Росене, кажи си... за подкупа, зоват общинари от БСП

"Данче, кажи си! Бойко, кажи имената. Знаете ги!"
Обновена: 14 сеп 2011 14:52 | 14 сеп 2011 12:37,
453
Росене, кажи си... за подкупа, зоват общинари от БСП
Снимка: архив Булфото

Бивши и настоящи общински съветници от БСП поискаха кандидатът за президент на ГЕРБ Росен Плевелиев да каже имената на общинските съветници, които са искали от него подкуп през 2007-ма година.

"Няма как да иска най-високият пост в държавата и да си мълчи през цялото време", коментира председателят на общинските съветници на БСП в София Жельо Бойчев.

Да не се крият като мишки. Те сами крият имената

"Росене, кажи си! От теб са искани тези пари. Данче, кажи си! Бойко, кажи си ти знаеш за това от 2007-ма година! Да не се крият като мишки. Те сами крият имената", призова кандидатът за кмет на София от левицата Георги Кадиев.

От левицата не скриха, че знаят имената на общинарите, но предпочетоха за замълчат и да се заиграят с темата.

Георги Кадиев обясни, че вътрешният министър Цветан Цветанов е действал реваншистки като съзнателно е подхвърлил пред медиите информацията за подкупа.

"Цветанов абсолютно умишлено накисна кандидата им за президент. Показа абсолютното компрометиране на Плевнелиев по този въпрос", убеден е той.

Шефът на червените общинари Жельо Бойчев дори лично благодари на вътрешния министър.

"Благодаря на Цветан Цветанов, че в тежи моменти за партията, той винаги ще ни помогне. Радвам се, че Цветанов изкара този случай. Ако бяхме ние, щяхте да кажете че го изкарваме като предизборен аргумент", допълни той.

Още по темата

Колегата му Петър Курумбашев, който преди представляваше левицата в Столичния общински съвет обясни, че знае имената на общинарите, искали подкуп от Плевнелиев, защото самият Плевнелиев му ги е казал.

"С мен се свърза Пленелиев за натиск от съветници на мнозинството. Каза, че тези съветници не искат да се свърши сделката. Тогава информирах председателя на общинския съвет Андрей Иванов. Мисля, дори че аз запознах Андрей Иванов с Росен Плевнелиев", допълни Курумбашев.

От левицата попитаха риторично дали някой от тримата "брокери", искали пари от Росен Пленелиев после пак не е влязъл в общинския съвет, този път като представител на ГЕРБ.

"Защо са ги направили общински съветници, след като са знаели че те са брокери? Някой от тях получил ли е своето развитие в общинската администрация?", попита Георги Кадиев и дори допълни, че единият от въпросните общинари е предлаган по-късно за зам.-министър на Росен Плевнелиев.

"Това е все едно на мен сега да ми предложат Мария Мургина за заместник-кмет на София", направи набързо сравнението Кадиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


453
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
425
4
 
4
 
! Отговори
БСП е просто котерия преди 12 години
Цялата истина е, че социализмът се провали поради невъзможността да се създаде печеливша държавнопланова икономика! Когато на комунистите им става ясно, че комунизма е невъзможен, те губят идеологически ориентир, а комунопартия без идеология е просто котерия, която защитава лични и групови интереси! По този начин БСП се превърна в полу-мафиотска структура заграбила по-голямата част от капиталите на България!
424
3
 
9
 
! Отговори
Петров преди 12 години
Егати, извратеното мислене - виновен, че са му ИСКАЛИ подкуп!Това може да е нормално САМО за българи!
423
4
 
7
 
! Отговори
Цитат за Калфин преди 12 години
Бездушен, без политически профил и послания, Калфин е компромисен политически хибрид между Станишев и Първанов, който показва, че БСП не се интересува от изборния резултат, а само от запазването на вътрешнопартийното статукво. Калфин е най-удобният за олигарсите продължител на инертното и безплодно за българския народ управление на уж социалния президент"
422
2
 
8
 
! Отговори
до 420 преди 12 години
И к'о пр'йм сега !!!Разбрах, че познаваш Плевнелиеви. Пишеш за затворени комплекси. Не вярваш, че това е единственият затворен жилищен комплекс в България, нали ! Защото наистина не е. Ама, там живеел Плевнелиев. А къде живеят българските политици - в Люлин ли ! Плевнелиева била "най-богатата дама в България"- отиди на лекар - психиатър. Мария Желева била "богата"??? *** ***, завистливи простаци български!
421
2
 
7
 
! Отговори
Червени крадци преди 12 години
При нас пък комунистите заграбиха целия квартал между Бояна и Княжево.Казва се вилна зона Беловодски път. Държавата не само им построи вилите, но асфалтира и улиците им. Само на Живковата ***, пардон "дъщеря-внучка" имота е от 7 декара земя,открадната от законните и собственици. Много зор ще види ГЕРБ, докато ви настигне, другари-крадци.
420
2
 
