ГЕРБ не допусна комисия да разследва МВР за Катуница

И сини, и червени, и националисти искаха, но няма
Обновена: 5 окт 2011 10:09 | 5 окт 2011 10:09,
160
ГЕРБ не допусна комисия да разследва МВР за Катуница
Снимка: Булфото

С 46 гласа "за", 68 „против” и 12 въздържали се парламентът отхвърли идеята на Синята коалиция за създаването на Временна анкетна комисия, която да провери действията на МВР и на правителството по време и след трагедията в село Катуница.

Зам.-председателят на ДСБ Веселин Методиев обясни пред депутатите, че парламентът трябва да застане в центъра на консенсуса между всички институции, за да предотврати по-нататъшното разгаряне на конфликта.

Още по темата
„Различни са оценките на премиера и вътрешния министър за действията на органите на реда при случая в Катуница и случилото се след това”, каза Методиев.

По думите му целта на временната анкетна комисия е да анализира действията на МВР, както и да провери защо жалбите, подадени срещу Кирил Рашков, не са били разглеждани, както и дали е имало политически чадър, възпрепятстващ проверка на доходите му.

Левият му колега Михаил Миков заяви, че случаят в Катуница не е бил решен, защото изпълнителната власт е имала желание да го прикрие, както и да прикрие лицето, извършило престъпление.

„В гражданите все повече се налага убеждението, че случаят бе симулиран”, коментира Михаил Миков.

Управляващите отхвърлиха и две предложения на „Атака“, отново свързани с размириците в Катуница.

Първото бе за изслушването на вътрешния министър Цветан Цветанов за убийството на 19-годишния Ангел Петров, а второто – за премиера Бойко Борисов да обясни за напрежението в Катуница и да отговори на същия въпрос – за убийството на момчето.

„Не случайно България влезе във всички световни новини – заради това убийство, и затова Борисов трябва да дойде”, аргументира се проф. Станислав Станилов от „Атака”.

Управляващите обаче бламираха всички исканията и на сини, и на червени, и на националисти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
137
1
 
9
 
! Отговори
Ама моля ви се преди 12 години
Ама как бе, как ще ги контролират бе?! Не може! Това да не е баница. Само Бойко може да каже какво и как ще става. Другите са корумпирани и долни и не ни трябват. Само Бойко ни трябва. Стратегът от Банкя, да изстратегира новия план - намаляваме заплатите двойно и ще излезем от кризата.
136
2
 
5
 
! Отговори
ГЕРБ преди 12 години
Чакаме изборите и офейкваме кой където си е купил имотец, през ваканцията стягаме багажа и като Цар Киро се изуваме!
135
1
 
17
 
! Отговори
! преди 12 години
Ух.. наакаха се.. и бетер комунисти станаха.. *** да си ходят с посради дупета..Ако си мислят че не се усеща вонята им.. ще им подскажем скоро..
134
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 110Трябваше да поставите срокове за изпълнение на исканията си. А така, от едното ушо вдругото...Не виждате ли, колко са нагли! Боката съветва Европата да си свали заплатите и пенсиите на нивото на нашите! Е това вече ако не е наглост, здраве му кажи! Та да знаете - задължително срокове на изпълнение! И след неизпълнение пълна оставка на правителството!
133
1
 
24
 
! Отговори
ля ля преди 12 години
1. защо има 110 депутата отново на заседание?!!!!2.защо не ги пуснете тези камери в парламента да предават наживо по някоя програмка телевизионна! (може би защото години се смяхме целия народ докато ви даваха по канал 1)?3.защо подценявате мощта на българския народ драги ми депутати?4.защо избяга голяма част отинтелигенцията от България?5.защо карате от България да избягат останалата част от хора, деца, студенти и всички останали?6.защо спряхте мечтите на хората драги ми безделници?защо?
132
11
 
4
 
! Отговори
До 131 преди 12 години
Анонимен,тези цитирани от теб факти от последните години от чий червен *** ги изсмука,защото само там могат да се намерят.Ако не ти харесва тук,бягай в комунистическа Куба,там средната месечна заплата е 10 долара и сигурно не са бедни по твоята преценка.
131
0
 
3
 
! Отговори
Aлеко преди 12 години
Исках да напиша "същияТ" естствено, но ограничението в символите не ми го позволи! Да живее България!
130
24
 
0
 
! Отговори
boy преди 12 години
samo gerb davai boikooo
129
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Каквото и да пишат платените драскачи на ГЕРБ, истината е една- България става все по-зле, народът масово обеднява, икономика НЯМА, безработните стават все повече, неграмотността е вече нормално явление, корупцията е станала като раково болест на обществото,няма осъдени престъпници. Това ли е "справянето" с кризата?????
128
0
 
