Росене, кажи си... за подкупа, зоват общинари от БСП

"Данче, кажи си! Бойко, кажи имената. Знаете ги!"
Обновена: 14 сеп 2011 14:52 | 14 сеп 2011 12:37,
453
Росене, кажи си... за подкупа, зоват общинари от БСП
Снимка: архив Булфото

Бивши и настоящи общински съветници от БСП поискаха кандидатът за президент на ГЕРБ Росен Плевелиев да каже имената на общинските съветници, които са искали от него подкуп през 2007-ма година.

"Няма как да иска най-високият пост в държавата и да си мълчи през цялото време", коментира председателят на общинските съветници на БСП в София Жельо Бойчев.

Да не се крият като мишки. Те сами крият имената

"Росене, кажи си! От теб са искани тези пари. Данче, кажи си! Бойко, кажи си ти знаеш за това от 2007-ма година! Да не се крият като мишки. Те сами крият имената", призова кандидатът за кмет на София от левицата Георги Кадиев.

От левицата не скриха, че знаят имената на общинарите, но предпочетоха за замълчат и да се заиграят с темата.

Георги Кадиев обясни, че вътрешният министър Цветан Цветанов е действал реваншистки като съзнателно е подхвърлил пред медиите информацията за подкупа.

"Цветанов абсолютно умишлено накисна кандидата им за президент. Показа абсолютното компрометиране на Плевнелиев по този въпрос", убеден е той.

Шефът на червените общинари Жельо Бойчев дори лично благодари на вътрешния министър.

"Благодаря на Цветан Цветанов, че в тежи моменти за партията, той винаги ще ни помогне. Радвам се, че Цветанов изкара този случай. Ако бяхме ние, щяхте да кажете че го изкарваме като предизборен аргумент", допълни той.

Още по темата

Колегата му Петър Курумбашев, който преди представляваше левицата в Столичния общински съвет обясни, че знае имената на общинарите, искали подкуп от Плевнелиев, защото самият Плевнелиев му ги е казал.

"С мен се свърза Пленелиев за натиск от съветници на мнозинството. Каза, че тези съветници не искат да се свърши сделката. Тогава информирах председателя на общинския съвет Андрей Иванов. Мисля, дори че аз запознах Андрей Иванов с Росен Плевнелиев", допълни Курумбашев.

От левицата попитаха риторично дали някой от тримата "брокери", искали пари от Росен Пленелиев после пак не е влязъл в общинския съвет, този път като представител на ГЕРБ.

"Защо са ги направили общински съветници, след като са знаели че те са брокери? Някой от тях получил ли е своето развитие в общинската администрация?", попита Георги Кадиев и дори допълни, че единият от въпросните общинари е предлаган по-късно за зам.-министър на Росен Плевнелиев.

"Това е все едно на мен сега да ми предложат Мария Мургина за заместник-кмет на София", направи набързо сравнението Кадиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


453
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
385
1
 
3
 
! Отговори
Мнение преди 12 години
"Аз лично подкуп никога на никого не съм давал."...е това означава,само,че подкупът го е дал някой друг, но за Бизнес центъра Хем не си давал подкуп хем знаеш как завоалирано се иска, защо аз не знам как стават тези работи и не съм милионер ? Сорри, но Росен ще е жертвения агнец. Хем няма да пречи повече на Бойко и да му отнема от рейтинга,хем няма да пречи и на Цецко да си назначава свои хора....въпросът е какво правим с Попова,която не си подаде оставката
384
6
 
5
 
! Отговори
start преди 12 години
Как сте Червени ШУМКАРИ дрищите ли още малко ви остана и после разкол и потоп в БКП=БСП дано стане по скоро ;) 23.10.2011 г. деня на славната гибел на Шумкаро-Партизанската БКП=БСП в България деня за първата свястна глътка въздух за народа ни..
383
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Опа - сега вече е ясно че някой лъже! Или Плевнелиев, или Цецко! А най-вероятно и двамата лъжат!
382
1
 
7
 
! Отговори
Веско преди 12 години
Хубаво, господин Плевнелиев, ама то цялата работа не я ли почна шефа на Вашия предизборен щаб ?!А после ми разправяйте, че сте все кадърни и професионалист.Жалки клоуни сте - всички до един, начело с малограмотния ви Вожд от Банкя, на когото всички се мазните за някое местенце и някое милионче.
381
4
 
5
 
! Отговори
Смях през сълзи преди 12 години
Няма такъв смях с герберастията, лошото е че е за сметка на българите.
380
4
 
6
 
! Отговори
БЕГАЙ преди 12 години
Плевнялиев-Вземи си в куфарчето всичкия резил и обратно в германия...
379
6
 
