Росене, кажи си... за подкупа, зоват общинари от БСП

"Данче, кажи си! Бойко, кажи имената. Знаете ги!"
Обновена: 14 сеп 2011 14:52 | 14 сеп 2011 12:37,
453
Росене, кажи си... за подкупа, зоват общинари от БСП
Снимка: архив Булфото

Бивши и настоящи общински съветници от БСП поискаха кандидатът за президент на ГЕРБ Росен Плевелиев да каже имената на общинските съветници, които са искали от него подкуп през 2007-ма година.

"Няма как да иска най-високият пост в държавата и да си мълчи през цялото време", коментира председателят на общинските съветници на БСП в София Жельо Бойчев.

Да не се крият като мишки. Те сами крият имената

"Росене, кажи си! От теб са искани тези пари. Данче, кажи си! Бойко, кажи си ти знаеш за това от 2007-ма година! Да не се крият като мишки. Те сами крият имената", призова кандидатът за кмет на София от левицата Георги Кадиев.

От левицата не скриха, че знаят имената на общинарите, но предпочетоха за замълчат и да се заиграят с темата.

Георги Кадиев обясни, че вътрешният министър Цветан Цветанов е действал реваншистки като съзнателно е подхвърлил пред медиите информацията за подкупа.

"Цветанов абсолютно умишлено накисна кандидата им за президент. Показа абсолютното компрометиране на Плевнелиев по този въпрос", убеден е той.

Шефът на червените общинари Жельо Бойчев дори лично благодари на вътрешния министър.

"Благодаря на Цветан Цветанов, че в тежи моменти за партията, той винаги ще ни помогне. Радвам се, че Цветанов изкара този случай. Ако бяхме ние, щяхте да кажете че го изкарваме като предизборен аргумент", допълни той.

Още по темата

Колегата му Петър Курумбашев, който преди представляваше левицата в Столичния общински съвет обясни, че знае имената на общинарите, искали подкуп от Плевнелиев, защото самият Плевнелиев му ги е казал.

"С мен се свърза Пленелиев за натиск от съветници на мнозинството. Каза, че тези съветници не искат да се свърши сделката. Тогава информирах председателя на общинския съвет Андрей Иванов. Мисля, дори че аз запознах Андрей Иванов с Росен Плевнелиев", допълни Курумбашев.

От левицата попитаха риторично дали някой от тримата "брокери", искали пари от Росен Пленелиев после пак не е влязъл в общинския съвет, този път като представител на ГЕРБ.

"Защо са ги направили общински съветници, след като са знаели че те са брокери? Някой от тях получил ли е своето развитие в общинската администрация?", попита Георги Кадиев и дори допълни, че единият от въпросните общинари е предлаган по-късно за зам.-министър на Росен Плевнелиев.

"Това е все едно на мен сега да ми предложат Мария Мургина за заместник-кмет на София", направи набързо сравнението Кадиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


453
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
365
2
 
1
 
! Отговори
Лайномет преди 12 години
А защо не повдигнаха този въпрос преди Плевнелиев да се кандидатира за президент ? И в какво всъщност го обвиняват ? Нали той, нито е предлагал, нито е взел подкуп ? Тогава ? Аман от долнопробни лайнометно-компроматни номера !
364
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Що не духате супата комунистическа ***
363
0
 
3
 
! Отговори
М.К.Р. преди 12 години
Бих останал учуден ако не му бяха поискали подкуп!
362
2
 
4
 
! Отговори
Tato преди 12 години
Как сте Червени ШУМКАРИ дрищите ли още малко ви остана и после разкол и потоп в БКП=БСП дано стане по скоро ;) 23.10.2011 г. деня на славната гибел на Шумкаро-Партизанската БКП=БСП в България деня за първата свястна глътка въздух за народа ни..
361
2
 