4
 
! Отговори
Цитат от Ламбо преди 12 години
"Това е акт на отчаяние. Докато хора като Стефан Данаилов ги пробутват като любимци на тази партия, тя няма никакво бъдеще. Това е човек от миналото, една ретроградна фигура, която през годините е работила срещу обновлението на БСП", коментира Близнашки пред Нова телевизия.
419
3
 
4
 
! Отговори
Радост преди 12 години
Браво на Юлияна Плевнелиева!!!!! Пожелавам и още финансови успехи.
418
0
 
1
 
! Отговори
До тъпака преди 12 години
Ще ти кажат, но си толкова ***, чи няма да можеш да разбереш.
417
0
 
0
 
! Отговори
Елица преди 12 години
focus-news.net/?id=f18715
416
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Плевнелиев ли лъже или Цветанов?
415
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Юлияна Плевнелиева е сред най-богатите жени в България. Тя успешно конкурира дори бившата на Бойко Борисов, както и Зорка Първанова, Антонина Стоянова и Мара Желева. Когато Плевнелиев се хвърля в политиката, той прехвърля част от фирмите си на своята съпруга. Така Юлияна става управител на семейната фирма Ателадиа консулт.Семейството живее в тузарска къща в скъпия комплекс Резиденшъл парк до Околовръстното шосе. Плевнелиеви имат още няколко апетитни къщи в Черноморец, в село Баня, Халкидики и др.Къщата на семейството се пази денонощно от десетина гардове. А в жилищния комплекс се влиза само с пропуск. Смята се, че къщата им струва около 450 хил. евро и се разпростира на 478 квадрата. Семейството разполага с забележително голям басейн, както и с всички други екстри, запазени за баровците, обитаващи комплекса.Всъщност Юлияна е втората съпруга на кандидат-президента. Първата му съпруга се казва Вероника, която му ражда две деца. Двамата сключват брак през 1990 г. Самият той е роден на 14 май 1964 г. в град Гоце Делчев. Семейната къща на Плевнелиеви в родния му град е продадена на неговия братовчед, който е фелдшер в Спешния център в града.
414
6
 
4
 
! Отговори
Елизабет преди 12 години
Ей , това комунистите са една дума ***!
413
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Има една категория във форума,които се изживяват като десни.Не сте десни-простаци сте и отвращавате с цинизма и плиткоумието си.
412
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Междувременно се е разделил с имот в родния си град Гоце Делчев, но през 2005 г. си е купил 768 дка на брега на морето в Черноморец.Плевнелиев е направил изгодна инвестиция, защото едва ли има по- усамотено място по цялото Черноморие от скалистия бряг между къмпинг Черноморец и курортното градче. Днес там се е издигнала елегантната вила на министъра, като в двора й има басейн и барбекю. Нищо не скрива панорамата към морето, наоколо няма други строежи. До неотдавна до това място е криволичела пътека.Тази пролет местните хора с изумление виждат, че се прокарва асфалтиран път, който е дълъг 3 км. За всички е ясно, че освен министърът и неговото семейство няма кой друг да ползва това шосе. Не е ясно обаче за чия сметка е асфалтирането, има ли подробен устройствен план, кой е трасирал шосето.
411
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Министърът на регионалното развитие Росен Плевнелиев, кандидат- президент на ГЕРБ е най- богатият в кабинета на Борисов, има 5 къщи,две ателиета и 12 милиона лева в банки. Заедно със съпругата си Юлияна той е купувал, препродавал, дарявал, прехвърлял имоти, като на размаха на семейство Плевнелиеви може да завиди дори агенция за недвижими имоти. Вътрешният министър Цветанов с неговите шест апартамента в София изглежда като беден роднина на този фон.
410
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За ***,които пишат,че комунистите си служат с компромати.Тъпотията ви пречи да разберете,че компроматът дойде от Цвъки на 9-ти септември.С което закопава Плевнята.
409
4
 
7
 
! Отговори
до 411 преди 12 години
Това в Наръчника за промиване на ГЕРБомозъчета ли го прочете или лично, другарят Малограмотна Тиква ти го каза. ***! ГЕРБ са по-големи крадци, лъжци и демагози, дори и от Родителката си БКП-БСП. И освен това го правят мегаселяндурски.
408
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На тоя ***, самата физиомутра му е много подмолна и противна.
407
3
 
1
 
! Отговори
alex преди 12 години
Това са глупави коментари ,няма какво да си каже всичко е измислица за преди изборите
406
7
 
5
 
! Отговори
впечатлен преди 12 години
БСПто може да води предизборна борба само с компромати! Как поне веднъж не предложиха идеи!