6
 
! Отговори
666 преди 12 години
Алооо,другарите,нещо не искате да направите разликата!На Плевнелиев са му ПОИСКАЛИ подкуп!Той подкуп НЕ Е ИСКАЛ като повечето от червените бандюги!И какво да ви обяснява?Поискали му пари,той не дал и край!Въпроса е приключен!А дали е било подкуп,а?Нещо не вярвам на Кутев и Курумбашев!
378
2
 
10
 
! Отговори
Каквото сам си ... преди 12 години
КАК РОСЕН БЕЗ ДА СЕ УСЕТИ ВЕЧЕ ГУБИ С 0:11 Така е когато не спазва собствените си принципи и той самия няма устойчиво развитие.Много промени за кратко време, а той не обичаше промените. Много автоголове във вратата на Плевнелиев и то от защитниците в отбора на ГЕРБ 1.Плевнелиев излъга целия български народ,че няма да става президент, а прие да стане. 0:1 2.Слаб соц клип и така кампанията започна с фал старт. 0:2 3.Бойко върна клипа и нареди да се прави нов. Плевнелиев сам се обезглави като си подаде оставката. ОБЕЩА ДА Е НЕЗАВИСИМ 0:3 4. Марги Попова показа характер и не си подаде оставката,защото е дялан камък и добре познава активните мероприятия 0:4 5. Заместничката на Плевнелиев е една 33 годишна руска възпитаничка със стотина хиляди лева спестявания, които били написани като дарения - защото девойката не прави разлика между спестявания и дарения и си търси екселския файл....но ще ни оправи 0:5 6. Цецко без да го питаш освети Плевнелиев,че е отказал да даде подкуп. Сега вече лицето Плевнелиев няма да бъде добросъвестния гражданин защото не е сезирал прокуратурата и БСП ще я сезира, вече го разследва и Прокуратурата.....т.е. актив за БСП и пасив за ГЕРБ.0:6 7. Сега ще се окаже,че наистина единият общинар е от ГЕРБ,а май и втория е от ГЕРБ и така 0:7 8. И Фандъкова се оказа в капан и си призна: "Аз нямам информация по този въпрос (за поискания подкуп и общинските съветници). Всеки, който има трябва незабавно да подаде информацията на компетентните органи." И така косвено обвинява и Плевнелиев, а и Цветанов,че не са сезирали компетентните органи като Прокуратурата 0:8 9.Последното "НЕ" на Плевнелиев на Борисов стана първото "ДА" на Лилито Павлова новата изпълнителна министърка на МРРБ. Лиляна Павлова смени шефа на Пътната агенция на 12.09.2011, а Плевнелиев само преди няколко дни каза по телевизията,че е успял да убеди Борисов (казал му е "НЕ" ) да не се сменя шефа на Пътната агенция, защото той няма вина Вижте долния запис с обясненията за шефа на Пътната агенция от БТВ от 22 минута и 45 секунда нататък... Сега разбирате ли,че Плевнелиев е уволнен защото не слуша Бойко или още има вярващи в дядо коледа Сигурен съм,че Плевнелиев също е разбрал,че Бойко изопщо не го е послушал, а и сигурно вече съжалява за това Президентско хора на което се хвана... 10. Общинските съветници начело с Радослав Тошев от ГЕРБ щяха да се срещат на 12.09.2011 с Плевнелиев за да си изяснят случая с подкупа по нареждане сутринта на Бойко, а няколко часа по-късно се отказаха от тази среща пак по нареждане на Бойко 0:10 11. Плевнелиев: Лично на мен подкуп не ми е искан. Един от двамата Цветанов или Плевнелиев лъже, но това е поредния автогол от воле...0:11 И така още не започнала кампанията на Росенчо, а вече губи с 0:11 Все повече грешки в щаба на ГЕРБ време е Бойко да вземе таймаут и да направи промени в треньорите на отбора и в тактиката Каквото сам /от своите/ си направиш няма кой да ти направи!
377
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Боли ме у..я за изборите и президентите ,даже не знам кога са тия избори ,дано в деня на изборите е хубаво времето ,че да отидем с аверчетата за риба ,че през останалото време голяма навалица и не може да се уредиш с хубаво място от пенсионери и връзкари
376
3
 
8
 
! Отговори
CIA преди 12 години
Официално Плевнелиев има 12 млн. влог и суперготини къщи на суперскъпи парцели в Банско, Черноморец, с.Баня , на о.Амулиани между втори и трети ръкав на Халкидики, където е само за баровци с много кинти. И Софийската в крайните квартали , но не за бедни всеки може да я види в Гугъл. Съпругата му се занимава с недвижими имоти в съдружие с лица от кръгът Капитал, но няма конфликт на интереси, въпреки че той беше строителен министър.Много честен човек, само не го питайте за първия милион !
375
2
 
