много са мазни тези на снимката. Не ги искаме повече.
193
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Поздрави по случай рожденния ден на Куртев. Да се чувстват поздравени и неговите служители ;) . Хахаха, успех ребята
192
5
 
4
 
! Отговори
Дани преди 12 години
Поздрави и на Куртевите работници на Позитано 20. Стига работа, ударете и по едно. Иначе вашата мисия е обречена.
191
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Никога повече няма да ни управлява тази Комунистическа пасмина!!! Разберете скъпи другари- който ял ял, който пил пил, свърши се вече. Сега ще ви оставим на доизмиране от старост или лакомия, защото сме цивилизовани хора и не екстрадираме в Сибир, не за друго!
190
1
 
1
 
! Отговори
аватар преди 12 години
А за мен здрав *** секс.
189
1
 
1
 
! Отговори
ВВ преди 12 години
ОчАКВАХ ДА СА ХО..ОДВОЙКИ , А ТЕ БИЛИ шВЕДСКИ ТРОЙКИ!
188
6
 
8
 
! Отговори
аватар преди 12 години
Трифонов и Кутев са от едно и също червено КОТИЛО,за тях само БЕСИЛО !!!!
187
16
 
15
 
! Отговори
Тончо преди 12 години
След издънката на Плевнелиев не ми остава да гласувам за друг освен за БСП.