ГЕРБ не допусна комисия да разследва МВР за Катуница

И сини, и червени, и националисти искаха, но няма
Обновена: 5 окт 2011 10:09 | 5 окт 2011 10:09,
160
ГЕРБ не допусна комисия да разследва МВР за Катуница
Снимка: Булфото

С 46 гласа "за", 68 „против” и 12 въздържали се парламентът отхвърли идеята на Синята коалиция за създаването на Временна анкетна комисия, която да провери действията на МВР и на правителството по време и след трагедията в село Катуница.

Зам.-председателят на ДСБ Веселин Методиев обясни пред депутатите, че парламентът трябва да застане в центъра на консенсуса между всички институции, за да предотврати по-нататъшното разгаряне на конфликта.

Още по темата
„Различни са оценките на премиера и вътрешния министър за действията на органите на реда при случая в Катуница и случилото се след това”, каза Методиев.

По думите му целта на временната анкетна комисия е да анализира действията на МВР, както и да провери защо жалбите, подадени срещу Кирил Рашков, не са били разглеждани, както и дали е имало политически чадър, възпрепятстващ проверка на доходите му.

Левият му колега Михаил Миков заяви, че случаят в Катуница не е бил решен, защото изпълнителната власт е имала желание да го прикрие, както и да прикрие лицето, извършило престъпление.

„В гражданите все повече се налага убеждението, че случаят бе симулиран”, коментира Михаил Миков.

Управляващите отхвърлиха и две предложения на „Атака“, отново свързани с размириците в Катуница.

Първото бе за изслушването на вътрешния министър Цветан Цветанов за убийството на 19-годишния Ангел Петров, а второто – за премиера Бойко Борисов да обясни за напрежението в Катуница и да отговори на същия въпрос – за убийството на момчето.

„Не случайно България влезе във всички световни новини – заради това убийство, и затова Борисов трябва да дойде”, аргументира се проф. Станислав Станилов от „Атака”.

Управляващите обаче бламираха всички исканията и на сини, и на червени, и на националисти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
117
1
 
12
 
! Отговори
иван шарков преди 12 години
А защо се отказаха ? за това, че за пореден път се вижда как действащото правителство си затрваря очите. Самата ни Държава е такава, знаете ли имаме държава , но нямаме ДЪРЖАВНОСТ.........
116
2
 
15
 
! Отговори
до 112 преди 12 години
браво.а отговор защото дянков и боко и златев си пълнят джобовете за наша сметка .ние живеем все по-зле а те си заживяват както не са и мечтали.
115
23
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Браво на ГЕРБ!Ще галсувам за тях!
114
2
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
на избори за да им покажем че не ги искаме провалените от герб които ни излъгаха и поругаха.
113
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
След тази новина се отказах да гласувам за ГЕРБ след 20 дена, избора ми отива за АТАКА
112
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"старите тюфлеци не искам да ги виждам и ...чувам ,достатъчно се доказаха"Единственият неотровен от ДС-БКП-ДКМС кандидат за президент - Светослав Витков. Всички останали са като близнаци. Кукли на конци. Говорители на мафията и олигархията.
111
1
 
14
 
! Отговори
до 106 преди 12 години
Не от пазара мой човек а от монополистите приятели на Бойко за да печелят милиарди !. Ето няколко примера.......Преди 3 години и 6 месеца при Станишев барел петрол 137 долара - бензин 2,38 лв. Преди 2 години барел 100 долара - бензин 1.74 лв. Сега барел петрол 96 долара - бензин 2.44 лв. Какво излиза - че реалната цена на литър е 1.70лв. Защо сега при тиквата е близо 2.50 ?. Защоооооооооооооо ?
110
1
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
а менда стоянова от герб защо докато е била шеф в нап пловдив не е искала от олигарсите да си плащат данъците ами сега закона да ги опрощава с 5 год. давност.
109
0
 
13
 
! Отговори
писна ми преди 12 години
Пловдив не забравяйте, че не сме се отказали от протестите и в петък отново ще покажем гражданската си позиция, че трябва да промяна е законодателната система и равни права и задължения за всички- депутати, граждани, селяни, ***, турци и т.н.
108
1
 
12
 
! Отговори
до 100 преди 12 години
Свидетел съм как Бойко и Миков, по сигнал на Бойко кмета на София, който посредата на митинга каза, че го забранява,защото имало сигнал за бомба, пребиха зверски хората на 14 януари. Бойко никога не каза, както и МВР, кой е подал този сигнал, който се оказа фалшив, защото така обявиха след това от Миковото МВР. Не били намерили бомба.Значи Бойко е излъгал и като кмет е забранил митинга, за да пребият хората и да запази управлението на Тройната съвместно с Миков. Това казвам .
107
2
 
11
 
! Отговори
писна ми преди 12 години
а къде са останалите депутати , които е трябвало да гласуват. те само Гербаджии са гласували с/у проверката насочена към тях. циркаджии. пълни нещастници- 240 *** с пари от кражби и корупция съсипаха родината ни.
106
16
 
3
 
! Отговори
ДО 90 преди 12 години
И златото преди 4 години беше 36 лева .....,Бойко ли е виновен ?Газта да не би да падне ,ако Бойко се махне ,...даже още ще поскъпне ,...бъди реален ,цените не се управляват от политиката ,а от пазара ....доказано е на практика !
105
0
 
10
 
! Отговори
nemam nervi преди 12 години
Изборите през 2001год и 2009 год си приличат,че и в двата случая избирателите бяха излъгани от така наречения цар и след това от неговия ученик
104
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тъкмо се затъжих за Странджата че го няма, но видях, че каканиже за победа на изборите, вместо да защити депутатите от герб.
103
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Всички са МАСКАРИ!
102
13
 
3
 
! Отговори
да речем ...,че преди 12 години
ГЕРБ се махне ,какво ще стане после ,като ЛЕТВАТА е толкова ниско в БГ ?А старите тюфлеци не искам да ги виждам и ...чувам ,достатъчно се доказаха ---НАЛИ В ПОЛИТИКАТА НЯМА ----ПРАВИЛА И МОРАЛ ,ТОГАВА ЗА КАКВО ГОВОРИМ ...?
101
0
 
16
 
! Отговори
до 90 преди 12 години
Прав си - по Гергьовден на 2009 газта беше около 60 стотинки .............къде е сега ????????? Ми то няма такова световно поскъпване на горивата ..............а дали се внася всичкия акциз от Лукойл - или Бойко и Вальо си го делкат - чорбаджиите от Русия кво ги интересува след като стоката върви и има продажби ?????????? А и по документи са чисти от към данъци и акцизи ???????????
100
3
 
6
 
! Отговори
до 96 преди 12 години
Да ,прав си ,ама не ,щото Миковците правеха добър чадър на Крал-Кировците и подобни богаташи ,нагли ......Миков продължи 20 годишната безнаказаност,да така беше ,свидетели сме ----нали?
99
0
 
10
 
! Отговори
до 95 преди 12 години
ех човек лесно се поддава на заблудата , когато ГЕРБ се махнат от властта , а то ще е много скоро няма да повярваш на очите си и ушите си - какво са нправили - и на държавата и на гражданите в нея
98
3
 
24
 
! Отговори
Паро преди 12 години
Всички от герб са цинични престъпници или *** простаци.