7
 
! Отговори
още нещо преди 12 години
Забравяш,неговата фирма е първата и единствената,която в продължение на една година има право да изнася работна ръка за Германия,лицевзът е подписан от Масларова при правителството на Луканов Комунистически куфарчета
374
3
 
14
 
! Отговори
Елена преди 12 години
МОЯТ президент не е бивш първи секретар на ОК на ДКМС ! МОЯТ президент не е завлачил чуждестранните си партньори! МОЯТ президент не е ПУДЕЛ мяукащ покрай по-силия ! МОЯТ президент не е БЕЗЛИЧНА женка в панталони ! МОЯТ президент не е *** привърженик на ГЕРБ !МОЯТ ПРЕЗИДЕНТ НЕ Е РОСЕН ПЛЕВНЕЛИЕВ !!!
373
1
 
5
 
! Отговори
Ми-5 преди 12 години
Между впрочем Плевнелиев също е медиен продукт, подобно на шефа си. Голям специалист. Дали? Не съм срещал през живота си обичащ работата си човек, който да я напусне, за да се кандидатира за политически пост. Това е възможно по принцип, ако си много чист и искаш да си повече от полза на другите, а не само на собственото си творческо развитие, да речем. Уви, на практика това не се среща. Плевнелиев се оказа поредният политически кариерист. То си личеше и по говоренето му в последните месеци. А за "успехите" в строенето разговорът е друг. Моето лично мнение е, че Плевнелиев беше единственият в това правителство, дето се опитваше да направи нещо по усвояване на европейските пари. Не че е отбелязал успехи в това (оставяме на страна медийния шум - могат да се направят справки за ефективността на усвояването), но се опитваше. Сега в правителството остават главно тези с *** манталитет. Единственият печен гешефтар си отива.
372
0
 
8
 
! Отговори
Велин преди 12 години
"Средното си образование получава в Природо-математическа гимназия Академик Сергей Павлович Корольов в Благоевград. В периода 19841989 г. завършва ВМЕИ В. И. Ленин в София, със специалност Изчислителна техника. Веднага след завършването си започва работа като научен сътрудник в Института по микропроцесорна техника. Още през 1990 г. започва да развива собствен бизнес, тогава той основава и започва да развива фирмата си Ирис Интернешънъл. Фирмата работи на повече от 80 строителни обекта в Германия, както и някои знакови проекти в България: реконструкция на хотел Шератон, изграждане на централен офис на БНП Париба, център на Даймлер-Крайслер , Бизнес парк София. След 1998 г. участва в управлението на българските подразделения на германската компания Линднер, работеща в областта на разработване, управление и инвестиции в недвижими имоти. Аз като си спомня как се получаваше немска виза през 90те, а той строил на повече от 80 обекта в немско. Произхода му е ясен @жълта тиква с червени семки@
371
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Само ГЕРБ скъпи другари и другарки
370
1
 
8
 
! Отговори
Бъни преди 12 години
Чудя се как много от участниците в този форум, решиха, че Плевнелиев е способен министър. Истината е, че той просто умее да говори мазно и удобно, а българина обича такива приказки. Същата работа е и с Кристалина Георгиева, говори мазничко, хлъзгаво и се усмихва хубаво. И двамата с Роско хоп на върха на рейтинговите класации. А бе хора, говори ви хубаво Плевнелиев, защото има школовка като първи секретар на ДКМС в Благоевград. Всъщност ако се вгледаде внимателно ще видите, че на всички важни постове в ГЕРБ са разставени бивши номенклатурчици от БКП и ДКМС, както и офицери и агенти на ДС. Просто във власта в България марширува поредния ешелон но БКП. А за тези поколения които ни знаят какво е ДКМС ще обясня - Димитровски Комунистически Младежки Съюз. същото като сегашния младежки ГЕРБ! Те това е!
369
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А бе гуня *** селски хората са работили и живяли в чужбина, твоите комунистически мекерета са те крали досега
368
0
 