24
 
! Отговори
Алеко Константинов преди 12 години
"Да ти кажа ли правичката?- И едните, и другите са маскари!... Ти мене слушай, па се не бой! Маскари са до един!... Ама какво да сториш? Не се рита срещу ръжена!... Търговийка, предприятийца, процеси имам в съдилищата - не може. Не си ли с тях - спукана ти е работата! Па и мене нали ми се иска - я депутат да ме изберат, я кмет. Келепир има в тия работи. Хората пара натрупаха, ти знаеш ли? Хубаво, ама като не им клатиш шапка - дявол не може те избра! Тъй е!" 120 години по-късно Бай *** е същия
127
0
 
21
 
! Отговори
предай нататък преди 12 години
Призив на БЗНС : Сей земеделецо - днес му е времето !!!Призив на ГЕРБ : Кради пожарникарино - сега ти е паднало !!!
126
0
 
14
 
! Отговори
az do 122 преди 12 години
И как точно се справя "добре" с кризата, че явно съм глупав и не разбирам ?
125
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ЕВРОПЕЙСКИЯТ СЪЮЗ ПРЕДУПРЕЖДАВА:ГЕРБ е опасна за Вашия живот и вредна за Вашето здраве.Уважаеми европейци, живеещи на територията наречена България, територия , не държава, тя от 2 години отсъства.
124
20
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Всички червени пенсионери, стига сте писали простотии!Измийте си краката и си лягайте за следобедна дрямка!
123
1
 
22
 
! Отговори
до 118 преди 12 години
напротив осъзнахме че партия герб е вредна за народа още на втория месец.ами те едно и също нещо два пъти не казват,никога и за нищо не са виновни винаги другите им са криви ,не осъдиха нито един олигарх и не бутнаха нито един бял дом на другар за незаконно придобиване дори лъжат и че са образовани защото повечето са с недовършено образование от чужбина.за смях са а ние да му мислим с такива управляващи как дза живеем
122
23
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Много платени червени драскачи се навъдиха в този форум!След изборите ще се пържат в собствената си мазнина (от яд)!Само ГЕРБ!
121
2
 
23
 
! Отговори
гост преди 12 години
Значи милицията пази Киро *** и имотите му като писано яйце а парламентарното мнозинство пази милиционерите, които пък казват, че пияни и дрогирани са строшили и запалили Кировите имоти ?Е верно сме си *** !!!
120
21
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Всички от БСП и техните поддръжници са или цинични крадци или прости освирепели пенсионери!Затова, каквото и да поиска БСП, трябва да се реже отвсякъде!Ще гласувам за ГЕРБ защото се справя добре с кризата и който не го вижда е или *** или платен червен ***!
119
1
 
17
 
! Отговори
до 106-ти преди 12 години
И АЗ И СКАМ ДА ПОПИТАМ И ТИКВАТА ДА МИ ОБЯСНИ ?. КЪДЕ Е ПАЗАРНАТА ЛОГИКА ПРЕДИ 2 ГОД./2009 ГОД./ КУТИЯ ЦИГАРИ ДА Е 2.60 ЛВ. СЕГА 5 ЛВ. - БЛИЗО 100 ПРОЦЕНТА УВЕЛИЧЕНИЕ. ЗАЩО БАРЕЛА ПАДНА А ГОРИВАТА СКОЧИХА ПРИ ГЕРБ С 50 ПРОЦЕНТА- КЪДЕ Е ПАЗАРНАТА ЛОГИКА. ЗАЩО ТОКА СКАЧА ВСЯКА ГОДИНАИ ГАЗА СЪЩО,А *** НИ УВЕРЯВАШЕ ЧЕ ЩЕ ПАДНЕ- ИЗЛЪГА ЛИ НИ ИЛИ НЕ ? ПОПУЛИСТ ЛИ Е ИЛИ НЕ ? КОЛКО СТРУВАХА ОЛИОТО,ЗАХАРТА,БРАШНОТО ПРЕДИ 2 Г ОД. И КОЛКО СА В МОМЕНТА ? А 2 ГОДИНИ НЯМАШЕ ИНДЕКСИРАНЕ НА ДОХОДИТЕ...
118
2
 
19
 
! Отговори
? към 116 преди 12 години
Посочи все пак за какво пишеш "браво на герб и защо ще гласуваш за тях (него), защото аз не намирам никакви хуманитарни, иконмически и политически основания, дори обратно.