6
 
! Отговори
ЗДЪКЛЕН ДОМ преди 12 години
РОСЕНЕ , ДАЙ СИ НИ ПОДКУПА РЕВЪТ КОМУНИзТИТЕ ОБЩИНАРИТЕ ОТ БКП !
360
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Че ГЕРБ са некадърници и марионетки това е извън съмнение. Лошото е, че с БСП играят в един отбор и в България напрактика няма ИСТИНСКА ОПОЗИЦИЯ, от което губи народът.Нещата ще се променят, едва когато се появи Партия, излязла наистина от народа, а не такава проектирана от ДС и представена за народна.
359
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
362,за те са прави
358
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тоя път Цветанов ще изработи всички ***
357
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
защо политиците си мислят че българите са толкова прости
356
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ИМЕНАТА НА ТРИМАТА ОБЩИНАРИ, ПОИСКАЛИ ПОДКУП, ПРЕДИ МАЛКО ИЗЛЯЗОХА В WIKILEAKSТОВА СА:МАЯ МАНОЛОВААНТОН КУТЕВИВАЙЛО КАЛФИН
355
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Офф... вече или махнете Цв Цв или поне му забранете да говори!
354
3
 
2
 
! Отговори
Здефан преди 12 години
До 355 : Зега расбрах другарю комуниЗд , защо вие комуниЗтите плюето по ГЕРБ , просто им правите реклама , нали ?
353
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"аз се чудя как така се появиха 100 компромата за Плевнелиев"Искаш да кажеш, че освен компромата на Цецо има още 99 за Плевнелиев. Ами сподели ги, че нещо съм ги пропуснал. Ама вие от Герб случихте на шеф на предизборен щаб.*** по-*** най *** Цветанов.
352
4
 
11
 
! Отговори
Светослав преди 12 години
Кандидатът за президент на мутромилиционерите да отгвори публично.Вярно ли е, че е бил първи секретар на ОК на ДКМС в Благоевград.Как се ставаше такъв по Живково време.Да отговори също, кой го е финансирал за "бизнеса" му в Германия и не е ли направено това с червени пари (прославутите куфарчета). Случайно ли пристига в Германия в същия ден след като Емилия Масларова подписва спогодбата в Бон.Много въпроси другари милиционери ...
351
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Само ГЕРБ водят нормална кампания, без компромати и без храчене по опонентите"Гербоподобно явно не осъзнаваш колко си прав. Сигурно сме единствената демократична страна в която шеф на предизборния щаб е вътрешния министър. За капак вътрешния министър изважда компромат за собствения си кандидат. Е верно няма такава държава.
350
5
 
6
 
! Отговори
Лъчо преди 12 години
Нали знаете че антирекламата има обратен ефект пак ще ви отнесът на изборите хахаххах
349
6
 
8
 
! Отговори
МАСКВА преди 12 години
И ПРЕДИ И СЕГА , БКП Е МАФИЯ ! И ПРЕДИ И СЕГА , БКП Е МАФИЯ ! И ПРЕДИ И СЕГА , БКП Е МАФИЯ ! И ПРЕДИ И СЕГА , БКП Е МАФИЯ ! И ПРЕДИ И СЕГА , БКП Е МАФИЯ ! И ПРЕДИ И СЕГА , БКП Е МАФИЯ ! И ПРЕДИ И СЕГА , БКП Е МАФИЯ ! И ПРЕДИ И СЕГА , БКП Е МАФИЯ ! И ПРЕДИ И СЕГА , БКП Е МАФИЯ ! И ПРЕДИ И СЕГА , БКП Е МАФИЯ ! И ПРЕДИ И СЕГА , БКП Е МАФИЯ ! И ПРЕДИ И СЕГА , БКП Е МАФИЯ ! И ПРЕДИ И СЕГА !
348
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе вие що не си кажете? Не че ГЕРБ са света вода ненапита, ама нека и БСП не се правят на праведни, че хич не им отива!
347
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Всеки, който постоянно навиква останалите, несъгласни с него, че са "комунисти" има сериозни психични проблеми, а най-малкото е абсолютно невеж и необразован....
346
6
 
7
 
! Отговори
bg преди 12 години
ще се радвам червените бабички да стачкуват ,,,че ги замерям с червени домати