7
 
! Отговори
Силвия Панова преди 12 години
Може ли такъв човек да бъде десен? "Познавам г-н Плевнелиев от 1993г. Като изявен комсомолски функционер от Благоевград и едновременно партиен активист на БСП ,той в съдружие с един музикант, понастоящем винопроизводител, без да отговаря на нито един от критериите за кандидатстване за квота по спогодбата с федерална република Германия за обмен на кадри в строителството, бе получил такава квота и бе един от първите, които изнесе работници в Германия. Как се получаваше квота по това време от Министерството на труда и социалните грижи и нейния министър г-жа Масларова( да същата Масларова, която бе отново социален министър) без да си строител, без да си направил и 1 лев строителна дейност в България, без да си поставил 1 тухла дори и кои хора получаваха тогава квота ??? Криеха се истинските трудови доходи, данъци.За проверяващите органи се правеха официални трудови ведомости с невярно съдържание. Парите, които изкарваха работниците се деляха на 3- 33% за заплати на работниците, 33% за двамата собственици Ирис интернешънълООД и 34% за комисионна на другарите от Министерството на труда и социалните грижи, подсигуряващи ги с квоти. Още на втората година работа в Германия фирмата Ирис интернешънълООД бе разследвана от тайните служби на ФРГ, митницата и трудовата полиция. Обискирани бяха офисът им в Ruesselsheim, квартирите на работниците,обектите. Г-н Плевнелиев е завършил специалност Електроника и никога не е разбирал и му липсва желание за разбира от строителство. Като съуправител на Бизнеспарк София той се провали още след първите 3 месеца като ръководител, на който г-н Hans Lindner бе възложил задачите по организирането на проектирането и строителството на обекта. Появиха се и сигналите за корупция при покупката на някогашните ниви, попадащи на сегашния терен на Бизнеспарка ниви, които тогава струваха 2-3 $/м2 се купуваха официално за 15-20$/м2 и инвеститора г-н Lindner и четирите му дъщери-получаваха тези сметки за плащане. Само 3 месеца по-късно бе назначен съуправител от Германия, който да контролира тези процеси.Всички задачи по проектирането, търговете за строителство, организацията и контрола на строителство бяха извзети от Росен Плевнелиев на 100% и възложени на немския съуправител. За Плевнелиев бяха оставени само представителни функции, подобни на тези на президента Първанов. Той притежава дарбата да говори сладко и в словата си да скача от тема на тема, без по нито една от тях да има задълбочени познания и опит. Липсва му умението да ръководи хората от екипа си, да ги мотивира.Нерешителен, флегматичен, изпитва страх да взема каквито и да е решения. Особено проблематично при него е вземането на важни решения-колебанието е огромно, продължително и трае седмици наред. Опитва да се консултира с много хора по повод вземането на решения и покрай това създава интриги и противопоставя хората. Той не е в състояние, страхува се да тропне по масата , да защити собственото си мнение. Каквото и да е решение, което понякога макар и безкрайно бавно да е взел го съобщава винаги зад гърба на тези, за които се отнася и никога директно в очите. Поради това партнъорите, съдружниците и служителите му изпитват незадоволство от работата си с него и скоро го напускат. Не може да наложи волята си,тъй като му липсва такава. Липсва му силата на лидера, на водача, на човека, който ражда идеи и ги довежда до край. От моята няколкогодишна работа ,наблюдения и анализ върху него стигнах до извода, че основна причина за това е, че на него му липсват както фундаментални, така и практически познания в областта, в която той се опитва да се изживява като експерт-строителството. И това в комбинацията с човешките слабости в характера му създава проблем. Може би като съветник с мнения, съвети, становища ще бъде полезен. 8 години продължиха експериментите в строителното министерство, което оглавяваха последователно: -учителят от Благоевград Костадин Паскалев-виден строител от БСП по партийни дела. -машинния инженер от Русе по времето на Сакскогурготски некадърник . -икономистът и специалист по партийно строителство Асен Гагаузов, който доведе в министерството цяла орда некадърници от сливенско-пловдивския регион, включително и Батко, Братко, *** Йорданова Поради непрофесионализма и некомпетентността на тези министри вече трети мандат недосегаеми и незаменими останаха другарите Калин Рогачев, Димо Михалевски, Савин Ковачев."
367
2
 
10
 
! Отговори
Гуньо преди 12 години
Вицепремиерът Дянков изплаща ипотечен кредит в размер на 540 000 долара на къща за 2 млн. долара със заплата 3182 лева ...Блажиш ли дедо попе, блажиш ли.Министър Росен Плевнелиев изплаща ипотечен кредит в размер на 875 000 евро на къща за 2 млн.евро със заплата 3182 лева ...Блажиш ли дедо попе, блажиш ли.
366
2
 
3
 
! Отговори
kitaec__ преди 12 години
До 365Абсолютно си прав ! Герб е комунистическа партия от руски тип,където цялата и парламентарна група до един са комунистически *** начело с комунистическата партиина секретарка Цачева.За да се оправи държавата наистина на власт трябва да е партия неподвластна на ДС,да проведе желязна лустрация и да изрита руската *** извън територията ни.Това за да се случи ще ни трябва от Брюксел помощ от 10 хилядна жандармерия,защото само във Варна незаконно пребивават 6 хиляди руски мутри с автомати